FACEBOOK

Az OSC drámai fordítása - bajnoki eredmények, nyilatkozatok, gólok

Az OSC drámai fordítása - bajnoki eredmények, nyilatkozatok, gólok
hozzászólás, 2014.12.13.

Egyszer vezetett csak az OSC a Komjádiban - öt másodperccel a vége előtt, így meg is nyerte a meccset. Sok nyilatkozat, gól az Eger-FTC, a Honvéd-KSI és az OSC-Vasas meccsről.

E.ON OB1 alapszakasz, 10. forduló

Szolnok-Pécs 20:6 (5:2, 6:2, 5:2, 4:0)

G.: Tóth M. 4, Madaras 3, Hangay Z., Mezei, Gocics, Alekszics 2-2, Jansik D., Vámos, Nagy R., Kis G., Varga Dénes, ill. Czigány 3, Francsics, Polovic, Cabrilo

Szentes-Debrecen 9:10 (3:5, 0:2, 4:2, 2:1)
G.: Somogyi 3, Vörös 2, Weszelovszky, Nagy M., Pellei, Lucas Thomas, ill. Hoppál, Varga T., Kolarik 2-2, Kincses, Szabó B., Kállay, Pataki

UVSE-Kaposvár 6:5 (1:2, 1:2, 1:0, 3:1)
G.: Kovács Csatlós 2, Dávid Z., Tiba, Korényi, Kovács B., ill. Ágner, Surányi 2-2, Berta

Szeged-BVSC 8:9 (2:0, 1:1, 2:4, 3:4)
G.: Manhercz K. 3, Kiss Cs., Varga II. Zs. 2-2, Manhercz Á., ill. Létay 3, Pásztor 2, Török B., Kovács, Szabó B., Mészáros


Honvéd-KSI 14:9 (6:2, 2:1, 2:2, 4:4)
G.: Kiss G., Fülöp B. 4-4, Koji 2, Kiss B., Simon A., Simon R., Illés, ill. Fejős 4, Kovács G. 3, Bicskei, Miklós

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Fejős első gólja

1:1 - Fülöp első gólja

2:1 - Kiss Gergely első gólja

3:1 - Koji első gólja

4:1 - Kiss Gergely második gólja

5:1 - Fülöp második gólja

6:1 - Fülöp harmadik gólja

6:2 - Kovács Gergő első gólja, ötméteres

7:2 - Kiss Gergely harmadik gólja

7:3 - Bicskei gólja

8:3 - Koji második gólja

9:3 - Kiss Bálint gólja

9:4 - Kovács Gergő második gólja

10:4 - Kiss Gergely negyedik gólja

10:5 - Kovács Gergő harmadik gólja

10:6 - Fejős második gólja

11:6 - Fülöp negyedik gólja

12:6 - Simon Adrián gólja

13:6 - Illés ötméteresgólja

13:7 - Fejős harmadik gólja

Kardos véd

13:8 - Miklós Levente gólja

14:8 - Simon Roland gólja

14:9 - Fejős negyedik gólja

Lévai-védések



Kiss Gergely a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Gratulálok a győzelemhez is, meg a motivált, nagyon jó játékodhoz és a gólerősségedhez. Kérlek, hogy értékeld ezt a meccset. Egy sima győzelem lett a végén.

- Köszönjük szépen! Amire készültünk, hogy több góllal magabiztosan nyerjünk, azt hoztuk, de ez egy olyan meccs volt, hogy ha azt mondom, hogy tíz góllal is nyerhettünk volna, akkor nem mondok túl nagy dolgot. Kapufára lőttem egy büntetőt, kihagytunk négy-öt helyzetet, négy-öt másik helyzetben bizonytalan döntést hoztunk és ebből rossz megoldás lett. Illetve kaptunk három-négy olyan gólt, amik "majdnem odatettem magam, de mégsem" típusú gólok voltak, amik egy kis plusz lábtempóval, vagy energiával nagyon könnyen elkerülhetők lettek volna, úgyhogy ez egy kötelező, legalább ötgólos győzelemnek számított.

