FACEBOOK

Eger-Honvéd 12:10

Eger-Honvéd 12:10
hozzászólás, 2013.11.08.

A KSI a Fradi és a BVSC után a Szentest is legyőzte, a Honvéd újabb nagy csapatot izzasztott meg, de megint kikapott. Eredmények és részletes tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, videókkal az Eger-Honvéd meccsről. 

OB1 alapszakasz, 9. forduló

Szeged–BVSC 9:7 (2:1, 2:2, 3:2, 2:2)
G.: Hegedüs 3, Molnár T., Juhász 2-2, Szivós, Jansik Sz., ill. Nyéki, Létay, Mezei 2-2, Nagy S.

KSI–Szentes 10:8 (3:4, 5:1, 1:2, 1:1)
G.: Kalanovics, Hangody L. 3-3, Hangody Gy. 2, Székely B., Marnitz M., ill. Kistamás 3, Hegedás B. 2, Hegedús I., Józsa, Németh D.

Pécs-Kaposvár 7:13 (1:6, 2:2, 2:3, 2:2)
G.: Ágner Z. 3, Hoppál, Czigány 2-2, ill. Kovács O. 3, Kincses, Juhász-Szelei, Surányi, Benics 2-2, Dőry, Gros

Vasas–Ybl 14:5 (3:0, 4:2, 3:2, 4:1)
G.: Angyal 5, Hőna, Steinmetz Á., Drasko Brguljan 2.2, Sedlmayer, Csapó, Fazekas, ill. Kiss Á. 3, Nagy S., Kóros

OSC–Debrecen 7:10 (4:2, 1:0, 1:5, 1:3)
G.: Deutsch M. Tóth Z., Császár, Jávor, Gyárfás T., Korényi, Szentesi, ill. Halek 4, Weszelovszky 3, Vindisch, Kállay, Busila

Eger–Honvéd 12:10 (3:2, 4:1, 1:3, 4:4)
Eger, v.: Mucskai, Horváth Cs.
Eger: Bisztritsányi, Graham 1, Bundschuh 2, Hárai, Salamon 2, Biros 2, Bátori 3. Cs.: Varga II. Zs., Sántavy, Bedő 1, Gór-Nagy 1, Lőrincz B. Vezetőedző: Gerendás György
Honvéd: Gergely, Kiss G. 2, Steinmetz B. 1, Kovács P., Szőke Sz., Mátyás, Koji 3. Cs.: Fülöp 2, Boros T., Demeter, Illés, Simon, Tóth B. 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Mátyás (a harmadik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Graham, ill. Kiss G.

Az Eger megdolgozott a győzelemért, a vendégek  - akárcsak Szolnokon - most is szívósan küzdöttek, mindig visszajöttek a meccsbe, de azért a pontszerzéstől távol voltak.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Koji első gólja

Salamon első gólja

Gergely véd

Steinmetz Barnabás gólja

Kiss Gergely második gólja

Bátori harmadik gólja


Koji ötméteresgólja

Bundschuh második gólja

Koji harmadik gólja

Salamon második gólja

Bedő Krisztián gólja

Tóth Bendegúz első gólja

Tóth Bendegúz második gólja



Bátori Bence nyilatkozata

- Bence, gratulálok, megnyertétek a meccset, nem is volt rossz meccs. Jól játszottál, eredményes voltál, szerintem egy nagyon fontos gólt dobtál 6:4-nél. Értékeld légy szíves!


- Igazából, megnyertük és ezzel el is mondtam minden jót gyakorlatilag a mai meccsről, mert semmit sem tartottunk be abból, amit megbeszéltünk. A védekezésre próbáltunk koncentrálni, hát az..., tíz kapott góllal nagyon siralmas volt, sajnos. A lényeg az, hogy nyertünk.

- Milyen meccsre számítottatok?

- Az volt a baj, az első negyed kemény volt, 3:2, utána csináltunk egy jó második negyedet, 7:3 volt és akkor szerintem azt hittük, hogy megvan a meccs. És ami érthetetlen volt: mi kezdtünk el kapkodni, pedig mi vezettünk 7:3-ra. Ennek meg is lett az "eredménye", mert 8:6-re felzárkózott a Honvéd, aztán meg 10:8-ra is.

- Mi a tanulság?

- Egy ilyen csapat ellen, mint a Honvéd, egyetlen másodpercig nem hihetjük el azt, hogy megvan a meccs, ugyanúgy, türelmesen kell játszani.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Salamon Ferenc nyilatkozata

- Először is gratulálok a mai győzelemhez! Te is nagyon fontos gólt dobtál, valahogy mindig kettőre feljött a Honvéd, és akkor nagyon kellett nektek az a gól, 10:8-nál, szerintem, meg jól is játszottál, gratulálok. Hogy értékeled ezt a mait.


- Köszönöm szépen! Először is üdvözlök mindenkit. Egy húzós meccs lett belőle. Igazából volt rá sanszunk, hogy könnyebb meccset csináljunk belőle, 7:3-nál és 8:4-nél. Akkor engedtük a Honvédet feljönni, úgyhogy ebből tanulni kell. Hogyha vezetünk egy csapat ellen már négy-öt góllal, akkor le kell zárni a meccset, mert a későbbiekben, egy komolyabb csatában ez rosszul is elsülhet, úgyhogy ebből mindenképpen tanulni kell. Annak örülök, hogy győztünk, megvannak a pontok, ennyi a pozitívum.

