FACEBOOK

Magyarország-USA 21:11

Magyarország-USA 21:11
hozzászólás, 2015.02.14.

Remek rajt a Volvo Kupán, a vártnál sokkal magabiztosabb győzelem az USA felett. Nyilatkozatok, fotók, gólok a helyszínről.

Volvo Kupa, 1. nap

Horvátország-Kanada 11:5 (3:1, 1:1, 4:2, 3:1)
G.: Jokovics 4, Sukno 2, Viskovics, Loncsar, Goreta, Dobud, Obradovics, ill. Robins 2, Constantin-Bicari, Taskereanu, Conway


vlv-képek

A torna alatt készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Magyarország-USA 21:11 (7:4, 4:2, 5:1, 5:4)
Szőnyi út, v.: Colominas (spanyol), Terpenka (kanadai)
Magyarország: Nagy V., Bátori 2, Madaras 2, Szivós, Salamon 5, Varga Dénes 3, Bedő 2. Cs. Gór-Nagy 1, Vámos 2, Német T. 1, Manhercz K. 2, Angyal 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
USA: Holland, Cupido 2, Samuels 3, Bonanni 3, Bowen 2, Smith, Mann 1. Cs.: Dunstan, Jakson, Hallock, Carniglia. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 6/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Szivós, Bedő

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Volvo Kupa állása az első nap után:

1. Magyarország 3,

2. Horvátország 3,
3. Kanada 0,
4. USA 0 pont



vlv-képek


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Bonanni első gólja

1:1 - Madaras első gólja

2:1 - Varga Dénes első gólja

3:1 - Salamon első gólja

3:2 - Bonanni második gólja

4:2 - Salamon ötméteresgólja

5:2 - Bedő első gólja

5:3 - Samuels első gólja

6:3 - Gór-Nagy gólja

6:4 - Samuels második gólja

7:4 - Vámos első gólja

8:4 Bedő második gólja

9:4 - Varga Dénes második gólja

9:5 - Samuels harmadi gólja

10:5 - Bátori első gólja

11:5 - Salamon harmadik gólja

11:6 - Bowen első gólja

11:7 - Mann gólja

12:7 - Vámos második gólja

13:7 - Német Toni gólja

14:7 - Varga Dénes harmadik gólja

15:7 - Salamon második gólja

16:7 - Angyal gólja

17:7 - Bátori második gólja

18:7 - Manhercz Krisztián ejtésgólja

18:8 - Cupido első gólja

19:8 - Salamon ötödik gólja

20:8 - Manhercz Krisztián második gólja

20:9 - Bonanni ötméteresgólja

20:10 - Cupido második gólja

21:10 - Madaras második gólja

21:11 - Bowen második gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak


- Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy elégedett Benedek Tibor áll-e velem szemben. Több lett a kapott gól, mint amennyit szerettél volna, viszont azért, hogyha nézzük a védekezést, voltak igencsak biztató periódusok.

- Igen, főleg az első negyed tetszett nagyon a védekezésben. Aztán egy picit visszavettünk - talán szándékosan is - mert azért nagyon nagy iramot diktáltunk a védekezésben és még van két mérkőzésünk holnap meg holnapután. Úgyhogy nem akartuk azt, hogy holnapra ne tudjunk megmozdulni. De hát a támadásunk nagyon magabiztos volt és nagyon eredményes. Azért húsz gólt lőni... Én nem számítottam erre, megmondom őszintén. Semmiféle panaszom nem lehet, jó, látványos mérkőzés volt. Remélem, hogy a holnapi, a horvátok elleni ennél sokkal izgalmasabb meccs lesz. Én azt gondoltam, hogy ez is egy-két gólos mérkőzés lesz. Az amerikaiaktól azért sok fontos játékos hiányzik, úgyhogy nem ilyen lesz a VB-n az amerikai csapat, mint ez. Nem ringatom magam illúziókba.

- Viszont azért ne kisebbítsük a ti érdemeiteket. Ugye, már említetted, hogy a huszonegy lőtt gól téged is meglepett. Ez minek tudható be szerinted? Mondtad is a fiúknak, hogy bátran lőjenek?

