FACEBOOK

Benedek-nap Győrben

Benedek-nap Győrben
hozzászólás, 2015.04.15.

Saját bevallása szerint is a legszebb névnapi ajándékot kapta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akinek csapata a görögök kedd esti legyőzésével csoportelső lett és bejutott a Világliga szuperdöntőjébe. Győri riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal, videókkal.

A győri Világliga-selejtezővel kapcsolatos vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.Canon Webáruház

Világliga, európai csoportselejtezők, utolsó forduló

B csoport


Szerbia-Oroszország 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4)

Spanyolország-Németország 14:8 (5:4, 4:0, 3:4, 2:0)


A csoport végeredménye:

1. Szerbia 18,
2. Oroszország 12,
3. Spanyolország 6,
4. Németország 0 pont


C csoport

Horvátország-Olaszország 14:11 (3:1, 5:2, 1:4, 5:4)

Törökország-Montenegró 5:12 (2:3, 1:2, 1:3, 1:4)

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 24,
2. Olaszország 17,
3. Montenegró 13,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 3 pont


A csoport

Szlovákia-Románia 8:9 (1:2, 4:2, 2:3, 1:2)

Magyarország-Görögország 12:11 (2:1, 4:2, 2:3, 4:5)

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 18,
2. Görögország 12,
3. Románia 5,
4. Szlovákia 1 pont


Magyarország-Görögország 12:11 (2:1, 4:2, 2:3, 4:5)
Győr, v.: Brasiliano (olasz), Uz (török)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras 2, Salamon, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Hárai 1. Cs.: Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal 1, Német T., Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Calkanisz, Milonakisz, Fontulisz 2, Pontikeasz, Murikisz 3, Gunasz 3, Vlahopulosz 1. Cs.: Derviszisz, Kapocisz, Kriszoszpatisz, Delekasz, Kolomvosz 2. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 8/19
Gól - kettős emberelőnyből: 1/1, ill. - 
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy (27. p.), Angyal (27. p.), Hosnyánszky (31. p.), ill. Derviszisz (18. p.), Pontikeasz (25. p.), Fontoulisz (28. p), Delekasz (31.p)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Madaras ejtésgólja

2:0 - Angyal Dániel gólja

2:1 - Kolomvosz első gólja

3:1 - Hárai csavargólja

4:1 - Varga Dániel első gólja

5:1 - Vámos első gólja

5:2 - Fontulisz első gólja

6:2 - Hosnyánszky első gólja

6:3 - Gunasz első gólja

6:4 - Fontulisz második gólja, ötméteres

7:4 - Madaras második gólja

7:5 - Kolomvosz második gólja


7:6 - Murikisz első gólja

8:6 - Hosnyánszky második gólja

9:6 - Varga Dénes ötméteresgólja

9:7 - Murikisz második gólja

10:7 - Vámos második gólja

10:8 - Murikisz harmadik gólja

11:8 - Varga Dániel második gólja

11:9 - Vlahopulosz gólja

12:9 - Hosnyánszky harmadik gólja

12:10 - Gunasz második gólja

12:11 - Gunasz harmadik góljaBenedek Tibor a DigiSportnak


- Ha jól láttam, 20 emberelőnyből hetet dobtak be. Ez önmagában is nagyon nagy szám, és bőszen szórták ki az embereket ezen a mérkőzésen, de ezt már lassan-lassan megszokjuk. De ezzel elégedettek lehetünk, illetve a jó kezdéssel. Ezt a kettőt kérted, nem?

- Igen. Nehéz készülni, amikor ennyi kiállítás van, és a görög csapat ebben annyira jó, ez nekik előny, és ez egy nálunk sokkal összeszokottabb csapat, hiszen majdnem az egész csapat egy klubban játszik. Nagyon jól játszották az emberelőnyeiket, azt hiszem, mást nem is csináltak, de ez bőven elég volt, hogy mérkőzésben tudjanak maradni. Nekünk  pedig több "újraindításra" volt szükségünk. Volt, amikor úgy tűnt, hogy már elhúzunk annyira, hogy ők feladják, de aztán mindig felzárkóztak. Látszott a mérkőzés tétje. Nehéz mérkőzés volt az utolsó pillanatig, úgyhogy - ahogy kérdezted az elején -, örülök, hogy nehéz meccs volt, de a lényeg, hogy ott vagyunk a szuperdöntőben. Ez a hat mérkőzés, amit végigjátszottunk a Világliga alatt, azt gondolom, hogy fejlődést hozott. Sok új dolgot csinálunk ebben az évben, mindig más csapattal játszottunk, sok fiatal bekerült a keretbe, akik lehetőséget kaptak, és azt gondolom, hogy éltek is vele. Most ők visszamennek a bajnokságba, mert jön egy nagyon fontos szakasza a bajnokságnak, a BL-nek, úgyhogy továbbra is fel van nekik adva a lecke. A lényeg nekem, meg a válogatottnak, hogy ott vagyunk a bergamói szuperdöntőben.

- Az eredmény alapján nehéznek tűnt, de ha láttuk a mérkőzést - ezt már mondtam Norbinak is -, egy pillanatig nem volt kétség, hogy a magyar válogatott megnyeri - még 7:6-nál sem. Te is így gondolod?

- Igen, végig uraltuk a mérkőzést, és ez azért magabiztossá tett minket. Illetve, amikor vezettünk egy-két góllal, és tudtuk, hogy mínusz kettőig mehetünk, azért az már az ellenfélnek sem volt könnyű.

- Most mi következik neked munkában? A nyári felkészülésig, gondolom, figyeled a klubokban a srácokat, hiszen nekik most jön a java klubszinten.

- Megpróbálok az összes fontos mérkőzésen ott lenni, illetve vannak olyan programok, amiket előkészítünk a nyárra. A felkészülés kezdetét az határozza majd meg, hogy hány csapat jut el a BL final sixig és úgy fogjuk beosztani, hogy ki mikor kezdje meg a felkészülést. Az biztos, hogy június 8-ától már teljes kerettel fogunk készülni.

- Ha jól tudom, ma van a névnapod. Ma ünnepled?

- Ma ünneplem.

- És a szövetségi kapitány is szokott süteményt hozni, vagy csak a játékosok?

- Én kapom ilyenkor az ajándékot. Nálunk ez fordítva van, a játékosok hoznak. De nekem ez a győzelem volt a legszebb ajándék. És pont megnéztem, hogy két évvel ezelőtt a Vodafone-kupán volt a születésnapom, és az első meccsen nyertünk is 9:3-ra Németország ellen, úgyhogy ezek az évfordulók jót jelentenek.

- Akkor köszönjük még egyszer az interjút és gratulálunk Benedek Tibornak és az egész csapatnak.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Varga Dániel a DigiSportnak


- Érkezik a mérkőzés legjobb játékosa Székely Bulcsú szavazata alapján. Szeretettel gratulálunk egy pezsgővel, a DigiSport nevében.

- Kinek a szavazata alapján?

- A szakkommentátorunk.

- Ezúton is üdvözlöm a Csucsut, köszönöm!

- Mi lesz a sorsa, ma van Tibi névnapja. Nem tudom, hogy koccintotok-e esetleg az egészségére?


- Ezt elsunnyogta, mert eddig nem mondta nekünk, nehéz lesz, mert holnap anyukámnak van a születésnapja, pénteken a kisfiamnak, nem tudom, majd eldönti a csapat.

- Nem igaz, mert ő egyébként azt mondta, hogy már ezzel a győzelemmel megajándékoztátok, több nem is kell neki. És ez így is van jól, hiszen egy nagyon jó mérkőzést láthattunk, ahol a magyar válogatott azt gondolom, hogy megvalósította azt, amit tervezett. Elégedettek vagytok?

- Én elégedett vagyok, hiszen az első, sőt talán a második számú célunkat is elértük, egyrészt nyertük, ezáltal továbbjutottunk, másrészt jól is játszottunk. Kicsit belemenve a dolgokba, az első félidőben inkább a védekezés, főleg a hátrányvédekezés adta meg az alaphangot, adta ki a különbséget. A második félidőben meg azt emelném ki, hogy annak ellenére, hogy nem annyira ment elöl a játék, sőt még hátul is kaptunk gólokat, egy pillanatig nem éreztem azt, hogy megrendülne a csapat vagy változna a játék vagy a hit, a koncentráció és azért ennek a jutalma az volt, hogy a végén megint szétnyílt a meccs. Az, hogy találtak két gólt a végén, nem a realitást mutatja, szerintem ez egy két-három-négygólos meccs volt . Magabiztos győzelem volt.

- És ezt azért is jó látni, mert azért még mindig az építkezés folyamatában vagytok, ugye, nyárra kell eljutni a csúcsformába és ez már azért egyre inkább biztató, ahogy kezdődött itt a szezon elején.

