FACEBOOK

Kupaszerda, kupacsütörtök - pontot szerez az Eger?

Kupaszerda, kupacsütörtök - pontot szerez az Eger?
hozzászólás, 2013.12.17.

Két hazai vereség után Dubrovnikban, idegenbeli bravúrral kezdi-e meg a pontgyűjtést a ZF-Eger - számunkra ez az utolsó idei klubvízilabda-esemény fő kérdése.

Bajnokok Ligája, főtábla, 3. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

December 18., szerda


18.50 Jug Dubrovnik-Eger - DIGIsport2, vlv

Az egriek már hétfőn útnak indultak. Nem tartott a csapattal sérülés miatt Biros Péter és hiányzik Kevin Graham is, aki a kanadai válogatottban szerepel.

HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Vasárnap este már edzettünk Egerben, volt egy konditermi edzés és egy vizi edzés, ahol átmozgattuk a kicsit fáradtabb izmokat. Hétfőn reggel edzettünk, gyakoroltunk, majd elindultunk Sibenikbe, ahova éjfél körül érkeztünk meg. Kis hidegtál volt kikészítve nekünk. Alvás következett, reggel edzettünk, majd ebéd után indultunk Dubrovnikba, így csak négy és fél órát kellett utazni. Este átmozgató edzés, majd reggel is, és szerda este meccs! Videóztunk, elemeztük a játékukat és én egy jó, koncentrált játékot hozó, kemény, szoros meccsel elégedett lennék.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (ZF-Eger) a vlv-.nek:

-
Mint minden meccsnek, ennek is úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk! Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de hát ez mégis csak a BL főtábla! Ha kívülálló volnék és nem lennék elfogult, akkor azt mondanám, hogy a Jug az esélyesebb! Így viszont, hogy az Eger játékosa vagyok, és teljes mértékben bízom a csapatomban és persze saját magamban is, így az tudom mondani, hogy egygólos meccs lesz és mi nyerünk!


21.45 Olympiakosz-Primorje Rijeka

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A szezonból még mindig nagyon sok van hátra és a BL-csoportunkban még sok pontot össze lehet gyűjteni, de azt is látni kell, hogy ez talán az utolsó lehetőségünk, hogy elkezdjünk végre jól játszani és hozzálássunk a három pontok begyűjtéséhez. Ez a tétje a szerdai meccsnek, tehát az, hogy végre "megtaláljuk magunkat", mert ráadásul a hétvégén lesz a Horvát Kupa négyes döntője. Utána hamar itt lesz a január 8., és minden folytatódik tovább. Egy szó mint száz: itt az idő, hogy jól játsszunk végre! Speciális taktikával nem készültünk a görögök elleni mostani meccsre, inkább az volt a jellemző, hogy elővettünk régebben alkalmazott taktikai elemeket és ezeket frissítettük fel, de ez sem Olympiakosz-specifikus felkészülés volt, hanem azt a célt szolgálta, hogy a saját értékeinket minél hatékonyabban tudjuk harcba vetni.


December 19., csütörtök

19.15 CNA Barceloneta-Pro Recco


A találkozót azért rendezik csütörtökön, mert a BL-nek ebben a fázisában a rendező csapat számára már kötelező a tévéközvetítés, s a Barceloneta ezt csak csütörtökre tudta megoldani.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Mindenképpen nehéz és nagyon fontos meccs lesz. Nehezebb, mint amilyen nehéznek egy hónappal ezelőtt gondoltuk. Mint kiderült, jó, hogy nem az első meccset játszottuk velük a főtáblán, azt gondolom, könnyen beleeshettünk volna abba a hibába, hogy lebecsüljük őket. Az első két forduló alapján ez most természetesen nem lehetséges. Két győzelemmel állnak és főleg ott, náluk tényleg minden lehet. Tavaly játszottunk velük egy hivatalos, de tét nélküli meccset, ennek alapján is mondom, hogy talán fekszik nekünk a stílusuk, de azt mindenképpen fontos tudni, hogy a spanyol csapatok mindig erősebbek annál, mint ami a játékosok "egyenkénti" tudásából kiszámítható lenne. Mindig tudnak hozni valami pluszt, ami megnehezíti az ellenfelek dolgát.

A csoport állása két forduló után:

1. CNA Barceloneta 6,
2. Pro Recco 6,
3. Jug Dubrovnik 4,
4. Primorje Rijeka 1,
5. Olympiakosz 0,
6. ZF-Eger 0 pont

B csoport
December 18., szerda

19.00 Partizan Belgrád-Nagyvárad
19.00 Spandau Berlin-Radnicski Kragujevác
20.00 Brescia-Galatasaray (az egyik játékvezető Kun György)

A csoport állása két forduló után:

1. Brescia 6,
2. Radnicski Kragujevác 6,
3. Spandau Berlin 4,
4. Galatasaray 1,
5. Nagyvárad 0
6. Partizan Belgrád 0 pont