FACEBOOK

Sibenik: két hivatalos horvát-magyar meccs lesz a jövő héten!

Sibenik: két hivatalos horvát-magyar meccs lesz a jövő héten!
hozzászólás, 2021.06.19.

Befejezte e heti edzésmunkáját a magyar válogatott. A szombat délelőtti edzés után a szövetségi kapitány összegezte a hét történéseit és beszélt a jövő heti sibeniki útról is. 

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A hét utolsó, szombat délelőtti edzésén rekkenő hőségben sem maradt el az úszás, majd egy kis lövöldözés után egymás ellen kétkapuztak a keret tegjai. Nagyon kemény meccs volt, mindenki odatette magát, nemcsak a presztízs miatt, hanem azért is, mert nyilvánvaló, hogy az ilyenkor mutatott teljesítmény számít a legtöbbet akkor, amikor majd Märcz Tamás maga elé tesz egy üres papírlapot, hogy 12+1 nevet írjon rá.

És mielőtt még mindenki hazatérhetett volna a csalásdjához hétvégi pihenőre, Zala Gyuri egy kis tornatermi kondiedzésre invitálta az olimpikonjelölteket...

Mi eközben a szövetségi kapitányt kértük egy kis heti beszámolóra.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Eltelt egy hát, ahogy kívülről néztem, elég kemény munkát végeztetek. Kérlek, foglald össze, mit végeztetek, hol tartotok, milyen volt ez a hét?

- Szervusz, Sándor, üdvözlöm a kedves vlv-nézőket és -olvasókat. Hát..., nem azt ígértem a fiúknak, hogy könnyű lesz ez a hét... :-) És nem is azt kapták, nem lett könnyű. Ez volt az a hét, amikor igazán tudtunk dolgozni. Együtt is voltunk végre. Azt láttam, hogy azért többé-kevésbé a Ferencváros-játékosok is fel tudták venni a ritmust, még ha most ez egy kicsit nehezebb is volt nekik, hiszen ez volt az igazi első hetük, még akkor is ha ez nekik is lényegében a második hét. 

Kemény munka volt, volt benne úszás, de szinte minden nap előkerült a taktikai gyakorlás is. Amivel meg kellett folyamatosan küzdenünk, az a délelőtti nagyon erős napsütés, ez szintén nagyon kivette az energiát a fiúkból. Megnehezítette a munkát de olyan gondot nem okozott, hogy nem tudtunk volna valamit elvégezni. A súlyzós edzéseket is meg tudtuk tartani.

Ott tartunk körülbelül, ahol szeretnénk, ez még messze nem a csúcsforma.

- Gondolom, a pihenés most ráfér a fiúkra. Hogy lesz a jövő hét? Hányan utaznak Sibenikbe?

- A jövő héten elkezdjük újra a munkát, egy pár vízi edzés és tornatermi edzés lesz, mielőtt elindulunk. Szerdán kora reggel autóbusszal megyünk - Vodicében szállunk meg, de Sibenikben lesznek az edzések. Mind a 19 játékos utazik, teljes stábbal megyünk, úgyhogy komplett csapat érkezik. Ahogy láttam egyébként, a horvátoknál is elég bő a keret. Leginkább az esti foglalkozások lesznek azok, amikor edzőmeccseket fogunk játszani, de nemcsak kétkapuzunk, hanem a délelőttökön közös gyakorlások is lesznek. A programban úgy szerepel, hogy két közös edzésünk hivatalos mérkőzésé alakul. Ez jövő pénteken és szombaton lesz. Úgy tudom, a helyi tévé közvetíti majd. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést a hétvégére!



Az edzésen, a kerítés külső oldaláról készült vlv-fotók.


A csapat szerdán kora reggel indul Sibenikbe, ahol a horvátok keretével gyakorol. Naponta kétszer lesznek közös foglalkozások, az esti programban pedig meccskörülmények között játszik egymás ellen a két csapat, pénteken és szombaton hivatalos mérkőzésen. A sibeniki felkészülésről a vlv az olvasók anyagi támogatásának jóvoltából a helyszínről tudósít.

Hazatérés után lesz a Tokióba utazása előtti utolsó megmérettetés, a Benu Kupa.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

Benu Kupa, 2021 (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres nyitott medence)

Július 2., péntek

18:30 Horvátország-Spanyolország
20:30 Magyarország-Oroszország

Július 3., szombat

18:30 Spanyolország-Oroszország
20:30 Magyarország-Horvátország

Július 4., vasárnap

11:00 Horvátország-Oroszország
13:00 Magyarország-Spanyolország

Jegyvásárlás lehetőségéről egyelőre nincs információ.

Az MVLSZ tájékoztatása szerint az idei BENU Kupa "kiemelt egészségügyi jelleggel bír", a csapatokra fokozott védelem vonatkozik attól a pillanattól kezdve, hogy belépnek Magyarország területére. A válogatottak buborékban laknak majd és korlátozottan állnak rendelkezésre a média számára. Ez azt jelenti, hogy a csapatok közelébe a sajtó munkatársai közül csak azok mehetnek, akik a tornát megelőzően két negatív teszttel bizonyították egészséges állapotukat. A tesztek költségét az MVLSZ fedezi.

Címkék:
Märcz Tamás edzés