FACEBOOK

Letették névjegyüket a debreceni gyerekek

Letették névjegyüket a debreceni gyerekek
hozzászólás, 2013.06.26.

Varga Tamás debreceni pólósulijának fiataljai a napokban 13 ország 108 csapata között a 9. helyen végeztek a lignanói HabaWaba tornán.

A hagyományos utánpótlásversenyen Magyarországról két egri, valamint egy-egy szombathelyi és debreceni csapat vett részt. Közülük a Varga Tamás és Michele Giorgetti vezette Varga Tamás DVSE Pólósuli érte el a legjobb eredményt.



VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Másfél éve működik a pólósulim, kifejezetten azzal a céllal, hogy a debreceni csapat számára helyben teremtsük meg a folyamatosan beérő utánpótlást.  Felkerestük az iskolákat, kampányoltunk, s mostanra a pólósuliba járók létszáma 30-40 körül van. Gianni Lonzi járt itt, amikor a Kragujeváccal Eurokupa-elődöntőt játszottunk, ő hívta fel a figyelmünket a HabaWaba tornára, s adta meg a szervezők elérhetőségét. Felvettem velük a kapcsolatot és bejelentkeztünk. A szülőkkel természetesen beszéltünk, ők fizették az utiköltséget, az egyesület is hozzájárult, az alapítvány pedig összeszedett annyi pénzt, hogy a gyerekek különleges ruhát kaptak, megterveztettem  a logónkat, külön shortjuk volt, melegítőjük, fürdőköpenyük, táskájuk. A 2002-2003-as korosztály tornáján vettünk részt, úgy, hogy többségében ennél fiatalabban voltak a játékosaink. Nem annyira a jó helyezés volt a cél, mint inkább az, hogy játéklehetőséghez jussanak ezek a srácok, hiszen számukra itthon nincs bajnokság.

- Hogy szerepeltetek végül a tornán?

- Könnyebb csoportba kerültünk, s a versenynek ebben a szakaszában oda-vissza nagyon megvertünk mindenkit, a legszorosabb meccsünk 7:3-as győzelem volt. Nagyon boldogok voltak a gyerekek. Aztán sikerült bejutni a legjobb 16 közé is a Roma sima legyőzésével, ott azonban kikaptunk a nagyon erős Cataniától, a legjobb 8 közé jutás így nem jött össze. A kiesésnél sírtak a gyerekek, annyira komolyan vették a versenyt, nagyon aranyosak voltak. Aztán a verseny szabályainak megfelelően további játék nélkül mi végeztünk a 9 helyen, olyan jó volt az addigi mérlegünk és a gólkülönbségünk.


A DVSE Pólósuli csapata: Balogh Benedek, Barta Tóbiás, Bujdosó Zsombor, Burzán Péter, Demény Márton, Farkas Ádám, Fedác Dominic, Gyurán Olivér, Kerezsi Ruben Zétény, Kőszegi Dániel, Krasznai Bendegúz, Mercs Dániel, Mészáros Patrick, Nagy Benedek, Ördögh Dénes, Szűcs Álmos, Tőzsér Dávid, Vigh Gergő. Edző: Michele Giorgetti. Szakmai igazgató: Varga Tamás.