FACEBOOK

OSC-Eger 13:11

OSC-Eger 13:11
hozzászólás, 2015.04.29.

Fordulatos, rendkívül izgalmas meccsen előnyt szerzett az OSC az egyik fél második győzelméig tartó elődöntő első fordulójában.

Bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:

OSC-Eger 13:11 (2:3, 6:6, 3:2, 2:0)
Kondorosi út, Nyéki Imre uszoda, v.: Horváth Cs., Petik
OSC: Bisztritsányi, Bátori 2, Gór-Nagy 3, Juhász Zs., Hegedüs, Bundschuch, Kayes 1. Cs.: Decker Á. 1, Kovács G. 2, Graham, Salamon 2, Szentesi, Drasko Brguljan 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: B. Mitrovics, Cuckovics, Hosnyánszky 2, Szivós, Vapenszki, Biros P. 2, Hárai 1. Cs.: Angyal, Lőrincz B. 1, Zalánki, Csuk 1, Erdélyi 3, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 6/15, ill. 7/19
Gól - ötméteresből: -, ill. -/1
Kipontozódott: Bundschuch (19. p.), Decker Á. (23. p.), Kovács G. (27. p.), Graham (31. p.), ill. Angyal (32. p.)

Értelmet nyert Dabrowski Norbertnek a vlv meccselőzeteséhez adott nyilatkozatában, a csapat egészségi helyzetével kapcsolatban (van-e beteg, sérült?)  elhangzott mondata: "Na most van az a helyzet, amikor, ha lenne, akkor sem mondanám meg!"

Nyilván taktikai megfontolás miatt nem számolt be a vezetőedző arról, hogy a fél csapatot leterítette valamilyen vírus, két játékos pedig nyilatkozatának időpontjában (tehát egy nappal a meccs előtt) éppen infúziót kap. Minden dicséretet megérdemelnek az egriek, mert a Kondorosin elvesztett meccs után SENKI nem hivatkozott erre az egyébként valószínűleg nem elhanyagolható körülményre, a nyilatkozatokban senkinél nem szerepel mentségként, mi is más forrásból tudtuk meg, nem sokkal e sorok írása előtt.

A meccsen sokáig úgy tűnt, hogy az Eger erősebb, a találkozó derekáig vezettek, olykor több góllal is, majd amikor a hazaiak hatalmas erőfeszítéssel fordítottak, ők felvették a kesztyűt, tartották a lépést az OSC-vel, sőt, visszaszerezték a vezetést is. A végén apró dolgok döntöttek, de ez a történelem szempontjából mindegy: az OSC egyetlen győzelemnyi távolságra került a bajnoki döntőhöz.

Az egriek helyzete nem könnyű, szombaton az év meccsét játsszák hazai pályán a Barceloneta ellen, bejuthatnak a BL final sixbe. egy hét múlva pedig újra élet-halál harcot vívnak majd, hiszen a mai elődöntő visszavágóján fogadják az OSC-t.

A második mérkőzés május 6-án, 18.15-kor lesz Egerben.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Hosnyánszky első gólja

Bisztritsányi véd

0:2 - Biros első gólja

1:2 - Kovács Gábor első gólja

2:2 - Decker Ádám gólja

2:3 - Lőrincz Bálint gólja

3:3 - Bátori első gólja

3:4 - Milos Csuk gólja

4:4 - Bátori második gólja

4:5 - Hosnyánszky második gólja

5:5 - Gór-Nagy első gólja

6:5 - Drasko Brguljan első gólja

6:6 - Erdélyi első gólja

7:6 - Gór-Nagy második gólja

7:7 - Erdélyi második gólja


7:8 - Bedő gólja

8:8 - Kovács Gábor második gólja

8:9 - Hárai csavargólja

8:10 - Erdélyi harmadik gólja

9:10 - Drasko Brguljan második gólja

Bisztritsányi ötméterest véd

Mitrovics véd

10:10 - Salamon első gólja

10:11 - Biros második gólja

11:11 - Salamon második gólja

12:11 - Kayes gólja

13:11 - Gór-Nagy harmadik gólja

Az utolsó egri emberelőny



Dabrowski Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Norbi! Elég ideges vagy még, nemrég fújták le a meccset. Hogy értékeled?

- Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy 13 gólt fogunk kapni  - 11 lőtt góllal, azt gondolom,  nekünk meccset kéne nyernünk bárhol. Nyilván, az OSC fantasztikus támadójátékot mutatott be, és le a kalappal, mert ilyet még a BL-ben sem láttam sehol. Tényleg nagyon jól játszottak, nagyon szép gólokat lőttek.

- Ironikusnak tűnsz egy kicsit…

- Nem, hát nézzük vissza, gyönyörű gólokat lőttek, ez nem irónia. 13 gólt kaptunk, valószínűleg elfelejtettünk mára védekezni, nem tudom, hogy mi történhetett.