A KSI-ben van egy-két rutinos játékos, akik munka mellett játszanak, illetve fiatalok, akik próbálnak sokat fejlődni, de még fizikailag és játéktudásban azért tanulniuk kell sokat, ezáltal nekünk ez egy kötelező győzelem, ahogy említettem, örülök, hogy ez megvan. Nekünk ezek a három pontok igenis fontosak, komolyan vesszük őket, tehát nem "lazázzuk el". Ahhoz, hogy mi az élmezőny végéhez tudjunk csatlakozni, mint tavaly a negyedik helyünkkel akár, nekünk ezeket a meccseket nagyon komolyan kell venni és ez most sikerült.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Fejős Róbert a vlv-nek

- Szervusz Robi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt! Négy gólt dobtál a válogatott kapusának a Kőér utcában. Azt hiszem, hogy ez önmagáért beszél. Hogy értékeled ezt a meccset? Hogy gondoltátok, tudtok ebből többet kihozni?

- Jó estét kívánok! Köszönöm szépen a négy gól miatti dicséretet. Nem számítottunk igazán ilyen nagy verésre. Van ennyi a két csapat között, de picit jobban is felkészülhettünk volna. Az első negyedben, ott ment el az egész meccs, mert azt hiszem, 6:1-gyel kezdtünk és azt semmilyen csapat ellen, nem engedhetjük meg magunknak. Onnan elég nehéz volt felállni, amint látjuk. A többi negyedben ilyen x körülit játszottunk szerintem, de az az első negyed eldöntött mindent.

- És milyen reményekkel jöttetek? Meglepetésre gondolkodtatok?

- Hát ugye, minden emberben benne van, hogy hátha a Honvédot elkaphatjuk. Jó lett volna. Szerettünk volna meglepetést okozni, de azért reálisan nézve nem nálunk volt a három pont esélye.

- Nagyon szép gólokat lőttél. Melyik volt az emlékezetes a te számodra?

- Őszintén, nem emlékszem már, hogy milyen gólokat lőttem. Talán az első, amit fórban Hangody Laci feladott, mert ugye az csapatjáték volt végül is, ahogy a fórt kijátszottuk.

- Megnézzük majd, köszönöm szépen!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


Eger-FTC 17:8 (4:2, 5:3, 4:2, 4:1)
G.: Szivós 3, Hárai, Zalánki, Hosnyánszky, Vapenszki, Cuckovics 2-2, Erdélyi, Bedő, Angyal, Csuk, ill. Katonás, Roach 2-2, Nyéki, Marnitz G., Csapó, Swift

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Bedő gólja

1:1 - Roach első gólja, ötméteres

2:1 - Csuk első gólja, ötméteres

Mitrovics kivédi Roach ötméteresét

3:1 - Cuckovics első gólja

4:1 - Vapenszki első gólja

4:2 - Csapó ötméteresgólja

5:2 - Hosnyánszky első gólja

6:2 - Hosnyánszky második gólja

6:3 - Katonás első gólja, ötméteres

6:4 - Roach második gólja

7:4 - Zalánki első gólja

8:4 - Szivós első gólja

8:5 - Marnitz Gergő gólja

9:5 - Erdélyi gólja

10:5 - Hárai első gólja

10:6 - Roach csavargólja

11:6 - Szivós második gólja

11:7 - Nyéki gólja

12:7 - Szivós harmadik gólja

13:7 - Zalánki második gólja

13:8 - Katonás második gólja

14:8 - Cuckovics második gólja

15:8 - Angyal gólja

16:8 - Hárai második gólja

17:8 - Vapenszki második gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak


- A Ferencváros nagyarányú vereséget szenvedett a ZF Eger otthonában, de nem volt könnyű helyzetben Varga Zsolt csapata, hiszen láthattuk, hogy egy elképesztően élesre állított Eger volt az ellenfél.

- Igen, hát vegyük azt hozzá a képhez, hogy egy magyar bajnokról beszélünk. Nyilvánvalóan egy nagyon felpörgött Egerről van szó, én azt gondolom, hogy a két csapat között nincs ekkora különbség. Ezen a héten is sok sérüléssel is küzdöttünk, ez szerintem meglátszott a játékon. Idáig is tudtam, hogy sokat kell dolgoznunk. Nyilvánvalóan ez adott még egy élesebb képet azzal kapcsolatban, hogy mik a hiányosságaink, min kell dolgoznunk.

- Gárdonyi András körülbelül, hány százalékos volt most ezen a  mérkőzésen, hiszen szegényt nagyon sajnáltuk, a kommentátorok is elmondták, hogy sérülten kellett vállalnia ezt a mérkőzést-

- Igen, hát szerintem ma olyan 30-40 százalékos lehetett önmagához képest. Nyilván nekünk ami a nagyobbik gond volt, az az, hogy a másik kapusunkat ezen a héten operálták a térdével, ezért a serdülő kapusunkat kellett elhozni, akinek gratulálok, hiszen nagyszerűen debütált ma.

- Azt azért áruld el nekünk, hogy ez nem volt taktikai utasítás, hogy csak ötméteresekből szerezhettek gólt ezen a mérkőzésen?

- Nem, de az biztos, hogy a támadás hatékonyságát mutatja, hogy ezen a mérkőzésen sok ötméterest tudtunk  kiharcolni, tehát azért ez mindenféleképpen pozitív oldalt mutat.

- Illetve, hogy amíg lehetett, azért a csapat tartotta a lépést az Egerrel.

- Így van, nyilván tudjuk azt, hogy az Eger itthon nagyon erős csapat. Jövő héten játszanak ugye a Reccóval, biztos nagyon-nagyon fel vannak pörögve, mi az elmúlt két hétben nem játszottunk éles mérkőzést, biztos azért ez is egy picit "hozzásegített" minket ehhez a végén . Talán egy picit mentálisan is elfáradtunk a végére.

- Viszont jöhet majd az UVSE elleni csata, ami ugye presztízstalálkozó is, hiszen lilák-zöldek egymás ellen...

- Így van. Arra gőzerővel készülünk, remélem, hogy ez a mérkőzés is jó felkészülés lesz a nekünk igazán fontos UVSE-meccsre.

- Köszönöm szépen Varga Zsoltnak és további jó munkát kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak

- Dabrowski Norbertnek gratulálok a mai győzelemhez! És elhangzott ugyan, hogy erőltetett menetben van a csapat, de mi innen kívülről nem láttuk, hogy nagyon fáradtak lennének a játékosok, még ha most Marci azt is mondta, hogy azért ő érezte, hogy picit már fárad a csapat.

- Hát én láttam. A szerencsénk az, hogy sok gól volt, mert így többet áll a játék, ennyi. De én azért láttam rajtuk, hogy csúszkáltak bizonyos szituációkban.

- Szintén szóba került, hogy nagyon sok ötméterest lőhetett a Fradi. Egri oldalon ki kell javítani ezeket a védekezési hibákat?

- Nyilván vissza kell nézni. De az az ötméteres, amit a játékvezető megad. Én magam is sokallom. Jobb lett volna, hogy ha inkább hátrányokat kapunk,mert gondolom szerdán lesz belőle bőven. Remélem legalábbis, nem lesz ennyi ötméteres, mert akkor elég nehéz dolgunk lesz.

- Itt a mai mérkőzés felvezetésében ugye Gerendás Györggyel beszélgettünk, és láttam, hogy átmentél és kezet fogtál vele. Neked is, ebből a szempontból, különleges volt ez a mérkőzés? Jobban izgultál?

- Persze, hogy megvoltak nekem is ezzel kapcsolatban a gondolataim, meg az érzéseim, amit megtartanék magamnak.

- Viszont azt azért áruld el, hogy a Reccónak érdemes lesz-e tartania az Egertől?

- Nyilván.

- Annak ellenére, hogy ugye szintén elhangzott, hogy a reccói csapat most ismét jól erősített és valóban egy bombaerős kerettel érkezik ide Egerbe.

- Hát látszott. Elpusztították idegenben azt a Radnicskit, amely megverte a Szolnokot egy csoportmeccsen. Nyilván minden meccs más, de azért ott látszott, hogy mint a gépek, úgy játszanak. Úgyhogy föl kell kötni a gatyát, de a labda gömbölyű, meg itthon fogunk játszani, úgyhogy várom őket.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


Szivós Márton a DigiSportnak


- Érkezik Szivós Márton akit a mérkőzés legjobbjának választottak a kommentátorok. Elsőként Marci ehhez gratulálok neked. És az elhangzott most már, hogy az Erdélyi Balázs- Szivós Márton kettős, az elzárásokon és az ebből való akciókkal, hát lehet azt mondani, tényleg most már, nagyon magas szintre sikerült ezt a párost hozni így?

- Én örülök neki, hogy így látják, azért van hová fejlődnünk. de én bízom benne, hogy félnek tőle az ellenfelek.

- És lassacskán az Egertől is lehet, ugye azt elmondtátok ti is, többek közt a szakmai stáb is hangoztatta, hogy nagyon kemény ez a decemberi hónap, rendkívül erős ellenfelek jönnek, hát ehhez képest a fáradtságot nem láttuk a csapaton.

- Azért fáradtak vagyunk, de de az utolsó három meccsre össze kell szedni magunkat, most már csak kettő van, ráadásul a Recco következik, ami egy nagyon fontos BL mérkőzés számunkra. Mindent bele kell adnunk már.

