FACEBOOK

Volvo Kupát ért az újabb győzelem

Volvo Kupát ért az újabb győzelem
hozzászólás, 2013.02.17.

Romániát is legyőzte az egyre jobban összecsiszolódó új magyar válogatott és ezzel megnyerte a hetedik Volvo Kupát. Helyszíni riportunk sok nyilatkozattal, fotóval, videóval. gólokkal.

Volvo Kupa nemzetközi torna, Kecskemét, harmadik nap

Magyar juniorválogatott-Kanada 7:11 (2:4, 1:2, 3:4, 1:1)
Kecskemét, v.: Butz (holland), Haentschel (német)
Magyar juniorválogatott: Bendes, Jansik Sz. 1, Manhecz K., Lőrincz, Csapó, Telegdy 1, Német T. 1. Cs.: Sánta, Bedő 1, Berta, Dőry 1, Gyárfás 2. Szövetségi kapitány: Horkai György
Kanada: Alekszics, Kudaba, Constantin-Bicari 2, Robinson 3, Graham, Diggle 3, McElroy 1. Cs.: Vikalo 1, Radojics, Gasics 1. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

Bedő Krisztián gólja


Gyárfás első gólja

Jansik Szilárd gólja

Telegdy gólja

Dőry Farkas gólja

Gyárfás Tamás második gólja, ötméteres

Német Toni gólja


TT-képek


VLV-VIDEÓK:


Horkai György nyilatkozata


- Gyuri, véget ért számotokra a torna, gratulálok a szerepléshez! Arra kérlek, hogy néhány mondatban az utolsó meccsről, erről a mairól mondj egy összefoglalót!

- Nagyon örülök, neki, és köszönöm a Szövetségnek és a Volvónak, hogy lehetővé tették, hogy részt vegyünk ezen a tornán! Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt, mert felnőttek ellen és ilyen vízipóló-csapatok ellen játszani nagyon tanulságos és hasznos. Ez a mai egy nagyon jó iramú mérkőzés volt, harmadik na, és kora reggel, mégis úgy éreztem, hogy jól játszottunk. Sokkal jobb iramot játszottunk, de ehhez kellett Kanadának is ez a stílusa, amit játszik - tehát ez a gyors, sokat úszó stílus - és nem jöttünk ki ebből rosszul. Most nem az eredmény, hanem a játék szempontjából. Kicsit talán éreztem olyat, hogy a játékvezetésben volt respektje a kanadai csapat tegnapi játékának, illetve annak, hogy megverte a románokat, de ez egy elsődleges vélemény, és akkor tudom majd igazából megítélni, ha visszanézem a videót. Ez van, ebből is kell tanulni. Van ilyen probléma. Meg volt, hogy kicsit néha kaptunk, vagy nem kaptunk kiállítást, vagy pedig kicsit korán kaptunk! De nem baj!

- Hogy állsz a csapat kialakításával? Körülbelül hány ember az, akire magadban - nem kell neveket mondani, csak magadban - mint standard emberként számítasz, és hány embert keresel hozzájuk?

- Én igazából nem számoltam még így. Tehát, persze, vannak olyan játékosok, akik már letettek az asztalra ezen a szinten, és nagyobb a sanszuk, és természetesen keresek még játékosokat. Én nem mondanék számokat, neveket, mert egyrészt nem tudok, másrészt ugye soha nem lehet tudni, hogy mi történik a jövőben, ugye bárki megtáltosodhat a játékosok közül. Az ajtó nyitva áll, be lehet kerülni. Próbálkozunk ugye az OB1-es mérkőzéseken is, vannak játékosok, akik most nem voltak itt, de ott vannak a bő keretben és ők is szoktak játszani. Megpróbáljuk nyárig kialakítani azt a lehető legjobb csapatot, amely a VB-n tudja képviselni Magyarországot.

- Ezen a tornán kaptál-e olyan plusz információkat a saját csapatodról, akár egyénekről, játékosokról, amiket hasznosítani tudsz? Vagy itt  most a brusztolás, a meccsek légkörének a megszokása volt a lényeg?

- Oda kell figyelni sok dologra, mert a játékosok nagyon fáradtak. Ugye ez egy szempontból jó, mert ilyenkor az ember olyan dolgokat csinál, amik be vannak rögzülve. Ilyenkor nem kell nagy dolgokat variálni, hanem a legegyszerűbb dolgokat kell csinálni. Na most, ezt elmondjuk sokszor, de a játékosoknak is érezniük kell saját magukon, hogy mi az, amikor egy nehéz, oxigénhiányos helyzetben, egy váratlan döntést kel hozni. Például volt olyan tegnap, hogy pont azon játékosok közül, akik hogy úgy mondjam, rutinosabb játékosok, néhányan kicsit elveszítették a fejüket, abszolút jó szándékkal, mert ők úgy érezték, hogy abban a helyzetben nekik kell megoldani a feladatot. Ez egyik oldalról jó, mert fölvállalták a helyzetet, másik oldalról azért nem jó, mert még meg kell tanulni, hogy azokat a helyzet-elvállalásokat mikor kell csinálni. Tehát erre borzasztóan jók ezek a tornák, és nagyon örülök, hogy ilyen lehetőségünk volt.

- A keret kialakításának mi a menetrendje? Mikor lesz csapat?

- Attól még messze vagyunk. Elsősorban: most mennek az OB1-es mérkőzések, tehát májusig, május végéig ki fog alakulni az a keret, akikkel majd júniusban kezdünk dolgozni a világbajnokságra. Most van kialakulóban a nyári program, jönnek csapatok, akikkel edzőtáborozni fogunk. A tornák sorrendje most alakul ki, ugye lesz egy tornánk a vb-n kívül nyáron szintén Szombathelyen, annak mezőnyét is most alakítjuk, tehát még pont abban a stádiumban vagyunk, hogy a program kialakítása zajlik.

- Köszönöm szépen, és jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Csapó Miklós nyilatkozata


- Szervusz Miklós, elég fáradtnak tűnsz. Milyen volt ez a meccs?

- Azt hiszem, a csapaton kicsit meglátszott, hogy korán volt kelés, fél hétkor már reggeliztünk. A többség hozzá lehet szokva, mert reggeli edzéseink vannak év közben, de azért egy meccs mégiscsak más. Kicsit fásultak voltunk, az előző két napi meccs is benne van a mai teljesítményünkben.

- Hogy értékeled a csapat fejlődését? Milyen az összeszokottság? Mennyit hozott nektek ez a torna ilyen szempontból?

- Azt gondolom, nagyon tanulságos volt ez a torna, összeszokottság terén bőven van még mit csiszolnunk, de van is még időnk a világbajnokság kezdetéig. Én idén is bizakodó vagyok.

- Nem közvetlenül a tornához kapcsolódóan kérdezem: érzitek-e a csapaton belül, hogy az ausztráliai döntőben való szereplés megnövelte az ázsiótokat, az utánpótlás korosztálynak, és nektek külön?

- Úgy érzem igen, mindenki látta magát a sajtóban, ez plusz önbizalomforrást ad. Azt gondolom, ezt is a helyén kell tudni kezelni, nem szabad elszállni, de egy egészséges önbizalmat mindenképpen adhat.

- Hogyan folytatjátok? Mi lesz legközelebb?

- A jövő hét elég sűrű, mert az OB1-es fordulókat is kicsit megpörgetik, lesz két hétközi fordulónk is, plusz hétvége, valamint a junior válogatottnak is két mérkőzése van a héten. Folytatjuk ugyanígy a munkát, csináljuk a dolgunkat.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Bedő Krisztián nyilatkozata


(A beszélgetés még az eredményhirdetés alőtt készült.)

- Krisztián, véget ért a torna, kérlek, összegezd a tapasztalatokat! Végülis nem nyertetek meccset, de nem is voltatok „pofozógép” szerepben.

- Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert minden meccsre úgy ugrik be a magyar, hogy nyerni akar. Ettől függetlenül nagyon jó volt a torna, sok tapasztalatot szerezhettünk, tanulásra ez a legjobb, felnőtt válogatottak ellen játszani. A mai mérkőzést kicsit sajnálom, mert úgy érzem, akár meg is lehetett volna, csak egyes hibákat nem tudunk levetkőzni, például az ellenfél első támadása folyamatosan góllal végződik. Az elején mindig kicsit meg vagyunk szeppenve, és utána már csak futunk az eredmény után. Ha ezen tudnánk változtatni, akkor szerintem könnyebben tudnánk meccseket nyerni.

- Tegnap mondta Gyuri, hogy a türelmet tudja tanácsolni megoldásként ezekre az esetekre. Gondolom, sokat beszélgettek, elemeztek, látsz fejlődést?

