FACEBOOK

Eger-Radnicski Kragujevác 7:6

Eger-Radnicski Kragujevác 7:6
hozzászólás, 2015.03.05.

Nehezen kivívott, de rendkívül fontos győzelem a szerbek ellen. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 6. játéknap

A csoport

Barceloneta-Olympiakosz 12:8 (2:2, 3:3, 3:2, 4:1)
G.: Perrone, Espanol 3-3, Fernandez 2, Roca, Echenique, Ubovic, Tahull, ill. Vlahopulosz, Funtulisz 2, Ntoszkasz 2-2, Kolomvosz, Mallarach


Brescia-Pro Recco 5:6 (1:2, 0:1, 3:0, 1:3)
G.: Presciutti, Rizzo, Nora, Presciutti, Bodegas, ill. Ivovics 4, Pijetlovic, F. Filipovics


Eger-Radnicski Kragujevác 7:6 (1:1, 1:2, 1:0, 4:3)
G.: Erdélyi 2, Lőrincz, Vapenszki, Szivós, Cuckovics, Milos Csuk, ill. Csirics, Marko Csuk, Basara, Dedovics, Petkovics, Vrilics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A csoport

1. Pro Recco 18,
2. Eger 10,
3. CNA Barceloneta 8,
4. Radnicski Kragujevác 6,
5. Brescia 5,
6. Olympiakosz 4 pont



vlv-fotók

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):


0:1 - Csirics gólja

1:1 - Milos Csuk gólja

2:1 - Erdélyi első gólja, ötméteres

2:2 - Marko Csuk gólja

2:3 - Basara gólja

3:3 - Lőrincz Bálint gólja

4:3 - Erdélyi második gólja

5:3 - Vapenszki gólja

5:4 - Dedovics ötméteresgólja

6:4 - Szivós gólja

6:5 - Petkovics gólja

7:5 - Cuckovics gólja

7:6 - Vrlics gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Érkezik Dabrowski Norbert az egri csapat mestere. Már beszélgettem a játékosokkal is, de muszáj ezzel kezdenünk, mert szerintem ami miatt óriási értéke van ennek a győzelemnek nyilván a 3 pont mellett, az az hogy az elején jól működött a védekezés, de nem szakadt át az a bizonyos gát támadásban, de a csapat végig kitartott.

- Nagyon-nagyon jól védekezett, egy igazi délszláv védekezést láthattunk a Radnicskitől, ezt nagyon-nagyon nehéz feltörni, de úgy gondolom, hogy a gát ott szakadt át amikor átvittük a 6 az 5-öt, és Balázs abból gólt ért el, az olyan erőt adott a végjátékra, amivel sikerült megnyernünk a mérkőzést.

- A sokmozgásos játék, amire láthatóan készültetek, akkor ez volt a kulcs, hiszen te is mondtad, hogy egy nagyon masszív védőfala volt a Kragujevácnak.

- Igen, hát nehéz megmozdulni ennyiszer, mert annak ellenére, hogy nagyon masszív volt a védelem, mindkét oldalon látszott, hogy kevésítéletes meccs és ahogy fáradnak a csapatok, nyilván a védekezésen senki nem tud spórolni, elöl sokkal nehezebb, messzebb kerülnek egy méterrel, de szerintem ebben jobbak voltunk, mint ők. Ennek ellenére a támadásaink hatékonyabbak voltak.

- És jó volt látni a tüzet a játékosok szemében, szinte mindenkiében.

- Igen, gondolom Hosnyánszky Norbi születésnapjára készültek, ezért vért ittak, de egyébként ez vicc volt. Persze, láttam rajtuk egész héten, hogy nagyon ott lesznek ezen a meccsen, élesek voltak.

- Norbinak innen is gratulálunk. És hát arról beszélgettünk a mérkőzés elején, hogy kulcsfontosságú meccs, kulcsfontosságú győzelem, akkor most már csak meg kell tartani ezt a remek pozíciót itt a csoportban.

- Hát nehéz erre mit mondani. Ahogy megszerezni nehéz volt, látszott a kinti meccsen, hogy azért ha egy pillanatra elalszunk, egy meccsre vagy egy negyedre, akkor baj lehet belőle. Nyilván az a célunk, hogy az itthoni mérkőzéseket, de hát ha megyünk az Olympiakoszhoz és a Barceloneta nyert, meg kell próbálni ott is nyernünk, hogy még könnyebb legyen megtartani.

- Akkor ehhez kívánok sok sikert és még egyszer gratulálok az egész csapatnak ehhez a remek mai produkcióhoz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Megvan a kulcsfontosságú győzelem a Kragujevác ellen, tényleg remekül játszott az egész egri csapat. Erdélyi Balázs van most velem szemben. Elképesztő mérkőzés volt és főként amiatt, hogy hatalmas csata volt a medencében, tényleg minden négyzetcentiméterért megkellett küzdeni és minden gólért.