- Van egy meghívód vasárnapra...

- Örülök, hogy készülhetek a csapattal a görög meccsre és ha lehetőséget kapok, megpróbálok élni vele, bizonyítani, hogy rászolgálok a bizalomra.

- Nincs köztetek feszültség, Bencével?

- Nincsen.

- Végül is, úgy tűnik, mintha az ő helyén lennél most ott...

- Ezt nem mondanám, mert Tibi minden poszton keveri a kártyákat, ahogy látom. Igazából nincsenek állandó posztok, most már mindenkinek meg kell felelnie bármelyik poszton, s ez a helyzet nem nyomja rá a bélyegét a barátságunkra, ennek örülök.

- Köszönöm szépen.



Fülöp Bence nyilatkozata

- Bence kikaptatok, de nagyon jól játszottál, szép dolgokat produkáltál. Egy ilyen meccs után, amikor azért mégis 0 ponttal mentek haza, milyen érzéseid vannak?


- Azért nem nagy gond, hogy 0 ponttal megyünk haza, mert bajnokesélyes csapat ellen játszottunk egy fiatal Honvéddal. Most az öltozőben az idősebb játékosok azt mondták, hogy abszolút helytálltunk és büszkék ránk. Szerintem is jól helytálltunk, a csapat büszke lehet magára. Lehetett volna kicsit előbb indítani a jó játékunkat, mert az elején kicsit belealudtunk, úgyhogy ez a tanulság, hogy máskor kicsit hamarabb kell felpörögni, és úgy védekezni, támadni, ahogy a második negyed végén és a harmadik negyedben csináltuk.

- Tudtok még fejlődni vagy a csapat elérte azt a szintet, amit a jelenlegi "korátlag" lehetővé tesz?

- Mivel fiatalok vagyunk, szerintem mindenképpen, illetve jó lenne, ha még tudnánk fejlődni. És ha jönnek a nagyobb csapatok a Kőér utcába, meg tudjuk őket szorongatni, esetleg megverni.

- Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok a góljaidhoz.

- Köszönöm.



Steinmetz Barnabás nyilatkozata


- Barna, azzal kezdeném, hogy a gólod nagyon érdekes volt, a gólpasszod Tóth Bendegúznak meg fantasztikus. Ez egyéni teljesítmény, majd erről is kérdezlek, az egész meccsről mi a véleményed?

- Az az egy negyed kihagyás nem kellett volna, sajnos ott jött egy rövidzárlat.

- Hát, ha az nincs, akkor meg is nyeritek...(?)

- Jó, hát azt nem lehet tudni, hogy hogyan alakult volna, de az biztos, hogy ha ott nem engedjük el az Egert, ha nem engedjük ellépni őket négy góllal, akkor még akár sokkal szorosabb is lehetett volna a vége. Így is az volt és büszke is vagyok a csapatra, mert megint csak volt tartása. Az, hogy a vidéki nagy csapatoknál jól teljesítünk és nem törünk úgy össze, hogy agyonvernek minket, ez egy óriási teljesítmény, szerintem.

- Hogy értékeled a fiatalokat? Ez a csapat ebben az összetételben tud még fejlődni vagy ez az a szint, amit el lehet érni?

- Nem, mindenképpen tud fejlődni. A mai mérkőzésen is voltak olyanok, akik "tökösebbek" voltak, voltak olyanok, akik megint egy kicsit megilletődöttebben játszottak. Hogyha sikerül elérnünk, hogy az egész társaság harciasan, elszántan játsszon, élvezze a vízilabdát, akkor biztos, hogy ennél jobb eredményt is el tudunk érni. Mondom, nem vagyok elégedetlen, ez szerintem egy nagyon nagy teljesítmény volt most, így a szolnoki meccs után.

- A gólod és a gólpassz?

- Bendegúz nagyon jól bemozgott, ott inkább az volt az érdem, eszméletlenül jól levált az emberről, és nem voltunk nagy távolságra, tehát ezt simán oda lehetett adni. A gól az érdekes volt. Ilyen több mandinerest még nem lőttem, de így a pályafutásom vége felé ez is összejött :-).

- Köszönöm szépen, gratulálok.


Mivel a Szolnok szombaton Rijekában játszik sorsdöntő BL-selejtezőt, az FTC-Szolnok mérkőzést későbbre halasztották.

A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.ZF-Eger99006627
 2.A-HÍD SZEGED97115822
 3.Szolnoki Dózsa87012921
 4.RACIONET HONVÉD96123119
 5.TEVA-Vasas94231714
 6.Debrecen9414913
 7.PVSK-Füszért9414-513
 8.BVSC- Zugló9405712
 9.Széchenyi B.-FTC83141510
 10.OSC-ÚJBUDA9306-109
 11.Kaposvári VK9306-249
 12.KSI SE9306-359
 13.Valdor Szentes9117-594
 14.YBL Waterpolo C9009-990

A góllövőlista élmezőnye:

1. Szivós Márton (Szeged) 28,
2. Czigány Károly (Pécs) 27,
3. Nyéki Balázs (BVSC) 24,
4. Stefan Mitrovics (Szolnok) 23 gól