FACEBOOK

Beszélgetés a debreceni pólóról

Beszélgetés a debreceni pólóról
hozzászólás, 2014.12.05.

A korábbinál kisebb költségvetésű, de stabil lábakon áll az élvonalbeli debreceni vízilabdaklub, amely alulról építkezik és négy-öt éven belül saját neveléséből adhat válogatott szintű játékosokat a sportágnak. Beszélgetés a Reggeli Startban.

Becsky István, a DVSE elnöke és Varga Tamás vezetőedző volt Szombathy Pál vendége pénteken a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

A kétszeres olimpiai bajnok Csuvi kicsit kesergett azon, hogy jelenlegi csapata a 10. helyért vagy annál legfeljebb kicsivel jobb helyezésért küzd a bajnokságban, de mint mondta, alulról építkeznek, az általa alapított pólósulin keresztül próbálnak kinevelni tehetséges pólósokat. Mint fogalmazott szeretné, ha csapata igazi rangadókat játszhatna, az élcsapatokkal szemben szállhatna vízbe eséllyel, s ha ezt a szintet elérik, akkor remélhetőleg már nem lesz szükség arra, hogy ő is vízbe szálljon. Jövőre 40 éves lesz és bár olimpiai bajnok egykori játékostársai is meglepődnek azon, hogy milyen jól tartja magát, számára már elég nehéz még ezen a területen (tehát játékosként) is helytállni.

A klubelnök elmondta, hogy óriási sikert aratott a városban az olimpiai bajnokok részvételével megrendezett gálamérkőzés, amely jó hírverése volt a vízilabdának, s a telt ház jelezte, hogy a hajdúsági megyeszékhelyen komoly az érdeklődés a póló iránt.

A debreceniek az idén megismétlik tavaly megkezdett jótékonysági akciójukat: a klub székházába várják a környékbeliek adományait (ruhákat, játékokat), hogy azokat karácsony előtt eljuttassák a rászorulóknak.

A teljes beszélgetés: