FACEBOOK

Nyilvános edzés a szigeten

Nyilvános edzés a szigeten
hozzászólás, 2013.07.03.

Meglehetősen nagy érdeklődés mellett tartotta meg nyilvános "médiaedzését" a válogatott szerdán. Kis Gábor betegsége miatt hiányzott, a többiek jókedvűen, a görög túra utáni rövid pihenőtől feltöltődve teljesítették a penzumot.

Varga Dani hiánya érthető volt, de hiába kerestük Kicsit a szemünkkel, amikor megérkeztünk a margitszigeti Széchy uszodába, a  válogatott késő délelőtti edzésének helyszínére. Kisebb betegség miatt hiányzik a center, így érthetően újólag felértékelődött Bedő Krisztián szerepe, noha egyelőre nem tudjuk, hogy Kis Gábor hiányzásának oka mennyire jár további következményekkel.

Ami Danit illeti, ő továbbra is mindent megtesz a mielőbbi gyógyulás érdekében. Különleges kezeléseket vesz igénybe, hogy a fizika és a biolgia törvényszerűségeit meghazudtoló módon gyors legyen a rehabilitáció. Ügyében a döntést a lehető legkésőbbi időpontban hozzák meg, természetesen az orvosi konzílium véleményét is figyelembe véve.

Benedek Tibortól megtudtuk, hogy a hétfői szabadnapját is munkával töltötte, vagy 12 órán át vágta a görögországi torna meccseinek videóanyagát és közben sok olyan tapasztalattal lett gazdagabb, amit ott a helyszínen nem vett észre.


vlv-képek




VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor! Alig jöttünk haza Görögországból, máris - gondolom - vannak új hírek. Légy szíves, számolj be, milyen új fejlemények vannak a csapat körül!

- Nem tudom mire gondolsz.

- Mondjuk Kicsi most miért nem volt az edzésen?

- Kicsi beteg, ez nem olyan nagy fejlemény.

- Meggyógyul? Milyen természetű a betegség?

- Egy kisebb betegséggel küszködik, bízom benne, hogy hamarosan meggyógyul és tudja tovább folytatni a felkészülést.

- Hogy töltötte a csapat a hatalmas pihenőidőt? Van-e visszajelzés, mennyire tudtak regenerálódni?

- Az elmúlt másfél napban azért látszott, hogy ki tudták egy kicsit pihenni magukat, mert ugyanolyan lelkesedéssel folytatják a munkát, ahogy abbahagytuk. Nagyon örülök annak, ahogy a fiúk hozzáállnak ehhez az egész felkészüléshez és tényleg hétről hétre jobb formában játszanak, végig ugyanolyan lelkesedéssel tudnak újra elkezdeni dolgozni.

- Hogy zajlik a programotok a Vodafone kupáig?

- Edzünk, a hétvégén szünetet kapnak a fiúk, szombat-vasárnap. Ez lesz a nyáron talán az egyetlen olyan hétvégéjük, hogy nincs egyáltalán edzés. Próbálunk nagyon intenzív munkával, de kevesebb edzéssel felgyorsulni a Vodafone Kupára.

- Volt időd már belenézni a görögországi meccsekbe? Találtál-e új tapasztalatokat?

- Meg is vágtam az összeset, olyan 12-13 órás munka :-) Ez a dolgom, volt egy szünnap, úgyhogy volt időm dolgozni.

- Észrevettél új dolgokat, amik esetleg ott nem tűntek fel?

- Igen, igen, érdekes dolog volt visszanézni. Nyilván négy nap alatt nem tudsz azonnal visszanézni meccseket, négy meccset, úgyhogy most volt időm velük dolgozni és ezért nagyon sok tapasztalat volt.

- Mondj egyet, ami feltűnt most és ott nem!

- Hogy milyen jól játszották a görögök fórokat, például. Tudtuk ott is, de ahogy kielemeztük, látjuk, hogy nem véletlen, hogy a görögök ilyen jól játszanak.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szervusz Hosi, köszöntelek a Margitszigeten! Nem volt alkalmunk beszélni Görögországban, arra kérlek, hogy ezt az egész utat, a négy meccset, két győzelem – két vereség, egy kicsit értékeld légy szíves! Milyen volt?

- Ezt a tornát abszolút pozitívan éltem meg. Amikor odaértünk, s lejátszottuk az első két negyedet Montenegró ellen, akkor azt éreztem, hogy már ezért megérte kijönni. Tényleg jól játszottunk. Utána következett még hat ugyanilyen jó negyed. Úgy zártam azt a napot, hogy tényleg nagyon jó minden. Azután következett egy második nap, ahol kicsit elfogyott az energia, elfogyott a türelem, elfogyott a kedv, aminek nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget, mert azt gondolom, hogy az első nap bőven elég volt. Nagyon nehéz két meccset játszani egy nap. Főleg, hogy azért voltak elég mostoha körülmények. Sajnos néhány tornát hozzá nem értő emberek szerveznek meg.

- A csapatunk fejlődését hogy látod?

- Szépen lassan alakul. Valószínűleg elég lesz ez a három hét a világbajnokságig.

- Mi az, ami már jól megy és mi az, amin még nagyon kell javítani?

- Nem akarok kitérni mindenféle apró részletre, mert úgy szerkezetileg kell még alakulnunk. Tehát automatizmussá kell, hogy váljanak dolgok, ami ha meglesz, úgy gondolom, hogy egyik napról a másikra tudunk fejlődni, csak ennek meg kell lennie. Most még tanulgatunk, aztán majd ezt használnunk kell.

- Mikorra kell, hogy már biztossá váljanak ezek a dolgok, a vb startjára vagy elég csak a csoportmeccsek utánra?

- A startjára, azért jó lenne már szerintem.

- És menni fog?

- Biztos vagyok benne.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bedő Krisztián nyilatkozata

- Szervusz Krisztián, köszöntelek a  Margitszigeten! Te itthon voltál a görög torna alatt, érdekelne a véleményed, mit tudsz, hogy tudtad követni, hogyan értékeled a kint történteket, láttad-e a vlv-n a gólokat? Mesélj!

- Tudtam követni, nyilván csak a vlv-n, itt közvetítették a meccseket. Nagyon örültem, amikor láttam, hogy sikerült egy nap alatt megverni Montenegrót és Szerbiát is, ez tényleg nagyon nagy szó!  Én azt mondom, talán nem is olyan nagy baj, hogy utána az olaszoktól és a görögöktől kikaptunk, mert úgy gondolom, jót tesz ennek a csapatnak ez a pofon. Pont beszéltünk róla, hogy ez a csapat még nem az a csapat, amelyik „bedobja a nadrágot”, és minden meccset meg tud ezzel nyerni. Most már mindenki nagyon jól tud vízilabdázni, mindenki tudja az alapokat, de látszott, hogy egy görög csapattól is ki tudunk kapni, ha nem figyelünk oda száz százalékosan, koncentrálnunk kell minden egyes mérkőzésen!

- Hogy telt neked az az idő, amikor a csapat Görögországban volt?

- Pozsonyban voltam egy ideig a junior válogatottal, kint kétkapuztunk a szlovák felnőtt és junior válogatottal, hasznos torna volt, rengeteg meccset játszottunk. Most csütörtökön szintén a juniorokkal utazom Romániába felnőtt tornára, ahol a brit, a szlovák és a román felnőtt válogatottal fogunk játszani.

- Úgy tudom, ez az egyetlen szabad hétvégétek lett volna a felnőtt keretnél, és megkérdeztek benneteket Szilárddal, hogy a szabadságot választjátok-e vagy inkább elmentek erre a felnőtt tornára. Őszintén mondd meg, megfordult  a fejedben, hogy inkább itthon maradsz?

- Megfordult a fejemben, de mi egész nyárra a válogatottságot vállaltuk, és nem a pihenést, úgyhogy most is így tettünk.

- Sok sikert kívánok Nagyváradon!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)