FACEBOOK

OSC-Szolnok 9:11

OSC-Szolnok 9:11
hozzászólás, 2015.04.03.

A Szolnok nyerte a tét nélküli szuperrangadót. Nyilatkozatok, fotók, gólok a Kondorosiról.

OSC-Szolnok 9:11 (1:2, 3:3, 3:3, 2:3)
Kondorosi úti uszoda, v.: Molnár T., Horváth Cs.
OSC: Bisztritsányi, Bátori 2, Kayes, Juhász Zs. 2, Hegedüs, Gór-Nagy 1, Bundschuh 2 Cs.: Decker Á., Kovács G. 1, Salamon, Drasko Brguljan 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Szolnok: Decker A., Madaras, Vámos 2, Tóth M., Varga Dénes 2, S. Mitrovics 1, Jansik D. Cs.: Gocics 1, Hangay Z., Mezei, Alekszics 3, Varga Dániel 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -
Sárga lap: Vincze Balázs, Cseh Sándor
Piros lap: Becsey Péter

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Bátori első gólja

1:1 - Varga Dániel első gólja

1:2 - Mitrovics gólja

2:2 - Kovács Gábor gólja

3:2 - Drasko Brguljan gólja

3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Gór-Nagy gólja

Salamon érvénytelenített gólja

4:4 - Alekszics első gólja

4:5 - Gocics gólja

4:6 - Varga Dániel második gólja

4:7 - Varga Dénes első gólja

5:7 - Bundschuh első gólja

5:8 - Varga Dénes második gólja

6:8 - Bátori második gólja

7:8 - Juhász Zsolt ötméteresgólja

8:8 - Juhász Zsolt második gólja

8:9 - Vámos második gólja

8:10 - Alekszics második gólja

8:11 - Alekszics harmadik gólja

9:11 - Bundschuh második gólja



Decker Attila a DigiSportnak


- Attila, azt azért láttuk innen a medence partjáról – nem tudom, hogy jól láttuk-e –, hogy talán egy kicsit neked is nehezebben ment elérni azt a bizonyos üzemi hőfokot ezen a mérkőzésen. Beszélgettünk sokat arról, hogy kvázi tét nélküli mérkőzés. Mennyire volt nehéz felpörögni?


- Nehéz volt, mert mi edzettünk reggel is egy nagyon keményet – ezt nem tudják ugye a nézők, de akkor most elmondom. Mivel nem volt ennek a meccsnek olyan nagy tétje, mi a jövő hét szerdára készülünk nagyon, de ettől függetlenül ez egy rangadó volt. Számomra ezek mind olyan meccsek, ahol bebizonyíthatom, hogy jó játékos vagyok, és azt gondolom, hogy a többieknek is ez a céljuk. A végére, ahogy látszott, felpörgött a meccs, igazi rangadóhangulat lett, és kijött az erőfölényünk, ami számszerűleg is meglátszott.

- Éppen erre akartam még kitérni, hogy az nyilván az önbizalom szempontjából fontos lehet, hogy így sikerült ezt a mérkőzést is megnyerni egy jó csapat ellen.

- Igen. Én azt gondolom, hogy rajtunk kívül az OSC, vagy az Eger fog bejutni a bajnoki döntőbe – tehát vagy velük, vagy az Egerrel fogunk találkozni –, és szerintem az nagyon számít, hogy ebben a szezonban ötből négyszer tudtunk diadalmaskodni ellenük, egyszer döntetlent játszottunk, de soha nem vertek meg minket. Ez egy olyan lelki fölény lehet a bajnoki döntőben, ami lehet, hogy megroppantja őket.

- Számotokra véget ért az alapszakasz, és azért röviden értékeljünk: első helyen végeztetek, ráadásul veretlenül, ami ritkán fordul elő, úgyhogy ebből a szempontból elégedetten vághattok majd neki a rájátszásnak.

- Igen, az, hogy veretlenek vagyunk, szerintem nagyon nagy dolog, attól függetlenül, hogy ez tényleg egy nagyon jó csapat, nagyon jól lett összerakva, ezt tudjuk. De ezek csak nevek, amiket össze kellett gyúrni, és Cseh Sanyi ezt nagyon jól megcsinálta. Le a kalappal a fiúk előtt, csodás szezonunk volt eddig.

- Köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok, Attila, neked és az egész csapatnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz, Miki! Nagyon kemény meccset játszottatok, de nyerni nem sikerült. Milyen érzéseid vannak most?

- Felemásak. Nehéz volt beugrani a vízbe abból a szempontból, hogy most akkor mit is akarunk tulajdonképpen, hiszen tudtunk már egy-két hete, hogy ez a meccs abszolút tét nélküli. Azonban nem lehet tét nélküli egy olyan meccs, ahol az alapszakasz első és második helyezettje játszik, úgyhogy készültünk, és sokat raktunk ebbe a mérkőzésbe. Voltak nagyon jó periódusai a meccsnek, amikor nagyon összeszedettek voltunk, megcsináltuk azt, amit akartunk. De a Szolnok nagyon jó erőkből álló csapat, és amiben mindenképp lehet tanulni tőlük, hogy néhány olyan figurát megcsináltak a végjátékban tökéletesen, amivel megleptek minket, és ebből gólt is lőttek – ez az, amit mi is szeretnénk.

- Ha lett volna komoly tét, akkor több is lett volna még bennetek?

- Ha lett volna komoly tét, akkor lehet, hogy erre a kérdésre is tudnék válaszolni :-)

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton a vlv-nek

- Gratulálok Marci, győztetek. Kérlek, hogy értékeled ezt a meccset!

- Röviden és tömören; sikerült két góllal megnyerni ezt a meccset. Bár nem volt tétje ennek a mérkőzésnek, így is helyén volt a csapat szíve, és hozta a kötelezőt, bár mondjuk jó ez az OSC, meg itthon játszott, de szerintem ettől függetlenül mi voltunk az esélyesebbek.

- Volt bennetek még több? Ha kellett volna, többet ki tudtok adni?

- Ennél többet nem kell, kétgólos idegenbeli...

- Úgy értem, fizikailag volt-e bennetek több?

- Hát lehet, hogy voltak rejtett tartalékok, meg nyilván tét nélkül játszottunk, azért nem mindenki száztíz százalékon pörgött, hanem volt, aki csak kilencvenen, volt, aki nyolcvanon, úgyhogy szerintem maradt mindenkiben. Één személy szerint azért elfáradtam, mert mondom, jó ez az OSC. Várom a Belgrád elleni meccset!

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Nyilván nem örül az ember egy vereségnek, még akkor sem, ha igazából nem osztott, nem szorzott az alapszakasz helyezések szempontjából.

Én úgy éreztem, hogy két negyedig jó esélyünk volt – volt olyan helyzet, amikor kettővel is vezethettünk volna. Nem tudom, hogy a végjáték máshogy alakult volna-e, vagy sem, de a pillanatnyi helyzetünkön sokat javított volna, hogy ott 4:3 -nál 5:3 jön, nem pedig 4:4, mint ahogy végül alakult.

Az is biztos, hogy se a Szolnok ellen, se az Eger ellen nem lehet a második félidőben ennyi támadásban kiharcolt lehetőségből ilyen keveset gólra váltani, és közben hátul meg néhány ajándék gólt adni az ellenfélnek. Ez ilyen szintű csapatok ellen általában vereséghez vezet.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Egyrészt nagyon büszke vagyok a játékosokra, hogy ilyen szituációban – ahol volt olyan játékos, akinek fontos volt ez a meccs, volt, akinek nem – magukért, a másik játékosért, a csapatért tudtak küzdeni, és tényleg odatették magukat. Másrészt viszont hullámzó volt a teljesítmény. Én az első negyedben lassúnak éreztem a játékunkat, aztán a második negyedtől folyamatosan elkezdtük uralni a mérkőzést, és ott már néha percekig jól is játszottunk, többször elmentünk három góllal. Viszont volt legalább három, vagy négy olyan hiba, ami azért érződött nagyon, mert abból kaptunk mindig gólt. Nyilván ezt a három-négy hibát mindenképpen ki kell majd elemezni, de összességében elégedett vagyok.

Ahogy mondtam a meccs előtt, ha összefutunk még az OSC-vel idén, semmi jelentősége nem lesz ennek a meccsnek. Ettől a meccstől függetlenül nagyon nehéz ellenfelek lesznek, bármikor, és ha esetleg kikaptunk volna ma, nekünk akkor is ugyanolyan önbizalmunk lett volna a következő meccsen. Ez a meccs csak arról szólt, hogy játszunk egy jót, de nyilván mindenki meg szerette volna nyerni a találkozót. Az OSC-től azt kaptam, amit vártam, nagyon jó csapatnak tartom őket, mindig nagyon keményen küzdenek – szerencsére eddig azért mindig meg tudtuk őket verni.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek


A szombati menetrend:

13.30 KSI-Szeged (Komjádi)

16.00 Kaposvár-vasas

18.00 BVSC-Debrecen

18.00 Szentes-UVSE

19.00 Pécs-Eger