FACEBOOK

Olasz bajnokság - magyar napok

Olasz bajnokság - magyar napok
hozzászólás, 2013.04.15.

Végéhez közeledik az olasz bajnokság alapszakasza is. Az utolsó előtti fordulóban a magyar játékosok - Märcz Tamáson kívül - mind győzelemnek örülhettek, pedig komoly rangadókat játszottak.

Olasz bajnokság, alapszakasz

Április 10-én játszották:

Florentia-Posillipo 5:6 (1:2, 2:0, 0:2, 2:2) (Tóth Márton és Kovács Róbert játszott, de nem lőtt gólt)

Az elmúlt hétvégén játszották:

Lazio-Florentia 10:10 (2:4, 1:3, 4:2, 3:1)

Bogliasco-Savona 8:14 (2:2, 2:3, 2:4, 2:5)

Nervi-Promogest 7:7 (2:1, 2:1, 1:3, 2:2)

Camogli-Ortigia 9:13 (2:3, 2:3, 4:4, 1:3) (A vendégeknél Suti Gábor két gólt lőtt)

Posillipo-Acquachiara 8:7 (1:0, 2:3, 3:3, 2:1) (Tóth Márton nem volt eredményes, Kovács Róbert egy gólt lőtt, a másik oldalon Märcz Tamás gól nélkül zárt)

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Egy fantasztikus hangulatú, több mint 2500 néző előtt lejátszott meccsen sikerült újra nyernünk. Nagyon jól szórakozhatott a publikum, mert egy fordulatos, kemény, de nagyon sportszerű meccset láthatott.

Mi kezdtünk jobban, vezettünk kettővel is, de aztán a harmadik negyedben volt egy kis "rövidzárlat" és máris az Acquachiara ment kettővel. Az utolsó negyedben továbbra is a jó védekezésünkre építve sikerült elbizonytalanítani őket és fordítani. Ugyanezzel a stabil játékkal sikerült nyernünk Firenzében is, még szerdán.

Végül tényleg csak azt tudom mondani, hogy egyre fegyelmezettebb és alázatosabb a csapatunk. Mindenki teszi a dolgát és "beledöglik" a vízbe. Nagy fegyvertény a rájátszás előtti szakaszban a Firenze (idegenbeli) és az Acquachiara legyőzése...

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon kemény és eredményes héten vagyunk túl, mert két fontos rangadót sikerült megnyernünk. Mind a két meccsen a védekezésünkkel nyertünk, mely igen magas szintű volt. Óriási élmény volt szombaton ennyi ember előtt vízbe ugrani! Várjuk a rájátszást, még nem tudjuk ki lesz az ellenfél a negyeddöntőben, de azt gondolom, hogy felesleges számolgatni, hiszen - és itt egyik volt edzőmet idézném - ennek a két győzelemnek "üzenetértéke" van.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Majdnem egy hónapos alapozó időszakon vagyunk túl, aminek a célállomása a playoff. A városi derbin többször beigazolódott, hogy bármi megtörténhet attól függetlenül, hogy mik az aktuális erőviszonyok és kik az esélyesek. Jobban kezdett a Posillipo, de szépen nyugodtan sikerült megfordítani a meccset, majd azt a végén elveszíteni, tehát mondhatni, hogy a szokásos idei koreográfiánk szerint alakult a mérkőzés. Rengeteget hibáztunk a támadásokban, különösen az emberelőnyös helyzeteink mentek nagyon gyenge hatékonysággal.

Óriási a csalódottság a csapaton belül, mert tudjuk azt, hogy képességeink alatt teljesítenünk, de sokat nem csüggedhetünk mert a playoffban új bajnokság kezdődik.


Pro Recco-Brescia 5:4 (0:1, 1:0, 2:1, 2:2) (Madaras Norbert egy gólt lőtt)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Valódi tétje nem volt a meccsnek, 99 százalék hogy másodikok leszünk az  alapszakasz végen. Persze a "fejek miatt" nem volt mindegy a végeredmény mivel valószínűleg ez a két csapat fogja játszani a döntőt. Legalábbis az alapszakasz teljesítménye alapján elég egyértelműnek tűnik. Ehhez mérten valamiért nagyon idegesek voltunk. Egyszerűen rosszul játszottunk. Mindkét kapus nagyon jól védett, de kellettek ehhez a közepes és gyenge lövések is. Meccs közben az az érzésem ellenük hogy 4-5 góllal jobbak vagyunk, viszont ez sosem jön ki sajnos. Remélem, ez változni fog...

Madaras gólja:



A tabella egy fordulóval az alapszakasz befejezése előtt:

1. Brescia 58,
2. Pro Recco 57,
3. Savona 41,
4. Posillipo 39,
5. Florentia 38,
6. Acquachiara 31,
7. Bogliasco 23,
8. Promogest 22,
9. Lazio 21,
10. Nervi 18,
10. Ortigia 18.
12. Camogli 1 pont

(Az utolsó fordulóban a Brescia a Nervivel, a Pro Recco az Ortigiával játszik.)