FACEBOOK

Vincze Balázs Universiade-kerete

Vincze Balázs Universiade-kerete
hozzászólás, 2013.05.24.

Vincze Balázs, a magyar Universiade-válogatott szövetségi kapitánya megvárta a felnőtt csapat vb-kerethirdetését, majd ismertette a nyári kazanyi főiskolai világjátékokra készülő fiatalok névsorát.

Az Universiade-keret:

Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid (kapusok)
Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Chilkó Márton, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Somogyi Balázs, Szőke Szabolcs, Takács Bálint.

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- A kerethez annyit kell hozzátennem, hogy ha a felnőtt válogatott keret szűkítése után "felszabadul" olyan játékos, aki szerepelhet az Universiádén, akkor vele, velük számolok. (A korhatár az Universiadén 28 év és természetesen a játékosoknak egyetemi, főiskolai tanulmányokról kell igazolással rendelkezniük - a szerk.). Úgy gondolom, egy vagy két játékosnál több nem lesz ebben érintett.

A csapat 13 tagú lesz, várhatóan június közepéig le kell szűkíteni 14 tagúra a keretet. Az utazás dátuma július 2.

Ami az esélyeinket illeti, nem lehet tudni, hogy a többi csapat milyen erőkkel vesz részt, lehet például, hogy a fiatal orosz felnőtt csapat nagy része, 70 százaléka ott lesz és más csapatoknál sem tudjuk hogy ez hogy alakul. Szeretnék egy olyan gárdát összerakni, amely esélyes éremszerzésre.


A torna lebonyolítási rendje olyan, mint az olimpiáé, a csoportban mindenki játszik mindenkivel, majd keresztbejátszás következik.

A magyar csapat csoportellenfelei: Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.

A másik csoport tagjai: USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.


Az Universiade az olimpiai játékok után a világ legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 20-25 sportágban 150-160 résztvevő ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek meg.

A 2013-as nyári Universiade (amely éppen 50 nap múlva kezdődik) mind a sportágak számában (27), mind a várható résztvevők számában (12 ezer sportoló) rekordokat dönt. A sportági versenyek megrendezésére és edzéslehetőségek biztosítására összesen 64 sportlétesítmény (ebből 30 kifejezetten az Universiade kiszolgálására épült) áll rendelkezésre Kazanyban. A 12 ezer sportoló elszállásolására és teljes körű kiszolgálására alkalmas Universiade-falu a viadalt követően egyetemi campusként üzemel tovább.

Az Universiade házigazdája Kazany, a tatár főváros lesz, a versenyeket július 5. és 17. között rendezik meg.

Magyarország képviseletében három csapat indulhat az egyetemi olimpián: a férfi és női vízilabda-, valamint a női kosárlabda-csapat.

A legutóbbi, 2011-es Universiadéról a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza. Az úszó Cseh László három aranyérmet nyert. A férfi vízilabdacsapat a 9. helyen végzett.

Az MTI pénteki tudósítása szerint a MOB közgyűlésén a költségvetési zárolás kapcsán szóba került az Universiade. Skultéty Tamás, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a MEFS-et is érintő elvonás miatt a 110 fősre tervezett Universiade-csapatból 20-25 kiutazása veszélybe kerül. Borkai Zsolt MOB-elnök szerint ez túlzás, mivel felduzzasztott csapatról van, s azt mondta, csak azokat kellene kiutaztatni, akik eséllyel is indulnak. Az elnök kiemelte: ez egyébként nem a MOB feladata, de a versenyzők részvétele biztosított lesz.

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs39352
2013.05.25. 12:12

Valóban jó keret, talán túlságosan is, szerintem Bisztritsányinak és Mezeinek a felnőtt keretben lenne a helye, helyettük pedig Lévainak és Bedőnek kellene az Universiade-keretben szereplnie. Hajrá magyarok!

Chavez hozzászólása
Chavez39346
2013.05.24. 23:29

Nagyon jó kis keret! Keresve sem lehet benne hibát találni :)