FACEBOOK

Benedek Tibor: "Szükségünk van a közönség támogatására!"

Benedek Tibor:
hozzászólás, 2013.07.11.

Péntek este megkezdődik a Vodafone Kupa, a magyar válogatott utolsó erőfelmérő szereplése a világbajnokság előtt. Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, hol tartanak a felkészülésben, s hogy miért nagyon fontos ez a mostani torna. A teljes program és interjú a szövetségi kapitánnyal:

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ahogy korábban is mondtam, számunkra nagyon jól voltak "elosztva" a felkészülési időszak tornái. Jó erőfelmérő lesz most nekünk ez a Vodafone Kupa, amely immár hagyományosan az utolsó tétmeccseket jelenti egy nagy világverseny előtt. Örülök, hogy egy igazán erős csapat is itt lesz, Montenegró, sőt, mivel a görögöktől két héttel ezelőtt kikaptunk, ez nyilván piszkálja a csőrünket. Remélem, hogy érdekli az embereket ez az új csapat és bíznak is bennünk annyira, hogy sokan kijönnek megnézni ez alatt a három nap alatt minket. Szükségünk van arra, hogy az emberek higgyenek bennünk és megújult lelkesedéssel kezdjék el ezt a csapatot is támogatni! Tisztában vagyunk azzal, hogy elsősorban az eredmény számít, mindenki várja, hogy mi történik majd a barcelonai világbajnokságon, de azt gondolom, hogy itthon egy nyári nemzetközi tornán szerepelni nagy dolog és komolyan is fogjuk venni, ezt ígérhetem.

- Hol tartotok a felkészülési program teljesítésében, ugye korábban arról volt szó, hogy a vb előtt már nem lesz komoly fizikai terhelés, előtérbe kerül a gyorsítás, az új játékelemek "véglegesítése".

- Az edzések még mindig intenzívek, de már sokkal kevesebb van belőlük, ez látszik is a fiúk mozgásán, sokkal gyorsabbak, dinamikusabbak, ma is csak egy edzésünk van. (az "egy edzés" egyórás videózást + egyórás tornatermi kondifoglalkozást + kétórás vizes gyakorlást jelent, bár ez csak délelőtti elfoglaltság és eddig egy átlagos napon nagyjából ugyanez a program ismétlődött délután is... - a szerk.)

Szép lassan, ahogy megyünk előre, csökken a terhelés, ez folytatódik a jövő héten, de megállni nem lehet, mert azért a világbajnokság két hétig tart, folyamatosan dolgozni kell, még ha más típusú lesz is a munka, mint korábban. Sok taktikai gyakorlás szerepel a programban, s a hétvégi három meccs jó utolsó tesztet jelent, hogy az utána következő egy hét alatt még ki tudjuk javítani a jelentkező hibákat.

- Van e külön terv az egyes meccsekre, tehát készültök-e ilyenkor külön a német, a montenegrói és a görög válogatott ellen, vagy most csak magatokkal foglalkoztok?

- Nem, természetesen készülünk, bár a németek ellen nincs miből, mert most találkozunk velük először. Montenegróval és a görögökkel már játszottunk, ellenük mindenképpen személyre szabottan készülünk.

- Vannak-e olyan konkrét játékelemek, amiket itt akarsz "ellenőrizni", begyakoroltatni, tesztelni?

- Azokat javítgatjuk, amiket eddig gyakoroltunk, új elemek már nincsenek, legfeljebb kisebb módosítások. Ez a fázis el fog tartani a vb-ig. Taktikailag is folyamatos most már a javulás, elég sok dolgot kellett ez alatt az öt hét alatt mindenkinek megtanulni és a gyakorlatban alkalmazni, sok munka van már ebben. Bízom abban, hogy ez már most látszani fog, de nem leszek elkeseredve, ha hibák csúsznak a játékba. Már csak azért sem, mert Dani még nem fog szerepelni, Jansik David és Jansik Szilárd lesz beírva a mérkőzésekre, felváltva.

- A Digi Sport televízió közvetíti a meccseket. Ilyenkor ezt figyelembe veszed, mármint hogy a leendő ellenfelek nyilvánvalóan hozzájutnak a videóanyaghoz. Befolyásolja ez azt, hogy mindent elővesztek-e a tárházból?

- Itt azért elég jó barterkapcsolatok vannak. A horvátok adtak magukról videót, mi is adtunk nekik, már nincsenek ilyesfajta számítások. Egyébként is most már inkább az a lényeg, hogy amit valaki csinál, azt milyen színvonalon csinálja.


A Vodafone Kupán részt vevő magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


Az ujjműtétből lábadozó Varga Dániel tagja a vb-csapatnak, de a tornán még nem szerepel. Az ő helyén játszik majd felváltva Jansik Dávid és Jansik Szilárd, akik nem utaznak Barcelonába.

A torna helyszíne hagyományosan a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda szabadtéri medencéje.

A program:

(A Digi Sport televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti, a vlv-n a magyar csapat meccseiről lesz olvasható a szokásos szöveges élő tudósítás.)

Július 12., péntek
17:00 Montenegró-Görögország - Digi Sport1
19:00 Magyarország-Németország - Digi Sport1, vlv

Július 13., szombat
17:00 Görögország-Németország - Digi Sport1
19:00 Magyarország-Montenegró - Digi Sport1, vlv

Július 14., vasárnap
10:00 Montenegró-Németország - Digi Sport1
12:00 Magyarország-Görögország - Digi Sport1, vlv

Belépőjegyárak:

Napijegyek (mindkét mérkőzésre) 3.000.- Ft.
Bérlet (az összes mérkőzésre) 7.500.- Ft.
Gyermek- és diákjegy nincs, de 2001-után születetteknek (tehát 12 éves korig) a belépés ingyenes.

Az ígéretek szerint az elővételi jegyvásárlási lehetőség után a helyszínen is kinyitnak a pénztárak.