FACEBOOK

Magyar-görög - nyilvánosak a győri edzések

Magyar-görög - nyilvánosak a győri edzések
hozzászólás, 2015.04.02.

Közzétették az április 14-i győri (sorsdöntő) magyar-görög Világliga-meccsel kapcsolatos jegyinformációkat. Az edzések is nyilvánosak lesznek, összesen három alkalommal!

A világliga-döntőbe kerülés a célja a magyar férfi vízilabda-válogatottnak Győrben az április 14-i, görögök elleni selejtezőn – hangzott el a csütörtöki győri sajtótájékoztatón.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta: a legfontosabb, hogy olyan erőben legyen a válogatott, hogy kijusson a jövő évi olimpiára. A MOB ahogy eddig, úgy ezután is minden segítséget megad a válogatottnak – hangsúlyozta. A MOB-elnök, aki egyben a megyeszékhely Fidesz-KDNP-s polgármestere, úgy fogalmazott, a mérkőzéssel teljesedik ki Győr "sportos város" jelzője, mert Magyarország egyik legsikeresebb sportágának legjobbjait láthatják a győriek az Aqua Sportközpontban.

Benedek Tibor szövetségi kapitány kifejtette, a legutóbbi, románok elleni világliga-selejtező jól sikerült, és bízik benne, hogy kitart a csapat lendülete. A szakvezető emlékeztetett, hogy az első csoportmérkőzésen már találkoztak a görög válogatottal, és Athénban két góllal a magyar válogatott nyert.

Benedek Tibor az emberelőny kihasználását jelölte meg a görögök erősségének. Közölte, az ellenfél mindig tud meglepést okozni, így most is nehéz mérkőzésre, ám győzelemre számít.

A csoportelső magyar válogatott ha nem kap ki, kijut a június 23. és 28. közötti bergamói döntőre. A szabályok értelmében ott az első helyezett kvalifikálja magát a 2016-os riói olimpiára.

Benedek Tibor az MTI kérdésére elmondta, a görögök elleni felkészülést vasárnap kezdik Győrben, mivel addig a válogatott tagjainak még mérkőzéseik vannak. A nyilvános edzésekre vasárnap 19, hétfőn pedig 11 és 19 órakor kerül sor. A mérkőzés kedden 18.15-kor kezdődik, a szervezők 1200 nézőre számítanak.


(MTI)


A győrben vízbe szálló csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),

Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


Az európai Világliga-selejtezők utolsó fordulójában dől el a csoportelsőség kérdése. Válogatottunknak három pont az előnye a görögökkel szemben, s a két csapat első meccsén, Athénban két góllal nyertünk, így döntetlenes vereség vagy a rendes játékidőben történő egygólos vesztésnél is megvan a csoportelsőség, de természetesen a magabiztos győzelem a cél.

A meccsnek az új győri uszoda ad otthont, ahol először szerepel a magyar férfi válogatott. A találkozót a DigiSport közvetíti.

Jegyeket - 2990 és 3990 forintos árban - a www.jegymester.hu oldalon keresztül vagy személyesen a győri Látogatóközpontban lehet vásárolni.


Az európai csoportselejtezők helyzete az április 14-i utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Magyarország 15,
2. Görögország 12,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

Az utolsó fordulóban:

Magyarország-Görögország
Szlovákia-Románia


B csoport

1. Szerbia 15,
2. Oroszország 12,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont

Az utolsó fordulóban:

Szerbia-Oroszország
Spanyolország-Németország


C csoport

1. Horvátoszág 21,
2. Olaszország 14,
3. Montenegró 7,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 3
pont

Az utolsó fordulóban:

Törökország-Montenegró
Horvátország-Olaszország


A Világliga szuperdöntőjébe (Bergamo, június 23-28.) csak a csoportelsők jutnak be, rajtuk kívül a rendező jogán biztos részvevő Olaszország.

A további négy szereplő kiléte a hétfőn megkezdődött interkontinentális selejtezőtornán derül ki, amelyet Kaliforniában, Long Beachen rendeznek meg.

Fontos információ, hogy a VL szuperdöntőjének csoportbeosztását előre elkészítették, így tudható, hogy kikkel kerülhetünk össze.

A bergamói szuperdöntő csoportbeosztása:

A csoport


Az interkontinentális selejtezőtorna második helyezettje
Az európai A csoport győztese (remélhetőleg Magyarország)
Az interkontinentális selejtezőtorna negyedik helyezettje
Az európai C csoport első helyezettje (Horvátország)

B csoport

Az interkontinentális selejtezőtorna első helyezettje
Az európai B csoport győztese (szinte biztosan Szerbia)
Az interkontinentális selejtezőtorna harmadik helyezettje
Olaszország (házigazda)

A verseny szokás szerint pénzdíjas, az első helyezett 100 ezer, a második 70 ezer, a harmadik 50 ezer dollárt kap.

AZ INTERKONTINENTÁLIS SELEJTEZŐTORNA EREDMÉNYEI (FOLYAMATOSAN)