FACEBOOK

Vasas-henger a Kőérben

Vasas-henger a Kőérben
hozzászólás, 2012.12.16.

A Vasas nagy fölénnyel győzte le a Honvédot, a Szeged izgalmas meccsen otthon tartotta a három pontot az eddigi listavezető Egerrel szemben. Debrecen-Szolnok: döntetlen. Eredmények, nyilatkozatok, gólok.

Vodafone OB1, alapszakasz, 11. forduló.

December 16., vasárnap

Debrecen-Szolnok 5:5 (0:1, 1:0, 3:3, 1:1)
Debrecen, v.: Juhász Gy., Székely B.
Debrecen: Mitrovics, Kállay 2, Giorgetti 1, Varga T., Komlósi, Misics 1, Weszelovszky. Cs.: Korolija, Vindisch 1, Süveges, Letica, Halek. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Szolnok: Lévai, Gocics 1, Kovács O, Nyéki, Pásztor 2, Kis G., Negrean. Cs.: Hosnyánszky 2, Vörös, Alekszics, Hangay Z., Marnitz G. Vezetőedző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 1/6, ill. 1/6
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/2

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DIGI Sport):

0:1 - Pásztor első gólja

1:1 - Vindisch gólja

2:1 - Kállay első gólja

2:2 - Hosnyánszky ötméteresgólja

2:3 - Gocics gólja


3:3 - Giorgetti gólja

Mitrovics kivédi Gocics ötméteresét

4:3 - Misics gólja

4:4 - Pásztor második gólja

4:5 - Hosnyánszky második gólja

5:5 - Kállay második gólja


December 15., szombat

Pécs-FTC 12:9 (2:2, 2:4, 4:1, 4:2)
G.: Bóbis 4, Kistamás 3, Monostori 2, Dragics, Krizsán, Scholefield, ill. Francsics 4, Macdonell 3, Illés, Paján

OSC-Szentes 14:13 (3:2, 3:1, 3:4, 5:6)
G.: Dávid Z. 7, Simon, Benczur, Korényi 2-2, Tiba, ill. Regős, Tóth P. 3-3, Tóth Z. 2, Nagy M., Werner, Németh D., Józsa, Szabó Z.

Honvéd-Vasas 3:8 (0:2, 2:3, 0:2, 1:1)
Kőér utca, v.: Marjay, Petik A.
Honvéd: Gergely, Mátyás, Kiss G., Jansik, Kovács P., Steinmetz B., Hangody L. Cs.: Tóth B. 1, Fülöp B. 2, Hangody Gy., Marnitz M., Jakab, Polovic. Vezetőedző: Vad Lajos
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan 2, Csapó 1, Vámos 1, Oeler, Takács B., Steinmetz Á. 3. Cs.: Fazekas 1, Angyal, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 1/6, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DIGI Sport):

0:1 - Steinmetz Ádám első gólja

0:2 - Fazekas gólja

0:3 - Steinmetz Ádám második gólja

0:4 - Brguljan első gólja

1:4 - Fülöp első gólja, ötméteres

2:4 - Fülöp második gólja

2:5 - Steinmetz Ádám harmadik gólja

2:6 - Csapó gólja

2:7 - Brguljan második gólja

2:8 - Vámos gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

3:8 - Tóth Bendegúz gólja


GERGELY ISTVÁN a DIGI Sportnak:

- Megmondom őszintén, a védekezéssel akkor is elégedett vagyok, ha kaptunk olyan gólokat is, amik fatális hibákból adódtak. Ami miatt csalódott vagyok – és sajnos ez  már többször előfordult idén velünk –, az a támadás. Nagyon gyengék vagyunk támadásban. Amennyivel erősödtünk a védekezésben – sokkal szervezettebbek, sokkal masszívabbak vagyunk, és ez köszönhető Steinmetz Barnának, a fiatal játékosoknak, Kiss Gergőnek szintén, akinek nagyon sok rutinja van, tehát nagyon sokat hozzátesznek a jó védekezéshez –, elöl valahogy fáradtak, fásultak vagyunk. Valahogy egalizálni kellene ezt a kettőt, hátul megtartani és azért elöl sokkal energikusabbak lenni.