- Egyébként itt  a mai mérkőzésen azért azt lehetett tényleg látni, hogy most már nagyon jól összeállt a csapatjáték, védekezésben, ha az ötméteresektől eltekintve jól működött a csapat és hát támadásban is nagyon precíz támadásokat láttunk.

- A támadásaink jók voltak, védekezésben azért szerintem voltak hiányosságok, hibák amiket ki kell javítanunk, mert a Recco kegyetlenül megbünteti.

- De azért tarthat a Recco az egri csapattól?

- Én azt gondolom, hogy igen.

- Köszönöm szépe Szivós Mártonnak és sok sikert kívánok majd azon a Bajnokok Ligája találkozón.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jókai Miklós a DigiSportnak

- Jókai Miklós érkezik, aki debütált a Ferencváros kapujában, amihez elsőkét gratulálok. Gerendás György mondta, hogy neki még fontos feladata lesz a mérkőzés előtt, hogy egy picit lelket öntsön beléd. Ez jól sikerült, mert úgy láttam, hogy Szivós Marci megijedt az ötméteresnél, kapufára lőtte.

- Igen, nagyon izgultam meccs előtt, próbáltam mindent megtenni, próbáltam a maximumot hozni, nagyon sokat szerintem nem tudtam volna hozzátenni.

- Mennyire izgultál egyébként? Mennyire sikerült ezt leküzdeni, amikor már beszálltál a medencében?

- Már a meccs előtt kicsit csökkent az izgalmam, szerintem pozitívumot hozott ki belőlem.

- Megmondod nekünk, illetve a csapattársaknak, hogy milyen süteményre készülhetnek, mert ahogy hallottuk, a debütálás alkalmával ilyenkor a debütáló készít valamilyen finomságot.

- Varga Zsolt almás pitét kért, úgy hogy ezt vagy akár brownie-t, vagy bármit.

- Te fogod készíteni?

- Nem valószínű.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok a továbbiakban és minél több OB1-es mérkőzést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Vasas-OSC 9:10 (2:2, 4:3, 2:2, 1:3)
G.: Gyárfás T. 5, Sedlmayer, Juhász-Szelei, Bóbis, Takács B., ill. Salamon 3, Decker Á. 2, Bundschuh, Hegedüs, Juhász, Graham, Gór-Nagy

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Gyárfás első gólja

2:0 - Gyárfás második gólja

2:1 - Bundschuh gólja

2:2 - Gór-Nagy gólja

3:2 - Gyárfás harmadik gólja

4:2 - Gyárfás negyedik gólja, ötméteres

4:3 - Hegedüs gólja

5:3 - Takács gólja

5:4 - Salamon első gólja, ötméteres

5:5 - Decker Ádám gólja

6:5 - Bóbis gólja

7:5 - Sedlmayer gólja

8:5 - Gyárfás ötödik gólja

Barabás véd

Újabb Barabás-védés

8:6 - Salamon második gólja

8:7 - Decker Ádám második gólja

9:7 - Juhász-Szelei gólja

9:8 - Salamon harmadik gólja

9:9 - Graham gólja

9:10 - Juhász Zsolt ötméteresgólja



Földi László a Vasas TV-nek és a vlv-nek


- Tulajdonképpen, ha csak a meccs alakulását nézi az ember, és azt, hogy ebben a meccsben még az is benne volt, hogy nyerhetünk, akkor azt mondom, hogy dühítő. De ha azt nézem, és ugye kicsit kértelek is benneteket, hogy hagyjatok lehiggadni, akkor én azt mondom, hogy ez egy nagyon becsületes, nagyon őszinte, és nagyon harcos játék volt. Azt gondolom, hogy ebben nagyon nagyot léptünk előre, hogy ilyen jó játékosok ellen szinte végig tudtuk tartani magunkat. Én büszke vagyok a srácokra nagyon, nagyon sokat dolgoztunk ezért, és ez is mutatja nekik, hogy érdemes ezen az úton tovább haladni, mert ennek már most megvan az eredménye és reméljük, hogy meg is lesz majd.

- A győzelem az mindenképpen benne volt...

- A döntetlen...

- A győzelem is benne lehetett volna, ugye a harmadik negyed közepén 8:5-re vezettetek és igazából másfél negyed alatt már csak egy gólt sikerült szerezni. Ez annak volt a következménye, hogy fizikailag őrlődött fel a Vasas ebben a csatában?

- Azért azt figyelembe kell venni, hogy ezek a srácok még nagyon fiatalok, és ennek következtében nemcsak a rutinjuk, hanem az izomtömegük is jóval kevesebb, és ebben a nagyon brusztos, nagyon kapaszkodós játékban egyszerűen elfáradtunk és felörlődtünk. Én azt gondolom, hogy így is nagyon nagy tisztességgel megálltuk a helyünket, és tényleg egy őszinte és ennek ellenére fegyelmezett, taktikus játékot tudtunk játszani, csak azt tudom mondani, hogy büszke vagyok a srácokra.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gyárfás Tamás a vlv-nek


- A győzelem nem sikerült, de ennek ellenére engedd meg, hogy gratuláljak. Gyönyörűen játszottál, öt gólt szereztél, hogy élted meg ezt a mérkőzést?

- Boldog voltam végig, úgy éreztem, hogy uraljuk a meccset, hogy ma jobbak vagyunk, mint az OSC. Talán egy kicsit nem vették annyira komolyan az OSC-sek, Bátori sem játszott és nem Bisztro (Bisztritsányi Dávid - a szerk) kezdett védeni. Örülök, hogy jól játszottunk, szerintem nagyon küzdöttünk, elhittük, hogy tudunk nyerni és mindent megtettünk a győzelem érdekében.

- A hét közepén a KSI-nek hat gólt szereztél, ezzel a teljesítménnyel jövőre cél a válogatottság?

- Minden fiatal játékosnak, meg minden játékosnak célja a válogatottság. Szerintem nem a gól határozza meg az ember teljesítményét, ez egy része, természetesen ez is fontos. Nyilván szeretnék válogatott lenni egyszer.

- Tamás, akkor sok sikert és kellemes pihenést! Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vincze Balázs a vlv-nek


- Nagyon küzdelmes mérkőzés után sikerült győzelemmel távozni a Komjádi uszodából. Hogy történt ez? Kérlek foglald össze!

- Elsősorban az én hibám szerintem, mert úgy állítottam össze a csapatot, hogy kialakulhatott ez a helyzet a mérkőzés folyamán. Nyilván többet gondoltam, hogy a srácok jobban tudnak teljesíteni, de nagy öröm a győzelem. A saját hibámból kellett volna tanulni, amikor tavaly itt már 9:5-re vezetett a Vasas, akkor még a Szeged edzőjeként látogattam ide. Most 8:5 volt és ebből ugyanúgy egy 10:9-es eredménnyel megyünk haza, ami örömteli és igazából ez a legfontosabb. Tanulni kell belőle mindenkinek, leginkább nekem. De még egyszer mondom: örömmel tölt el, hogy nehézkesen, nyögvenyelősen, de a végén sikerült a magunk javára fordítani ezt az eredményt, ami a legfontosabb volt ezen a mai mérkőzésen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Miki először is engedd meg, hogy gratuláljak a vlv kamerája előtt az újonnan született gyermekedhez, Abigélhez.

- Köszönöm szépen, átadom az anyukának is a gratulációkat.

- Ez egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, az utolsó pillanatban nyertétek meg egy ötméteressel. Belülről ezt hogy élted meg?

- Hát, hogy őszinte legyek, nehezen, mert mi ennél azért sokkal jobban kellene, hogy játszunk, lehet az bármilyen szakasza az évnek, lehet bármilyen hónap, bármilyen nap, egy bizonyos szint alá nem volna szabad menni. Ennek ellenére ez most stabilan sikerült, nehéz igazából, de mindenképpen pozitívum, hogy végig higgadtak maradtunk. A csapat erejét is mutatja, hogy egy rettenetesen gyenge és iszonyú buta játék után azért egy fontos pillanatban megszerzett ötméteressel, amit aztán értékesítettünk is, nyerni tudtunk. Tehát vannak negatívumok, de észre kell venni a pozitívumokat is, és akkor abból tudunk épülni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


A tabella

HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok1010008330
 2.A-HÍD OSC109014827
 3.ZF-Eger108116125
 4.FTC10802224
 5.RACIONET Honvéd10703821
 6.Kaposvári VK10406-212
 7.BVSC Wáberer10406-512
 8.TiszavirágSzeged10406-712
 9.DVSE10406-3312
 10.VasasPlaket11407-1712
 11.UVSE-Hunguest H.10316-2510
 12.KSI SE11218-247
 13.PVSK-MECSEK F.10217-277
 14.Valdor Szentes100010-620