FACEBOOK

Kikaptak az Eurokupa-csapatok

Kikaptak az Eurokupa-csapatok
hozzászólás, 2015.10.07.

Túl sok volt a hat meccs az elmúlt hét második felében, a Szeged és a Fradi is kikapott a bajnokság szerdai fordulójában. Utóbbi nagyobb meglepetés. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Alapszakasz, 3. forduló

A csoport


Október 3., szombat

Szentes-Tatabánya 11:9 (2:1, 4:3, 2:4, 3:1)

G.: Hegedűs B., Nagy M., Vörös V., Szekulics 2-2, Maklári, Weszelovszky, Somogyi B., ill. Práczky, Garancsy, Francsics 2-2, Regás, Kiss Gy., Salamon A.

Október 4., vasárnap

Miskolc-BVSC 11:9 (2:2, 5:3, 2:3, 2:1)

G.: Hornyák 3, Nyegovan, Petkovics, Milicsics 2-2, Takács, Jakab, ill. Létay 4, Török B. 2, Kovács P., Pásztor, Nagy Á.

A hazaiak kapusa, Valics Bence három ötméterest hárított. RÉSZLETEK, NYILATKOZATOK, VIDEÓK

Október 7., szerda

Szolnok-Kaposvár 16:1 (2:0, 4:0, 3:1, 7:0)
G.: Younger, S. Mitrovics 3-3, Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Fülöp B., Kis G., Mezei, Madaras, Jansik D., Hangay, ill. Juhász-Szelei

Nagy Viktor 19 lövésből 18-at hárított a meccsen.


vlv-képek, Monoki Nikolett


NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Kellő hőfokon pörgött a csapat, s én azt is várom, hogy idén az ilyen meccseken is végig mindenki hasonlóan lelkesen játszik. Ennek köszönhetően nyilván nekem is könnyebb volt a dolgom. Így sem vagyok teljesen elégedett, mert az egyetlen gólt, amit kaptunk, a saját számlámra írtam, bár volt persze előzménye annak, hogy miért maradt ott egyedül az a játékos...

Jól játszottunk, mindenki elégedett a meccsel, most pedig megyünk tovább, már a holnapi edzés jár a fejünkben...

Eger-Szeged 15:7 (2:0, 2:1, 6:2, 5:4)
G.: Hosnyánszky 3, Lőrincz, Hárai, Vapenszki, Angyal 2-2, Milos Csuk, Cuckovics, Zalánki, Szivós, Erdélyi, ill. Pellei 2, Varga II. Zs., Kiss Cs., Chilkó, Palotás, Kunac

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (M4):

1:0 - Hosnyánszky első gólja

2:0 - Vapenszki első gólja

2:1 - Varga II. Zsolt ötméteresgólja

3:1 - Milos Csuk gólja

4:1 - Hárai első gólja

5:1 - Cuckovics gólja

6:1 - Angyal első gólja

7:1 - Lőrincz Bálint első gólja

7:2 - Chilkó gólja

8:2 - Hárai második gólja

9:2 - Zalánki gólja

10:2 - Hosnyánszky második gólja

10:3 - Kiss Csaba ötméteresgólja

11:3 - Szivós gólja

11:4 - Pellei első gólja

12:4 - Vapenszki második gólja

12:5 - Palotás gólja

12:6 - Pellei második gólja

13:6 - Hosnyánszky harmadik gólja

13:7 - Kunac gólja

14:7 - Erdélyi gólja

15:7 - Angyal második gólja



Varga Péter az M4-nek


- És érkezik máris Varga Péter, a szegediek mestere. Ez volt kvázi a rosszabbik forgatókönyv, ha arról beszéltünk, hogy milyen lehet ez a mérkőzés, amit láttunk, főként a pontatlanság, a bizonytalanság; ez a mentális fáradtságnak köszönhető?

- Mindenképpen bíztam abban, hogy két nap alatt ki lehet pihenni hat meccset, nos, most bebizonyosodott, hogy nem lehet. Pláne nem egy ilyen szintű csapat ellen, mint az Eger, amely az Európa-elitet képviseli. Ellenük egy és fél negyedig fejben ott tudtunk lenni, utána sajnos elfáradtunk, főleg fejben, ez hozta a fizikai fáradtságot, ezekből jöttek a pontatlanságok, rossz passzok. Rengeteg rossz passzunk volt. Rengeteg rossz döntést hoztunk, főleg támadásban, ezeket az Eger kihasználta, gratulálok nekik, mert komolyan vették a mérkőzést, ma ennyire tellett, sajnos erőltetett menetben vagyunk.

- És lesz is még erőltetett menet, úgyhogy most elsősorban jó pihenést kívánok Varga Péternek és a szegedi csapatnak.


Dabrowski Norbert az M4-nek

- És máris érkezik Dabrowski Norbert az egriek mestere, akinek gratulálok a győzelemhez. Én most azt kérdezném, miután Hosnyánszky Norberttel nagyjából értékeltünk, ha visszatekint erre a mérkőzésre, kvázi egy rangadón lemérhette, hogy hol tart a csapat, ilyen szempontból elégedett?


- Két negyedig volt reális a rangadó, mert azért hat meccs az hat meccs; látszott, hogy ott elfáradt a Szeged. Ami addig történt, inkább az volt a valóság, utána elfáradtak, ez egyértelmű volt.

- De ez már jó alap lehet a folytatásra az erősebb ellenfelek ellen is?

- Ha azt nézem, hogy a Szeged erős ellenfélnek nevezhető, elégedettnek kell lennem az eredménnyel. Nyilván a játékkal nem vagyok az.

- Köszönöm szépen, akkor további jó munkát kívánok!


Hosnyánszky Norbert az M4-nek


- Magabiztosan, nyolc góllal nyert az Eger a Szeged ellen itt a vízilabda OB1-ben, köszönhetően többek között a visszatérő Hosnyánszky Norbert remek játékának, aki három gólt szerzett, ehhez gratulálok és a győzelemhez is, de veled kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy hogy vagy és hogyan érezted magad a medencében?

- Köszönöm szépen a csapat nevében a gratulációt, én személy szerint azt mondom, hogy nem vagyok száz százalékos állapotban, körülbelül hatvan százalékos állapotban vagyok fizikálisan, a sérüléseim úgy, ahogy rendbejöttek, van mit bepótolnom, de ilyen jó kezdet a meccsen, amennyire jól ment a játék, az lökést tud adni a továbbiakra.

- Az, hogy valaki egy ilyen eset után hogy van fizikálisan, az egy dolog, a másik pedig nyilván a pszichés dolgok, ilyen szempontból is jó volt visszatérni a medencébe? Hogy érezted?

- Jó volt visszatérni, azért az én közegem a víz, ott érzem jól magam; pszichésen nem viselt meg ez a dolog annyira, szerencsére észnél voltam, úgyhogy mind a ketten megúsztuk.

- És ezen a mérkőzésen az egész csapat nagyon magabiztosan játszott, különösen védekezésben volt látható, hogy mindenki nagyon pörög.

- Jól védekeztünk, de azt gondolom, hogy azért ez a meccs rangadónak számított, a Szeged egy jó csapat, jól szerepel az Eurokupában, szerintem azért mentálisan jobban oda kellett volna koncentrálnunk a meccs elején, mert látszódott, hogy döcög a játék. Elég sok ziccert kihagytunk, elég sok rossz passz volt, egy ilyen rangadóra szerintem jobban rá kell készülni!

- Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok és örülök, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés!


B csoport

KSI-Debrecen 4:12 (1:4, 0:3, 1:3, 2:2)
G.: Boros T. 2, Lévai, Miklós L., ill. Babay, Kincses, Szőke 2-2, Halek, Müller, Kállay, Katona G., Pataki, Mora

Október 7., szerda

FTC-Honvéd 7:8 (1:1, 1:2, 4:3, 1:2)
G.: Marko Csuk 5, Marnitz G., Avramovics, ill.  Simon R., Kalanovics, Kovács G., Fejős 2-2

Gerendás György piros lapot kapott.

GYÖRGY DÁVID (Racionet-Honvéd) a Ráúszás blognak:



SIMON ROLAND (Racionet-Honvéd) a Ráúszás blognak:



OSC-Vasas 16:7 (5:0, 5:1, 2:4, 4:2)
G.: Decker Á. 6, Bátori, Salamon 3-3, Bundschuh, Német T., Nagy Á., Graham, ill. Mészáros Cs. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Gyárfás T., Takács B.

DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Elég nehéz edzéseken veszünk részt és Balázs azt kérte, hogy ezt a meccset is kemény mérkőzésnek tekintsük, s kezdjünk erősen, ahogy a Honvéd ellen is. Ez sikerült, 5:0-val kezdtünk és ez megalapozta, hogy utána sima legyen a mérkőzés. Látszott a Vasason, hogy nagyon kifáradt a Debrecen elleni keddi egygólos győzelemben. Viszonylag könnyű dolgunk volt, ennyi szerintem nincs a két csapat között, de a javunkra szól, hogy nagyon keményen és koncentráltan kezdtünk, ami meghozta az eredményét.

Október 22., csütörtök

19.00 Pécs-UVSE