- Ha most még nem is látszik, előbb-utóbb biztosan lesz eredménye. Gyuri bá’ azt mondta, írjuk ki a falunkra: "Türelem", mert erre van szükség, ebben még hiányt szenvedünk.

- Te a másik csapatban is érdekelt vagy. Figyelted őket? Hogy látod az esélyeidet ennek a három meccsnek a függvényében?

- Ezt nem nekem kell tudnom, hanem Tibornak. Én csak reménykedem, hogy még visszahív, és tudok majd játszani a felnőtt válogatottban.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Magyarország-Románia 12:9 (3:2, 3:3, 5:2, 1:2)
Kecskemét, v.: Adzics (montenegrói), Roy (kanadai)
Magyarország: Lévai, Török 3, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á. 2, Szivós 1, Kis G. 1. Cs.: Bátori 2, Salamon, Mezei, Gór-Nagy, Somogyi, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Stoenescu, Negrean 1, Diaconu 3, Busila, Matei, Chioveanu 1, Ghiban. Cs.: Gheorghe Gospodinov 1, Goanta 1, Georgescu 1, Popoviciu, Cretu 1. Szövetségi kapitány: Hagiu Vlad
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Gór-Nagy

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

1:0 - Decker Ádám első gólja

1:1 - Goanta gólja

2:1 - Török első gólja

3:1 - Bátori első gólja

3:2 - Gospodinov gólja

3:3 - Cretu gólja

3:4 - Chioveanu gólja

4:4 - Hosnyánszky első gólja

4:5 - Diaconu első gólja

5:5 - Vámos gólja

6:5 - Török Béla második gólja

7:5 - Kis Gábor gólja

8:5 - Török Béla harmadik gólja

8:6 - Diaconu második gólja

8:7 - Diaconu harmadik gólja

9:7 - Hosnyánszky csavargólja

10:7 - Bátori második gólja

11:7 - Decker Ádám második gólja

11:8 - Negrean gólja

12:8 - Szivós gólja

12:9 - Georgescu gólja


vlv-képek



TT-képek


VLV-VIDEÓK:


Kis Gábor a sajtótájékoztatón


- A változatosság kedvéért kezdjük Gáborral. Gábor, van egy legjobb játékos díjad is. Milyen volt ez a torna?

- Köszönöm szépen az elismerést - a csapatnak köszönhetem ezt a hétvégi jó teljesítményt, mert van egy jó rendszerünk, aminek én is a részese vagyok. Ugyanezeket a helyzeteket ki tudta volna használni bármelyik másik csapattársam is. Nagyon örülök a címnek, még sosem volt ilyenben részem. A mérkőzésről azt tudom mondani, hogy egy nagyon kemény mérkőzés volt, borzasztóan elfáradtunk a végére, mondjuk ez elmondható szerintem a román csapatról is, mert látszott rajtuk is, hogy a végén már ők is az életükért küzdenek. De egy ilyen feszes programban egy viszonylag komoly egy hét felkészülés után az első meccs kivételével kiélezett mérkőzést játszottunk minden csapattal. Úgyhogy ez várható is volt, elfáradtunk, de most is csak azt tudom mondani, mint a többi mérkőzés után: sikerült nyernünk, megnyertük a tornát. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok ezzel az egész héttel és a mérkőzéseken mutatott csapatjátékunkkal. Bíztató a jövőre nézve, úgyhogy ha ez így fog tovább menni, akkor egyre szebb eredményeket fogunk tudni elérni. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


- Csatlakozom Gáborhoz, én is nagyon meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével. Nehéz héten vagyunk túl, ez a harmadik hét, amin dolgozunk és mind a három héttel egy picit előrébb jutottunk. Ez jó jövőképet mutat. A következő Világliga-hetünk már döntő hét, a super finalbe való bekerülést jelentheti. Az olaszországi mérkőzés, majd éppen itt, Kecskeméten lesz az utolsó, a  magyar-orosz mérkőzés, úgyhogy nagyon jó felkészülés volt ez a torna. Köszönöm szépen a rendezőknek és a szponzoroknak, hogy lehetőséget nyújtottak erre. Azt gondolom, hogy ennek az újonnan alakuló csapatnak minden lehetőség, ami adódik, hogy játszani tudjon, és együtt tudjon gyakorolni, készülni, a jövő szempontjából mindig egy lépés előre. És köszönöm a játékosoknak is, hogy azon kívül, hogy válogatottak és a válogatottban nyilván mindenki a maximumot akarja teljesíteni, nagyon összefogottan és egységesen játszottak és a parton is egységesek voltak végig. Úgyhogy én ezt tényleg értékelni tudom, és szeretném ha ez a jövőben is így folytatódna, a csapat így fog tudni felnőni és erősödni, és közelíteni a nyári céljainkhoz. A mai mérkőzésen is gyakoroltunk új dolgokat. Olyan dolgokat, amiket eddig mérkőzésen nem, csak edzésen. A csapat nagyon jól tudta ezeket a dolgokat éles helyzetben is megvalósítani. A játékunk sokkal gyorsabb volt, mint az előző, a románok elleni Világliga-mérkőzésen. Ez hozta tulajdonképpen a nagyobb különbségű győzelmet. Annak ellenére, hogy a három mérkőzés egy nagyon nehéz hét után következett, az utolsón is elég gyors volt a csapat és ezt is szerettem volna hogy ez így legyen.

- Mit emelnél ki az elért eredmények közül? (Nemzeti Sport)

- Elsősorban a taktikai fegyelmet. Hogyha észrevettétek, volt egy olyan hibánk amikor elengedtünk 1:0-ban egy román játékost. Onnantól kezdve ez többet nem fordult elő és bízom benne, hogy többet ilyen nem is lesz, hogy ez volt ebből az utolsó. Mi nem adunk ajándékba senkinek ilyen gólokat, ez a taktikai fegyelmünknek a része, de a játékosok azután teljesen jól végre is hajtották, a negyedik negyedben több ilyen hasonló lefordulás volt, amit már kockáztattak, mi tudatosan visszazártuk ezeket és nem engedtünk a három-négy gólos előnyünkből többe behozni.

- Sok újoncot kipróbáltál ezalatt a néhány hét alatt. Hogy vagy megelégedve a teljesítményükkel? Van-e esélyük bekerülni? (vlv)

- Hát ennyire nem akarok most előre gondolkodni. A 28 játékosból nem tudok mindenkinek esélyt adni sajnos a következő Világliga-héten sem, de nagyon tanulságos volt ez a hét is a válogatás szempontjából. Ki fogjuk elemezni a mérkőzéseket, a hibákat, a játékosokat figyelni fogjuk ezután is a bajnokságban. Bízom abban, hogy ezek a játékosok, akik megérezték a válogatottság ízét, rohamos tempóban fognak fejlődni a bajnokságban is és a generációváltás a bajnokságban is nagyon hamar megtörténik, hiszen a fontos mérkőzéseken ma még mindig a legidősebb, 34-35 éves játékosok teljesítménye a döntő, remélem, ez meváltozik.

(Lejegyezte: Danna)



Lévai Márton nyilatkozata


- Gratulálok, Marci! Kezdő voltál a román csapat ellen a magyar válogatottban, ez önmagában véve, azt hiszem, hogy egy komoly dolog. Milyen volt a meccs, izgultál-e, hogy sikerült?


- Igen, kellően izgultam a meccs előtt. Tibi azt mondta, hogy gratulál, jól védtem. Megköszöntem neki, de azért volt egy-két gól, amiben benne voltam. Jól védekezett a csapat, jó volt a zóna-védekezés, úgyhogy a gólok nagy részét csak emberhátrányból kaptuk.

- Hogy látod az esélyeidet, a reményeidet?


- Ezt a szövetségi kapitánytól kellene megkérdezni.

- Meg fogom tőle is, nyilván, de te hogy érzed?

- Remélem, azért valamennyire sikerült biztosítanom a helyemet, itt a válogatott keretben. Ez majd a közeljövőben elválik.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Attila nyilatkozata


- Gratulálok, Attila! Megnyertétek a meccset, megnyertétek a tornát!

- Köszönöm szépen!

- Beugrottál a nagyszünetben. Milyen volt ez a mai?

- Ez a mai nehezebb meccs volt, szerintem, mint a tegnapi. A románok megint csak egy jó csapat, ahogy látszik, kihasználták a hibáinkat, a nem összeszokottságunkat, az elméleti hibáinkat. Megbüntették az emberhátrányos védekezésünket, az nem volt a legjobb, úgy gondolom. Mondjuk, az volt most talán az első, hogy a letámadást gyakoroljuk, és ezért voltak apró hibák.

- A vége azért biztos győzelem volt.

- A vége biztos győzelem volt, örülök, hogy Vámos Marci is végre jól játszott :-) Örülünk, hogy minden tök jó lett, és örülök, hogy hasznára voltam a válogatottnak.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bátori Bence nyilatkozata


- Gratulálok Bence, megnyertétek a tornát! Értékelj egy kicsit! Milyen volt? Ezt vártad, nem ezt vártad?

- Üdvözlök mindenkit! Igen, ezt vártam, hogy sikerül megnyernünk ezt a tornát! Úgy gondolom, hogy ha nagyon jól nem is játszottunk, de azt játszottuk, amit megbeszéltünk a taktikai megegyezéseken. Sikerült azt játszani, amit a Tibi kért tőlünk, főleg a védekezés, úgy gondolom, hogy – ha nagyon nem is - de egészen jól összeállt a végére, úgyhogy én ezt vártam. Örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a tornát!

- Fontos gólokat dobtál több meccsen is! Hogy vagy megelégedve a teljesítményeddel?

- Köszönöm szépen. A saját teljesítményemmel - mint a múltkor mondtam, - sosem vagyok teljesen elégedett. Most is voltak hibáim, pontatlan lövéseim, volt egy-két hibám védekezésben, de azon vagyok, hogy minél kevesebb legyen ezeknek a hibáknak a száma, és minél pontosabb legyek elöl.

- Milyen lesz a csapatunk?

- Nagyon jó! Már most is nagyon jó, de nagyon jó lesz, még jobb lesz!

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm! Szia!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Bundschuh Erik nyilatkozata


- Erik, gratulálok a tornagyőzelemhez, és egyben üdvözöllek újra a magyar válogatottban, még nem beszéltünk, mióta visszatértél, ha jól emlékszem. Hogy érzed magad? Milyen volt ez a torna? Foglald össze!

- Köszönöm szépen a gratulációkat. Nagyon jól érzem magam itt a válogatottban. Nagyon kellemes és nehéz hét volt. A torna, az magában szerintem jó volt arra, hogy összeszokjon az egész csapat, és remélhetőleg a következő meccseken még jobban fogunk játszani, és reméljük, győzelem lesz, és remélem, hogy én is ott leszek.

- Tibi egy kicsit változtat az eddigi csapatjátékon. Ez neked kedvez, vagy kedvezőtlen? Hogy értékeled?

- Hozzászoktam, mert ugye változik mindig a játék, Egerben is mást kérnek mindig, itt is mást kérnek, tehát hozzászoktam.

- Mi lehet a feladatod?


- Bekkelni. Elsősorban, hogy ne kapjunk gólt.

- Hogy látod, a csapat mennyire csiszolódik? Ez a néhány hét, amit együtt töltöttetek eddig, ez mennyit számított?

- Szerintem összecsiszolódott eléggé ez a csapat, és ennél sokkal jobb lesz. Igaz, hogy még az elején vagyunk, de remélem, hogy nyárra eléggé össze fog csiszolódni, és remélem, hogy a magyar válogatott ott lesz a négy között, vagy érmet szerez.

- Köszönöm szépen, kívánom, hogy te is legyél ott!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, neked is gratulálok a tornagyőzelemhez!

- Köszönöm!

- Az egyik vezére voltál te is a csapatnak, jól játszottál, én azt hiszem, hogy mindenki elégedett lehet a csapat teljesítményével is. De inkább te értékelj, légy szíves!

- Köszönjük szépen a gratulációt! Úgy gondolom, hogy azt a célját, amiért részt vettünk rajta, elérte ez a torna. Külön öröm, hogy megnyertük, de ez a hét megint egy nagyon fontos hét volt a fejlődésünk szempontjából. Gratulálok azoknak, akik most játszottak először a magyar válogatottban! Nagyon jó volt látni, ahogy hozzáálltak, és tényleg csillogó szemekkel, minden apró részletre odafigyeltek. Örülök neki, hogy egy ilyen sikeres hetet tudtunk zárni.

- Tanultatok új dolgokat ezen a héten?

- Új dolgokat nem, de a régieket, meg egy-két olyan dolgot, amit eddig nem nagyon csináltunk, csak edzésen, azokat elővettük, és megpróbáltuk megcsinálni. Azt gondolom, hogy nagyjából sikerült. Természetesen voltak benne hibák, de ilyenkor – egy Volvo Kupán – kell lenni hibának.

- Köszönöm szépen, Marci!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

 



Török Béla nyilatkozata


- Örülni kell ennek a tornagyőzelemnek, de igazából ez is csak a Világligára, illetve a világbajnokságra való csapatkeresést, illetve a felkészülést segíti elő. Szerintem voltak nagyon jó momentumok minden meccsen, voltak apróbb hibák is minden meccsen, de pont ennek van most itt az ideje.

- A saját szerepedet illetően, már a Világliga meccseken is, de itt is látszott, hogy nem kiegészítő ember vagy. Fontos gólokat lőttél, sokat játszol. Mennyire érzed a dolog súlyát?


- Talán egy nagyon pici előrelépés történt, de azért a meghatározó szerepkörtől még nagyon messze vagyok. Örülök, hogy tudok gólokat lőni, és tényleg segíteni a csapatot, és nem csak epizódszerepben, mint ahogyan addig történt. Nem szeretném egyébként magamat értékelni! :) nem az én dolgom!

Köszönöm szépen, Béla! Gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Feri, gratulálok a teljesítményedhez, a tornagyőzelemhez! Arra kérlek, mondd el, hogy a várakozásaidhoz képest hogy alakult ez a három nap!

- Először is üdvözlök minden kedves nézőt, szurkolót! Köszönöm szépen a csapat nevében is a gratulációt! Igyekeztünk mindent megtenni – személy szerint én is –, ezt bátran mondhatom minden játékostársam nevében. Úgy érzem, hogy amit kitűztünk célul, azt sikerült ez alatt a hétvége alatt megvalósítani. Majdhogynem minden úgy alakult, ahogy terveztük.

- A világ élmezőnyébe tartozó csapatok közül eddig csak az olaszokkal játszott ez az új magyar válogatott, de azt lehetett látni, hogy a középmezőny csapataival vívott meccseken is voltak kritikus pillanatok, és ezeket a kritikus pillanatokat mindig meg is nyertétek. Ebből le tudunk vonni valami pozitív következtetést?

- Annyiban mondanék ellent, hogy ez a román meg kanadai csapat is kezd felzárkózni az élmezőnyhöz. Tehát, ha a magyar csapat kifog egy rosszabb napot, akkor ezek a csapatok tudnak kellemetlenséget okozni. Az mindenféleképpen pozitívum, hogy a kétes, szorosabb szituációkban is urai tudtunk lenni a helyzeteinknek, és biztos kézzel tudtunk játszani akkor is.

- Hogy látod: a csapaton belül a különböző posztokért folyó harc során milyen a rivalizálás? Az emberi kapcsolatokat érinti-e?

- Szerencsére ezt meg tudjuk oldani úgy, hogy a való életben közünk kialakult baráti kapcsolatok ne sérüljenek. Természetesen megy a harc, mindenki be szeretne kerülni, mindenki ott szeretne maradni, aki eddig ott volt. Ez így van rendjén, így volt ezelőtt is, így lesz ezután is. Azon vagyunk, hogy ez ne hasson ki a pályán kívülre.

- Tanúsíthatom, hogy nem nagyon hat ki, nincsenek jelei. Mire számítasz a közeljövőt illetően, mi a programod, és mik a reményeid?

- A programom egy minimális pihenés, és utána folytatódik tovább a klubélet egy hónapig. Utána Világliga lesz, ahol meg kell nyerni a két meccsből az egyiket, és akkor bent vagyunk a négyben. Ez a rövidtávú cél. A hosszútávú meg maradjon az én titkom:-)

- Köszönöm szépen! Mindenesetre sok sikert hozzá!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A Volvo Kupa végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG 9,
2. Kanada 6,
3. Románia 3,
4. Magyar juniorválogatott 0 pont

A torna legjobb junior játékosa Bedő Krisztián, a legjobb kapus Dusan Alekszics (Kanada), a legjobb felnőtt játékos Kis Gábor.

A Volvo Autó Hungária Kft, a torna főszponzora 70 ezer forintot ajánlott fel a magyar válogatott minden egyes gólja után az utánpótlásnevelés támogatására. A 2 millió 310 ezer forintról szóló "csekket" - képletesen - Bodrogai Gábor, a cég ügyvezetője adta át Csapó Miklósnak, a junior válogatott csapatkapitányának

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs38645
2013.02.18. 19:50

Gratulálok a nagy válogatottnak a Volvo-kupa győzelemhez! Örülök hogy az új válogatottnak sem fért kétség a kupa megnyeréséhez, egyre jobbak lesznek ők is ahogy a juniorok is, gratulálok nekik is a szép helytállásért! Hajrá magyarok! Megemlítem Kanadát is, Kevinéknek is gratuláció hogy ilyen jó meccseket játszottak és elverték a románokat.