FACEBOOK

Szolnok vagy OSC? OSC vagy Szolnok? - szerdai kupaelőzetes

Szolnok vagy OSC? OSC vagy Szolnok? - szerdai kupaelőzetes
hozzászólás, 2014.11.11.

Vajon mi lesz a szereposztás a szerda esti BL-visszavágón? Az egyiknek sikerül, a másiknak nem - ez biztos. A felek 11:11-ről folytatják...

Az első mérkőzésen, két héttel ezelőtt nem bírt egymással a BL-selejtezők utolsó fázisában összesorsolt két magyar csapat. A 11:11-es döntetlen azt jelenti, hogy az a csapat jut tovább, amely szerda este, a szolnoki visszavágón nyer. Döntetlen esetén nem számít, hogy hány gól esett itt vagy ott, ha így alakul, akkor hosszabbítás nélkül azonnali ötméteresekkel dől el a továbbjutó kiléte.


Bajnokok Ligája selejtező-visszavágók
 
19.00 Primorje Rijeka-Crvena Zvezda (az első mérkőzésen a Primorje idegenben 14:11-re nyert)

20.45 Mladost Zágráb-Pro Recco (az első találkozón a Recco 13:9-el szerzett előnyt) - az egyik játékvezető Vogel Gábor lesz

20.45 Nagyvárad-Radnicski Kragujevác (az első meccsen a szerbek 13:8-ra nyertek)


19.00 Szolnok-OSC - Sport tv2 élő, vlv (szöveges élő), DigiSport2 22.50 (felvételről)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Két jó csapatról van szó tulajdonképpen, egy hónap alatt tizenöt-tizenhat meccsből, ha jól emlékszem, mindkét csapatnak egy veresége van, tehát mondhatjuk azt is, hogy két jó formában lévő csapat küzd szerdán este. Sokszor mondtam már, hogy az OSC-t nagyon jó csapatnak tartom, jobbnak, mint bármelyik tavalyi magyar csapatot, ettől függetlenül hazai pályán játszunk és a Szolnokot jobbnak érzem, tehát mindenféleképpen győzni akarunk. Nagyon kemény mérkőzés lesz, nyilván mindkét csapat felkészült a másikból, természetesen ilyenkor döntő lehet a napi forma.

- Az első 11:11-es meccsből lehetett tanulni, volt olyan tapasztalat, amit most hasznosítani tudtok?

- Természetesen tanultunk belőle és elemeztük is, ez ugye egyértelmű ilyen szinten. Nyilván ott egy nehéz szituáció volt, mert egy nappal a mérkőzés előtt még úgy volt, hogy Kayes nem játszik, ez gondot okozott. Egyértelmű tanulság: szerdán arra kell törekednünk, hogy 32 percen keresztül koncentráljunk, az OSC ellen nem lehet így kihagyni egy-egy percet sem.

- Mindenki a Szolnokot tartja esélyesebbnek, ez nem okozhat túl nagy lelki terhet...?

- Azt tapasztalom, hogy az OSC jól, okosan kommunikál. Teljesen normális, hogy megpróbálják ránk helyezni a terhet. Bár mi - én is azt gondolom - esélyesebbek vagyunk, mindenki tudja, hogy ők ugyanúgy szeretnének bejutni a BL-be, nekik ugyanakkora a tét. Szerintem azonban mindez csak a meccs előtt érdekes. Aztán, ha kőkeményen bemelegít mind a két csapat, ez a része el fog múlni, és egy nagyon jó mérkőzés lesz. Valószínűleg, az győz majd, aki jobb napot fog ki. Nyugodtan kell készülnünk, mert eddig is megtettünk mindent a hétköznapokban. A játékosok terhét az is csökkenti, hogy elsősorban a szakvezetőé, tehát az enyém a felelősség, bárhogy is alakul, nem hiszem, hogy őket bármilyen veszély fenyegetné. Egész egyszerűen egy nagyon komoly mérkőzés előtt állunk, s arra kell koncentrálnunk, hogy milyen sokat nyerhetünk a győzelemmel, bejuthatunk a BL-be, és ezért a szerda este egy nagyon szép év kezdete lehet.

- Egészségileg hogy vagytok, megsérült-e valaki - ha lehet erről beszélni...?

- Igazából nincs titok, szerencsére minden játékosunk rendben van.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Ez egy különleges mérkőzés lesz, hiszen aki veszít, annak számára a szezon egy fontos része véget ér. Hogy készültök, mire számítasz?

- Úgy készültünk, mint az első mérkőzésre. Kevés időnk volt. Az első meccs előtt még nem lehettünk biztosak abban, hogy Kayes játszani fog, most annyiból jobb a helyzet, hogy tudjuk, számíthatunk rá. Sérültünk nincsen. Próbálunk egy jó meccset játszani, azzal a "feltétellel", amit a múltkor is meghatároztam, hogy nálam mit jelent egy jó meccs... (Konkrétan azt mondta, hogy egy jó meccs az ő olvasatában vereséggel sosem végződik... - a szerk.)

- Egy ilyen meccs talán már nem igazán az apróbb szakmai dolgokon dől el, hanem inkább lélekben, fejben, küzdeni akarásban, abban, hogy ki mennyire van felspannolva.

- Én úgy látom, hogy érzik a súlyát ennek a mérkőzésnek, tudják, hogy mi a tét. Nyilván önmagában nagy teljesítmény eddig eljutni, hiszen kilenc mérkőzésen maradtunk veretlennek a nemzetközi kupában, ez attól függetlenül siker, hogy az első selejtezőkörben milyen csapatok vannak. Hogy a Szolnokkal hozott össze a sors, azon lehetett keseregni, bánkódni, de azt gondolom, az első mérkőzésen megmutattuk, hogy a vízben megpróbálunk partnerei lenni a világ egyik, vagy talán a legjobb csapatának. A párharc előtti sajtótájékoztatón azt tűztük ki célul, hogy az első meccs után maradjon meg az esélyünk arra, hogy a második meccsen kivívhatjuk a továbbjutást. Azt a célt sikerült teljesíteni, most a feladat második része következik.

- Mekkora az érdeklődés, a különbuszra, hány OSC-szurkoló kíséri el a csapatot Szolnokra?

- Három-négy busznyi emberre számítunk. Jönnek szurkolni az utánpótláscsapataink, a szponzori kör képviselői és azok közül a szurkolók közül is sokan, akik az elmúlt időszak fontos mérkőzésein megtöltötték a Kondorosi úti uszodát.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÁNIEL csapatkapitány (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon jó formában vagyunk, és ez még akkor is igaz, ha néha a saját maximalizmusunk miatt bosszankodunk néhány rosszabbul sikerült negyed, vagy egy-egy kimaradt helyzet miatt. Egész szezont meghatározó jelentőségű a szerdai meccs, de mindannyian játszottunk már ehhez hasonlót, vagy "még komolyabbat". Szóval helyén kezeljük a tétet, és nyugodtan, de önbizalomtól telve esünk neki az ellenfélnek.

MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Tudjuk mi a tétje, jelentősége a szerda esti meccsnek. Az OSC jó csapat, nehéz lesz, de készen állunk.

Eddig elég hullámzó volt a játékunk, volt hogy percről percre változott. Ezen mindenképpen javítanunk kell szerdán!

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- A múltkori meccsből rengeteget tanultunk. Akkor több elkerülhető gólt is kaptunk. Az elmúlt időszakban ezeknek az elméleti hibáknak a kiküszöbölésére fektettük a hangsúlyt. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, nem érheti a csapatot váratlanul az ellenfél játéka/taktikája. Nincs bennünk félelem, nekik ugyanolyan nagy a tét, megiscsak a BL-főtáblára kerülésről van szó. Azért van együtt ez a csapat, hogy ilyen kiélezett meccseken nyerjen, és elég erősek vagyunk, hogy ezt meg is mutassuk. Bízom magunkban.


DECKER ÁDÁM csapatkapitány (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Mindenki tudja, hogy a Szolnok az esélyesebb, de megpróbáljuk felborítani a papírformát. Az előző meccs alapján nem esélytelenként érkezünk Szolnokra. Úgy gondolom, sikerült jól felkészülni, de - függetlenül az ellenfél teljesítményétől - nyerni csak akkor tudunk, ha minden egyes játékelemben száz százalékot nyújtunk. Erre készülünk.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

A mérkőzés fontosságához és nehézségéhez mérten készülünk a szerdai találkozóra. Amint azt a BVSC elleni meccsek előtt is mondtam, már az előző hetet is úgy építettük fel, hogy azért tudtuk, milyen mérkőzés vár ránk most szerdán. Tisztában vagyunk azzal, hogy mindkét csapatnak rendkívül fontos a továbbjutás, és hogy mindenki mindent meg fog tenni a sikerért. Abban biztos vagyok, nem az fog dönteni, hogy ki akarja majd jobban a győzelmet, mert véleményem szerint mindkét csapat ugyanúgy áll majd oda. Az fog dönteni, hogy ki tudja jobban ráerőltetni az akaratát a másikra, ki tudja jobban megvalósítani a saját maga stratégiáját. Győzni megyünk a Tiszaligetbe!!!

BÁTORI BENCE (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon készültünk, igazából már a vasárnapi kupameccset is ennek a találkozónak rendeltük alá. Biztos vagyok benne, hogy az elején nekik fogunk esni. Meglátjuk, mi lesz, de úgy érzem, jól felkészültünk.

- Gyakoroltatok-e ötmétereseket...?

- Igen, minden edzésen szoktunk...


A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE