FACEBOOK

OB1-es eredmények - Szolnok-Miskolc 15:8, Eger-Szeged 16:9

OB1-es eredmények - Szolnok-Miskolc 15:8, Eger-Szeged 16:9
hozzászólás, 2017.03.29.

A Szolnok és az Eger is nyert, így az OB1 középszakaszának utolsó fordulójában, a szombati Eger-Szolnok meccsen dől el, hogy ki kezdheti első helyről a bajnoki rájátszást. Szerdai eredmények (gólok folyamatosan):

e-On OB1, középszakasz, 7. forduló

Március 29., szerda

FELSŐHÁZ


Szolnok-Miskolc 15:8 (2:2, 3:1, 4:1, 6:4)
G.: Fülöp B., Alekszics 3-3, Vámos, Varga Dénes, Prlainovics 2-2, Hangay Z., Kis G., Mezei, ill. Misics 5, Miklós L., Vismeg, Bowen

 


Eger-Szeged 16:9 (4:2, 3:2, 4:1, 5:4)
G.: Hosnyánszky 4, Lőrincz, Bedő, Angyal, Kovács G. 2-2, Erdélyi, Hárai, Biros B., Cuckovics, ill. Illés 3, Manhercz Á. 2, Sedlmayer, Kiss Cs., Sánta, Vukicsevics

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

0:1 - Illés első gólja

1:1 - Kovács Gergő első gólja

2:1 - Lőrincz első gólja

3:1 - Bedő első gólja

3:2 - Manhercz Ádám első gólja

4:2 - Hosnyánszky első gólja

4:3 - Kiss Csaba gólja

5:3 - Hosnyánszky második gólja

5:4 - Vukicsevics gólja

6:4 - Hárai gólja

7:4 - Lőrincz második gólja

7:5 - Sánta gólja

8:5 - Erdélyi gólja

9:5 - Biros Barnabás gólja

10:5 - Angyal első gólja

11:5 - Hosnyánszky harmadik gólja

11:6 - Sedlmayer gólja

12:6 - Bedő második gólja

12:7 - Illés második gólja

13:7 - Kovács Gergő második gólja

13:8 - Manhercz Ádám második gólja

14:8 - Hosnyánszky negyedik gólja

15:8 - Angyal második gólja

16:8 - Cuckovics gólja


16:9 - Illés harmadik gólja

Az egrivizilabda.hu a meccset követő sajtótájékoztatóról:

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger):


- Nagyjából azt kaptam, amire számítottam abban a fázisban, ahol most tartunk. Hogyha viszont Varga Péter kifejtette elégedetlenségét csapata védekezését illetően, akkor én is elmondom, hogy szintén nem volt minden rendben ebben a csapatrészben. Mindenképp helyre kell raknunk a hátsó alakzatot, mert biztos, hogy nem fogunk tudni tizenhat gólokat lőni a Szolnoknak. Szóval várom, hogy javuljunk.

VARGA PÉTER vezetőedző (ContiTech Szeged Diapolo):

- Gratulálok az Egernek, azt gondolom, ebből is tanulnunk kell. A mai mérkőzésen csak szikráink voltak, akár védekezésben, akár támadásban, picit megilletődötten játszottunk, amit nem tudom, mi okozott. Mindenképpen bátrabb játékot vártam magunktól, őszintébb, vagányabb produkciót. Nyilván nem mi voltunk a találkozó esélyesei, de szerettem volna szoros eredményt elérni.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger):

- Örülök, hogy sikerült ilyen meccset játszanunk, nagyjából a harmadik negyedtől. A Szeged kihozta belőlünk, hogy száz százalékon pörögjünk, a Szolnok ellen viszont ennél is több kell. Felkészülésnek mindenképp megtette ez a mérkőzés, de hangsúlyozom, ez nem lesz elég hétvégén, szóval javulnunk kell.

CHILKÓ MÁRTON (ContiTech Szeged Diapolo):

- Nagyon sok gólt kaptunk, ami egyértelműen megmutatja, miben kell előrelépnünk. A legtöbbet saját hibáinknak "köszönhetjük", de szeretnénk szombatra rendbe tenni ezeket a dolgokat, és megszerezni az első győzelmünket a középszakaszban.


Vasas-FTC 6:13 (0:2, 3:3, 2:4, 1:4)
G.: Bencz, Bóbis, Takács B., Simon H., Nyegovan, Koopman, ill. Marko Csuk, Szirányi 3-3, Nyéki 2, Dőry, Vogel Simon, Jansik Sz., Tóth M., Varga Dániel

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.

Koopman gólja

Nyegovan gólja

Marko Csuk első gólja

Simon Henrik gólja

Dőry gólja

Takács gólja

Marko Csuk harmadik gólja, ötméteres

Vogel Simon gólja

Jansik Szilárd gólja

Bóbis gólja

Nyéki első gólja

Bencz gólja


FÖLDI LÁSZLÓ vezetőedző (VasasPlaket) a vasassc-hu-n:

- Le kell szögezni, hogy bármilyen érdekes is a bajnokságnak a lebonyolítása, elégedetlenek emiatt sem lehetünk. Ugyanis nekünk nem a Ferencváros ellen kell nagyot alkotnunk. Mi ezt az utolsó meccsünkön Miskolcon megtettük. A Fradi ígyis-úgyis jobb csapat, mint a miénk, ez mai is látszott. Voltak apró nehézségeink, emiatt is lehetett jobb ma az ellenfél, de ha kicsit koncentráltabbak tudunk maradni, akkor szorosabb is lehetett volna a végeredmény. A Fradi nagyon keményen, harcosan játszott, igyekeztünk felvenni a versenyt, erre futotta. Vasárnap jön a fontosabb feladat.

STEINMETZ ÁDÁM (VasasPlaket) a vasassc.hu-n:

- Ma ennyi lehetőséget kaptam a vezetőedzőtől, kétségtelen, hogy vasárnap nagyobb szerep hárulhat rám. Lehetett volna szorosabb a mai meccs, hiszen jól kezdtünk, sajnálom, hogy aztán a későbbiekben ezt nem tudtuk megtartani. Nekünk nem a Fradi legyőzésére kell koncentrálni, hanem arra, hogy az 5-8. helyért vívott harcban minél jobban szerepeljünk. Van tartozásunk a BVSC-vel szemben, hiszen a Szőnyi úton nagyon elpáholtak bennünket, szeretnénk visszavágni.

VARGA ZSOLT  vezetőedző (FTC-PQS Waterpolo) a fradi-hu-n:

- Komolyan vettük a Vasast, mert láttuk az elmúlt eredményeit. Nekünk fontos volt, hogy játékban maradjunk és gyakoroljuk a taktikáinkat a jövő hétre. A nehézséget az okozta, hogy egyszerre kímélnem és játszatnom is kellett a sérülteket.

NYÉKI BALÁZS csapatkapitány (FTC-PQS Waterpolo) a fradi-hu-n:

- Elégedettek lehetünk, mert fegyelmezetten játszottunk. A kötelező győzelem mellett a hátrányos védekezést is megoldottuk, nem adtunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Azt is pozitívumnak tartom, hogy fel tudtunk pörögni erre a mérkőzésre, úgy, hogy már a Nagyvárad elleni Eurokupa-döntő van a szemünk előtt.


BVSC-OSC 12:11 (2:5, 3:3, 4:1, 3:2)
G.: Czigány 3, Szabó Bence, Török B., Létay 2-2, Ambrus F., Szabó Bendegúz, Pásztor, ill. Német T., Salamon 3-3, Gór-nagy 2, Kovács G., Seman, Drasko Brguljan

A mérkőzés jócskán elhúzódott, ugyanis többször hosszabb ideig állt a játék. A vendégektől kétszer állítottak ki négyperces büntetéssel játékost (Drasko Brguljant és Szlobodan Nikicset), a hazaiak mindkét alkalommal belőtték az ötméterest, majd 2:1-re, illetve 2:0-ra nyerték meg az emberelőnyös meccsszakaszt.

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot a BVSC stábjának, Szűcs Leventének.

0:1 - Német Toni első gólja

0:2 - Német Toni második gólja

0:3 - Német Toni harmadik gólja

1:3 - Török Béla első gólja, ötmétres

1:4 - Salamon első gólja

1:5 - Seman gólja

2:5 - Czigány első gólja

3:5 - Szabó Bence első gólja

4:5 - Ambrus Ferenc gólja

4:6 - Salamon második gólja

4:7 - Drasko Brguljan gólja

4:8 - Gór-Nagy első gólja

5:8 - Káosz a vízben, Czigány második gólja, ötméteres

6:8 - Brguljan kiállítása, Létay első gólja, ötméteres

6:9 - Gór-Nagy második gólja

7:9 - Török Béla második gólja

8:9 - Pásztor gólja

9:9 - Szabó Bence második gólja

9:10 - Salamon harmadik gólja

10:10 - Nikics kiállítása, Czigány második gólja, ötméteres

11:10 - Létay második gólja

12:10 - Szabó Bendegúz gólja

12:11 - Kovács Gábor gólja
SZŰCS LEVENTE (MKB- Euroleasig-BVSC-Zugló) a bvscvizilabda.hu-nak:

- Úgy érzem, kijárt nekünk már egy igazi meglepetés-eredmény. Próbáltam elhitetni a fiúkkal, hogy ez az a nap, de az elején letarolt minket az OSC. Aztán mivel taktikailag nem lehetett igazán mit beletenni 1-5- nél, hergelni kezdtem a csapatot és szépen lassan megérkeztünk a meccsbe. Valószínűleg a hatalmas lelkesedésünkkel piszkáltuk fel az ellenfelet, akik egyre durvábban játszottak és ezúton is külön köszönet a bíróknak és az ellenőrnek, hogy nem hagyták elmenni a meccset addig, hogy játékosok sérüljenek meg. Csodálatos volt a hangulat, a közönség is velünk élt, a mi oldalunkat nézve 5 évente van ilyen meccs, úgyhogy csak hab a tortán, hogy még a 3 pontot is megszereztük. Röviden: parázs meccs, parázs hangulat és győzelem, nem is kívánhattunk ma többet. Sajnos túl sok időnk nincs örülni, mert szombaton meg kell vernünk a Vasast, ami legalább ilyen nehéz feladat lesz. Természetesen gratulálok a fiúknak és köszönjük szépen a hihetetlen szurkolást!

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a waterpolo.hu-n:

- Szokásunkhoz híven az elején elhúztunk, aztán… Gratulálok a BVSC-nek, többet nem kívánok mondani.

A felsőház állása a 7. forduló után

1. Szolnok 60,
2. Eger 58,
3. OSC 47,
4. FTC 43,
5. Miskolc 33,
6. BVSC 32,
7. Szeged 27,
8. Vasas 25 pont


ALSÓHÁZ

Pécs-UVSE 7:10 (3:3, 2:1, 1:4, 1:2)
G.: Kolozsi 2, Csacsovszky E., Macsi, Krizsán, Lajkó, Rakonjac, ill. Sélley-Rauscher, Tóth Z., Dávid Z., Keresztúri 2-2, Márkus, Kovács Csatlós

Honvéd-Szentes 14:6 (6:1, 4:3, 1:0, 3:2)
G.: Kalanovics B., Gyárfás T. 3-3, Simizu 2, Kiss B., Kiss G., Simon R., Irmes, Fazekas, Fejős, ill. Takács J., Farkas, Werner, Kiss K. Sz., Szalai, Van Mil

Debrecen-Tatabánya 11:8 (3:2, 3:0, 3:2, 2:4)
G.: Szőke, Tóth P. 3-3, Kuncz T., Kállay 2-2, Süveges, ill. Garancsy, Kolarik 2-2, Hoppál, Regős, Máthé, Szabó B.KSI-Kaposvár 13:17 (3:3, 2:4, 2:5, 6:5)
G.: Tóth B., Kardos A. 4-4, Kósa 3, Teleki 2, ill. Juhász-Szelei 5, Sántavy 3, Varga II. Zs., Berta, Dobos, Ihárosi 2-2, Pataki

Az alsóház állása a 7. forduló után

9. Honvéd 39,
10. Pécs 30,
11. Kaposvár 26,
12. Debrecen 24,
13. UVSE 19,
14. Tatabánya 14,
15. Szentes 10,
16. KSI 0 pont


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE