FACEBOOK

Brescia-Eger 3:7

Brescia-Eger 3:7
hozzászólás, 2015.01.14.

Bravúros, egyben sima győzelemmel tér vissza az Eger Bresciából. Kulcsfontosságú meccs volt!

Bajnokok Ligája, főtábla, harmadik forduló

A csoport


Radnicski Kragujevác-CNA Barceloneta 12:7 (2:2, 4:4, 3:1, 3:0)
G.: Dedovics 3, Trajkovics, S. Vuksanovics, Marko Csuk 2-2, D. Markovics, Vrlic, Petkovic, ill. Echenique 3, Perrone, Espanol, Roca, Ubovics

Január 15., csütörtök

Pro Recco-Olympiakosz 17:12
(5:3, 3:3, 6:2, 3:4)
G.: Prlainovics 4, Jokovics, Figlioli 3-3, Filipovics, Fondelli, Gitto 2-2, Pijetlovics 1, ill. Gunasz 4, Funtulisz 3, Milonakisz, Ntoszkasz, Murikisz, Kolomvosz, Mallarach


Brescia-Eger 3:7 (1:1, 1:2, 0:3, 1:1)
G.: Molina 2, Rizzo, ill. Csuk, Angyal 2-2, Vapenszki, Hárai, Biros


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓ (DigiSport):

1:0 - Molina első gólja

1:1 - Angyal első gólja

1:2 - Vapenszki gólja

1:3 - Hárai csavargólja

2:3 - Rizzo gólja

2:4 - Csuk első gólja

2:5 - Csuk második gólja

2:6 - Angyal második gólja

2:7 - Biros gólja

3:7 - Molina második gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak

- Itt van a telefonvonalban Dabrowski Norbert az Eger vezetőedzője, akinek nagy-nagy szívvel gratulálok Faragó Tamás nevében is nyugodtan mondhatom ezt, hiszen mi tudtuk jól, hogy egy nagyon fontos mérkőzésre készültök, hogy a továbbjutás szempontjából lényeges lesz, de hogy ilyen sima lesz a vége, arra talán még te se gondoltál.

- Így van, így van, azt gondoltam, hogy szoros lesz a végjáték, de nem vagyok azért boldogtalan, hogy nem így történt.

- Mi volt ennek a kulcsa? Az olasz listavezető, eddig ugye az olasz bajnokságban százszázalékos csapat otthonában három gólon tartottátok az ellenfelet, ez például  szenzációs védekezést és kapusteljesítményt feltételez, de sok jó egyéni teljesítmény is volt.

- Így van, azt gondolom, hogy nagyon jól zárt a védekezésünk, eddig is jól ment, de talán a szezonban ez volt most a legerősebb. Amitől féltünk, a Brescia erősségétől, azt végig nagyon fegyelmezetten kizártuk, nem tudták használni, olyan pozíciós játékra kényszerültek, amiben, úgy gondolom, mi jobbak vagyunk, illetve hát a negyedek elteltével úgy láttam, hogy Mitrovics tönkretette a lövőiket...

- Lehet azt mondani, hogy ezzel egy nagyon nagy lépést tett előre az Eger. Tudjuk jól hogy rendkívül nehéz a csoport van és ugye a Barceloneta speciális helyzete miatt még nehezebb a továbbjutás, de hát innentől kezdve azért ez az önbizalomnak mindenképpen jót tehet a csapat szempontjából.

- Nagyon fontos volt, főleg, hogy kaptunk egy "fejlövést" otthon a Reccótól, ezért mindenképpen az volt a célunk, hogy megmutassuk: az kisiklás volt és nem tendencia. Én úgy gondolom, hogy a két idegenbeli meccsünk azért ezt alátámasztja. De nagyon messze van a vége, azért ezt nem lehet számolgatni, ha jól tudom a Radnicski lemosta a Barcelonetát. Úgyhogy még nagyon sok meccs van, nem kell számolgatni, mindig a következő meccsre kell, hogy figyeljünk.

- Ezek után szerinted mondjuk a Kragujevác, vagy esetleg az Olympiakosz lehet a fő ellenfél a Recco mögött, ha úgy fogalmazunk a továbbjutás szempontjából vagy azért még korai így értékelni?

- Nagyon korai, én tudtam, hogy a Radnicski nem fog benullázni, annak ellenére, hogy nehézségei vannak. Megmutatták, megverték már idén a Szolnokot a BL-ben, megverték simán, otthon. Idegenben volt egy rossz meccsük az Olympiakosz ellen, ők is erősek csak kiszámíthatatlanok . Nagyon erős a csoport, tényleg nem kell számolgatni, hanem mindig egy lépést kell megtenni, úgy ahogy ma meg is tettük.

- És ez most egy nagyon-nagyon fontos lépés volt. Nagy szeretettel gratulálok még egyszer a stáb nevében is. Gratulálok és jó utat nektek hazafelé és sikeres folytatást.

- Nagyon szépen köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Pontosan az történt a mérkőzésen, amire készültünk: agresszív szorost játszott az ellenfél, kevés ítélettel. De számítottunk erre, Norbi nagyon jól felkészítette a csapatot, hogy mit kell játszani ez ellen és nyertünk. Mindenki nagyon fegyelmezett és koncentrált volt az egész meccsen és ma ennyivel jobbak voltunk. Bane, a kapusunk remekelt, gyakorlatilag nem lehetett gólt lőni neki, ami meghatározta az egész meccset, fantasztikusan védett.

- A csavargólod szenzációs volt, ahhoz külön gratulálok. Jól láttam, hogy lövés közben éppen lefogták a kezedet?


- Nem emlékszem...

- Na
majd megnézzük... Jó utat haza és még egyszer gratulálok!


LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Örülök hogy végre egy győztes BL-meccs után köszönthetem a vlv olvasóit! Nagyon fegyelmezett játékot mutattunk! A siker kulcsa a védekezésünk volt. Úgy gondolom, a három bekapott gól önmagáért beszél. Bane remekül védett, biztos pontja volt a védekezésünknek. Nagyon jól felkészített minket Norbi, így semmi olyat nem csináltak, ami váratlanul ért volna minket! Ez egy igazi csapatmunka volt!

Ebből a meccsből erőt merítve megyünk tovább. Nem állunk meg, mert még sokat kell dolgoznunk hogy elérjük a céljainkat, de úgy gondolom, már nem csak kopogtatunk azon a bizonyos ajtón...


A csoport állása:

1. Pro Recco 9,
2. Olympiakosz 4,
3. ZF-Eger 4,
4. Radnicski Kragujevác 3,
5. Brescia 2,
6. CNA Barceloneta 2 pont