FACEBOOK

Märcz Tamás lesz a BVSC vezetőedzője

Märcz Tamás lesz a BVSC vezetőedzője
hozzászólás, 2013.05.23.

Az Acquachiara utolsó bajnoki mérkőzésével befejezte játékospályafutását Märcz Tamás. Sydney olimpiai bajnoka hazatér és a BVSC vezetőedzője lesz. A szerződést pénteken írják alá. (Elvileg nem kizárt, hogy az új edző játékosként is vízbe száll, de jelenleg sem a klubvezetés, sem Märcz Tamás nem ebben gondolkodik.)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A magyar edzői kispadok körül kialakult mozgás hozta úgy, hogy előre nem tervezett módon váltok most, hiszen megkerestek és hívtak. (Mint ismeretes, Dabrowski Norbert, a BVSC jelenlegi vezetőedzője a következő szezonban a bajnok Eger alkalmazottja lesz Gerendás György másodedzőjeként, hogy a következő évben ő vegye át a csapat irányítását - a szerk.) A BVSC első csapatának irányítása mellett valószínűleg az utánpótlással való koordináció is a feladatom lesz.

Szó volt arról, hogy hosszabbítok az Acquachiarával, sőt más ajánlatom is volt, de úgy döntöttem, hogy mivel 39 éves leszek, egy-két évet még játszhatnék, ám végül mindenképpen ez az út várt volna rám, hiszen érdekel az edzői munka. Most erre lehetőség nyílik. Régóta vagyok már Olaszországban, jól is éreztem magam, de ez az év mégis a váltás éve lesz, új kihívásoknak szeretnék megfelelni.

Ráadásul egy olyan csapat hív, amelytől nagyon sokat kaptam, amikor a 90-es években ott játszottam hét évig. Örömmel térek vissza, örülök és megtiszteltetésnek tartom, hogy a klub engem kért meg arra, hogy vigyem tovább azt a szakmai munkát, amit az elmúlt években Gerendás György, Vincze Balázs és Dabrowski Norbert neve fémjelzett.

Tisztában vagyok azzal, hogy a BVSC nem gazdag klub, ugyanakkor "legendásan" megbízható, itt sosem voltak fizetési gondok, ami nem mondható el minden egyesületről. Úgy gondolom, a szakmai elvárás az lehet, hogy a középmezőnyben, minél jobb helyen végezzen a csapat a következő bajnokságban. Mindig jó csapatszellem és munkaszellem jellemezte a BVSC-t. Nyilvánvaló, hogy engem sem az anyagi érdek vezérelt, amikor igent mondtam a felkérésre, hanem a klub szeretete és az a lehetőség, amit ez a munka nyújthat számomra az edzővé válás terén. Remélem, hogy mind a csapat játékosai, mint a vezetők maximálisan elégedettek lesznek majd a tevékenységemmel. Azt tudom ígérni, hogy amilyen mentalitású játékos voltam - sajnos már múlt időben kell, hogy fogalmazzak -, tehát minden helyzetből próbáltam a maximumot kihozni, edzőként is ilyen leszek. Az anyagi lehetőségek függvényében a célok nyilván változhatnak, de az fontos, hogy a megalapozottan kitűzött célt elérjük.

Az utóbbi években egyébként felerősödött az a folyamat, hogy a vidék vízilabdája jelentősen megerősödött Budapestéhez képest, remélem, ez nem marad mindig így és ezzel nem arra gondolok, hogy a vidéké gyengüljön, hanem arra, hogy a fővárosé erősödjön. Bízom abban, hogy a BVSC lehet az egyik klub, amely a szponzoráció jóvoltából megerősödhet és konkurensévé válhat a vidéki csapatoknak. Biztos vagyok benne, hogy ez a magyar vízilabda érdeke.

Címkék:
bvsc Märcz Tamás

3 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.05.24. 20:08

tomute! Igazad van: ha akartak volna valamit csinálni, ennyi idő alatt legalább megpróbálják. De nem, maradt a szürkeség, és a \"jó nekünk/nekem így is\" hozzáállás. bezanne, saját lelki problémáidat nem itt kellene kibeszélni (értd: ne politizálj).

Tomute hozzászólása
Tomute39338
2013.05.24. 09:05

Az említett esemény 10 éve történt, ennyi idő alatt bőven tudott volna korrigálni a BVSC, ha lett volna benne potenciál. De nem volt, ahogyan az Újpestben sem, a szenvedő, kínlódó Fradiban és Honvédban sem, és úgy tűnik, egyre inkább a Vasas is efelé tart...

bezanne hozzászólása
bezanne39335
2013.05.23. 19:10

a föváros többek közt azért gyengült nagyot, mert a teljes bvsc átköltözött a vidéki egerbe néhány éve. mint tudjuk. a hazatéréssel kapcsolatban, az egyébként nagyon szimpatikus märcz tamás nem tudom, hogy választhatott volna ennél alkalmatlanabb pillanatot. magyarország morálisan, gazdaságilag szét van esve romokban hever. aki bír az menekül innen. nem tudom märcznek vannak-e kiskorú gyermekei, ha igen órási hiba betelepíteni öket ebbe a fertöbe.