FACEBOOK

Eger-Szeged 15:6 - Dabrowski kifakadt

Eger-Szeged 15:6 - Dabrowski kifakadt
hozzászólás, 2014.12.19.

Sima egri győzelem, majd váratlan kifakadás, aminek valószínűleg következményei lesznek. Dabrowski Norbert elmondta a tévé kamerájába azt, ami már régóta a begyében van. Nyilatkozatok, gólok.

E.ON OB1, alapszakasz, 11. forduló

Vasas-KSI 13:7 (3:0, 3:1, 4:3, 3:3) - (december 11-én játszották)
G.: Gyárfás T. 6, Sedlmayer 2, Juhász-Szelei, Várnai, Bóbis, Hőna, Goreta, ill. Hangody L., Miklós 3-3, Marnitz M.


Péntek

Eger-Szeged 15:6 (5:0, 3:3, 3:0, 4:3)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Dodog, Németh A.
Eger: B. Mitrovics, Angyal 1, Hosnyánszky 1, Csuk 1, Szivós 4, Vapenszki 1, Bedő 2. Cs.: Zalánki, Cuckovics 1, Lőrincz 1, Erdélyi 2, Hárai 1, Csoma (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szeged: Meixner, Palotás 1, Kiss Cs., Seman, Varga II. Zs. 2, Manhercz K. 2, Kunac. Cs.: Sánta, Zsigri, Török A., Manhercz Á. 1, Török K., Berkó. Vezetőedző: Varga Péter
Gól - emberelőnyből: 8/14, ill. 4/15
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/2
Kipontozódott: Zalánki, Lőrincz, Csuk, ill. Seman, Kunac

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


1:0 - Erdélyi első gólja

2:0 - Erdélyi második gólja

3:0 - Vapenszki gólja

4:0 - Csuk gólja

5:0 - Szivós első gólja

5:1 - Manhercz Ádám gólja

Erdélyi ötméterese

5:2 - Varga II. Zsolt első gólja, ötméteres

6:2 - Szivós második gólja

7:2 - Hárai gólja

8:2 - Cuckovics gólja

8:3 - Manhercz Krisztián első gólja

9:3 - Hosnyánszky gólja

10:3 - Bedő első gólja

11:3 - Bedő második gólja

12:3 - Lőrincz gólja

12:4 - Palotás gólja

13:4 - Angyal gólja

14:4 - Szivós harmadik gólja

14:5 - Manhercz Krisztián második gólja

14:6 - Varga II. Zsolt második gólja

15:6 - Szivós negyedik gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Dabrowski Norbert érkezik. Ha említetted a sebzett vadkant, akkor a csapat megfelelt ennek a kritériumnak, hiszen valóban úgy kezdte ezt a mérkőzést és lehetett látni, hogy nem akar mérkőzés közben sem lassítani.

- Hát ebben mind igazad van, ez volt a mai mérkőzésnek az alapja. Én azt a leckét amit nekünk a Recco feladott azt kértem, hogy adjuk fel mi is, adjuk vissza példásan, de ezt csak így lehet és még így is látszott, hogy belassultunk néha, a Reccón meg látszott, hogy ezt nem tette meg, úgyhogy van még mit csinálnunk.

- Az is látható volt, hogy azért a feszültség tapintható az egri csapatnál és hát..., rajtad is láttuk.

- Még mindig nagyon feszült vagyok, de ez nem ebből adódik.

- Miből adódik, ha meg szabad kérdeznem?

- Abból, hogy... Úgy kezdődik a vers, hogy Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek. Ha én a hatéves kislányomat kiengedem jogosítvány nélkül egy 300 lóerős Mustanggal az utcára és megöl tíz embert, azért én vagyok a felelős. De egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább tűrni, ami a Magyar Vízilabda Szövetségben folyik. És ez sokba fog kerülni nekem, de most már ez elég. Nekem vállalnom kell a következményt azért, ha 12:4-re kikapunk a Reccótól, mert én vagyok érte a felelős. De ez számomra, ami itt történik hétről hétre, ez elfogadhatatlan. Ugyanazt az alázatot várom el mindenkitől, mint amit a saját játékosaimtól és saját magamtól. Eddig bírtam, hogy fegyelmezett legyek. Köszönöm szépen!

- Mi is köszönjük Dabrowski Norbertnek az őszinte szavakat. Még egy kérdésem maradt, hiszen végett ért gyakorlatilag a fél szezon. Hogyha most visszatekintesz, lehet azt mondani, hogy elégedett vagy?

- Nem.

- És mi az amin változtatni kellene szerinted, elsősorban?

- Hát hogy ezt a sebességet tudjuk minden körülmények között, még egy Recco ellen is.

- Köszönöm szépen  és jó pihenést kívánok és jó feltöltődést Dabrowski Norbertnek .

