FACEBOOK

Lefordulásokkal megint megfordította az Eger

Lefordulásokkal megint megfordította az Eger
hozzászólás, 2014.05.15.

Taktikus játékkal, a meccs második részére egyre inkább elfáradó szolnokiakat rendszeresen lefordulva ismét idegenben nyert a címvédő és hétfőn akár bajnok is lehet. Ám az a meccs Egerben lesz és eddig még nem született hazai győzelem a döntő három meccse során.

Bajnoki döntő, harmadik mérkőzés

Szolnok-Eger 6:8 (3:2, 1:0, 1:3, 0:2)
Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Dodog, Székely B.
Szolnok: Decker A., Mitrovics, Török B., Jansik D., Kis G., Hosnyánszky 2, Gocsics 1. Cs.: Alekszics 2, Pásztor, Vörös 1, Hangay. Szakmai igazgató: Kovács István
Eger: Bisztritsányi, Bátori, Gór-Nagy, Bundschuh 1, Hárai, Biros 3, Graham 1. Cs.: Bedő, Salamon 2, Kovács G., Varga II. Zs. 1, Zalánki. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 3/11, illetve 3/10
ÖGól - ötméteresből:  -, ill. -
Kipontozódott: Bundschuh (27. p.)

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A párharc állása 1:2, a következő mérkőzés Egerben lesz, héfőn, 19.15-ös kezdéssel.

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Biros első gólja

1:1 - Alekszics első gólja

2:1 - Gocics gólja

2:2 - Varga II. Zsolt gólja

3:2 - Hosnyánszky első gólja

4:2 - Vörös gólja

4:3 - Salamon első gólja

5:3 - Alekszics második gólja

5:4 - Salamon második gólja

5:5 - Biros második gólja

5:6 - Biros harmadik gólja

6:6 - Hosnyánszky második gólja

6:7 - Graham gólja

6:8 - Bundschuh gólja



Dabrowski Norbert nyilatkozata


Arra lennék kíváncsi ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy ez a tudatos taktika része volt, elején kifárasztani az ellenfelet, aztán ezekkel a lefordulásokkal meglepni vagy egész egyszerűen így alakult a mérkőzés? Hiszen kezdetben a szolnoki csapat tudott vezetni.

- Így van, így alakult. Örülök, hogy a végén higgadtak voltunk és be tudtuk lőni a helyzeteket, pedig az elején megint nem ment.

- Mi lehet ennek az oka, hogy érezted?

- Decker Attila nagyon elkapta a fonalat az előző meccsen, látszik rajta, hogy nagyon magabiztos. Most is jól védett.

- Ez volt a legfontosabb, felhívni a figyelmet, hogy a csapat végig maximálisan nyugodt tudjon maradni? Ennyi a kulcs?

- Annyit kértem, hogy akármi az eredmény, egyrészt harcoljanak, másrészt higgyenek abban, amit csinálunk.

- Ezek után már tényleg nem beszélhetünk pályaelőnyről, hiszen bebizonyosodott, hogy egyik csapat sem tudta kihasználni. Mi lesz a folytatás, hiszen a következő mérkőzés Egerben lesz?

- Ezt mondja meg, aki okos. A múltkor itt nyertünk, sima volt a végjáték és láttuk mi történt Egerben. Remélem, hogy tanultunk a leckéből, de nem tudja senki megjósolni, mi lesz a vége. Egy biztos, ez egy nagyon jó döntő.

- Köszönöm szépen és gratulálok a mai győzelemhez!

(Lejegyezte: Tina)



Kovács István nyilatkozata


- Ez a találkozó annyiban hasonlított az első szolnoki mérkőzésre, hogy a harmadik negyedben tudott ellépni az ellenfél. Elsősorban azzal, hogy nagyon sokszor le tudott fordulni.

- Azt gondolom, hogy nem hasonlított. Egész más volt az oka annak, amiért most kikaptunk. Óriási hibát követtünk el a harmadik negyedben. Az Egernek egyértelműen az volt a célja, hogy leforduljanak minket és már a mi támadásainkból elinduljanak. Igazából előbb meg kellett volna akasztani a lefordulásaikat, hogy ne tudják felhozni úgy a labdát, hogy végül azok a játékosok lőjenek gólt, akik végighozták a labdát. Ez óriási hiba volt.

Mindenki máshogy látja a mérkőzést, bírói szemmel is más. Anélkül, hogy bárkit is megbántanék, én máshogy látom, mint ahogy esetleg mások.

- Ha foglalkozunk a folytatással, akkor rendszeresen előkerül, hogy a szolnoki kispad rövidebb, tehát ahogy haladunk előre, egymás után jönnek a mérkőzések ez nyilvánvalóan egyre nehezebb lesz.