Problémánk, a Groupama Honvédnak mindig gyenge pontja, hogy idehozunk fiatal játékosokat, felkaroljuk őket, edzünk velük, akár egyéni képzések által felépítjük őket, és amikor már kezdenek kész játékosokká válni, akkor sajnos nem tudjuk őket megtartani. Mindenképpen abba az irányba szeretnénk lépni, hogy változzon ez a helyzet, és amikor egy játékos már kezd kiforrni, játékossá válni, akkor maradjon is itt. Nem szeretnénk csak nevelőegyesület lenni, és úgy játszani az OB1-ben, hogy de jó, nagyon fiatal játékosok vannak, és micsoda bravúr, ha megverünk nagyokat. Most már azért azt is szeretném, ha lennének olyan játékosaink, akik itt nevelődtek, itt maradtak, és mondjuk már bajnokságot is nyerünk velük.

- Ez a jövő zenéje. Ma a medencében nem sikerült nyerni, holnap viszont a medencén kívül méretteted meg magadat, hiszen a szövetségnek közgyűlése lesz, ahol elnököt választanak, és ahol te is indulsz, komoly tervekkel. Hogy várod a holnapi közgyűlést?


- Nagyon várom. Minden napra jöhet valami ilyen izgalom, mint amilyen a mai, vagy a holnapi – úgy szép az élet, ha zajlik, tehát ha az embernek mindig van mit csinálnia. Nagyon várom, és nagyon pozitív vagyok. Nagyon sok emberrel beszélgettem az elmúlt három hónapban, ami egy kicsikét a közvélemény előtt zajlott, de ezt megelőzte egy év felkészülési idő. Nagyon-nagyon sokat tapasztaltam és tanultam, egész más szemszögből látom a vízilabdát. Nagyon sok olyan embert láttam – csapattársamat, barátomat –, akik teljesen más álarcot vettek fel, de a civil élet, gondolom, hogy ilyen, mert minden ebbe az irányba mutat. Ha a sportéletből kilépünk a civil életbe, ott azért találkozik az ember néhány álarccal, hiszen mások a játékszabályok, teljesen másképp működik az egész. De nagyon-nagyon boldog vagyok, és úgy érzem, hogy ez hasznos három hónap volt, az intenzív ismerkedés, mászkálás, tárgyalás – végre most már egészében láthatom a magyar vízilabdát, ahogy működik.

- Röviden arról, hogy ugye most már egyértelmű, hogy Kemény Dénes is indul az elnöki posztért. Ez milyen érzés számodra, hogy a korábbi szövetségi kapitányoddal kell megmérkőznöd?


- Nem jó érzés, mert úgy gondoltam, hogy majd együtt fogjuk tudni húzni ezt az igát – de ez még mindig nincs kizárva. Én úgy gondolom, hogy aki a vízilabdának segíteni szeretne, bármilyen szinten is, annak ezután is segíteni kell. Megtörténik ez a holnapi nap, minden csoda három napig tart, tehát beszélni fogunk róla, hogy ez jó, vagy nem jó, de utána tovább kell lépni, bármi is lesz az eredmény. Egy cél lehet, ami mindkettőnk közös célja jelen pillanatban is, hogy a vízilabda szövetséget, vagy a magyar vízilabdát, és ezzel általánosan a vízilabdát segítsük. Én azt gondolom, hogy a holnapi napon gyorsan túl fogunk lépni, az is elmúlik, és utána ugyanez megy tovább: felkelünk reggel, segítjük a vízilabdát, próbálunk tenni érte.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


STEINMETZ ÁDÁM a DIGI Sportnak:

- Örülök, hogy a csapatunk megint jó játékkal tudott előrukkolni. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és komolyan készültünk. Bár a Honvéd eléggé meggyengült tavaly nyár óta, azért érkeztek nagyon rutinos, tapasztalt játékosok, és okoztak már meglepetést. Nem szerettük volna, ha mi is beleszaladunk egy pofonba. Az idény végén járva továbbra is őrizzük veretlenségünket és nagyon büszke vagyok fiatal csapattársaimra, akik felnőttek a feladathoz. Bízom abban, hogy tavasszal még jobban fogunk játszani.

