FACEBOOK

Dévai, Korbán, Zerinváry - a jövő nagy nevei?

Dévai, Korbán, Zerinváry - a jövő nagy nevei?
hozzászólás, 2014.02.25.

Belép egy új korosztály. Olvasóink tegyék el ezt a cikket, érdekes lehet megnézni mondjuk tíz év múlva, hogy lesz-e ismerős név a 98-as születésűek ma közös munkát kezdő válogatott játékosai között.


Vadovics Viktor

Jövőre, 2015-ben kezdi meg a nemzetközi szereplést az 1998-ban született fiúk magyar válogatottja - a keret közös munkája kedden indult a Margitszigeten.

A névsor (zárójelben a játékos klubja):

Dévai Kristóf (Vasas), Kovács Barnabás (Aligátor), Tüttő Gergely (UVSE) - kapusok

Ágh György (BVSC), Berze Botond (KSI), Burján Gergő (Vasas), Harangozó Dominik (Szentes), Juhász Máté (Szombathely), Kardos Alexander (KSI), Korbács Gábor (UVSE), Korbán Richárd (Honvéd), Kósa Balázs (KSI), Lévai András (KSI), Pellei Kristóf (Szentes), Sebestyén Balázs (Tatabánya), Sikovanyecz János (Szeged), Sugár Péter (BVSC), Teleki András (Szolnok), Vadovics Viktor (UVSE), Zerinváry Lóránd (KSI) - mezőnyjátékosok.


HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- A cél természetesen az, hogy rendszeres edzésekkel felkészítsük ezt a korosztályt a nemzetközi megmérettetésre. Első alkalommal a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon képviselik majd a magyar színeket. Szívós István utánpótlás-igazgatóval azon dolgozunk, hogy egy tornát szervezzünk nekik. Elküldtem a levelet a horvát, a szerb, az olasz és a montenegrói szövetségnek, amelyben jeleztem, hogy szeretnénk egy tornát összehozni még idén ennek a korosztálynak, részt vennének-e. A szerbek már visszajeleztek, hogy szívesen jönnének. Mostantól minden héten edzeni fognak ezek a fiatalok, első lépésként együtt a 95-ös korosztály válogatottjaival. Ha minden jól megy és pénzünk is lesz, nyárra szeretnénk nekik szervezni egy kéthetes edzőtáborozást és a már említett tornát, nagyon erős részvevőkkel.

- Milyen játékerőt képvisel ez a korosztály, lehet erről már tudni valamit?

- Az obrenováci korosztályos felmérő tornán tavaly szerepeltek, és bár vereséget szenvedett a legnagyobb riválisnak számító csapatoktól (szerb, olasz, horvát, görög), de csak egy-két góllal. Korábban a 96-os korosztály csapata hat meg nyolc gólokkal kapott ki a legerősebb ellenfelektől, tehát a felzárkózás megkezdődött, közelebb kerültünk a riválisokhoz. Éppen azért szükséges a nyári torna, hogy felmérhessük, miként állunk nemzetközi szinten. Egyébként a keret nem "tiszta korosztály", szerepel benne négy olyan fiatal, aki 99-es születésű, az edzők szerint valamennyien nagyon tehetségesek. A 98-as Vadovics Viktor pedig már tavaly velünk volt a 96-osok nemzetközi versenyein.