- Annak is betudható, hogy a kapusuk nem volt csúcsformában. Ezért a kapura menő lövéseink nagy százalékban góllal végződtek. És hát ez a kispályás játék adja a nagyobb vállalkozókedvet, látványosan több a gól, de még mindig nem vagyok biztos, hogy ez így lesz. Tehát az igazán nehéz meccseken még mindig nem vagyok biztos, hogy ennyivel több gól lesz. Majd kiderül, még mi is tanuljuk ezt az új szabályt. És hát volt már húszas mérkőzésünk, a románok ellen pont a 20:10-es. De én meg vagyok győződve arról, hogy tíz körül lesz majd az igazán nehéz mérkőzés, ugyanúgy.

- Ez például holnap kiderülhet a horvátok ellen. Köszönöm szépen, és gratulálok a mai győzelemhez!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Varga Dénes a DigiSportnak

- Elsősorban: Tibi is dicsérte - és kezdjük is ezzel - a támadójátékot, mert tényleg parádés gólokat láthattunk, nagyon bátran lőttetek. Hogy érezted a medencében? Mindenkinél ennyire nagy a vállalkozó kedv, így húztátok egymást?


- Két dolgot kell megemlítenem. Először is, ha már a Volvo egy ilyen nagylelkű felajánlást tett, hogy minden lőtt gólért az utánpótlást támogatja bizonyos összeggel, akkor már ezt kihasználjuk, ugye. De hát ehhez kellett az is, hogy valószínűleg nem tenném be a top három legjobb amerikai kapus közé az ellenfél kapusát. De hát természetesen az kellett hozzá, hogy mindenki motiváltan játsszon és teljesítse azt, amit Tibi kért, mert ez úgy néz ki, hogy működik.

- Holnap viszont várhatóan nehezebb feladatotok lesz a horvát csapat ellen, mert ahogy most láttuk a délutáni mérkőzésüket, igencsak Világliga-formában jönnek. Ugye ők is száz százalékosak a Világligában, akárcsak ti.

- Így van. Hát ez más liga, ez az első négy-öt a világon. Ami a horvát vízilabdát illeti, én mindig is nagyra tartottam őket. Még ha most hiányos csapattal is vannak itt, akkor is azt gondolom, hogy ki fog emelkedni ez a meccs a többi közül.

- Köszönöm szépen, jó mérkőzést kívánok a holnapi napra is!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi, gratulálok ehhez a maihoz, egy újabb győzelem, és nem is volt csúnya. Szerintem szép gólok voltak, jó játék. Hogy látod?

- Igen, sok gól volt. Úgy látom, hogy azért sokkal jobbak voltunk, ez egy olyan csapat volt, ahonnan hiányzott egy-két játékos, mi ezt egyébként jól kihasználtuk, főleg támadásban. Megint egy picit sokat kaptunk, holnap több és jobb védekezés kell. Holnap egy egész más meccs lesz, úgyhogy én már nézek előre, de hát az nehezebb lesz.

- Mennyi volt az "ismeretlenség-faktor" ma? Tehát nagyon sokat kellett váratlan dolgokat produkálni?

- Nem, hál'Istennek azért látszott is a különbség, hogy mi már játszottunk huszonötös pályán, úgy tudom, hogy ők még nem, tehát azért itt kellenek meccsek, hogy megszokjuk ezt.

- A holnapi meccstől mit várhatunk? Azért az egy nagyon kemény csapat.

- Nagyon kemény és nagyon jó csapat, akik már szintén ismerkedtek a huszonöt méteres pályával. Nyilván nem azért jöttek ide, hogy veszítsenek, úgyhogy egy jó kis meccs lesz.

- Jó pihenést kívánok, holnap találkozunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Miki, gratulálok! Ez talán a vártnál is simább volt nem?


- Igen, nagyon sima lett végül is, attól függetlenül azért az amerikai habitusból kifolyólag az utolsó pillanatig "hepciáskodtak" egy kicsit, illetve a bírók is próbálták kompenzálni azt a nagy különbséget ami a két csapat között van, de úgy gondolom, hogy azt a sok taktikai elemet, amiket megbeszéltünk a meccs előtt, illetve amit gyakoroltunk délelőtt, azokat szerintem egészen jól végrehajtottuk és ennek is volt köszönhető, hogy ilyen szépen ért véget a meccs.

