FACEBOOK

A románokat oda-vissza?

A románokat oda-vissza?
hozzászólás, 2015.03.16.

Kedden megvalósulhat a címben megfogalmazott elképzelés - ha már ez labdarúgóinknak nem sikerült. Bukarestbe utazott a válogatott, hogy kedden este Világliga-selejtezőt vívjon a házigazdákkal.

A bukaresti utazás alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

A magyar csapat egy viszonylag kis repülőgépbe zsúfolódott össze, még szerencse, hogy csak egy óra húsz percet kellett repülni. A városba vezető buszút során volt mód megcsodálni a román főváros építészeti stílusát - nagyjából ennyi jut városnézésre általában is a vízilabdázóknak.

A buszban persze sokszor elhangzott a "csak a románokat oda-vissza!" szlogen, volt játékos, aki megjegyezte, hogy a vlv helyszíni tudósítását nyilván átveszi majd a Trollfoci is az interneten.

A fiúk azért dolgoztak is, nem csak marháskodtak.

Az esti edzés hosszú volt és sok fontos elemet tartalmazott, Benedek Tibor a vízparton guggolva, tábla segítségével magyarázta az általa kért taktikai megoldásokat. A románoknál egy sor játékos jól ismeri a magyarokat (egy részük nemrég még nálunk játszott a bajnokságban), sorban jöttek oda köszönni.

A kedd esti meccs fontos, kellenek a pontok ahhoz, hogy a csoportelsőségért a görögökkel vívott harcban megőrizzük lépéselőnyünket.

A meccs magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, a DigiSport 1 adja élőben, mi a szokásos szöveges élővel jelentkezünk.

A magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)



vlv-képek az utazásról



vlv-képek az első bukaresti edzésről



Benedek Tibor az esti edzés után


- Szervusz Tibor! Érdeklődöm, hogy haladt tovább a gyorstalpaló tanfolyam? Mit végeztetek ma?

- Ahogy mondtam, itt már nehezebb gyakorolni. Tíz perc gyakorlás után már ott állt a román csapat a medence partján. Azt gondolom, hogy erre a mérkőzésre tudtunk a legkevesebbet készülni eddig, az összes közül. Biztos, hogy ez fog nehézségeket okozni, de ennek ellenére én továbbra is azt várom, hogy ezt a holnapi mérkőzést megnyerjük. Biztos vagyok abban is, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ha az elején nem tudjuk magabiztosan kihasználni az emberelőnyöket. A legutóbbi mérkőzésen rossz tapasztalataink voltak mind a fórkihasználásban, mind abban, hogy négy akciógól keptunk centerből. nagyon kel figyelni, hogy ezen a téren fejlődjünk. Ki fogjuk küszöbölni ezeket a hibákat, és azt gondolom, annak ellenére, hogy keveset gyakoroltunk, jó mérkőzést fogunk tudni játszani. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más meccs lesz, mint az első, ahol egy fiatal csapattal játszottunk, itt most visszajöttek az öreg rutinos játékosok, tapasztalt játékosok, úgyhogy nehéz, de fontos mérkőzés lesz.

- Most is örülnél egy szoros meccsnek, aminek a végén az utolsó percben dönt egy gól?

- Háát..., nem :-). A múltkor nagyon-nagyon elfáradtam a meccs végére én is. Azért az az izgalom, hogy ott vannak mindig, az…, természetesen, ha úgy adódik, hogy az utolsó másodpercben kell megnyernünk, akkor megnyerjük az utolsó másodpercben. De, azért jó lenne egy valamivel könnyebb mérkőzés. Most, ebben a pillanatban nem látom, de hát ez úgyis a meccs elején el fog dőlni, hogy mennyivel lesz könnyebb, vagy nehezebb.

Nagyon szép uszodában játszunk, ezt el kell, hogy mondjam. Ez lesz ennek az uszodának az első nemzetközi mérkőzése, úgyhogy, ez plusz motiváció a hazai csapatnak. Közben itt a szomszédban rendeznek egy labdarúgó-mérkőzést, nagyjából egyidőbn, itt van a szomszédban a Dinamo-stadion, úgyhogy rengeteg ember lesz. Nem tudom, hogy átjönnek-e az uszodába, vagy csak ott maradnak a stadionban, de ezek mind érdekes kérdések holnapra.