- Így van, köszönjük szépen. Mikor meccs előtt mentünk itt körbe, megbeszéltük és tudtuk, hogy nem kell szépen játszani, csúnya játék is jó lesz, hogyha a végén megvan a legalább egygólos siker és hát be is jött, csúnya játékkal egygólos siker. Azt gondolom, hogy nagyon jó, örülhetünk neki, a védekezésünk, én azt gondolom, hogy nagyon rendben volt, 5-6 gólt kaptunk, ami azért nagyon jó egy ilyen jó csapat ellen. Elöl támadásban 7 gól, az kicsit kevés, de szerencsére ma elég volt.

- Azt mondtad, hogy csúnya játékkal megvan a győzelem, én azért hadd vitatkozzam ezzel, mert láttunk tőletek kimondottan szép dolgokat, például tőled is. Gondolok itt arra a gólpasszra vagy egy kulcsfontosságú lövésre, amiből gól lett és amivel talán átszakadt a gát, én igazság szerint itt a medence partján ezt vártam, kell valami plusz azért, mert csapatként tényleg jól működtetek, de valami kis plusz, még egy egyéni villanás.

- Köszönöm, köszönjük, hogy így láttad. Valóban, hát nyilván kellenek azért a villanások mindig. Szerencsére ma nekem is jól jött ki a lépés, de voltak mások is, tehát azért 7 gól, azt gondolom, hogy mindegyikhez kelletek egyéni teljesítmények. De összességében azt gondolom, hogy nem volt szép eléggé, még mindig azt gondolom, de nagyon örülök, hogy így látták a nézők.

- És akkor most már csak meg kell tartani ezt a jó pozíciót.

- Vagy még akár javítani is rajta. De mindenképpen azt gondolom, hogy nagyon jó pozícióban várjuk, a folytatást.

- Köszönöm szépen, Balázs és én még egyszer gratulálok nektek a mai győzelemhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak

- Érkezik a mérkőzés legjobbja Braniszlav Mitrovics akinek szintén jár a gratuláció. Remek teljesítményt láthattunk tőled a kapuban. De kezdjük azzal, hogy akkor ezek szerint jót tett a pihenő, még hogyha tudom is, hogy a szabadnapjaidon is inkább dolgoztál?


- Hát, lehet így mondani, igen, de én soha nem szoktam így mondani. Ez az én dolgom,a  védés. Az egész csapat nagyon jól játszott. Az volt a fontos, hogy egész meccsen harcoltunk végig. Tudtuk, hogy jobb állapotban vagyunk, mint a Radnicski és a végén ezt megmutattuk és szeretném megköszönni mindenkinek, az egri szurkolóknak, hogy jöttek és támogattak minket. Mert ez óriási győzelem, ami nekünk sokat számít. És ezen a meccsen látom, hogy az álmaink ebben az évben még mennek, nincs vége.

- Azért a te helyzeted annyiban nehéz volt, hogy remekül tartottad a lelket a csapatban az elején, amikor támadásban még nem ment annyira. Próbáltad te is biztatni a fiúkat? Mert talán lelkileg ez volt a legnehezebb, hogy tényleg nagyon fegyelmezetten védekeztetek, de az utolsó negyedig kellett várni, mire átszakadt a gát.

- Ez az én munkám, nekem kell védeni, és ha ki tudok védeni mindent, akkor szeretek mindent kivédeni. Azt is muszáj elmondanom és elnézést kérnem, hogy az utolsó gól előtt ünnepeltem, soha nem szabad meccs közben ünnepelni, lehetett látni, mi történik, amikor ünnepelsz.

- Megszokhattuk Braniszlav Mitrovicstól a maximalizmust. Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok és remek folytatást kívánunk majd.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Gratulálok Krisztián, azt hiszem úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. Három pont, mit érzel?

- Természetesen örömöt érzek. Nagyon kellett ez már a csapatunknak, úgy gondolom, hogy a meccs végén látszott is mindenkin, hogy ezért dolgoztunk, ezért hajtottunk eddig. Ugye idegenben kikaptunk tőlük, de ott is mindenkiben volt egy olyan érzés mérkőzés után, hogy az a mérkőzés meglehetett volna. Valami ott hiányzott, ami hiányzott, azt most bepótoltuk. Megcsináltuk, amit kellett, és azt hiszem, meg is volt az eredménye a kemény munkának.

- Végig vezettetek, de valahogy mindig a levegőben lógott, hogy nem biztos ez. Mi döntött szerinted?

- Szerintem pontosan az, hogy ennyit dolgoztunk, és ők jobban elfáradtak, ennyire egyszerű az egész. Látszott rajtuk, hogy már az első negyedben, második negyedben is cserélgettek folyamatosan játék közben, míg mi végig bírtuk ezt az erős, kemény játékot, mivel a bírók is, úgy gondolom, hagyták végig a kemény játékot. Ugye az elején kevés kiállítás volt, a vége felé már kicsivel több, de ahogy fáradtak a csapatok, mind a két oldalon gyengébb lett a védelem, és úgy gondolom, hogy könnyebb volt már gólokat szerezni nekünk is, nekik is, de mi bírtuk jobban, ennyi.

- Mit ér ez a győzelem?

- Mit ér ez a győzelem? Hát final sixet, remélem, sőt úgy legyen, mert én úgy gondolom kell még dolgozni, de ez fog adni egy olyan lendületet a csapatnak, hogy ott lehetünk.

- Köszönöm szépen, gratulálok!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)