FACEBOOK

Japán megúszta... - változott a vb lebonyolítási rendje

Japán megúszta... - változott a vb lebonyolítási rendje
hozzászólás, 2015.03.04.

A szövetség szerdán tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a FINA Büro megváltoztatta a nyári kazanyi világbajnokság lebonyolítási rendjét. A részletek:

Mint ismeretes, az eredeti szabályok szerint a csoportgyőztesek egy másik csoport negyedik helyezettjével játszottak volna a negyeddöntőbe jutásért.

A mostani módosítás szerint ez a fázis kimarad, a csoportutolsók egymással osztályozódnak, a csoportelsők pedig pihenőnapot kapnak a nyolcaddöntők idejére és közvetlenül a negyeddöntőben szerepelnek ismét.

Ami a konkrétunokat illeti:

A csoport: Horvátország, Kína, Brazília, Kanada
B csoport: USA, Olaszország, Görögország, Oroszország
C csoport: MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Argentína, Dél-Afrika
D csoport: Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán

(Amennyiben csoportelsők vagyunk, a nyolcaddöntőben a D csoport 4. helyezettjével kerültünk volna szembe, ez vélhetően Japán lesz. Erre a meccsre tehát nem kerül sor, helyette pihenhet a csapat.)

Mérkőzéseink a csoportkörben (időpontok helyi idő szerint, itthon két órával kevesebb van):

Július 27., hétfő

18.50 Magyarország-Kazahsztán

Július 29., szerda

13.30 Dél-Afrika-Magyarország

Július 31., péntek

10.50 Magyarország-Argentína

Csoportgyőzelem esetén az A csoport második helyezettje-B csoport harmadik helyezettje párosítás győztese következik - már az elődöntőbe jutásért. Ott pedig szinte bizonyosan a D csoport győztesével kerülünk szembe - Szerbiával vagy Montenegróval.

Benedek Tibor szövetségi kapitány tőlünk értesült a változásról és nem fűzött kommentárt a hírhez, ami azt jelenti, hogy a lebonyolítási rend módosítása kölönösebb hatással nem lesz a magyar csapat kinti munkájára.

(Címlapképünk vlv-fotó, a barcelonai világbajnokság megnyerése után készült.)