FACEBOOK

Olasz elődöntők: Brescia-Florentia, Pro Recco-Acquachiara

Olasz elődöntők: Brescia-Florentia, Pro Recco-Acquachiara
hozzászólás, 2013.04.28.

Kialakult az elődöntők mezőnye az olasz bajnokságban. A Brescia és a Pro Recco simán menetel előre, az Acquachiara nagy meglepetésre idegenben ütötte ki a Savonát, a két magyarral játszó Posillipónak pedig nem sikerült a bravúr, a négy közé kerülés.


Olasz bajnokság, negyeddöntő-visszavágók


Brescia-Bogliasco 11:4 (4:0, 3:1, 2:1, 2:2)

Az alapszakasz-győztes Brescia az első meccsen, idegenben is nyert (14:5-re), így simán jutott a legjobb négy közé.

Savona-Acquachiara 7:12 (3:6, 2:3, 2:0, 0:3)

Miután az első meccsen a Savona idegenben nyert két góllal, nagy meglepetés a nápolyiak továbbjutása - egyben reményt ad a szegedieknek a keddi belgrádi BL-visszavágó előtt: reménytelennek tűnő helyzetből is lehet fordítani!

Az Acquachiara sikerében nagy szerepe volt Märcz Tamásnak, aki a visszavágón három gólt szerzett.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Az Acquachiara-Savona negyeddöntő párosításnál egyenlő esélyeket éreztem a továbbjutásra, hiszen mindkét korábbi bajnoki összecsapásunk döntetlenre végződött. Az első mérkőzés 21.00-kor kezdődött Nápolyban, 21.15-kor pedig 0:5 volt ellenfelünk javára, ami kicsit felborította az elképzeléseinket. Nagy nehezen kétgólos vereségre mentettük a találkozót és azt hiszem, sokan leírtak bennünket, különösen, mert az elvárások alatt szerepeltünk a bajnokság alapszakaszában.

Azt gondolom, hogy a második mérkőzésen lehetetlen küldetést sikerült megoldanunk egy olyan jó játékkal, amire, azt hiszem, mi magunk is hosszú ideje vártunk. Sikerült azonnal, a mérkőzés elején gyorsan ledolgoznunk a hátrányunkat és szinte végig kézben tartani a meccset, amivel történelmet írtunk, hiszen csapatunk először jutott a legjobb négy közé. Nagyon bízom abban, hogy sikerül a Recco ellen is hozni a legutóbbi formánkat és esetleg a harmadik meccsre tudjuk vinni majd az elődöntőt.


Pro Recco-Promogest 15:3 (5:1, 3:1, 2:1, 5:0)

Magabiztos továbbjutás, hiszen az első meccsen, Cagliariban is simán (19:7-re) nyert a Recco. A mostani visszavágón Madaras Norbert két gólt lőtt.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nagyon könnyű két meccsünk volt. Mindkétszer jól kezdtünk és ez elég is volt. Az Aquachiara nyilván nehezebb lesz. Az alapszakaszban mindkétszer nagyon nehezen nyertünk ellenük! De hát ez normális, mégiscsak egy bajnoki elődöntőről beszélünk!


Florentia-Posillipo 13:7 (3:3, 3:1, 2:1, 5:2)

A rengeteg kiállítással "tarkított mérkőzésen" a vírusos influenza miatt három-négy beteg játékossal kiálló vendégek a meccs végére teljesen szétestek és így hiába győztek 8:6-ra az első találkozón, az összesítésben alulmaradtak. Betegen játszott Kovács Róbert és Tóth Márton is, mindketten egyszer találtak a kapuba.

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Nagyon csalódottak vagyunk. Nem ezt érdemeltük a tavaszi formánk alapján. Gyakorlatilag ez az egy meccs volt idén, amikor nem játszottunk jól. A két horvát bíró sem állt a helyzet magaslatán... De hát sajnos ilyen ez a nyolcas rájátszásos rendszer. Most vért kell izzadnunk, ha meg akarjuk szerezni az ötödik helyet... :-( Märcz Tominak ezúton is gratulálok a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok az elődöntőben!

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Rettentően el vagyok keseredve, mert január óta egyre jobban összeérett a csapat, meccsről meccsre javultunk, bravúrokat értünk el, emellett hoztuk a kötelezőket. Bíztam benne, hogy ez a lendület kitart és meglepetésre sikerül elődöntőt játszanunk. Jól indult a negyeddöntő, mert az első meccsen 6:1 re is vezettünk, majd ott két szabályos gólunkat (köztük az enyémet) nem adták meg a bírók, a Firenze meg visszajött a párharcba. A második meccsen szintén jól kezdtünk és aztán szétestünk... Azt mindenképpen megemlíteném, hogy támadóidő nélkül játszottunk, azaz a zsűrinél a helyiek mérték az időt kézi stopperrel és olykor elég hamar véget ért a támadásunk. Sajnos a betegség se kerülte el a csapatot és többen (köztük én is) padlót fogtunk. Természetesen nem ezek miatt kaptunk ki hat góllal, hanem mert tudásunk alatt játszottunk, a Firenze meg a szezon legjobbját nyújtotta.


Az elődöntők már az egyik csapat második győzelméig folynak.

A párosítás:

Brescia-Florentia
Pro Recco-Acquachiara

A játéknapok: május 4., 7. és - ha szükséges - 11.

A döntő játéknapjai: május 15., 18. és - ha szükséges - 21.

1 régi hozzászólás

raketa hozzászólása
raketa39109
2013.04.29. 09:18

Minden profi sportolónak kutya kötelessége lenne influenza ellen beoltatni magát, ha ezt nem teszi meg magára vessen.