FACEBOOK

Ambrus betegségétől a Fradi negyedik helyéig - Varga Zsolt a Reggeli Startban

Ambrus betegségétől a Fradi negyedik helyéig - Varga Zsolt a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.03.11.

A helyzetkép-adás időszerű volt, hiszen a napokban sokkolta a sporttársadalmat az 50 éves sportvezető, egykori 61-szeres válogatott kapus súlyos betegségének híre.

Mi mással kezdődhetett volna a Fradi pólósainak első számú vezetőjével, Varga Zsolttal a beszélgetés a Reggeli Startban, mint a tájékoztatással Ambrus Tamás helyzetéről.

Megtudhatjuk a beszélgetésből, hogy a problémák egy éve kezdődtek, s a sportvezető állapota őszre kritikussá vált. Súlyos betegségéről a családtagok mellett csak a szűk baráti kör és a Ferencváros vezetése tudott, Tamás kérése volt, hogy ennek hírét ne tegyék közzé. A Fradi vezetői naponta látogatták őt a kórházban, a gyógyítását már eddig több mint hatmillió forinttal támogatta a klub. Varga Zsolt, utólag visszaemlékezve erre az időszakra, úgy fogalmazott, hogy megélt olyan pillanatokat, amelyekben azt érezte, hogy innen nincs visszaút, de Tamás többször is csodát tett. Az orvosi tájékoztatás szerint az agyi lymphoma visszahúzódott, de a beteg nehéz időszakon van túl, fizikálisan erősen legyengült, a legfontosabb feladat most az, hogy megerősödjön és el tudja kezdeni a rehabilitációt.

(A szombaton 19.00 órakor kezdődő Pécs-Szolnok bajnoki meccs a pécsiek kezdeményezésére jótékonysági rendezvény lesz, gyűjtést rendeznek Ambrus Tamás és családja megsegítésére.)

A beszélgetés során természetesen a bajnoki tabella negyedik helyén álló FTC eddigi teljesítményét is értékelte röviden a vezetőedző. Mint mondta, a vártnál is jobban teljesít a csapat, egyetlen meccs volt, a BVSC elleni, amelyen nem az történt, amivel kalkuláltak. Megítélése szerint a Fradi a Honvéddal fog nagy harcot vívni azért, hogy megtartsa a negyedik helyet, céljuk mindenképpen a nemzetközi kupában való indulást biztosító helyezés megszerzése.

A Fradi a mai fordulóban a Vasassal találkozik (19.30 Komjádi) és Varga Zsolt szerint legfontosabb feladatuk ma a piros-kékek motorjának, Steinmetz Ádámnak a semlegesítése, további figyelniük kell a Vasas tehetséges fiatal lövőire, például Gyárfás Tamásra és Sedlmayer Tamásra.

A teljes beszélgetés: