FACEBOOK

Szeged-Szolnok 6:8

Szeged-Szolnok 6:8
hozzászólás, 2013.11.03.

Rangadóhoz méltó mérkőzésen nyert a Szolnok idegenben a Szeged ellen - így már csak az Eger nem vesztett pontot az OB1-ben. Nyilatkozatok, gólok a rangadóról.

OB1, alapszakasz, 8. forduló

(A forduló további eredményei.)

Szeged-Szolnok 6:8 1:1, 2:1, 1:3, 2:3)
Szeged, v.: Vogel G, Fekete B.
Szeged: Nagy V., Decker Á. 1, Kiss Cs. 1, Szivós 3, Juhász, Tóth M., Seman 1. Cs.: Jansik Sz., Sánta, Vincze M., Hegedüs, Juhász, Molnár T., Kunac. Vezetőedző
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Jansik D., Kis G. 1, Mitrovics 2. Cs.: Vörös, Hangay Z., Pásztor 1., Török. Szakmai igazgató: Kovács Zoltán
Gól - emberelőnyből: 1/16, ill. 5/14
Gól - ötméteresből: 0/2, ill. -
Kipontozódott: Juhász, ill. Kis G., Török

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Kis Gábor gólja

1:1 - Szivós első gólja

2:1 - Seman gólja

3:1 - Kiss Csaba gólja

Decker Attila káprázatos védése

3:2 - Mitrovics első gólja

Az első kimaradt szegedi ötméteres

3:3 - Hosnyánszky gólja

4:3 - Decker Ádám gólja a víz alól

4:4 - Pásztor gólja

A második kimaradt szegedi ötméteres

4:5 - Mitrovics második gólja

5:5 - Szivós második gólja

5:6 - Gocics gólja

6:6 - Szivós harmadik gólja

6:7 - Vámos első gólja

6:8 - Vámos második gólja



Kovács István nyilatkozata


- Remek mérkőzés volt, még ha voltak is hibák, végig izgalmas csatát láthattunk és úgy tűnt, hogy az igazán fontos pillanatokban a szolnokiaknak sikerült jó döntéseket hozni. Ez volt, ami eldöntötte végül a rangadót?

- Nagyon jó egyéni teljesítmények voltak, itt Decker Attilára gondolok, nagyon jól védett. Hátránnyal kezdtünk, Alekszics, aki egy alapember Szolnokon, betegség miatt nem játszott – ez nekünk nagyon hiányzott. Nagyon sok emberhátrányt kellett kivédekeznünk, nagyon jól küzdött a csapat. Nyilván benne volt minden a mérkőzésben, az egész mérkőzés folyamán. A végén tudtunk előnyre szert tenni és nagyon taktikusan, jól játszottunk, fantasztikusan jól védekeztünk. Ha megnézzük az utolsó negyedben hány kiállításunk volt, kettős emberelőny, amit ki kellett védekeznünk, ember feletti munka volt. Csak gratulálni tudok minden játékosomnak.

- Ez erőt adhat a folytatáshoz? Nagyon nagy mérkőzések jönnek a Szolnok számára, először lesz egy bajnoki, majd a Rijeka elleni visszavágó.

- Minden jó teljesítmény erőt ad és minden rosszból tanulni kell. Azt hiszem, hogy már Rijeka ellen látszott, hogy kezdünk összeállni, ott még volt Alekszics. Ami pozitívum most már rendszeresen, akármennyi is az eredmény, akármennyire is vezet az ellenfél, a csapatnak mindig volt tartása, a mai meccsen is. Volt az elején szegedi két talán három gólos vezetés is, amiből visszatudtunk jönni a játékba, ez nagyon fontos a mi csapatunknál.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a Rijeka elleni mérkőzésre.

(Lejegyezte: Tina)



Decker Attila nyilatkozata


- Azt mondtad, te azért szurkolsz, hogy végig szoros csatát láthasson a közönség, ezért rengeteg tettél. 3:1-nél nyugodtan mondhatom, hogy a forduló védését sikerült bemutatnod. Láttad, hogy a hosszún érkezik Szivós Marci?

- Igen. Azt kell, mondjam ez már a rutin, ilyen régen nem volt, most már van, ebben fejlődök. Ismerem őket, mint a rossz pénzt :-) Megpróbálok túljárni az eszükön. Százból egyszer marad ki egy ilyen helyzet. Ugyanolyan, mint fociban az üres kapu. Nagyon örülök, hogy sikerült és így tudtam teljesíteni. Ha nem így ment volna 3:1-nél, akkor úgy gondolom, hogy a Szeged győzött volna. Nyilván ez egy csapatsport, a fiúk is kellettek hozzá. Azt gondolom, ez még mindig nem volt egy jó játék, amit nyújtottunk. Ennél még tudunk 50 százalékkal jobban játszani. Ez még nagyon "őszi" teljesítmény volt. Örülök, hogy győztünk egy ilyen teljesítménnyel, mert ez azt mutatja, hogy ha tavaszra, ha mi 70-80 vagy 90 százalékon fogunk teljesíteni, akkor nincs ellenfél, aki megverjen minket. Ez nem nagyképűségből, hanem a csapat összetételéből gondolom.

