FACEBOOK

Mi újság? - Német Toni

Mi újság? - Német Toni
hozzászólás, 2014.01.23.

Rég láttuk játszani Német Tonit. A fiatal center példátlan balszerencse-sorozat után szombaton először száll újra vízbe tétmeccsen október 22. óta. (Gyorsan le is kopogjuk.)

NÉMET TONI (Lactiv-Vasas) a vlv-nek:

- Még tavaly ősszel a jobb lábam térdében levált egy porc. A vízben kicsit nehezemre esett a mozgás, a parton pedig minden lépésnél kattant egyet a térdem, ami miatt volt bennem egy félsz, hogy esetleg komolyabb gond is lehet ebből. Korábban két térdműtétem már volt, ezúttal is Hangody professzorra bíztam magam, akit viszont meg kellett várni, mert külföldön tartózkodott. Amikor hazatért, megnézte és azt mondta, sajnos ezt műteni kell. A műtét előtti szokásos procedúra után, november 11-én elvégezték a beavatkozást, mégpedig artroszkópos módszerrel, tehát nem történt mély vágás. Másnap már a saját lábamon mehettem haza. Sokáig csak gyógytornát csináltam, több mint két hét után mentem először vízbe, óvatosan lábtempózni. Sajnos azonban a gyógyulás lassabb volt, mint vártuk.

A bajnokságban közben eljött a szünet és bár beírtak a Komjádi Kupára, egy hétig lázas beteg voltam, így játszani végül nem játszhattam. Ezután a többiek elmentek pihenni, én meg egy számomra kialakított programon mentem végig, hogy teljesen visszahozzam magam. Január 2-án kezdődtek újra az edzések, ott voltam én is, kicsit ugyan lemaradva, de bíztam a visszatérésben. A következő héten, a pénteki OSC-meccs előtt egy nappal viszont elkezdett fájni a fülem. Bosszantó volt, hiszen, már játszhattam volna. Bementem azért a vízbe gyakorolni, persze óvatosan, hogy ne érje víz a fülemet. Fóroztunk kicsit és valaki belenyúlt a szemembe úgy, hogy azonnal vittek is a kórházba. Kiderült, hogy nincs semmi komoly, ettől még játszhattam volna, viszont aznap estére a fülgyulladástól 39 fokos lázam lett... Le se tudtam menni másnap a meccsre, nemhogy játszani játszottam volna. Fel is fáztam közben, úgyhogy egy teljes hétre megint eltiltottak a víztől. Antibiotikumot szedtem és nagyjából ennek a hétnek az elejére gyógyultam meg. Szinte a nulláról kezdtem mindent hétfőn, és ha nem történik velem semmi, akkor szombaton játszhatok a Pécs ellen - először a Lactiv-Vasas tagjaként, ugyanis mióta ez a klub neve, én még nem szerepelhettem meccsen...  

                             Már minden ok(?)

- Hogy érzed magad?

- A mostani betegség után nehezebb volt visszarázódni, mint a téli szünet után. Csinálom, amit kell, akarom nagyon a visszatérést, hiszen október 22-én játszottam legutóbb.

- Teljes értékű edzéseket csinálsz már?

- Nem, mivel másfél hétig nem láttam vizet és konditerembe sem mehettem, hogy ne fertőzzek meg senkit. Próbálom ugyanazt csinálni, mint a többiek, a szintidőm még más, mint az övék, de ott vagyok velük, igyekszem, s remélem, minél  jobb leszek szombatig és visszatéréskor közelítek majd a régi formámhoz.

- Súlyfelesleged lett közben? Mert azért ez elég hosszú idő volt.

- Igen, négy kilót már sikerült leadnom, egy hét alatt, még kettőt kell.

- Lelkileg hogy viselted ezt az időszakot?

- Nehezen. Rossz volt a partról nézni, hogy a csapat egyre jobban játszik, én pedig semmit nem tudok ehhez hozzátenni. Bánt is kicsit, még az is megfordult a fejemben, hogy a csapattársak úgy érezhetik, hogy nem teszek meg mindent, de ez persze nem így van. Nagyon akarok játszani, tényleg nem tehetek arról, hogy ilyen balszerencsésen alakult számomra ez az elmúlt két-három hónap. Mindent megteszek, hogy megmutassam: nem az én hibám volt, hogy nem tudtam játszani és hogy visszakerüljek oda, ahol a balszerencse-sorozat előtt voltam.

- A térded teljesen meggyógyult?

- Igen. Szárazföldön már semmi gondom nincs vele, a vízben sem érzek fájdalmat, de ahogy fáradok, az edzések végére érzem, hogy "van". Speciális lábtempókkal is erősítek és folyamatosan növeljük a terhelést. Továbbra is járok gyógytornára és a konditeremben is végzek külön erősítő gyakorlatokat.

- A csapatod vezetői mennyire türelmesek?

- Hál, istennek, nagyon türelmesek, segítenek, Csaba (Mátéfalvy Csaba - a szerk.) nagyon sokat foglalkozik velem, a lábtempómmal, Laci (Földi László - a szerk.) pedig külön edzésprogramot dolgozott ki nekem, folyamatos szintemelkedést biztosítva, hogy edzésről edzésre jobb legyek.

- Azt kívánom neked, Toni, hogy szombatig már ne történjen veled semmi és sikeresen térj vissza!

- Köszönöm szépen!