- Jó, ez nem egymeccses elődöntő, van egy visszavágó, ott viszont nyernetek kell.

- Volt már ilyen idén. Most, sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy ennek nem a visszavágóját, hanem a mostani mérkőzését le kell zárjuk, mert onnantól kezdve, hogy felülünk a buszra, nekünk a Barcelonatával kell foglalkozni. De ez az utunk, egész évben ez volt, úgyhogy állunk elébe.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vincze Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Balázs! Elég izgalmas meccs volt ez, azt hiszem. Te hogy értékeled, így fél órával utána?

- Nem is számítottunk másra, tudtuk, hogy az Eger kiváló ellenfél – tulajdonképpen a hétvégén akár a final six-be is bekerülhet, erre nagyon jó esélye van. Nekünk, amint elmondtam, volt három és fél hetünk felkészülni. Úgy gondolom, igazából az döntött, hogy a harmadik-negyedik negyedben, amikor már a kipontozódások miatt egyre kevesebben voltunk, olyan feladatokat oldottak meg a játékosok, amelyeket talán életükben nem csináltak. Ezt meg semmi másból nem tudták meríteni, mint abból, hogy kiléptek egy olyan dimenzióba, ahol egymásra számítottak csak, egymás szeméből táplálkoztak, és eufórikus állapotban védekeztek hátrányban, vagy sima hat a hat ellen. Vagy adott esetben támadtak, és ott oldották meg azokat a helyzeteket, amelyek vagy meg voltak előre beszélve, vagy – mint ahogyan én elvárom tőlük, ilyen szintű vízilabdásoktól – előjött belőlük, hogy milyen szinten játszanak.

- Most egy kellemes pozícióban vagytok, az első meccset megnyertétek. Mire lehet felhasználni a visszavágót?

- Egy hetünk van. Arra lehet felhasználni, hogy pihenjünk, eddzünk, és ugyanígy készüljünk fel mindenkiből, közreműködőkből, ellenfélből és saját magunkból, hogy mi várható a visszavágón. Nekünk ennek az egy hétnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy akár már Egerben el tudjuk dönteni a továbbjutás sorsát.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Ragyogó meccset játszottatok, izgalmas is volt, fordulatos, s a végén sikerült nyerni.

- Szia Geyza, üdvözlöm a vlv olvasóit! Így van, szerintem is egy hatalmas meccs volt, mindkét oldalról igazán közönségszórakoztató játékkal, gyönyörű gólokkal. Hatalmasat küzdöttünk, hirtelen nem is tudok mit mondani, én nagyon-nagyon elfáradtam a végére. A szívünk vitt minket előre még a negyedik negyedben is, amikor már látszott, hogy mind a két csapat hullafáradt. Kavarognak a fejemben a dolgok, de amit még ki kéne emelnem, az az emberhátrányos védekezésünk, most, hogy nézem, rengeteg volt az emberfór, hátrány, és jól védekeztünk. Rengeteget gyakoroltunk, de hát még félúton sem vagyunk, mert szerdán Egerben játszunk.

- Az egri meccs milyen lesz?

- Biztos vagyok benne, hogy hasonlóan nagyon kemény. Biztos, hogy kielemezzük ezt a meccset, aztán jön másfél nap pihi, és akkor utána kicsit újult erővel nekivágunk és mindent megteszünk, hogy maximálisan felkészüljünk és ugyanekkora hatalmas szívvel játsszunk Egerben, és biztos, hogy úgy is fogunk játszani.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Egy nagyon-nagy meccset játszottatok, rövid értékelést kérek.

- Először is üdvözlök mindenkit! Bizony ez nagyon-nagy meccs volt, egy igazi méltó elődöntő, két csapat amely mindeáron be akar jutni a döntőbe, és tényleg apró nüanszokon múlott. Igazi csapatként tudtunk dolgozni, és ez hozta meg a végére a gyümölcsét, az, hogy mindenki szívét-lelkét beleadta egy blokkba egy passzba, és ezért a végén sikerült két góllal nyernünk.

- Na, mire jó ez a győzelem?

- Hát arra, hogy már csak egyet kell nyerni, és akkor bent vagyunk a döntőben... Ettől függetlenül nagyon nagy meccs lesz Egerben, és muszáj pihennünk, mert elfáradtunk, de az Eger is elfáradt.

- Az Egernek BL-meccse lesz még szombaton…

- Igen, ők kevesebbet tudnak regenerálódni, úgyhogy ezt megpróbáljuk kihasználni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miki! Miután egy percünk van, kérek egy rövid összefoglalót, és gratulálok!

- Köszönjük szépen! Az összefoglaló annyi, hogy én nagyon büszke vagyok a csapatra, mert ma úgy küzdöttünk, ahogy azt elterveztük, és az utolsó pillanatig olyan erőket tudtunk megmozgatni, ami túlmutat a fizikai tudáson. Igazából tényleg szívvel-lélekkel küzdöttünk egymásért, a csapatért, és ennek ez lett az eredménye, hogy egy ilyen fantasztikus meccsen megvertük az Egert, úgyhogy ezt visszük tovább.

- És akkor a következő meccs...?

- a következő meccs Egerben, jövő szerdán.

- Mire lehet számítani?

- Azt nem tudjuk, hogy mennyire lesz nehéz, hazai pálya nekünk valahol az egri uszoda, úgyhogy az az egy biztos, hogy készülünk rá, és győzni megyünk Egerbe.

- Köszönöm szépen!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)



Biros Péter a vlv-nek


- Szervusz, Peti! Ahhoz tudok gratulálni, hogy egy eszméletlenül jó meccset játszottatok – de gondolom, ez egyáltalán nem vigasztal. Úgy tűnt a meccs elején, hogy tudjátok hozni, és aztán a végén egy hatalmas nagy fel-le úszás után kikaptatok. Mennyire ráz ez meg téged?

- Annyiból, hogy tényleg megnyerhettük volna, nem választott el ettől minket túl sok minden. Nyilván, ilyenkor lehet bármit mondani, és lehet ezzel a mérkőzéssel foglalkozni, de én úgy érzem, hogy nekünk most már előre kell nézni. Sok kiállítás volt, sok elkerülhető gól, szerintem mind a két oldalon, úgyhogy ez ugyanúgy a másik oldalon is igaz. Nyert az OSC két góllal, gratulálunk nekik tényleg, de nekünk most már a szombati mérkőzés a fontos. Lehet ezt emésztgetni, hogy kikaptunk kettővel. Nem történt semmi, 1:0-ra vezet az OSC, úgyhogy menni kell tovább – ha itt leragadunk, akkor kikapunk szombaton is.

- Ez biztos, de talán pont azért lett volna ma jó egy győzelem, hogy lendületbe jöjjetek. A szombati meccs megint nagyon fontos, és utána szerdán egy élet-halál harc lesz. Bírjátok ezt fizikailag, és lelkileg?

- Bírni kell, ezt hozta az élet, ezt kell feldolgozni, ezért vízilabdázunk, ezekért a meccsekért. Úgy érzem, hogy mindenki ezekre a mérkőzésekre készül. Nyilván, lehet jól játszani egy Szentes, meg egy alsóházi csapat ellen, de mindenki erre készül, ezért küzd egész évben. Bírni kell, úgyhogy bírjuk, kicsit nehezebben most, de megyünk tovább.

- Elég ugyanúgy játszani, csak pontosabban, vagy valamit ki kell találni a visszavágóra az OSC ellen?

- Nem kell kitalálni szerintem semmit sem, az OSC sem tud igazán kitalálni túl sok mindent, nem lehet. Nekik annyiból szerencsésebb, hogy egy hetük van, nekünk van egy köztes, nagyon fontos meccsünk – de túl sok mindent nem lehet változtatni. Apróságokon lehet, és a legfontosabb az, hogy a fejeket rendbe kell rakni, mert ha azok rendben vannak, akkor nem lehet probléma.

- De sokat segíthet nektek egy szombati győzelem...

- Sokat segíthet, persze, de azért profi az ember, hogy tudjon felejteni. Ha nem, akkor nem ezen a szinten vízilabdázik.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Ez egy ilyen év, mindig szeretjük a nehezebb utat választani...               

- Úgy indult, hogy meg tudjátok nyerni, elég simának is tűnt, két góllal is vezettetek. Odáig mi volt?

- Úgy gondolom, hogy az első három negyedet végig uraltuk, aztán volt egy kisebb fordulópont – lényegtelen, hogy mi miatt –, és az OSC jött ki jobban a káoszból a végén.

- Éreztél még erőt az utolsó negyedben, hogy egyenlítsetek? Ott elég szerencsétlenül alakultak nektek a körülmények.

- Erőnk volt, nem azzal volt a probléma. Leegyszerűsítve a dolgot, volt két rossz passzom fórban, ami, ha kézre megy, akkor azt gondolom, szinte biztos, hogy mindkettő gól lett volna. Ott hibáztam. Legközelebb erre jobban kell figyelni.

- Most viszont iszonyú szoros lesz nektek, mert csupa olyan meccs jön, ami élet-halál. A szombati is, a jövő szerdai is…

- Így van, kemény meccsek. Ezt tudtuk eddig is, fel vagyunk rá készülve.

- Fizikailag bírjátok?

- Bírjuk, egy pár hetet már féllábon is ki kell bírni, nemsokára vége a szezonnak. Kibírjuk.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)