FACEBOOK

Universiade - egygólos vereség az oroszoktól

Universiade - egygólos vereség az oroszoktól
hozzászólás, 2013.07.07.

Elszenvedte első vereségét az Universiadén a magyar férfi válogatott. A csoportkör második fordulójában a csaknem teljes "felnőtt válogatottól" kaptunk ki nagy harcban.

Universiade, vízilabdatorna, Kazany (Oroszország)

Csoportkör, második forduló


Oroszország-Magyarország 9:8 (3:2, 3:2, 1:2, 2:2)
Oroszország:
Kosztrov, Lazarev 1, Ogyincov 1, Zizov-Alejnyicsev 1, Zinnatullin, Asajev 3, Timakov, Nagajev 2, Latipov, Bujak, Liszunov 1, Andrukov.
Magyarország: Bisztritsányi, Korényi 2, Szentesi, Halek, Szécsi D. 1, Kovács G. 2, Mezei 1, Tóth M., Erdélyi 1, Juhász Zs., Chilkó, Somogyi 1, Barabás (kapus). Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

A mérkőzés alakulása:
1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2/3:3, 3:4, 4:4, 5:4, 6:4//7:4, 7:5, 7:6/7:7, 8:7, 8:8, 9:8

VINCZE BALÁZS Universiade-szövetségi kapitány a vlv-nek:

Telt ház előtt játszottunk a hazai válogatott ellen. Pontosan nem tudom, hogy a felnőtt válogatott keretével teljesen megegyezik-e a csapatuk, de az biztos, hogy  mindegyik játékos hosszú évek óta ismert a nemzetközi porondon, akár a Volgográd, a Kazany, vagy a Sturm színeiben, de az idei Világliga-sorozatban is az orosz csapat gerincét alkották, ha nem az egészét. Ellenük jó játékkal tudtunk előrukkolni, volt időszak, amikor vezettünk, volt, amikor elmentek több góllal és fel kellett zárkóznunk, sikerült is visszatornásznunk magunkat döntetlenre. Az utolsó pillanatokban még volt egy lehetőségünk egy megúszásra, de sajnos elhibáztuk a helyzetet, így aztán maradt az egygólos különbség. Ez igazából nem tűnik rossz eredménynek, sőt, a csoportelsőség szempontjából valószínűnek tartom, hogy ha az utolsó lehetőségünkkel gólt tudtunk volna elérni és döntetlen a meccs, a gólkülönbség miatt akkor is alulmaradtunk volna az orosz csapattal szemben.

- Holnap Ausztrália. Mennyire erősek?

- Egy meccsüket láttam,a  mait nem. Úgy gondolom, hogy verhető csapatról van szó, sőt, nem is csak verhető, hanem meg is kell verni őket. Annak, hogy mekkora különbségű ez a győzelem, semmilyen jelentősége nincsen, most már végképp, de úgy gondolom, hogy egyébként sem lett volna. Szeretnénk nyerni és úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés bebizonyította: nagyon komoly szinten állunk az Universiade-csapatok tekintetében. Amit komolyan remélek, hogy a következő napokban egyre jobb pozícióba kerülünk nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Ne felejtsük el, hogy itt gyakorlatilag egy kis olimpia zajlik. Nyilván elsősorban a körítése felel meg annak színvonalnak, a sportolók minősége kevésbé, a mennyisége viszont igen, sőt, talán meg is haladja azt a létszámot, ami az olimpiákra jellemző. Azok a játékosok, akik most a csapatok alkotják, szinte soha nem találkoztak ilyen felhajtással, ezért itt nem csak a fizikális vagy a taktikai, hanem mentális kérdésekkel is foglalkozni kell. Azzal, hogy ez az egész miről is szól, és hogy az itteni légkör pozitív energiákat keltsen a játékosokban és ne az esetleges ijedtséget, félelmet erősítse. Tagnap a fiúk ott voltak a megnyitón, nagyon szép volt, nagyon hosszú volt, én úgy érzékeltem, hogy pozitív hatással volt rájuk az az élmény, ami érte őket.

- Mindenki rendben van, nem sérült meg ma senki?

- Nem. Tóth Marcinak van egy korábbi kisebb sérülése, azon kívül senki. Örülök, hogy ma minden játékos talán a jelenlegi tudásának a legjavát adta. A kapuscsere pedig nem a forma miatt történt, hanem azért, hogy ha esetleg valóban szükség lenne váltásra, akkor Barabás ne úgy álljon be, hogy még nem érezte az itteni meccslégkört.

- Köszönöm a tájékoztatást!


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Másfél-két órával a meccs után teljesen pozitív érzéseim vannak. Szinte a teljes orosz nagyválogatottal sikerült egy szoros meccset játszanunk, a végében a döntetlen is benne volt, de ez most nem jött össze. Van még három csoportmeccsünk, úgy gondolom, hogy a továbbjutást a második helyen fogjuk elérni. Rávilágított a meccs néhány dologra, hogy miben tudunk fejlődni, de azt hiszem, ők sokkal többet hoztak ki magukhoz képest, mint mi, és ez is biztató. Nem tört le minket a meccs eredménye, mert bár természetesen nem jó kikapni, de úgy gondolom, semmi okunk sincs arra, hogy rossz legyen a hangulatunk. Van javítási lehetőség és igazán majd az egyenes kieséses szakaszban kell bizonyítanunk.

- Az oroszok otthon játszottak, nem lejtett a pálya?

- Nem, abszolút korrekt volt a bíráskodás. Egy-két szituációnál hibáztak, de ez megtörtént oda-vissza. Egy olyan centernél, amilyen az oroszoknak van, teljesen jogosak voltak a kiállítások. Nem volt olyan ítélet, amely befolyásolta volna a mérkőzés eredményét.

- Hogy érzitek magatokat Kazanyban, van-e már Universiade-hangulat?

- Nagyon jó itt! Élveztük a megnyitót, sokat vagyunk együtt a magyar küldöttség más sportágat képviselő tagjaival, jó a faluban lenni, remek a kaja, úgy gondolom, körülbelül ilyen lehet egy olimpián is minden. Nagyon örültünk a vasárnapi két magyar éremnek! A rendezők odafigyelnek mindenre, nagyon precízen megszerveztek mindent, az uszoda itt van tőlünk száz méterre, csak akkor kell buszba szállnunk, ha valahova máshova megyünk edzeni.

- A megnyitóünnepségen az egész csapat ott volt?

- Mindenki el akart jönni, egyedül Tóth Marci nem volt ott végül, mert kisebb bokasérülést szenvedett a grúzok ellen (már jól van) és nem akart kockáztatni a sok gyaloglással.

- Köszönöm a tájékoztatást, várjuk a további eredményeket!


Bisztritsányi Dávid az Universiade megnyitóján

A következő ellenfelünk Ausztrália lesz hétfőn, magyar idő szerint 16.30-kor.


A nap további eredményei

A csoport


Kanada-Japán 8:25 (0:6, 2:4, 5:7, 1:8)
Ausztrália-Grúzia 15 : 3 (1:1, 7:2, 2:0, 5:0)

B csoport

Szerbia-Olaszország 7:8  (0:1,1:2, 4:2, 2:3)
Brazília-Belgium 19:3 (4:1, 3:0, 5:1, 6:1)
Montenegró-USA 8:9 (1:2, 0:3, 1:1, 6:3)