- Köszönöm szépen jó munkát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel az esti edzés után

- Szervusz, Dani, köszöntelek Bukarestben! Megvolt az első bukaresti edzésetek, hogy áll a csapat, milyen állapotban vagytok, mi lesz holnap?

- Szia! Azt gondolom, hogy olyan állapotban vagyunk, amilyen állapotban lehet lenni egy szombati forduló, egy vasárnapi edzés, egy repülőút, és egy esti, helyszíni edzés után. Mindenből csináltunk egy kicsit, gyakoroltunk is, lábtempóztunk, lőttünk, passzoltunk. Eléggé együtt vagyunk, azt gondolom, hogy a felkészülés megfelelő volt.

- Mennyiben változik a román csapat, mit tudsz? Láttam, hogy beszélgettél sokat Raduval.

- Kis túlzással azt mondom, hogy ő az egyetlen, aki abból a csapatból itt van, és az összes többi csak jobb játékos, mint akik hiányoznak, mert egy nagyon fiatal csapattal játszottunk, amikor olyan simán nyertünk. Biztos vagyok benne, hogy ez egy más típusú meccs lesz. Ez nem csak abból látszik, hogy itt van minden játékos, hanem itt van egy gyönyörű szép új uszoda, egy hónapja adták át, ez lesz az első nemzetközi meccsük. Biztosan élvezik azt a helyzetet, hogy nincsen győzelmi elvárás feléjük, viszont bármi más, ami számukra kedvező eredmény, az nekik pozitív teljesítmény. Szóval nagyon nehéz dolgunk lesz holnap, szerintem, mert ők mindent bele fognak adni, és alapvetően egy jó csapatról van szó.

- Mivel lennél elégedett?

- A győzelemmel elégedett lennék. Az, hogy a játék képe mit mutat, az már csak „finnyáskodás”. Ahhoz, hogy a görögök elleni meccsen, Győrben úgy álljunk, hogy elég csak nyernünk, sőt még esetleg egy döntetlen is, ahhoz holnap nyernünk kell. Ez a legfontosabb célunk most.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Német Toni az esti edzés után

- Szervusz Tonya! Hogy tetszik Bukarest?

- Köszönöm szépen, jól.

- Jól tetszik? :) Merre jártál eddig?

- A szállodaablakon kizéztem, de ezen meg a buszozáson kívül nem sok mindent láttam eddig, de ez pont elég abból, ami nekem kell.

- Na, hát egy fontos meccs jön holnap. Hogy készülsz? Mit vársz? Milyen állapotban vagy?

- Fáradt vagyok, ugye most három állomás volt egymás után a bajnokságban, ami a mi szempontunkból azért fárasztó volt; Szeged, Fradi, OSC. Azért mindenhol erős bekkek vannak, mindenhol fárasztó ellenfelek. Amúgy azért kipihentem magam, szóval a száz-, százhúsz százalékot meg tudom csinálni magamból, azt, amit én elvárok, úgyhogy én ezen leszek.

- Milyen meccsre számítasz? Nagyon kicserélődött ez a román csapat.

- Megnéztem, egy-két ember cserélődött, idősebbek jöttek. Nem tudom. Nehéz meccsre számítok, de azért a végén magyar győzelemre.

- Mennyire vagy biztos abban, hogy nyerünk?

- Száz százalék.

- Igen? Hát akkor nem is kell aggódni.

- Nem.

- Milyen meccsre számítasz? Sok gól, kevés gól?

- Az elején, ha nem tudjuk eldönteni, akkor kevés gólos lesz, ha az elején elmegyünk, akkor sokgólos lesz.

- Jó, hát legyen akkor sokgólos!

- Igen, így van.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! Holnap találkozunk!

- Köszi, köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A Világliga európai csoportselejtezőinek további keddi programja (időpontok helyi idő szerint):

18.00 Szerbia-Németország

18.00 Horvátország-Franciaország

19.00 Görögország-Szlovákia

19.00 Oroszország-Spanyolország

20.00 Olaszország-Montenegró

A csoportok állása:

A csoport

1. Magyarország 12,
2. Görögország 9,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

B csoport

1. Szerbia 12,
2. Oroszország 9,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont

C csoport

1. Horvátország 15,
2. Olaszország 11,
3. Montenegró 7,
4. Törökország 3,
5. Franciaország 0
pont