- Nem tudom, hogy nehezebb lesz-e. Most megint szünet lesz. Azt gondolom, hogy ez nem kispadfüggő. Nyilván Vámos nagyon hiányzik. Egerben is többen játszottak a kispadról.

Minden fejben dől el. Nagyon-nagyon sokat hibázunk úgy, ahogy nem kéne. Amikor már egy ideje nem kapunk kiállítást és mégis ellőjük a labdát, akkor ezek olyan szakmai hibák, amiket nem lehet elkövetni.

Egerben ugyanilyen volt a kispad, mindig ilyen lesz. Azzal nem tudunk mit csinálni és nem is sopánkodunk azon, hogy Vámos nem játszik. Ezt hozta az élet. Az, hogy hány beteg van, senkit nem érdekel, csak az, hogy milyen teljesítményt nyújtunk.

- Kovács Istvánnak köszönöm szépen. További jó munkát kívánok, hiszen még lesz teendője a mesternek.

(Lejegyezte: Enikő)



Biros Péter nyilatkozata -


- Biros Péter itt van velem szemben. Ismét Szolnokon, ismét megvan ez a győzelem, méghozzá elsősorban egy olyan taktikai elemmel, amely valójában a mérkőzés második felében jelentkezett, amikor többször meg tudtatok úszni, és hát ezeket a támadásokat először te fejezted be.

- Ez annyiban taktikai elem, hogy a Szolnoknak nincs túl sok cseréje, és a centereik "nem nagyon fürge úszók". Az előző meccsel ellentétben az volt a baj, hogy akkor sok gólt kaptunk az elején, sokszor állt a játék, sokszor tudtak pihenni. Most viszont nem tudtak. Most ez eléggé kamatozott nekünk, hogy elfáradtak, és tudtunk lefordulásgólokat lőni.

- Te meglepődtél egyébként, hogy többször is téged hagytak lőni?

- Meglepődni nem lepődtem meg, ez így jött ki. Ha ott a helyzet, fel kell vállalni. Ezt mondtam Eriknek is, hogy ne passzolja le, ott a helyzet, lője rá nyugodtan. Be is lőtte utána. Itt már ezek döntenek, hogy ha fölvállaljuk és hibázunk, akkor azok is mi vagyunk, ha belőjük, azok is mi vagyunk.

- Azt viszont tapasztaljuk, hogy egyelőre a hazai medence nem jelent igazán előnyt, hiszen egyik csapatnak sem sikerült megnyerni a találkozóját, amit hazai medencében játszhatott, viszont a következő mérkőzés ugye Egerben lesz. Ezen hogy lehet változtatni?

- Szerintem annyi a mérkőzéseknek a pszichológiája, hogy az első meccsen nem hitték, hogy mi tudunk nyerni, a második meccsen mi hittük el, hogy mivel nyertünk Szolnokon, ezért otthon már valószínű, hogy nyerni fogunk. Hát nem. Ők nyertek. Most megint egy hullámvasút van, hogy ugye „happy” hangulatba került a Szolnok, hogy megvertek minket, most viszont nekünk azt kell elkerülni, hogy nehogy abba a hibába essünk, hogy nem tudnak megverni minket. De, meg tudnak verni, bebizonyították. Úgyhogy ezen kell dolgozni, hogy fejben ne higgyük el, hogy már a miénk az aranyérem, mert ebben hibáztunk a második meccsen, én úgy érzem.

- Biros Péternek köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok a mai győzelemhez.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv.nek:

- Azt gondolom, hogy egy kézben tartott mérkőzést buktunk el. Gratulálok az Egernek, mert nyert, de ha a meccsen egy kicsit többet tudtak volna pihenni a kulcsjátékosaink, akkor nyerhettünk volna. Megint nagyon elfáradtak, gondolok itt például Kis Gáborra, aki nagyon komoly munkát végzett és gyakorlatilag hagyták, hogy szétverjék a fejét. Aki látta, tudja, miről beszélek. Minden elismerésem Gabié, mert még számomra, a kapuból nézve is durva volt, de nyilván Vörös Viktoré is, mert ő is sokat kapott. Az Eger bekkjeinek ma ez volt a feladata, hogy őket széttörje. Ezt magyar szinten meg lehet csinálni, de azt gondolom, hogy nemzetközi szinten nem. Mindezt azt elismerve mondom, hogy az Eger azokat a helyzeteket, amiket teremtett, belőtte. Igazából, azokkal a lefordulásgólokkal nyertek, amiket mi ajándékoztunk nekik. Ezeket a hibákat megnézzük videón és elemezzük, hogy mit kell csinálni a kiküszöbölésük érdekében. Ha meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk, akkor hétfőn elmarad az ünneplés Egerben és még egy óriási csatára lehet számítani itt Szolnokon.

(Lejegyezte: Tina)