A mai meccs szépen nyílt szét, mint az olló. A védekezésünknek köszönhetően sikerült három gólon tartani a Honvédot, ez volt igazából a győzelmünk kulcsa. Elöl a helyzeteinket igyekeztünk kihasználni, biztonsági játékra törekedtünk és demonstráltuk azt, hogy ha nem is sziporkázunk, már van annyira stabil a játékunk, hogy jó csapatok ellen is hatékony tud lenni.


December 14., péntek

BVSC-EKF 13:2 (3:0, 4:1, 2:1, 4:0)
G.: Létay 4, Kotsidis 3, Czigány, Borsós 2-2, Mészáros, Ambrus, ill. Sántavy, Petrovay

Szeged-Eger 9:7 (2:2, 2:2, 2:1, 3:2)
Szeged, v.: Németh A., Székely B.
Szeged: Baksa, Kunac, Kiss Cs. 3, Hegedüs, Szivós 3, Molnár T., Younger. Cs.: Decker Á., Kayes, Juhász Zs., Somogyi 2, Török B. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: Szécsi, Bátori 1, Graham, Salamon 1, seman, Bundschuh, Biros 1. Cs.: Gerritse 1, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs. 1, Gór-Nagy 1, Chilkó 1. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 5/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á. a második negyedben
Sárga lap: Gerendás György

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DIGI Sport):

0:1 - Biros ötméteresgólja


0:2 - Varga II. Zsolt gólja

1:2 - Szivós első gólja

2:2 - Török Béla gólja

3:2 - Somogyi első gólja

4:2 - Kiss Csaba első gólja

4:3 - Gerritse gólja

4:4 - Chilkó gólja

4:5 - Gór-Nagy gólja

5:5 - Szivós második gólja

6:5 - Kiss Csaba második gólja

6:6 - Bátori gólja

7:6 - Somogyi második gólja

7:7 - Salamon gólja

8:7 - Kiss Csaba harmadik gólja

9:7 - Szivós ejtésgólja


SZÉCSI ZOLTÁN (Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy küzdöttünk becsülettel, többé-kevésbé jól is játszottunk. Jó csapat a Szeged, de meg kell mondani, hogy ez a hat nap alatti három rangadó elég kemény volt. A legvégén látszott, hogy egy picit elfáradtunk.

Úgy gondolom, a csapat összeállt, és az elmúlt egy héttel a mostani vereség ellenére azért elégedettek lehetünk, ez kellő okot adhat az önbizalomra a folytatásban.

SALAMON FERENC (Eger) a vlv-nek:

- Arra számítottunk, hogy a meccs nagy része olyan "ikszes" lesz és arra talán még rá tudunk tenni egy lapáttal, s akkor esetleg a három pontot is elhozhatjuk. Nagyjából így is alakult sokáig, de az utolsó két-három percre sajnos kicsit szétestünk és kaptunk két buta gólt. Ennek ellenére szerintem nagyon jó képet mutattunk. Egy hét alatt lejátszottuk ezt a három rangadót, itt elcsúsztunk az utolsó két-három percben, de ha ezt előre így megmondják ezzel az egy héttel kapcsolatban, talán aláírtuk volna. 

KISS CSABA (Szeged) a DIGI Sportnak:

- Már az elejétől látszott, hogy a bajnokság két élcsapata játszik. Egymásnak feszültünk, próbáltuk egymás hibáit kihasználni, de hát nem volt könnyű, mert két rettenetesen felkészített csapat volt a vízben. Örülök, hogy végül nekünk sikerült többször hibára kényszerítenünk az ellenfelet és úgy gondolom, hogy ennek köszönhető a győzelmünk.

