FACEBOOK

OSC-Szolnok 11:11

OSC-Szolnok 11:11
hozzászólás, 2014.10.29.

Parádés meccsen döntetlent hozott a főtábláért vívott BL-selejtező első fordulója, a két magyar klub csatája. Riportunk a helyszínről, nyilatkozatok, fotók, gólok.

BL-selejtező, 1. forduló

OSC-Szolnok 11:11 (3:4, 0:1, 5:2, 3:4)
Budapest, Nyéki uszoda, v.: Krapivin (orosz), Stampalija (horvát)
OSC: Bisztritsányi, Decker Á., Bátori 1, Kovács G., Graham 1, Salamon 2, Drasko Brguljan. Cs.: Kayes 4, Juhász 1, Hegedüs, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Szolnok: Decker A., Madaras 3, Jansik D., Mezei 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Mitrovics. Cs.: Gocics 1, Vámos 1, Alekszics 1, Tóth M., Kis G. 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 3/14
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Decker Á., Bundschuh, ill. Varga Dénes
Sárga lap: Vincze Balázs


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Varga Dénes gólja

1:1 - Bundschuh gólja

1:2 - Madaras első gólja

2:2 - Salamon gólja

2:3 - Alekszics gólja

3:3 - Gór-Nagy ejtésgólja

3:4 - Madaras második gólja

3:5 - Mezei gólja

4:5 - Kayes első gólja

5:5 - Juhász gólja

5:6 - Kis Gábor első gólja

6:6 - Kayes második gólja

7:6 - Salamon második gólja

7:7 - Madaras harmadik gólja

8:7 - Graham gólja

8:8 - Gocics gólja

9:8 - Kayes harmadik gólja

9:9 - Kis Gábor második gólja

10:9 - Bátori gólja

10:10 - Vámos gólja

11:10 - Kayes csavargólja

11:11 - Varga Dániel gólja



Cseh Sándor a DigiSportnak


- ifj. Cseh Sándor érkezett meg elsőként, a Szolnoki Dózsa Közgép mestere. Valóban egy remek mérkőzést láthattunk, amely jobban kezdődött a szolnoki csapat számára, viszont aztán lehet azt mondani, hogy elégedettek lehettek a döntetlennel?

- Az első két negyedben úgy játszottunk, ahogy kell. Ezt az eredmény is mutatta, a harmadikban viszont nem, nem is érdemeltük meg, hogy győzzünk a harmadik negyed miatt. Fegyelmezetlenek voltunk támadásban is és védekezésben is, én azt gondolom, hogy ez nem direkt volt. Nyilván szerették volna a játékosok növelni az előnyt, de ha megnézik majd a videót akkor észre fogják venni, hogy milyen butaságokat csináltunk. Az új-zélandi center nagyon jól játszott, lőtt két-három extra gólt amivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni, de a negyedik negyedben rendeződtek a dolgok, viszont azt gondolom, a harmadik negyed egyszerűen nem fér bele és mondom: fegyelmezetlenség volt.

- Lehetséges, hogy az, hogy az első két negyed jól sikerült a csapatnak, picit elbizakodottá tette a játékosokat. Hogy érezted?

- Hogy elbizakodottá-e, azt nem tudom, de érezhető a mi csapatunkon, hogy nagyon magas az önbizalmunk, tehát abban a pillanatban, hogyha jól megy a játék, akkor úgy érezzük, hogy az úgy van rendjén. Nem! Minden egyes támadásban, és minden negyedben meg kell küzdeni azért, hogy jól menjen és jó legyen az eredmény és ehhez hozzá tartozik a hajtás és a fegyelem. Én azt gondolom, hogy erőben nem, de fejben kiengedtek a harmadik negyedben, mert azt gondolták, hogy megvan fogva az OSC és ott kaptunk két-három gólt, amit nem kellett volna.

- Viszont, hogyha a végeredményt nézzük, a visszavágó szempontjából azért ez nyilvánvalóan nem fogja megnyugtatni majd a játékosokat.

- Most ugye ha egy Bajnokok Ligája oda-vissza vágós meccsen, egy erős csapatnál idegenben valaki játszik egy döntetlent, elméletileg ez jó eredmény. Hazai pályán kivívhatjuk a továbbjutást, nagyobb az esélyünk, ettől függetlenül messze van, két hét múlva. Jók az esélyeink, de most ugye a meccs után egyszerűen ez a legfontosabb, hogy 32 percen keresztül fegyelmezetten kell játszani és nem kell kitalálni új dolgokat a vízben.

- Köszönöm szépen ifj. Cseh Sándornak és további jó munkát kívánok majd, és jó felkészülést a visszavágóra.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vincze Balázs a DigiSportnak

- Itt is azzal kezdeném, hogyha már beszélgettünk a szolnoki szakvezetővel arról, hogy nekik jól sikerült az első két negyed, az OSC-nek nem annyira, viszont a nagyszünet után tényleg fordult a kocka és nagyon összeszedett lett az OSC, remekeltek támadásban és védekezésben is.


- Elsősorban a támadójátékunk javult föl, mert ugye 5:3 után 11:11 lett a vége, tehát háromhoz képest nyolcat tudtunk lőni a második két negyedben. Ugye, egy edző szívesen mondja azt, hogy elkezdtük azt játszani, amit megbeszéltünk és megtöltötték a játékosok energiával, tartalommal azokat az akciókat, amiket szerettünk volna rögtön az elejétől játszani. A lényeg az, hogy egy szoros eredmény alakult ki a végére, jobb lett volna nyerni. Többgólos győzelem semmiképpen nem volt benne, talán egygólos győzelem lehetett volna, de én azt mondom, hogy így is abszolút nyitott a visszavágó, különösen akkor, hogyha a Szolnok ugyanilyen jellegű hazai pályát fog kapni, mint amit mi ma kaptunk.

- Ha már a támadójáték szóba került, azért látható volt, hogy az emberelőnyös figurák többsége Joseph Kayesre volt kihegyezve, amikor nagyon felgyorsítják a játékosok a labdát és ez kísértetiesen hasonlított arra, amit mi még Szegeden láttunk.

- Nyilván. Az edző ugyanaz, vannak játékosok, akik ugyanazok, a helyzeteket lehet ugyanúgy hozni. Ez az, amiről beszélek, hogy az első két negyedben nem tudtuk beletenni azt a hitet és energiát, amivel át tudjuk törni azt a szolnoki védőfalat, amit át kellet törnünk. Utána ez abban az öt perben meg lett beszélve, úgy indultunk el és gyakorlatilag két perc alatt három góllal már megfordítottuk vagy három perc alatt, nem tudom. De a lényeg az, hogy az a negyed mindenképpen mérföldkő volt azzal kapcsolatban, hogy van-e még értelme a visszavágónak. Ha a Szolnok nyer két góllal, hárommal, akkor a negyedik negyedre mínusz öttel nekiállni, már "Szolnokra se lett volna értelme leutazni". Különösen nem egy nappal korábban és szállodát fizetni. De így azt mondom, hogy minden esélyünk megvan. Nagyon kihajtották magukat a srácok száz százalék közeli vagy a fölötti teljesítményt tudtunk nyújtani. Nehéz helyzetben vagyunk, holnapután az Egerrel fogunk játszani, de mindent megteszünk, hogy azon a meccsen így játsszunk, azon a meccsen ugyanennyien jöjjenek és szurkoljanak nekünk, és ti meg megtesztek minden azért, hogy azon a meccsen is ugyanilyen élvezettel tudják a tv nézők nézni a játékot.

- Vincze Balázsnak köszönöm szépen és további sok sikert kívánok majd, hiszen ugye lesz ez a bajnoki illetve hát majd a visszavágó is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis Gábor a DigiSportnak


- Érkezik a szolnoki csapat legjobbja, a kommentátorok szerint. Kis Gábor, akinek tényleg órási csatákat kellett vívnia a medencében. Még a mérkőzésen említettük, hogy az OSC-ben tényleg három remek bekk van és így fel volt adva neked a lecke.

- Üdvözlöm a kedves nézőket. Köszönöm az elismerést. Sajnos nem volt elég a győzelemre ma, de több meccsből áll ez a csata, úgyhogy van lehetőségünk, nem is az hogy javítani, hanem megnyerni a meccset. Az tény, hogy nagyon kemény védőfal van az OSC-ben, ezt tudtam is és Tamás is tudta, a centertársam. Úgyhogy igyekszünk a következő meccsre is hasonlót teljesítményt nyújtani, nem lesz egyszerű az biztos.

- Itt beszélgettünk az imént a mesterrel is arról, hogy nagyon jól sikerült az első két negyed a csapatnak. Azt érezted te is, hogy túlságosan megnyugodtatok?

- Hát én nem éreztem ezt. Igaz, más kívülről látni egy meccset, meg belülről játszani. Én úgy gondolom, hogy mind a két csapat nagyon akart ma nyerni, nagyon komoly tempót akart diktálni és ennek köszönhetően egy kicsit szétesett a játék, szétesett a védekezés, kapkodás volt mindkét csapatnál, elég sok olyan gólt éreztem OSC oldalán és mi oldalunkról is, ami általában azért nem olyan könnyű, mármint hogy nem gól és ezért volt az, hogy hirtelen kaptunk egy gólt, talán könnyebben tudtunk lőni, de hát ugyanúgy könnyen is kaptunk, szerintem ez a nagy tempó, mert tényleg amúgy egy nagyon izgalmas meccs volt. Adok-kapok. De kicsit szétesett a játékunk.

- Nem a te teljesítményedet kisebbítendő, de azért ez is szóba került, hogy most ebben a keretben, ebben a mostani szolnoki keretben tényleg olyan társaid vannak centerposzton, akik azért megkönnyítik a te életedet is, hiszen többet tudsz pihenni és ezáltal hatékonyabb is tudsz lenni a medencében.

- Hála istennek. Ez volt a cél. Az elmúlt idényekben azért elég sokszor úgy volt, hogy igaz, voltak centertársaim, jó centertársaim, de talán bennem jobban bíztak az edzők, és sokszor három-három és fél negyedet kellett játszani és azért centerben nem lehet olyan szintet nyújtani, amilyet, ha mondjuk másfél-két negyedet játszol. Hála istennek, most ebben a csapatban három center is van, aki, ebből kettő igazi center, Tóth Márton meg tud segíteni, mert alkalmanként nagyon jól be tud ő is állni. Úgyhogy ez biztos, hogy könnyebb lesz nekünk ebből a szempontból, mert ilyen védősor ellen sokkal többet kell játszani és hát ez meg is látszik a teljesítményen.

- Viszont az biztos, hogy a visszavágón is nehéz feladat vár majd a szolnoki csapatra, Kis Gábornak köszönöm szépen és gratulálok a mai teljesítményéhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Joseph Kayes a DigiSportnak


- Kayest arról kérdeztem, hogy hogyan érezte magát a medencében, ugye, sokat kihagyott a sérülés után. Látszott, hogy már nagyon éhes a játékra.

- Amellett, hogy nem tudtam a meccseken beszállni, rengeteget készültem, különmunkákat végzetem és hát annak az eredménye, hogy most, a mai találkozón ennyire jól ment.

- A negyedik gól elképesztőre sikerült...

- Szépre sikerült az a gól, de kellett hozzá, hogy a védő ne legyen túl közel és azért a szerencse is, hiszen van, amikor bemegy, van, amikor nem.

- Még a következő mérkőzésről érdeklődöm, hiszen majd jön egy visszavágó.

- Mindenképpen szeretnénk nyerni és továbbra is cél a továbbjutás, de nyilvánvalóan nagyon nehéz feladat lesz, hiszen a Szolnok jó csapat, hazai medencében játszhat majd, viszont mi nem fogjuk feladni és mindent megpróbálunk.

- Köszönöm Joseph Kayesnek, az OSC legjobbjának.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Gratulálok Bence! Nagyon nagy meccset játszottatok, körülbelül erre is lehetett számítani, de végigizgulni egészen mást, mint előre elképzelni. Hogy értékeled?

- Nagyon készültünk. Megpróbáltuk teljesen megismerni a Szolnok játékát. Új taktikai elemeket próbáltunk bevetni, amik be is jöttek. Nagyon kemény, brusztos meccs volt, de ilyen egy jó rangadó, a végén egy döntetlennel, igazából igazi egygólos meccs volt.

- Hogy látod az esélyeket a visszavágóra?

- Minden esélyünk megmaradt és ez is volt a célunk, szerettünk volna nyerni legalább egy góllal, tehát nem vagyunk maradéktalanul elégedettek a döntetlen kicsikarásával, de szerintem ez egy nagyon jó eredmény.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes a vlv-nek


- Jól szórakoztunk, Dumi, gratulálok! Milyen meccs volt ez és mi várható a visszavágón?

- Annak ellenére mondom, hogy színvonalas, hogy sok olyan gólt kaptunk, amit nem kellene kapnunk már. Ha nagyobb összhang lenne, hogyha kicsit koncentráltabbak lennénk, akkor ezeket a gólokat elkerülhetnénk. Gondolok itt arra a kettőre, amit a harmadik negyedben lőttek és fel is zárkóztak, azt kicsit "olcsónak" találom.

- Ilyen OSC-re számítottál?

- Igen. Magunktól rendezettebb védekezésre és ezáltal kevesebb kapott gólra számítottam, de tőlük erre, hiszen jó csapat.

- Mi lesz a visszavágón?

- Azt remélem, és azt gondolom, hogy ki tudjuk küszöbölni ezeket a kis hibáinkat. Nincs gond a támadásunkkal, hisz 11 gólt lőttünk, rendre sok gólt lövünk minden meccsen. A védekezésünknél vannak olyan lehetőségek, amiket néha elajándékozunk az ellenfélnek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Decker Attila a vlv-nek

- Szép volt Atyec! Nagyokat védtél, kellett is. Hogy vagy megelégedve ezzel a meccsel?


- A 11 kapott góllal abszolút nem vagyok megelégedve. Mi ennél tudunk sokkal jobban védekezni, ahogy az Eger ellen is megmutattuk. Ha higgadtan, odafigyelve, azt játsszuk, amit tudunk, nem pedig, azt, amit az ellenfél ránk erőltet, akkor sokkal jobb, márpedig most azt játszottuk, amit az OSC ránk erőltetett, ebből jött ki az, hogy 11 gólt sikerült kapnunk. Azt gondolom, hogy hátulról nehezebb lett volna gólt lőniük, mint közelről. Kint ragadtunk 10 méteren körülbelül 10 alkalommal és góljaink 70 százalékát ebből kaptuk. A támadójáték jó, mert 11 gólt lőni egy OSC-nek nagyon jó, a másik végét kell még rendbe tenni.

- Megleptek titeket valamivel?

- Nem.

- Erre számítottatok?

- Erre.

- Milyen meccs lesz a visszavágó?

- 0-0-ról fog indulni, győzzön a jobbik!

- Köszönöm.


(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miklós, gratulálok neked! Végig izgalmas, színvonalas, nagyon jó meccs volt. Nem itt kellett volna lejátszódnia ennek a meccsnek, hanem mondjuk Barcelonában, valamikor májusban.

- Valóban. Ebből a szempontból szerencsétlen a sorsolás. Csak az egyik csapat fog örülni a végén, a másik pedig értékeli a szép meccseket – ez például az volt. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen. Nagyon sokszor megcsináltuk azt, amit megbeszéltünk, sokszor megleptük az ellenfelet, de sok dolgon változtatnunk kell.

- Mennyire vagy elégedett? Nem is csak az eredménnyel, hanem azzal, hogy most szembesültetek először tétmeccsen, ezzel a nagyon erős csapattal.

- Ők is most szembesültek először.

- Ez igaz.

- Nagyon jó meccs volt. A továbbjutás nem dőlt el. Hazai pályán hoztunk egy döntetlent, igazából ez egy semleges eredmény.  Azt mondják, persze, hazai pályán mindig jobb nyerni, de ettől függetlenül ez egy nagyon jó párharc, nagyon jó meccsekkel. Készülünk a visszavágóra, az is egy jó meccs lesz.

- A visszavágón már nem lesz olyan jolly jokeretek, hogy előhúzzátok a talonból a Kayes nevű centert. Most nem számított rá senki és nagyon jó volt.

- Nem tudom, hogy a Szolnok hogy készült, hogy úgy állították-e össze a taktikájukat, hogy ő nincsen. Kayes nagyon jó játékos, ha ezen múlt, akkor örülök neki, de legközelebb is játszani fog. A Szolnok készül ránk, mi meg készülünk arra, hogy készülnek ránk. Ők pedig valószínű készülnek arra, hogy mi készülünk arra, hogy ők készülnek ránk…. :-) Azzal kell foglalkoznunk, hogy saját magunkból kihozzuk a legjobbat.

- A pénteki, Eger elleni bajnoki meccs mennyire lesz nektek presztízs? Bizonyos szempontból elég kényes szituáció.

- Játszottam már sokszor volt a csapatom ellen. Nem érzem presztízsnek, olyan meccs lesz, mint a többi. Az biztos, hogy jönnek szurkolók, volt játékostársak, volt edzők, de volt már sok ilyen a pályafutásom alatt. Ma estétől elkezdünk készülni arra a meccsre.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szép volt Norbi! Meg sem kérdezem, mert biztos, hogy ilyen meccsre számítottál. Hogy értékeled, ki lehetett volna hozni többet?

- Azt gondolom, hogy a látottak alapján a végeredmény teljesen reális. Előtte azt gondoltam, hogy valami hasonló lesz, közben két negyed után, amikor vezettünk kettővel, már benne volt, hogy nyerhetünk akár több góllal is. De nem jól kezdtük a harmadik negyedet vagy ők kezdték jól, ez csak nézőpont kérdése, egyből kiegyenlítettek. Majd egyszer-egyszer elkezdtünk kapkodni és ők vezettek többször is. Ezért mondom, hogy a döntetlen a reális.

- Ennek az az előnye, hogy nem fogtok elaludni...

- Nem aludhatunk el. Ha úgy nézzük, hogy idegenben hoztunk egy döntetlent és otthon eldönthetjük a továbbjutást, ebből a szempontból mindenképp jó. Nyilván azzal tisztában kell lennünk, hogy ott nekünk van több veszítenivalónk, nem nekik. Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz két hét múlva, de sok ilyet játszottunk már.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


További szerdai eredmények:

Radnicki Kragujevác-Nagyvárad 13:8 (3:2, 2:2, 3:1, 5:3)
G.: Vuksanovics 3, Vrlics, Dedovics 2, Trajkovic, Popovics, Milicsics, Basara, Marko Cuk, M. Petkovics, ill. Negrean 4, Avramovics 2, Popoviciu, Dunca

Crvena Zvezda-Primorje Rijeka 11:14 (2:2, 2:3, 5:4, 2:5)
G.: D. Obradovics 4, S. Rasovics 2, Drasovics, Bijelics, V. Rasovics, Randgyelovics, Nyegovan, ill. Radu 5, S. Sukno 3, Muslim, Setka 2-2, Petrovics, X. Garcia


Pro Recco-Mladost Zágráb 13:9 (5:1, 4:2, 1:3, 3:3) (az egyik játékvezető Kun György, a delegátus pedig Martin György)
G.: Prlainovics, Ivovics 3-3, Jokovics, Giorgetti, Pijetlovics 2-2, Figlioli, ill. Vukicsevics 3, Bukics, Loncsar 2-2, Milakovics, Buha

A visszavágók időpontja november 12.