- Építkezünk, igen. Mindig építkezni fogunk, az egész élet egy nagy építkezés, de az biztos, hogy sokkal jobban állunk, mint szeptemberben vagy októberben és erről pedig az jut eszembe, hogy ez a mai győzelem azért hat meccsnek az ünnepe vagy az eredménye, hiába nyertünk ma, ennek az az előzménye, hogy mind az öt másik meccsünket megnyertük a csoportban, ami a csapatot dicséri, illetve azt mutatja, hogy jól tudunk építkezni.

- Hát akkor további jó építkezést kívánok nektek és akkor gratulálok szívből ehhez a mérkőzéshez is és hát ahhoz is, mint ahogy már említettük tehát, hogy hibátlanul jutott a szuperdöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Hosnyánszky Norbert a DigiSportnak


- Hosnyánszky Norbert áll itt velem szemben, aki három gólt dobott és, hogyha az eredményjelző táblára nézünk, akkor még azt is gondolhatnánk, hogy ez egy szoros mérkőzés volt, de aki látta a meccset, azt gondolom, hogy egyet ért abban, hogy ezen a mérkőzésen a görögöknek nem nagyon volt esélyük, még akkor sem, amikor feljöttek egy gólra, hiszen jól kezdtétek a meccset és hát ugye a hátrányban való védekezésetek kifejezetten jó volt. Ezt kérte tőletek Benedek Tibor, ezt pedig megvalósítottátok. Egyetértesz?

- Igen, egyetértek veled, nem éreztem egy pillanatig sem azt, hogy a görögöknek lenne esélyük az eredménytől függetlenül. Igen, ennek a rövid pályának megvannak az előnyei-hátrányai. Az előnye volt ma számunkra az. hogy jól mentek az emberhátrányos védekezések, ilyenkor az új szabályokkal összesűrűsödnek a cselekmények, úgy hogy ezt jól megfejtettük így.

- Magyarul jó sokat kell úszni.

- Sokat kell úszni, de azt gondolom, hogy ez az ilyen típusú játékosoknak, mint én, ez fekszik, én ennek a pártján állok.

- Meg az egész csapatnál ez a sok mozgásos játék volt akár a támadásban is és hát minden mérkőzését megnyerte itt a Világliga csoport küzdelmeiben a magyar válogatott. Azt hiszem, ez mutatja azt, hogy nagyon jó úton haladtok, hiszen még azt is kijelentette a kapitány, hogy ez még az építkezés folyamata. Te hogy érzed?

- Igen,ez az építkezés folyamata, bejutottunk egy rangos döntőbe, de azt gondolom, a neheze még most jön. Ez kötelező továbbjutás volt. És most jön a neheze, kvótát szerezhetünk az olimpiára, úgyhogy ezt mindenképpen jó lenne meglovagolni.

- Téged mennyire dobott fel ez a mérkőzés, gondolva arra, hogy a bajnoki mérkőzésen legutóbb azért olyan sok örömötök nem volt, egrieknek. És mennyire volt nehéz átállni?

- Mindenképpen nehéz, főleg úgy, hogy egy vesztes meccsből jöttem ide és ráadásul a harmadik meccs, azt hiszem, hogy tíz napon belül, ez azért megviseli a szervezetemet, de fejben sikerült felkészülnöm.

- Köszönöm szépen és gratulálok Hosnyánszky Norbertnek és a válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Benedek Tibor a vlv-nek


- Tibor, gratulálok! Én úgy láttam, hogy ez egy sima meccs volt, még akkor is, ha néha feljöttek egy gólra, valahogy nem lehetett izgulni igazán...

- Ahhoz viszont mindig kellett, hogy megújuljunk, hogy tudjunk újra gólokat lőni, és ne rémüljünk meg attól, hogy jön föl a nyakunkra az ellenfél, amikor már azt gondoltuk - 6:3-nál -, hogy vége a meccsnek. Például. Ez, azt gondolom, hogy mindig is az erőnk volt, hogy tudtuk, a meccs mennyire hosszú, sőt az mondom, hogy kis pályán még hosszabb is 10-15 perccel. Sose volt az, hogy ha vezettünk és feljött az ellenfél, attól megijedtünk volna. Ez most is igaz volt, és én büszke vagyok a fiúkra ezért. Nem látom soha rajtuk az ijedtséget, nagyon bátrak és harcosak, és mindig van, aki a vállára veszi a csapatot az ilyen pillanatoknál. Nagyon elégedett vagyok evvel a mai teljesítménnyel is.

- Azokat az elemeket, amelyeket az elmúlt pár nap során gyakoroltatok, viszontláttad, hogy sikerültek?

- Az eddigi Világliga-meccsekhez képest azért mondom, hogy nem, mert ha egy görög csapat, amely azt gondolom, hogy meg sem mozdul a meccsen, és kap húsz emberelőnyt… Akkor elgondolkoztató, hogy minek ennyit mozogni, miért nem elég bedobálni a labdát centerbe… Óriási energiát fektetnek a játékosok ezekbe a mozgásokba, ez nagyon szép és nagyon jó, de értékelni is kellene, mert a kiállításaink legnagyobb részét mi is csak a centerbe bedobált labdából kaptuk meg. Nehéz mit mondani erre a húsz emberelőnyre, mert – nem azért mert ők többet kaptak, vagy kevesebbet - mi is kaptunk tizenhatot, csak azért a húsz emberelőny azt mutatja, hogy a görögök azt játszották, amit a legjobban tudnak. Játszották a fórjukat, aztán azt vagy jól kihasználták, vagy nem és lőttek húszból kilencet. Ami szerintem egész jó nekünk, ahhoz képest, hogy ők azért sokkal jobban össze vannak csiszolódva a fórjukkal, mint mi a hátrányunkkal.

- Hogyan tovább?

- Most visszamennek a játékosok a klubba, és jön tovább a "megfelelés". Meg kell küzdeniük minden szinten, bajnokságban BL-ben, egy feladatot most teljesítettek, és jön a következő mindannyiuknak. Ez nem baj, én örülök neki. Ettől lesznek egyre erősebbek, hogy ilyen jó meccseket játszanak folyamatosan, már láthattuk akár a bajnoki negyeddöntőkben is. Úgyhogy, a "legközelebb", amikor már mindenki együtt lesz, az június 8-a lesz. Nagyon soká…

- Köszönöm szépen! Gratulálok, és boldog névnapot...:-)

(Lejegyezte: Kerbi)Varga Dániel a vlv-nek


- Gratulálok, Dani! Ez még annál is simább volt, mint te gondoltad szerintem.


- Nagyon sima nem volt, de azt mondom, hogy magabiztos volt, és megküzdöttünk érte. Az első félidőben elsősorban a védekezésünk volt jó, a másodikban pedig a lélekjelenlétünk, hogy akkor sem jöttünk zavarba, amikor elől nem ment annyira a játék. Nem kezdünk el kapkodni, nem kezdünk el mást csinálni. Azt csináltuk, amit megbeszéltünk, amiben hiszünk, amiben jók vagyunk. Ezért tudtuk tartani a vezetést. Az egygólos győzelem ellenére azt mondom, hogy ez egy két-három-négy gólos meccs volt.

- Köszönöm szépen! Gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Norbi! Gratulálok neked a győzelemhez, jól is játszottál nagyon. Volt-e bármi probléma?

- Talán az, hogy feljöttek. Azért feljöttek, volt egy olyan fél negyedünk, ami alatt volt egy kis rövidzárlat. Mi sem lőttünk gólt, s közben kaptunk azért kettőt-hármat. Ha az nincs, akkor ez egy sokkal simább győzelem. Végig azt gondoltam, vagy azt éreztem belül, hogy a győzelem valahogy meglesz. De tudunk ennél még azért jobban is játszani. A legfontosabb mindenképpen, hogy 12:11 lett nekünk.

- Ezt szépen megmondtad, akkor gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)Vámos Márton a vlv-nek


- Gratulálok, Marci! Kapunk egy meccsösszefoglalót?

- Melyik meccsről? :)

- Erről a mostaniról.

- Röviden, tömören: jól kezdtünk, visszakapaszkodtak a görögök, majd behúztuk a meccset és bejutottunk a super final-ba.

- Elégedett vagy a saját formáddal?

- Hát vannak részek, amikben igen, és vannak, amikben nem.

- Fontos gólokat lőttél.

- Köszönöm szépen.

- Érezted, hogy el kell vállalni, hogy kettő legyen?

- Igen. :)

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)
Német Toni a vlv-nek

- Szia, Tonya, gratulálok! Először is, kezdjük ott, hogy mondtad, hogy te azért izgulsz, a többieknek nem kell. Izgultál meccs közben?


- Izgultam, de amikor bementem a vízbe, akkor valahogy már lejött ez az izgulás, lejött a vállamról. Nem éreztem annyira "hű de jónak" az ellenfelet fizikailag, viszont gyorsak nagyon.

- Milyen meccs volt? Nehéz?

- Mozgós, úszkálós, folyamatosan csak izegnek-mozognak körülötted, úgyhogy fárasztó volt.

- Milyen erősek a görögök belülről, hogy érezted?

- Én erősebbre számítottam, vagy lehet, hogy csak egy lufit fölfújtam magamnak, hogy ők most hú, de erősek. De nem voltak erősek a várthoz képest.

- Meg tudtad csinálni azt, amit akartál a vízben?

- Védekezésben talán szerintem megcsináltam. Lehet, hogy úgy tűnt, mintha nem. De támadásban egy kicsit több kellett volna.

- Gratulálok, megvan a meccs, köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


Hárai Balázs a vlv-nek


- Szevasz, Pufi. Megdolgoztál ma a győzelemért rendesen, gratulálok! Jól játszottál, a csapat is jó volt. Milyen érzéseid vannak?

- Jó érzéseim vannak, mert nem szeretek veszíteni, sőt, nagyon nehezen tudom elviselem, ha kikap a csapat, ezért mindenféleképpen jó érzéssel másztam ki a medencéből, és örülök, hogy bent vagyunk a Világliga döntőjében. És úgy gondolom, hogy egytől egyik mindenki, aki bent volt a vízben, megküzdött és megharcolt ezért a győzelemért - mert nem adták könnyen a görögök.

- Elégedett vagy minden szempontból?

- Úgy gondolom, hogy igen. Az volt a lényeg, hogy nyerjünk. Mindegy, hogy jól játszik a csapat vagy rosszul játszik, ha egy góllal a végén mi tudunk nyerni, akkor egész életemben elégedett leszek.

- Gratulálok, köszönöm.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Salamon Ferenc a vlv-nek


- Gratulálok Feri! Az alapvető dolog, amiért idejöttetek, az megvan, a győzelem. Szerintem nem is volt rossz meccs. Nem tudom, jobban örültél volna-e, ha öt-hat góllal nyerünk?

- Köszönöm szépen! Köszöntök mindenkit! Többször volt lehetőségünk a meccs folyamán, hogy eldöntsük. Sokszor vezettünk három góllal és mindig fel tudtak kapaszkodni. Ezáltal végig ott voltak a nyakunkon, ami nyomás alatt tartott minket, hogy még jobb teljesítményt nyújtsunk, és ne engedjünk ki a végére. Tudtuk, hogy ez egy ilyen meccs lesz. A görögöknek minden mindegy volt, hogy mit játszanak, beleadtak mindent, és mindent megtettek.

- Erősek?

- Fizikálisan nem olyan erősek mint mi, de taktikailag ott vannak, és mindenki azt játssza, amit megbeszéltek, nem lépnek ki a sémából, és ez adja azt a magabiztosságot, amit tudnak hozni meccsről meccsre, és ezzel tudnak borsot törni az ellenfelek orra alá.

- Elégedett vagy a teljesítményeddel?

- Igen. Nem hibáztam, adtam jó passzokat, ez most gólokban nem mutatkozott meg, de ez ma egy ilyen meccs volt. Amit tudtam, hozzátettem. Örülök nagyon!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Gratulálok, Miklós a csoportelsőséghez, amihez a mai győzelem kellett. Hogy értékeled? Milyen volt? Sima volt?


- Nem gondolom simának, habár nagyon jól kezdtünk, amire azért nagyon készültünk, hogy ragadjuk meg az alkalmat és ne keveredjünk bele egy esetleges nehezebb mérkőzésbe. Tehát jól indultunk, de sajnos nagyon jól visszajöttek a görögök, meccsbe kerültek, de Tibi is elmondta, hogy azért volt bennünk annyi erő itt ma, hogy egy másodpercig sem volt az kérdés, hogy itt ma mi fogunk győzni. A végeredmény szorosabb meccset tükröz, de valójában esélyük sem volt arra, hogy nyerjenek itt ma.

- A csapat hogy alakul egyébként? Lehet ilyenkor arra is figyelni, hogy felmérjétek, most már többet tudtok-e, mint legutóbb?