- Néhány százalékra szükség lesz a Rijeka ellen is, ha már a javulásról beszélünk. Nagyon fontos mérkőzés lesz, és ott is óriási csata lesz majd.

- Nagyon nehéz mérkőzés lesz kint. Nagyon jó csapat, nagyon jó eredményt értünk el itthon. Ha még jobban játszunk, akkor győzhettünk is volna. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ha ott egy picit elalszol, mint itt, akkor meg fog büntetni a rijekai csapat. Lesz egy Honvéd-meccsünk szerdán, ami szerintem nagyon jó felhozó mérkőzése lesz ennek a rijekai meccsnek. Megpróbálunk már szerdán jó játékkal kirukkolni és utána megpróbálunk továbbjutni - nyilvánvalóan ez a cél.

- Köszönöm szépen. Sok sikert kívánok és gratulálok a mai teljesítményhez.

(Lejegyezte: Tina)



Vincze Balázs nyilatkozata

- Remek mérkőzést láthattunk, egy vérbeli rangadót, ahol azért a közönség összességében jól szórakozhatott, de hát ilyenkor nyilván a vesztes csapatnak mindig nehezebb, viszont hogyha végignézünk a mérkőzésen, ugye voltak olyan fordulópontok, ahol akár a Szeged a maga javára fordíthatta volna a találkozót. Nem sikerült. Ezek döntöttek?

- Mindenképpen ezek döntöttek, és ezek a fordulópontok elsősorban a mi támadásainkban voltak, amiket ezen a napon nem tudtunk megfelelően befejezni. Helyzeteink, ziccereink voltak, volt rengeteg emberelőnyünk, ugye két ötméteres, ami kimaradt. Ez talán annak köszönhető, hogy azok a mérkőzések most elkerültek minket, ahol ilyen felfokozott állapotban kell jó teljesítményt nyújtani. Jókat nyújtottak a srácok az elmúlt időszakban, de nyilván az ellenfelek nem közelítették meg azt a színvonalat, amelyet a Szolnok képvisel.

- Ilyenkor mit lehet tenni? Hiszen említetted azt, hogy tényleg hiányoznak a nagy hőfokú mérkőzések, ugye most nincs nemzetközi kupa.

- Semmit. Pont ugyanazt tudjuk tenni, amit eddig tettünk, hogy készülünk, és megpróbáljuk mesterségesen modellezni azokat a lehetőségeket és helyzeteket, amelyek előfordulnak itt. Én úgy gondolom, hogy ezzel a mai mérkőzéssel, ha lehet azt mondani, mindenki eggyel előrébb lépett, megérezte, hogy milyen a Szegedben, ebben a mai Szegedben játszani, kinek mennyi felelőssége van, hogy eredményesek is tudjunk lenni. Az utolsó ilyen meccseink az Eger ellen voltak a szezon kezdetén, szeptember 14-15-én, nemhogy másfél hónapja volt, még nem is volt sátor, teljesen más idő volt, úgyhogy az elmúlt években máshogy tudtunk végigmenni az alapszakaszon. Nem azt mondom, hogy örülök ennek, mert ugyanaz lett volna a tervem, hogy minél jobb eredményeket elérni. Ez borult már most, mert hazai környezetben a rangadókat mindenképpen meg kell nyerni ahhoz, hogy előkelő helyezést tudjon elérni a csapat.

- Erre majd még azért lesz lehetősége a Szegednek. Köszönöm szépen Vincze Balázsnak, és további jó munkát kívánok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- A mérkőzés sorsa szerintem 3:1-nél dőlt el, akkor volt két komoly helyzetünk, egy ziccer és egy ötméteres, ha ezek bemennek, akkor nem csak elhúzhattunk volna, hanem kellő magabiztosságot is szereztünk volna a meccs további részére. Sajnos ez nem sikerült. A saját játékommal nem vagyok elégedett, kihagytam két nagy helyzetet és egy ötméterest, védekezésben is hibáztam, azt gondolom, hogy ennél csak jobb jöhet.

- El vagytok keseredve?

- Igen, de megyünk tovább, most kezdődik csak igazán a bajnokság, készülünk a Magyar Kupa négyes döntőjére, ott megpróbálunk jobban játszani és jó eredményt elérni.