FACEBOOK

Szécsi Zoltán a Vasas legyőzéséről: "Őrült kis mérkőzés volt!"

Szécsi Zoltán a Vasas legyőzéséről:
hozzászólás, 2013.10.12.

Az erőviszonyok sokat változtak, de azért a Kaposvár szombati idegenbeli győzelme a Vasas ellen talán joggal nevezhető a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetésének.

OB1, 5. forduló

Vasas-Kaposvár 8:9 (2:6, 3:0, 3:0, 0:3)

Komjádi uszoda, v.: Marosvári, Mucskai
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 4, Csapó 1, Fazekas 3, Angyal, Takács B., Steinmetz Á. Cs.: Katonás, Sedlmayer, Manhercz Á., Hőna, Német T. Vezetőedző: Földi László
Kaposvár: Szécsi, Kovács O., Berta, Dőry 2, Juhász-Szelei 2, Benics 1, Gros 2. Cs.: Szilvasán, Kincses 2, Surányi, Kutasi. Vezetőedző: Fekete Szilveszter
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 0/1
Kipontozódott: Kovács O., Benics

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6/3:6, 4:6, 5:6//6:6, 7:6, 8:6/8:7, 8:8, 8:9

SZÉCSI ZOLTÁN (Kaposvár) a vlv-nek:

- Hősiesen játszottunk, nagyot küzdöttünk. Elmentünk 6:2-re, onnan fordított a Vasas 8:6-ra - és onnan fordítottunk mi újra, 9:8-ra... Őrült kis mérkőzés volt, nem is tudom, láttam-e már ilyet, hogy az a csapat, amelyik kienged négygólos vezetést a kezéből, utána még talpra tud állni. De nekünk sikerült.

- Most egy nagyon őszinte választ kérek! Úgy jöttetek Budapestre, hogy nyerni fogtok?

- Úgy jöttünk, hogy ez a Vasas nem jobb, mint a Honvéd, márpedig a Honvédot is sikerült megverni. Ott a balkezes, meg a kapus kiemelkedő játékos, itt pedig a center, meg Brguljan. De a kapus is jó, nagyon jól is védett. Hogy mondjam..., nagyon jó ez a bajnokság, nagyon tetszik. Ha most meg kellene mondanod, hogy ki lesz a végén a 4-5-6-7-8. helyezett, akkor csak a hasadra ütnél.

- Visszatérve a Kaposvárra, nem ez az első komoly eredményetek, amire mindenki felkapja a fejét. Ennyire jók vagytok?

- Tényleg jók vagyunk. Sajnálom, hogy a Honvédot éppen az én fegyelmezetlenségem miatt nem sikerült megvernünk, de azért bízom abban, hogy még be tudunk gyűjteni ilyen kis extra három pontokat.

- Mi a hivatalos cél?

- Minden meccset megnyerni...

- Na jó, de hát...

- Nézd, a tavalyi szezonban a bajnokság utolsó helyén végzett a csapat, csak azért vagyunk most OB1-esek, mert a juniorválogatott nem indult. Ahhoz képest most egyértelmű, hogy stabil bennmaradást várnak el tőlünk, de borzasztó hosszú a bajnokság, bármi lehet még. Minden egyes meccsre úgy kell kiállnunk, mint a szombatira, és akkor sokszor tudunk örülni este, a mérkőzés után.

- Nagy volt az öröm?

- Természetesen!. Most ugyan egy kicsit szétszéled a csapat, mert Kaposváron éppen a sátrat rakják a medencére, úgyhogy a hétfőt is megkaptuk szabadnapként, így a pestiek családozhatnak egyet.

- Gratulálok a győzelemhez!