FACEBOOK

Fáradt játékosok - elégedett kapitány

Fáradt játékosok - elégedett kapitány
hozzászólás, 2013.06.07.

Különleges edzést tartott péntek este a Világliga szuperdöntőjére készülő magyar válogatott a Komjádi uszodában. A teljes keret tagjai rendes mérkőzést játszottak egymás között, órákkal, bírókkal és elképesztően nagy hiriggel. Helyszíni riportunk sok fotóval.



Fárasztó nap végén, tornatermi foglalkozásból érkeztek a Komjádi uszoda medenceterébe a játékosok, majd félórás szárazföldi és vizes melegítés után felvették a sapkákat és - Kun, valamint Vogel játékvezető urak közreműködésével - elkezdődött a mérkőzés.

Alapszabály volt, hogy minden negyedet meg kellett nyernie valamelyik csapatnak, ha lefújáskor egyenlő volt az eredmény, akkor hosszabbítás következett.

Érdekesség, hogy az első negyedben olyan összetételben játszott a két csapat, amelyet maguk a játékosok kértek/választottak egymás között. Utána Benedek Tibor vette át a valódi kapitányi szerepet, ő osztotta be a szereplőket és jelölte természetesen a cseréket is. Az egyik csapatot ő irányította a parton, a másikat Dabrowski Norbert másodedző.

Sok konkrét utasítás hangzott el egy-egy szituáció kapcsán, de viszonylag ritkán és rövid ideig állt csak ilyesmi miatt a játék.

Mindkét csapat tagjai óriási iramot diktáltak, tényleg azt lehet mondani, hogy igazi meccshangulat uralkodott a vízben. Kifejezetten kegyetlen, olykor már a durvaság határát súroló párharcok jellemezték a meccset, természetesen elsősorban a centerek és védőjük esetében. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag az erő dominált, mindkét oldalon voltak parádés megoldások. Ha itt Szivós lőtt félrenézős gólt az alapvonalról, akkor a másik oldalon azt Vámos ezt egy percen belül megismételte.

Jól jellemzi a légkört, hogy amikor Benedek Tibor kikérte második idejét, játékosai lecsapták a magas labdát, emlékeztették a kapitányt, hogy meccs előtt csak egy időkérést engedélyezett... Természetesen reklamálták az ötméterest, de aztán ettől eltekintettek - a főnök mégiscsak főnök...

Meccs után megkérdeztük Benedek Tibort, hogy látja a "fejleményeket", milyennek értékeli az egész heti teljesítményt és az esti meccset.


Kétkapu a Komjádiban - vlv-képek (2013.06.07.)



BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nagyon meg vagyok elégedve! Láttad te is, hogy milyen iram volt és milyen jó volt a játék. Iszonyatosan lelkes mindenki, aminek nagyon örülök. Nyilván hat meccset játszani nagyon komoly fizikai teljesítmény, nem biztos, hogy állunk már úgy, de nagyon gyorsan fejlődünk - taktikailag is. Igazából ugyanaz jellemző, mint a korábbi Világliga-meccsek előtt, hogy két három nap alatt jönnek szépen elő a dolgok és azt mondom, ma már szinte mindennek megvolt a koreográfiája.

- Külön figyelted azokat, akik utaznak vasárnap?

- Igen, természetesen ők azért többet játszottak, de meg kell mondjam, azoknak, akik maradnak és egy hétre most kimaradnak a közös felkészülésből, sokkal nehezebb dolguk lesz. Ők az Universiade-kerethez csatlakoznak, ahol nyilván nem ugyanazt fogják csinálni, mint mi. Picit olyan érzésem van, mintha elengedném a kezüket, amit nagyon sajnálok, de hát ez van, nem tudunk 19 emberrel utazni. Ezzel együtt elégedett vagyok, úgy érzem, hogy nagyon szépen haladunk előre!



A csapat vasárnap indul a Világliga szuperdöntőjére, s egy Moszkvában töltött éjszaka után repül tovább Cseljabinszkba, a torna helyszínére.

A szuperdöntő csoportkörének magyar vonatkozású programja:

A torna programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 11., kedd

13.15 USA-MAGYARORSZÁG

Június 12., szerda

11.45 Montenegró-MAGYARORSZÁG

Június 13., csütörtök

13.30 Japán-MAGYARORSZÁG

A szuperdöntő teljes menetrendje

A tévéközvetítés még mindig bizonytalan.