- Az amerikai csapat gyengébb volt mint vártad?

- Igen.

- Holnap?

- Holnap, Horvátország.

- Holnap nehéz meccs lesz...

- Holnap ennél valószínűleg nehezebb lesz. Megyünk tovább a saját utunkon, magunkra figyelünk és igazából készülünk a nagyobb célokra.

- Köszönöm Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Feri szívből gratulálok! Egy nagyon jó meccsen nyertetek látványos, közönségszórakoztató játékkal,, öt gólt lőttél. Mi kell még?

- Köszönöm szépen a csapat nevében is. Igen, sikerült játszani egy olyan mérkőzést, ami valóban a közönségnek is biztos tetszett. Mindamellett, hogy sok gólt kaptunk szerintem és azért még van mit csiszolni a védekezésen.

- Ért valami váratlanul a mai meccsen? Vagy minden úgy történt, ahogy eltervezted?

- Most mondhatom azt, hogy minden úgy történt, ahogy eltervezetem.

- Öt gólt terveztél?

- Annyit :-). A viccet félretéve, ma jó teljesítményt tudtam hozzátenni a csapathoz, és ennek örülök. Azon vagyok, hogy ezt minél többször megismételjem.

- Mindjárt lehet holnap. Holnap nagyon nehéz meccsetek lesz.

- Igen, holnap egy teljesen más, brusztosabb, sokkal jobb csapat ellen lesz ez a mérkőzés. Maximálisan oda kell figyelni.

- Mit várhatunk?

- Győzelmet!

- Köszönöm szépen jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Manó! Gratulálok a mai teljesítményedhez, a győzelemhez is. Egy felnőtt, érett értékelést kérek szépen!


- Köszönöm szépen először is, a csapat nevében. Egy fiatal amerikai gárdával találkoztunk, ahol voltak a legerősebb játékosaik is, de mind a kapus poszton, mind a mezőnyben hoztak olyan fiatal játékosokat, akiket próbálgatnak, hosszú távon igyekeznek beépíteni őket. Arra hangsúlyoztuk ki a mérkőzést, hogy a védekezésünk jó legyen. Szerintem a kapott 11 gól nem reális, hogyha mi egy ilyen csapat ellen jó védekezünk, akkor nem szabad ennyi gólt kapnunk. Olyan gólokat kaptunk, amik nem megengedhetőek. Igyekszünk ezen javítani a holnapi mérkőzésig, mert a azért komolyabb lesz ennél.

- Ez biztos. Gratulálok neked az ejtésgólodhoz, mert szerintem a 21 gól közül talán az egyik legszebb volt.

- Köszönöm szépen.

- Jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Német Toni a vlv-nek


- Tonya, gratulálok neked is a meccshez, a játékodhoz is! Kérlek, hogy értékeld, milyen volt?

- Köszönöm szépen! Hát, fárasztó volt, szegény Schultz lebetegedett, sajnálom, így most ketten játsszuk végig Bedővel a meccseket. Hát nem tudom, más volt, mint a szlovákok ellen, masszívabbak az amcsik, de jó volt, fárasztó volt.

- Mit várhatunk holnap tőletek?

- Győzelmet szeretnénk, most a védekezésre kell odafigyelnünk nagyon. Ma a harmadik negyedben még kicsit kóvályogtam, nem tudtam pontosan hogy hova kell menni, de remélhetőleg majd jobb lesz.

- Majd kialakul holnapra.

- Remélem, remélem.

- Köszönöm szépen, sok sikert!

- Én köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek


- Jó estét kívánok. Bence! Milyen meccs volt?

- Nagyon küzdős, brusztos, talán több gólt lőttünk, sőt biztos, mint amennyit vártunk, hogy fogunk lőni, ugyanakkor viszont sokat is kaptunk, és ez itt a lényeg, mert úgy indultunk neki ennek a meccsnek, ennek a tornának is, hogy a védekezést helyezzük előtérbe, és azért kaptunk pár elkerülhető gólt.

- A saját játékoddal hogy vagy megelégedve? Sokat játszottál, nem?

- Igen, sok lehetőséget kaptam, volt olyan rész, amivel sikerült élnem, de helyenként hiányérzetem van.

- De azért, gondolom összességében elégedett vagy.

- Összességében nagyon pozitív, ez egy jó amerikai csapat és tíz góllal vertük őket. Ez azért mindenféleképpen jó dolog.

- A holnapiról mondj egy mondatot, mire készülhetünk?

- Szerintem egy nagyon kemény Magyarország-Horvátország vízilabda-meccsre, ami hétkor lesz, és a többit majd akkor...

- Te is olyan óvatos vagy, mint Marcika, hogy majd utána kiderül...


- Persze.

- Na jó, akkor jó pihenést kívánok neked!

- Köszönöm!

- Köszönöm szépen! Gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Gratulálok a győzelemhez, gratulálok a védéseidhez! Volt-e bármi meglepő ezen a meccsen?

- Nem meglepő dolog volt számomra, hogy ez volt az első olyan mérkőzés, ahol kispályán végigjátszottam a meccset, és nagyon jó élmény volt. Fantasztikus közönség előtt játszottunk ma, egy gyönyörűszép uszodában. Nagyon boldogan jöttem ide a BVSC-uszodába, ugyanis én itt kezdtem el vízilabdázni, és jó látni azt, hogy ilyen szép uszoda lett belőle.

- Holnap mit várhatunk?

- Holnap, ahogy a Bence is elmondta, nagyon kemény meccset várunk, de én biztos vagyok abban, hogy mi harciasabbak leszünk, mint a horvátok, és a meccs végén azt fogja mutatni az eredményjelző tábla, hogy mi győzedelmeskedünk. Nem tudom, nem lehet megjósolni nyilván semelyik sporteseményt, csak tippelni, tippelni meg nem szeretünk, ezért nem megyünk bele a tippelésbe. Én arra számítok, hogy mindenki harcias lesz és azért fog küzdeni, hogy nyerjünk, és a saját feladatát jól oldja meg. Rengeteg feladat ki van osztva, amit gyakorolnunk kell, és fel van adva mindenkinek a lecke.

- Köszönöm szépen, jó pihenést neked is!

- Mindenkinek én is viszont kívánom!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vámos Márton a vlv-nek


- Marci, gratulálok! Megbeszéltük, hogy nem kérdezem meg, hogy fáradt vagy-e. Fáradt vagy?

- Igen.

- Mennyire?

- Hát...amennyire csak lehet. Izomfájdalmaim vannak, annyira.

- Kemények voltak az amerikaiak, vagy egy nagyon pörgős meccs volt?

- Is-is, de inkább egy pörgős meccs volt. Ugye rövidebb a pálya, szerdán volt egy kemény meccsünk, utazás fel Pestre, tegnap volt két tesztúszás, vagyis egy teszt, amiben két darab kétszáz volt. Azt nem mondom, hogy életem kedvenc része volt, mert nagyon elfáradtam, és ez kihatott a mai meccsre. Úgyhogy, ahogy mondtam, tényleg nagyon "savas a közérzetem".

- Kevés idő van, holnap este még komolyabb meccs lesz.

- Hát igen, és most hogyha nem tartanál fel mennék és pihennék már... :-)

- Igen, ezt megértem.

- De a viccet félretéve; tényleg kemény meccs lesz, a horvátok nem tudom, mennyire fáradtak el, meg hogy mennyire fáradtak, de ez nem lehet indok, mert ha megnézünk egy világversenyt, akkor is kétnaponta vannak meccsek, ugyanúgy fáradtak vagyunk.

- És akkor milyen eredményt várhatunk holnap?

- Holnap? Ki kell jönni, meg kell nézni, vagy a tévét be kell kapcsolni és végignézni és megtudni.

- Jó, igyekezni fogok, köszönöm szépen!

- Köszönöm szépen!

- Jó pihenést kívánok neked!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A torna további programja:

Február 14., szombat
17.15 Egyesült Államok–Kanada
19.00 Magyarország–Horvátország - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Jegyárak: 3.500.- felnőtt, 2.000.- 4 és 16 éves kor között, 4 éves kor alatt ingyenes. (Bérlet nincs.)
Vásárlás: jegyed.hu


vlv-képek