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

DABROWSKI NORBERT NYILATKOZATA A VLV-NEK SZOMBAT DÉLUTÁN



Varga Péter a DigiSportnak

- Súlyos vereség lett a vége ennek az egri kirándulásnak. Nyilván hálátlan volt a szerep, de ettől függetlenül azért úgy elkezdeni egy mérkőzést, hogy eltelik 10 perc és még nem szerzett gólt a csapat..., hát ennél azért többet vártál, ha jól sejtem...


- Igen. Azt gondolom, hogy megvoltak az elején a helyzeteink, sajnos picit dekoncentráltak voltunk elöl, ezt az Eger kihasználta kegyetlenül, könnyű gólokat engedtünk nekik. Nyilván nem vagyunk azonos súlycsoportban, ezt tudtuk előre is. Elment az elején az Eger, próbáltunk kapaszkodni, de támadásban az utolsó momentumok mindig hibásak voltak.

- Vannak a szegedi csapatnak jó periódusai, mi lehet a kulcs, hogy ezeket ki lehessen szélesíteni? Nem csak ezen a mérkőzésen láthattuk, hanem például az OSC ellen, amit szintén közvetíítettünk.

- Teljesen átalakultunk az előző évhez képest, egy új, fejlődő csapat vagyunk. Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam: munka, munka, munka, én csak abban hiszek. Dolgozunk tovább és azt gondolom, ennek előbb-utóbb meg kell, hogy legyen az eredménye. Sok fiatal játékosunk van, akiknek ez az első teljes OB1-es szezonja, ez is közrejátszik. Nem akarom erre fogni, de az ilyen periódusok, amiket te is mondtál, azok annak tudhatók be, hogy akkor tudunk koncentrálni, utána pedig hanyatlik a figyelem, becsúsznak hibák.

- Gondolom, a fiatal játékosoknak kell még a jó tanács. Itt láthattuk az egyik időkérés után, hogy Manhercz Ádámmal külön is foglalkoztál egy kicsit...

- Igen, nyilván a szituációkat igyekszünk értékelni azon melegében, aztán majd otthon a videózásnál is, de nagyon sok olyan dolog van, ami még nem automatizmus nálunk. Ezt csak nagyon sok gyakorlással fogjuk tudni elérni, ehhez pedig idő kell.

- Akkor én jó gyakorlást, sok gyakorlást, illetve jó pihenőt kívánok majd, hiszen az jön, a téli szünet következik a szegedi csapat számára is. Varga Péternek köszönöm szépen és jó utat kívánok.

- Köszönjük szépen és kellemes ünnepeket szeretnék kívánni a DigiSport nézőinek is!



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak


- Érkezik a mérkőzés legjobbja Braniszlav Mitrovics, aki egészen elképesztő mutatóval zárta ezt a találkozót, de elsőként engem az érdekelne, hogy a Pro Recco-játékosokkal beszéltél-e a Bajnokok Ligája-mérkőzés után? Mondtak-e neked valamit?

- Először szeretném megköszönni az egri embereknek, hogy kijöttek ma a Pro Recco meccs után. Nagyon köszönöm mindenkinek. Persze beszéltünk. Ezek a Recco-játékosok nagyon jó barátaim, nem csak a vízilabdában, hanem azon kívül is. Amit tudok ebben a pillanatban mondani, az az, hogy ez a csapat most jobb, mint mi. Amit láttunk ezen a meccsen, hogy nekünk még többet kell edzeni, és még sok lépés van azon az úton, amelynek a végére el szeretnénk jutni.

- A mai találkozón úgy tűnt, hogy túl vagytok azon a mérkőzésen, és gyakorlatilag ott folytattátok a bajnokságban, ahol a Fradi ellen abbahagytátok.

- Igen. Ez a Szeged nagyon jó csapat, és nekünk nagyon fel kellett készülni erre a meccsre. Szerintem jó meccset játszottunk, ezt az eredmény is mutatja. Általában egy ilyen meccs után, mint a Recco elleni volt, nagyon fontos, hogy mire vagyunk képesek.

- Kapusszempontból egyébként, - tudom, hogy nehéz ez -, de melyek a legnagyobb különbségek a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken és ezeken a bajnokikon?

- A Bajnokok Ligájában a legjobb játékosok, a legjobb csapatok szerepelnek. Mi a különbség a jobb csapat és a kicsit gyengébb csapat között? A játékgyorsítás. Mi ezt láttuk a Reccónál. Ahogy náluk megy a labda, ahogy mozdulnak, minden, amit csinálnak. Szerintem ehhez a szinthez mi tudunk még lépéseket tenni és sokat tudunk fejlődni.

- Köszönöm szépen Braniszlav Mitrovicsnak, gratulálok a mai győzelemhez, és kellemes ünnepeket kívánok! 

- Én is szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt és boldog újévet kívánni!

(Lejegyezte: Kerbi)


A forduló további programja:

Szombat

11.00 UVSE-FTC

16.00 Szolnok-BVSC

18.00 Debrecen-Honvéd

18.00 Szentes-Pécs

19.00 Kaposvár-OSC