Abban bízom, hogy az a nagy őszi lendületünk, ami tavaly is volt, most kitart a szezon végéig. A tavalyi - bár nem igazán szabad ezt a kifejezést használni: - tanulóév volt ebből a szempontból, remélem, hogy most nem fogunk abba a hibába esni, mint tavaly. Úgy érzem, teljesen más ez a lendület, mint a tavalyi volt, elég hosszúnak érzem ahhoz, hogy a bajnokság végéig kitartson és még jobb eredményt érjünk el, mint tavaly.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Jó kis meccs volt, mindenki élvezte, a közönség is, a játékosok is, az edzők is. Nyilván a végén mi jobban, mert nyertünk, nagyon örülök, ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, nagy jelentősége van annak, hogy hazai pályán meg tudtuk verni az Egert. Még egy mérkőzésünk van  hátra az évből, azt is szeretnénk megnyerni és ha sikerül, akkor azt gondolom, hogy egy nagyon szép őszi szezont tudhatunk magunk mögött.

- A három gólod közül az egyik különösen emlékezetes volt...

- Láttam hogy Szecska elindul kifelé, meg tudtam is, hogy ő ilyenkor ki szokott jönni. Meg kell mondanom, nagyon sok idő eltelt, amíg az a labda leesett a vízre... Azt hittem, meg fog állni a kapu előtt egy méterrel, de láttam, hogy leesik a gólvonalra és valahogy a közönség befújta...


Október 10-én játszották:

Kaposvár-Junior-válogatott 7:9 (1:1, 1:2, 1:2, 4:4)

A tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  A-HID Szeged 10 9 1 0 35 28
2.  ZF-Eger 11 9 1 1 67 28
3.  TEVA-Vasas 10 8 2 0 37 26
4.  Szolnoki D-K 12 8 1 3 64 25
5.  Debrecen 11 7 1 3 31 22
6.  Groupama-Honvéd 10 6 0 4 4 18
7.  BVSC- Zugló 11 6 0 5 15 18
8.  Szentesi V 10 3 0 7 -29 9
9.  PVSK 9 3 0 6 -24 9
10.  JuniorVálogatott 7 2 1 4 -14 7
11.  Orvosegyetem SC 10 2 1 7 -46 7
12.  FTC Waterpolo 7 1 0 6 -37 3
13.  EKF-EgerFood-Imo 8 0 0 8 -44 0
14.  Kaposvári 10 0 0 10 -59 0

4 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2012.12.16. 11:02

A teljes képet is ismerve érdekes, hogy kit hoztak vissza bekknek. Fülöp egyébként magától ment el, vagy \"érezte\", hogy mennie kell (mert jön valaki a helyére)? Az más kérdés, hogy a Fradival kissé mellényúlt.

Rolling hozzászólása
Rolling38193
2012.12.16. 09:05

Nagyon remélem, hogy Fülöp Bence jövőre visszatér a Vasasba, mert mindenképpen helye van a csapatban.

balzs hozzászólása
balzs38165
2012.12.15. 11:41

Gratulálok az Egernek hogy egy héten belül a harmadik rangadón is sikerült ilyen jól játszani, sajnálom hogy nem sikerült legalább egy pontot szerezni, mert tényleg x-es meccs volt és sajnálom hogy nem lehettem ott. Egyébként nem tudom hogy miért csinálja ezt a Digi hogy magyar bajnoki meccs közvetítésén ilyen elfogultan kommentálnak mintha nem is két magyar csapata játszana egymással, valószínűleg Szegeden több az előfizető, ami ezzel a hozzáállással nem is meglepő (bementem a héten az irodájukba hogy igényeljek egy beltéri egységet, közölték hogy 30 nap a rendelési idő, tehát idén már nem valószínű...), de nem kellene nekik is a sportklub szintjére süllyedni, vagy legalább Faragó megőrizhette volna korrektségét. Hajrá Eger!

Tomute hozzászólása
Tomute38164
2012.12.15. 11:26

\"...szerencsére Baksa védett...? , \"sajnos rossz szegedi passz...\" Faragó Tamás. :-)