- Erről Tibit kéne megkérdezni szerintem. De alapvetően ilyenkor, ebben két-három napban, mindig "gyorstalpaló" taktikai emlékeztető van, egy kis specifikus ellenféladaggal, hogy így fogalmazzak. De én úgy érzem, hogy ezeket a dolgokat nagyon hamar a magunkévá tesszük, tehát nagyon jól játsszuk már a saját játékunkat. Illetve azokat az apró finomságokat, amelyekkel az ellenfél különbözősége miatt kellenek, azokat is nagyon-nagyon hamar tudjuk akceptálni. Szerintem taktikailag elég érett csapat vagyunk.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)Varga Dénes a vlv-nek


- Neked is gratulálok, Dumi, ehhez a győzelemhez, ami csoportelsőséget jelent. Gondolom, hogy ez volt az elvárás, a cél, hogy ezt a csoportot megnyerjük, amikor megvolt a sorsolás. Hogyan értékeled az egész folyamatot? Hol tartatok?

- Örülök, hogy megnyertük és örülök, hogy lezárult. Azért ebben a szezonban nagyon sok meccset kellett játszanunk, és a Világliga egy fárasztó adaléka volt ennek, úgyhogy túl vagyunk rajta, és örülök, hogy csoportelsőként bejutottunk a szuperdöntőbe.

- Ez a mai meccs okozott bármilyen gondot?

- Nem, én magabiztosnak éreztem a csapatot. Furcsa felfogásban zajlott a mérkőzés, mi erőlködtünk, hogy kiállítást kapjunk, ők nem annyira. Nem tudom hova tenni ezek alapján a meccsek alapján a rövidpályás pólót, hogy hova kellene nyúlni, hogy eredményesek legyünk. Ehhez még mindig idő kell.

- És ez nem jó abból a szempontból, hogy Bergamóban ki lehet jutni Rióba.

- Miért nem jó?

- Mert nem tudod hova tenni. Jó lenne, ha már tudnátok hova tenni, és úgy mennénk oda, hogy jó eséllyel megnyerjük a sorozatot.

- Azért azt gyanítom, hogy senki nem tudja, tehát mindenkinek új a helyzet. Abból a szempontból lépéselőnyben vagyunk, hogy nekünk azért a mozgásos meg akciódús játék mindig erősségünk volt, úgyhogy szerintem az az irány, csak meg kell találni, hogy hogy lehet előtérbe helyezni.

- Ez lesz a nyár feladata?

- A Világliga kapcsán igen.

- Igen, mert ugye a vb nem rövid pályán lesz. Mennyire zavar ez téged, hogy másképp kell majd játszani egy világversenyen?

- Amíg nyerünk, addig nem zavar, mert én annyira nem érvényesültem a mai meccsen sem, meg korábban sem. Amíg tudjuk ellensúlyozni egyéb módon, akciógólokkal meg emberelőnyös gólokkal, addig mindegy.

- Akkor legyen így jó sokáig. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)
Decker Attila a vlv-nek:

- Az első kérdés az, hogy mi történt veled és hogy vagy?

- Begörcsölt a lábam, méghozzá nagyon-nagyon, pukliszerű alakot is öltött. Azt mondja Tóni bácsi (dr.  Gábor Antal csapatorvos - a szerk.), hogy nagy igénybe vétel esetén előfordul ilyesmi. A görögök rengeteget mozognak, lóbálnak, nagyon sokat kell dolgozni ellenük a lábnak, nyilván nem is voltak pihentek az izmok, hiszen rengeteg edzés és meccs van mögöttünk. Jobban lettem gyorsan, akár védeni is tudtam volna, de jó volt ez így.

- Nem kell kihagynod?

- Nem. Jegelem és holnapra, remélem, elmúlik minden fájdalom.

- Na, akkor mit mondasz a meccsről?

- Nagyon jól kezdtünk, ami nem jellemző a görögök elleni mérkőzéseinkre, általában ők szoktam nekünk esni. Tényleg megtettük, amit Tibi kért, hogy a kezdés legyen jó, örülök, hogy ez így sikerült, szerintem rá is nyomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Ha vissza is jöttek néha a meccsbe, mi mindig tudtunk újabb gólt lőni, egy újat húzni, ami nagy erény, úgy gondolom. Nehéz dolog újra és újra megújulni, de sikerült. Gratulálok a csapatnak, nehéz, megterhelő szezon vége felé járunk, sok meccs volt a klubban is és a válogatottban is, mindenkinek sok fronton kellett helytállnia, úgyhogy: bravó!


vlv-képek