FACEBOOK

Kilenc csillag az új logóban

Kilenc csillag az új logóban
hozzászólás, 2014.11.05.

Debrecen, Miskolc és Győr ad otthont a magyar férfi válogatott hazai Világliga-selejtezőinek - ezt is megtudtuk a szövetség szerdai sajtóbeszélgetésén, amelyen az MVLSZ új logóját is bemutatták.

A szokásos sajtóreggelin - amelyre most először kapott meghívást a vlv szerkesztősége - Kemény Dénes elnök, Merész András női és Benedek Tibor férfi szövetségi kapitány foglalta össze a maga területére vonatkozó aktualitásokat.

A szövetség új székházba költözött, ez a margitszigeti volt Sportszálló, amelynek átalakítása az EB alatt is tartott. A komplexum a Széchy uszoda mellett helyezkedik el, s továbbra is lesznek szállodai funkciói, például a magyar csapat itt lakik majd a nyári Vodafone Kupa alatt, s a fiúk csak átsétálnak az edzésekre és a meccsekre.

Az új logót egy torta formájában is megtekinthették, majd megízlelhették a meghívottak. Kemény Dénes elmondta, hogy a labdát tartó kéz mögötti kilenc, csillag formájú vízcsepp a 9 magyar olimpiai vízilabda-aranyat jelképezi.

Merész András mondandójából az tűnt a legfontosabbnak, hogy nagyon, de nagyon szeretnének eljutni a hamarosan kezdődő Világliga jövő nyári szuperdöntőjébe. Merész alaposan bővítette a stábot, igazi profi felkészülés vár a lányokra. A keret 28 tagú és senki sem "díszként" szerepel benne, valamennyi játékosnak esélye van arra, hogy bekerüljön az olimpiai csapatba. Azt ugyanis elfelejtettem mondani, hogy Merész András mostantól mindent "riói szemüveggel" néz.

Benedek Tibor azt emelte ki, hogy rendkívül elégedett az általa számításba vett játékosok eddigi szezonbeli teljesítményével. Mint mondta, láthatóan mindenki érzi a felelősséget, s száz százalékos erőbedobással kezdte meg a felkészülést, s ez szerinte nem csak a klubok, hanem a válogatott szempontjából is nagyon ígéretes.

A szövetségi kapitány külön megemlékezett a nyári budapesti Európa-bajnokságról. Mint fogalmazott: a mai napig érezni a rendezvény pozitív hatását. Maga az Eb, a torna is óriási élményt jelentett mindenkinek, játékosnak, szurkolónak egyaránt, de az egész verseny hangulata jóval túlterjedt a Margitszigeten, akik csak tévén nézték a meccseket, szintén vízilabda-lázban égtek. Bebizonyosodott, hogy egy sikersportág számára is óriási jelentősége van a hazai rendezésnek, nagyot lendíthet a sportág szekerén.

Benedek Tibor szavait többen megerősítették, rámutatva, hogy kifejezetten érzékelhető a nézőszám növekedése az OB1-es meccseken. E ponton többen hangot adtak meglepetésüknek, hogy a XI. kerületben teljesen új sportágként jelentkező vízilabda meccseire eddig szinte minden alkalommal zsúfolásig megtelt az OSC Kondorosi úti uszodája. Kemény Dénes ennek kapcsán megjegyezte, az az uszoda ideális a pólómeccsekre, s valóságos "köztörvényes bűncselekmény" volt az elmúlt évtizedekben nem beengedni a medencébe a vízilabdát...

A VILÁGLIGA FÉRFI TORNÁJÁNAK EURÓPAI MENETRENDJE