FACEBOOK

Két ok miatt kéne Debrecenbe menni

Két ok miatt kéne Debrecenbe menni
hozzászólás, 2014.11.06.

Gálameccsen láthatja viszont a "régi" olimpiai bajnokokat és a ma világbajnok sztárjait a debreceni közönség november 16-án. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön.

Mint ismeretes, a magyar férfi vízilabda-válogatott november 18-án, kedden kezdi meg szereplését az új, 2014-15-ös Világliga-szezonban.

Első csoportellenfelünk Szlovákia, a találkozó este hétkor kezdődik és a DigiSport közvetíti.

A magyar válogatott már vasárnap a cívisvárosba utazik és aznap este - tehát november 16-án - gálameccsen szerepel.

A rendezvényekről tartottak tájékoztatót csütörtökön Debrecenben.



Varga Tamás, a debreceni csapat játékosedzője és a gálamérkőzés ötletgazdája megemlítette: 2009-ben már volt egy Aranygála, amelyen olimpiai bajnokok egymás ellen játszottak, nagy számú közönség előtt. Mint elmondta: ezt az ötletet vitte tovább, így ez az esemény egyedülálló lesz. A szervezésben Benedek Tibor és Kemény Dénes is segítségére volt, illetve maga a város is támogatta a gála megvalósításában. Benedek Tibor szintén kiemelte, hogy nem csak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló esemény lesz a november 16-i meccs. Tapasztalatai szerint a legtöbb olimpiai bajnok még mindig jó formában van, így a válogatott számára remek felkészülési mérkőzést jelent majd az összecsapás. 

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a két rendezvény megszervezésével a város népszerűsége tovább növekszik, illetve az utánpótlás-nevelés szempontjából szintén előnyös lesz a gála, mivel a fiatal vízilabdásokban pozitív jövőképet építhet a két mérkőzés.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, egyértelmű volt, hogy szponzorként az esemény mögé állnak, hiszen számukra is öröm, hogy a válogatott itt készül a Világliga-mérkőzésre. 

A gálameccsen Benedek Tibor a válogatottat irányítja, Szécsi Zoltán jelenléte még kérdéses, Vári Attila sajnos egy másik rendezvény miatt nem tud részt venni a találkozón, azonban a többi olimpiai bajnok biztosan szerepel majd a mérkőzésen, illetve Madaras Norbert, Varga Dénes és Varga Dániel a tavalyi világbajnoki csapatot erősítik. Az All Star csapat edzője Kemény Dénes és Kósz Zoltán lesz, a találkozón Németh Attila, valamint a 2012-es londoni olimpiai döntőt vezető Juhász György fújja a sípot, a meccs ellenőre pedig Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke lesz. 

A válogatott a meccs előtt egyórás közönségtalálkozót tart a debreceni uszodában, a rajongóknak itt módjuk lesz aláírást kérni, fotózkodni kedvenceikkel. 

Ami a Világliga-selejtezőt illeti: Benedek Tibor a Világligán szereplő csapatot pénteken hirdeti ki, összesen 13 játékos nevét ismerteti majd, tehát mindazokét, akik játszani fognak. 

A két esemény programja: 

November 16., vasárnap
15.30-16.30 Közönségtalálkozó 
17.30 Aquaticum Debrecen All Star Gálamérkőzés 

November 18., kedd
19.00 Magyarország-Szlovákia férfi Világliga-mérkőzés - DigiSport, vlv (szöveges élő) 


A belépőjegy mérkőzésenként 2000 forintba kerül, míg a korlátozott számban kiállított, két eseményre szóló kedvezményes belépőhöz 3500 forintért, a VIP-tiketthez pedig 15.000 forintért lehet hozzájutni november 7., péntektől, a Debreceni Sportuszodában. Utóbbi tulajdonosa mind a két találkozón a VIP-lelátóról követheti figyelemmel az eseményeket, valamint meghívást kap a gálamérkőzés szereplőinek részére tartott, vacsorával egybekötött fogadásra.



Tina-képek

VLV-VIDEÓK:


Varga Tamás a sajtótájékoztatón


Papp László polgármester a sajtótájékoztatón


Fazekas Lajos a sajtótájékoztatón


Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


Becsky István (DVSE) a sajtótájékoztatón



Varga Tamás a vlv-nek


- Szervusz Csuvi. Bizonyos jelekből arra következtetek, hogy az Istennek nem akarod abbahagyni az aktív játékot! :-) Inkább beszállsz, inkább megnyered a meccset, rendezel egy gálát. Mi történt?
 
- Nem arról van szó, hogy én nem akarom abbahagyni. A gálára így is úgy is készültem volna. Jelen pillanatban a debreceni vízilabda olyan helyzetbe került, hogy azért küzdünk, hogy ne essünk ki az OB1-ből, pontosabban, azért, hogy elkerüljük a kiesési zónát. Úgy ítéltem meg, hogy ehhez ebben az évben még szükségeltetik, hogy vízbe szálljak. Nagyon remélem, hogy jövőre már nem ezek lesznek a céljaink. Ezt az évet át kell vészelnünk. Gazdaságilag és mindenféle szempontból rendbe kellett rakni a klubot, egy egyharmadnyi költségvetéssel. De ez legalább biztos és így minden játékos nyugodtan alhat, hogy minden hónapban megkapja a fizetését.

Még egyszer mondom, én azért szálltam vízbe, mert úgy láttam, hogy tudok segíteni. Ez az UVSE elleni meccsen nagyon fontos volt. Most a Vasas ellen is megpróbáltuk. Megmondom őszintén, hogy csak azokon a mérkőzéseken fogok játszani, amelyeknél azt érzem, hogy ha beszállok, akkor van esély arra, hogy nyerjünk. Az Eger az OSC vagy a Szolnok ellen nem valószínű, hogy fogok játszani. Akár a Fradi ellen se, mert szerintem elég jó csapat lett ebben az évben. Azt gondolom, hogy innentől kezdve a többi mérkőzésen lehet, hogy láthatnak a szurkolók. Nem azért, mert nekem ez annyira hiányzik, ez kényszermegoldás. Nem szeretném, ha a Debrecen a vízilabda OB1-ből a kiesés szélére kerüljön vagy akár kiessen. Ennek ez volt az oka. Innentől kezdve én edzőként képzelem el a karrieremet, nem pedig játékosként. Remélem ez a megoldás csak erre az évre szól.
 
- Mondj valamit a gáláról. Elképzelhető, hogy ez a gála felpezsdíti itt az érdeklődést, a vízilabda-életet és megmozgatja a környéket?
 
- Nagyon jól mondod. Többek között ez is volt a célom, ezért is csináltam. Egyrészt a  vízilabda népszerűsítése céljából, másrészt azért mert az itteni gyerekeknek ez nagyon jó, példaértékű, lássák, hogy hova juthatnak el. Az is cél, hogy csináljak egy kis kedvet arra, hogy miért érdemes vízilabdázni, és milyen ikonok kerültek ki a magyar vízilabdából.
Nagyon fontos, hogy ez egy olyan sportesemény lesz, amely viszi a város hírét országszerte, világszerte. Azt gondolom, hogy azoknak a játékosoknak a számára, akik 2012-ben még játszottak és a 2009-es gálán sem lettek elbúcsúztatva, egy nagyon szép záró mérkőzés lesz. Nagyon sok olimpiaibajnok-társam örült ennek, hogy ezt kitaláltuk és megszerveztük.
 
- Sikeres programot kívánok és külön gratulálok az egy órás közönségtalálkozóhoz, mert ez ritkaság és gondolom, hogy nagyon nagy lesz az érdeklődés és örülnek a debreceniek.
 
- Igen, ezt azért is csináltuk. Te nagyon jól tudod, milyen az, amikor vége van egy mérkőzésnek és akkor már fáradtabban írnak alá bármit. Mérkőzés előtt mindenki mindenkit kiszolgál. Mérkőzés után, aki nem lesz fáradt az még aláír, aki igen az már akkor nem fog dedikálni.
 
- Köszönöm szépen Csuvi, sok sikert!
 
- Köszönjük szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)