FACEBOOK

BL-kupaszerda - Szolnok-Jug

BL-kupaszerda - Szolnok-Jug
hozzászólás, 2015.03.24.

A csoportelső a másodikkal találkozik Szolnokon. Pontszámuk ugyanannyi, a csoportgyőzelem kézzelfoghatóvá válhatna, ha sikerülne nyerni. Az előjelek kedvezőek.

Bajnokok Ligája, főtábla, 7. játéknap

A csoport

Szerda (időpontok helyi idő szerint):


18.50 Primorje Rijeka-Partizan Belgrád

19.00 Spandau 04 Berlin-Galatasaray Isztambul

19.00 Szolnok-Jug Dubrovnik - Sport2, vlv (szöveges élő)

B csoport

1. Jug Dubrovnik 15,
2. Szolnok 15,
3. Primorje Rijeka 12,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Galatasaray 3,
6. Spandau 04 3 pont


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Holtversenyben a csoport élén állunk a Dubrovnikkkal, tehát nyilvánvaló, hogy döntő fontosságú ez a mérkőzés. Szerdai ellenfelünk furcsa utat járt be. Már tavaly nagyon jók voltak, s az idei szezonra három jó játékost igazoltak még, Constantin-Bicarit, Obradovicsot és Youngert. Éppen ezért volt furcsa, hogy ősszel bukdácsoltak, elsősorban a hazai sorozatukban. Aztán januárban elindultak felfelé, az edzőváltásuk óta pedig kifejezetten jól játszanak, megverték otthon 9:6-ra a Rijekát, aztán idegenben 6:6-ot játszottak. A Belgrádot 13:6-ra győzték le, amiben nem a győzelem volt meglepő, hanem az, hogy milyen könnyen érték el. Az egyik legjobb formában lévő csapat, de ez elmondható a Szolnokról is. Mindenféleképpen nyerni szeretnénk, de tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A legjobb hat európai csapat közül kettő itt lesz szerdán a tiszaligeti Arénában, ennek megfelelően készültünk.

- Hogy álltok beteggel, sérülttel?

- Kis Gábor még néhány hétig nincs, nem is siettetjük a visszatérését, most már az a lényeg, hogy rendesen meggyógyuljon. A többiek egészségesek, azt gondolom, hogy jóval frissebbek vagyunk most, mint voltunk a korábbi időszakban. Január óta két hónapon keresztül szinte minden játékosnak volt plusz pihenője, már januárban beosztottuk ezt, volt, aki kétszer is kapott két napot. A frissességgel, az odafigyeléssel nem lesz probléma. Természetesen ahogy szoktunk, felkészültünk a találkozóra, már péntek reggel elkezdtünk videózni, hétfőn, kedden gyakoroltunk, ez volt az egyik része a felkészülésnek. A másik, amit én mindig előtérbe helyezek, a mentális készülés. A feladat ilyenkor az, hogy mindent ki kell söpörni az agyakból és győzelemre kell játszani.

VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy túl vagyunk azon a hullámvölgyön, ami éppen Dubrovnikban ért el minket. Bízom a csapatban, azt gondolom, hogy hazai pályán fogjuk tudni érvényesíteni az erőfölényünket.

- A Dubrovnik most lefelé megy szerinted?

- Igazából nem tudom megmondani. Abban kicsit bízom, hogy ők azért rendre sokkal erősebbek otthon, de nem foglalkozom azzal, hogy milyen formában vannak, sokkal jobban érdekel, hogy mi jó formában vagyunk és úgy érzem, hogy ennek itthon elégnek kell lennie.

- Kicsi hiánya...?

- Ez egy megoldandó probléma, de eddig jól vettük ezt az akadályt.