FACEBOOK

Kétkapu, kétszer

Kétkapu, kétszer
hozzászólás, 2013.12.20.

Kétszer csapott össze Benedek Tibor csapata Horkai György fiataljaival pénteken. Riportunk a Komjádiból.

A reggeli tornatermi foglalkozás után edzőmeccs következett, rendes időméréssel, bírókkal, sőt, a szabályok is meccsszerűek voltak. (Ez alatt azt kell érteni, hogy ötméteres-helyzetben ötméterest dobtak, gól után nem támadott újra a gólszerző csapat.)  Láthatóan az volt a két kapitány célja, hogy "klasszikus" meccsszituációban szemlélje, lássa, mérje fel a meghívottak teljesítményét.

A délutáni pihenő után ismét tornaterem, majd megint edzőmeccs - csak a változatosság kedvéért.

A kétkapukon láthatóan mindenki nagyon odatette magát, érthető módon, hiszen ritkán van alkalom arra, hogy a nagyválogatott törzstagjainak távollétében bizonyíthasson valaki Benedek Tibornak. (A vb-csapatból ugye csak Bátori Bence és Bedő Krisztián volt jelen.)

A pénteki válogatottak:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton (kapusok)
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Csapó Miklós, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Salamon Ferenc, Sánta Dániel, Török Béla, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)




A "nagyok" mindkét meccset meggyőző fölénnyel (8-10 gólos különbséggel) nyerték, s az este 9 után véget ért foglalkozást követően Benedek Tibor is elégedetten szólt a látottakról. Azt emelte kí, hogy mindenki megértette és nagyjából meg is valósította azt, amit kért a kétkapuk előtt. Ez fontos, mert már látszik, hogy mi a válogatott íve, mit játszik, mire törekszik a csapat és ez ma visszaköszönt azoktól, akik nem töltötték az egész nyarat a közös gyakorlással.

Benedek alaposan megfigyelte az egyéni teljesítményeket, amelyek hullámzóak ugyan, de ez jórészt a korosztályi helyzetből adódik. Természetesen Dabrowski Norbi mindkét kétkaput videóra vette (ahogyan egyébként magukat a "sima" edzéseket is szokta...), így a hivatalos vízilabda-események nélküli téli pihenőnapokon is lesz elemezgetni valója a stábnak.

A két csapat szombat délelőtt még egyszer megmérkőzik egymással, de már a Margitszigeten.

A két szövetségi kapitányt ekkor kérjük majd kameránk elé. Kedden három játékossal beszélgettünk.


vlv-képek I.


vlv-képek II.


VLV-VIDEÓK:


Bisztritsányi Dávid nyilatkozata


- Szervusz Bisztro! Köszöntelek a válogatott keretedzésén. Először egy kicsit más témáról szeretnélek kérdezni. Hogy volt ez a legutóbbi meccs? Nagyon kemény volt és a végén nagyon ki kaptatok Dubrovnikban, pedig reménykedtünk és még a mérkőzés közben is úgy tűnt, hogy lehet egy kis meglepetés.

- Jó kérdés. Sokat gondolkoztam a mérkőzés után. Fájó öt góllal kikapni bárkitől, bármilyen mérkőzésen. Három és fél negyedig nagyon jól játszottunk. Lehet, a játékvezetők is belenyúltak, de igazából nem tudom megítélni, mert az óta nem néztem vissza a mérkőzést. A lényegen nem változtat, kikaptunk 16:11-re. Azért emelt fővel jöhettünk el, de nyilván nyerni szerettünk volna. Menni kell tovább, még mindig van 21 pont, amit meg lehet szerezni, amivel akár még tovább is lehet jutni, úgyhogy így kell készülni.

- Minden meccset meg kell nyerni...

- Így van.

- Térjünk át a válogatottra. Nyilvánvaló, hogy nagyon régóta vártál már valami ilyesféle értesítést, mint amit most kaptál erre a keretedzésre. Hogy érzed magad? Milyen volt ez a mostani első nap, a kétkapu?

- Először is, igen! Nagyon vártam rá, nagyon szerettem volna itt lenni. Sok fiatal van, ha jól néztem én vagyok a legidősebb - ez is érdekes. Egyébként ez a csapat nekem nagyon tetszik. Belegondolva, ez is egy ütőképes brigád lenne. Nyilván nem összehasonlítható az ,,A” válogatottal, ha úgy nézzük. Játszottunk egy jót, azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Nálunk mindenki motivált volt, a junior válogatottnál nagyon sok tehetséges fiatal van. Ha jól tudom van 98-as fiatal is, úgyhogy azt gondolom, hogy mind a két fél elégedett lehet saját magával.

- Milyen volt az éved?

- Pozitívan értékelem, az elmúlt évekhez viszonyítva, azt gondolom, hogy nem panaszkodhatom.

- Kellemes ünnepeket kívánok és egy nagyon jó új esztendőt.

- Én is viszont kívánom és remélem a VLV folytatja a tevékenységét. Boldog karácsonyt mindenkinek!

(Lejegyezte: Tina)



Zalánki Gergő nyilatkozata


- Szervusz Gergő, köszöntelek a válogatott keretedzésén! Tőled is először egy nem ide való kérdés. Nagyon furcsa lehetett neked a legutóbbi BL-meccsen, a Dubrovnik ellen, úgy, hogy három gólt dobtál, gakorlatilag kicsit a nemzetközi mezőny megismerte a nevedet, mégis egy elég súlyos vereséggel jöttetek el.  Ilyenkor ez milyen érzés?

- Szomorúak voltunk. Leginkább ez az utolsó negyed volt, ahol igazából elvesztettük a mérkőzést. Ugyanakkor örültünk is, mert három negyedet végig jól játszottunk és ott voltunk, döntetlenre is álltunk, a negyedik negyed volt rossz. Az én részemről örültem, jobb lett volna, ha nyerünk, de magammal meg voltam elégedve, az edzők is azt mondták, hogy jó volt.

- Nem tudom, hogy a gólokat visszanézted-e már, akár a VLV-n, akár felvételen, hogy Faragó Tamás miket mondott rólad... Hogy tetszett?

- Igen visszanéztem nem is egyszer. Nagyon örültem neki.

- Beszéljünk a válogatottról. Ez most nem a teljes válogatott, van egy-két világbajnok, de azért mégiscsak Benedek Tibor dirigál a parton, ez milyen, hogy érezted most a kétkapun és egyáltalán milyen érzéseid vannak?

- Jól éreztem magam, bár az utazás miatt az elején fejben kicsit fáradt voltam. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, egy ilyen összetartáson. Tetszett ez az edzés, várom a következőket.

- A jövő esztendő neked olyan év lehet, amely talán nagyon sok újat hoz az életedben, bejátszhatod magad az egri csapatba és ki tudja, talán még a junior válogatottnál vagy a felnőtt válogatottnál is számításba vesznek. Milyen évet vársz, mit szeretnél elérni jövőre?

- Elsősorban a nyári, EB-felkészülési keretbe szeretnék bekerülni. A klubbal bajnokságot szeretnék nyerni. Az ifjúsági csapattal mindenféleképpen érmet szeretnék elérni az Európa-bajnokságon.

- Kívánom, hogy minden sikerüljön, ahogy elképzeled.

(Lejegyezte: Tina)



Török Béla nyilatkozata

- Szervusz Béla, köszöntelek a válogatott keretedzésén! Mi van veled? Nagyon régen beszéltünk, nagyon sok minden történt veled azóta. Milyen éved volt, hogy értékeled, ezt a 2013-as esztendőt?

- Valóban régen beszéltünk, sajnos. Nem hiszem, hogy 2013 lesz életem legjobb éve, remélem nem, mert ha igen, akkor nagyon nagy bajban vagyok. Nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy a legjobb forgatókönyv szerint sikerülhettek volna. Nagyon remélem, hogy ez lesz még másképp.

- Hogy vagy fizikailag, lelkileg fel tudtad dolgozni a kellemetlenségeket, amelyek értek téged viszonylag sorozatosan?

- Volt, amit könnyebben, volt, amit nehezebben. Azt gondolom, hogy túl vagyok rajta. Fizikálisan mire gondolsz? Nem csonkítottam meg magam, ilyen dolgokra nem vetemedtem:-) Jól vagyok egyébként.

- Mik a reményeid, mit vársz a jövőtől?

- Azt, hogy most már egyre sűrűbben fogunk találkozni itt a válogatott-keretedzéseken. Az Európa-bajnokságra szeretnék végre bekerülni a csapatba. Nagyon boldog lennék, hogyha itt hazai közönség előtt tudnék szerepelni és jó eredményt elérni. Azt gondolom, hogy a csapat tavaly olyan dolgot tett, ami miatt most már az elvárható szót is használhatom erre.

- Béla, kívánom, hogy találkozzunk. Sok sikert kívánok jövőre.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)