FACEBOOK

Miskolcra fel!

Miskolcra fel!
hozzászólás, 2013.11.10.

Vasárnap délután megkezdte a felkészülést a görögök elleni keddi Világliga-meccsre a magyar válogatott. Edzésriportunk a Komjádiból.

A Komjádi uszoda épületében előbb videózás szerepelt a programban. Értelemszerűen a görögök voltak terítéken, méghozzá nem csak a barcelonai győzelem filmje, hanem a Vodafone Kupán elszenvedett vereség felvétele is - abból lehet tanulni... Külön összevágott jelenetek szolgálták a hátrányos és külön klipek az előnyös játék javítását. A társaság egy része eléggé kókadozott "mozizás" közben, különösen azok, akik szombat este még Rijekában játszottak BL-meccset, s bizony ők nincsenek kevesen.

A vizes foglalkozás ezután következett és este 8 után ért véget. Az úszást és a labdás gyakorlatokat követően egykapuztak a fiúk, de nem csak úgy tessék-lássék módon, hanem meghatározott feladatokat kellett megoldani hat a hat ellen is, de főleg előny-hátrányban.

A legnagyobb tetszést az a gyakorlat aratta, amelynek során a támadóknak úgy kellett 20 másodpercig gyorsan körbepasszolni a védőket, hogy a labda nem érhette a vizet, aztán az edzői sípra azonnal centerpassz jött és természetesen gól (többnyire).

Benedek Tibor elégedett volt, edzés után azt mondta, szépen jönnek vissza a nyáron begyakorolt dolgok.

Jelenleg 14-en edzenek, a kapitány várhatóan a hétfő esti edzést követően jelöli ki a keddi meccsen szereplő 13-at. Ez a kijelölés már Miskolcon lesz, mert a csapat hétfő délután a borsodi fővárosba utazik, s este már a keddi meccs helyszínén edz. (Úgy tudjuk, jegy már nem kapható, a kiadott 328 darab mind elfogyott.)

A görögök elleni meccs előtt meghívottak (ők gyakoroltak):

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).



vlv-fotók


VLV-VIDEÓ:


- Szervusztok, Jansik-testvérek! Milyen volt ez az első nap?


Jansik Dávid: - Ráhangolódásnak jó volt, kicsit „átmostunk” a vízben, elővettük a régi dolgokat, felelevenítettük, és elkezdtük a gyakorlást a kedd esti mérkőzésre.

- Úgy hallottam, hogy azért a videózás alatt a Rijekából hazaérkezők sokat ásítoztak, elég fáradtak lehettek.


J.D.: - Igen, ez így van, nekem személy szerint hajnali négy órára sikerült hazaérnem, aludtam öt-hat órát, meg előtte ugye meccset játszottam… Fárasztó volt, de itt a ma este, hogy kipihenjem ezt az utat!

- Szeged közelebb van…


Jansik Szilárd.: - Közelebb, nekünk péntek este volt a mérkőzésünk, péntek éjszaka én már otthon aludtam a meleg ágyamban, tehát volt két napom pihenni.

- Játszottatok ti már együtt a magyar válogatottban, ha jól emlékszem, volt olyan meccs, amikor mindketten pályán voltatok. Hogy látjátok, megismétlődik ez kedden?


J.Sz.: - Ez most csak Tiboron múlik, 14-en vagyunk, egy játékos kimarad, azt még nem tudjuk, hogy ki. Holnap eldől.

J.D.: - Személy szerint mindketten örülnénk, ha benne lennénk. Gondolom, Szilárd, ezt te is így gondolod… J

J.Sz.: - Igen, szeretnék játszani!

- Ez egy nagyon nagy ünnep, nagy dolog, amikor egy csapatban játszhattok, és ráadásul a válogatottban?


J.D., J.Sz.: Jó érzés!

- A görögökről mit kell tudni?


J.D., J.Sz. (egymás szavába vágva): - Kemény csapat! Az utóbbi három mérkőzésből egyszer sikerült győzni ellenük, a legfontosabbon, a világbajnokságon, 9:3-ra, majdnem tökéletes védekezéssel. Megnéztük azt a meccset, most is megpróbálunk hasonló játékot játszani, reméljük, azzal győzni tudunk!

J.D.: - Én is úgy gondolom, hogy keddig összerakja Tibi úgy a csapatot  – hiszen mindenki tudja, eddig mit játszottunk –, hogy sikerüljön megverni őket Miskolcon.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)