FACEBOOK

Körvonalazódik a legjobb négy a kupában

Körvonalazódik a legjobb négy a kupában
hozzászólás, 2012.09.29.

Csak a Szolnok-Eger meccsen várható nagy küzdelem a Theodora Magyar Kupa negyeddöntőinek vasárnapi visszavágói közül. A Szeged és a Vasas páholyban érezheti magát, a Debrecen pedig játék nélkül jutott az elődöntőbe. Tudósításunk sok fotóval és videóval, négy nyilatkozattal a Komjádiban rendezett kettős rangadóról.

Theodora Magyar Kupa, negyeddöntők, első mérkőzések

Vasas-Honvéd 11:5 (3:0, 0:3, 4:1, 4:1)
Komjádi uszoda
G.: Vámos, Katonás 3-3, Csapó 2, Fazekas, Drasko Brguljan, Angyal, ill. Tóth B. 2, Kiss G., Hangody Gy., Mátyás

Furcsán indult a meccs: a Vasas 3:0-ra elhúzott, majd a Honvéd egyenlített, mire újra a piros-kékek dobtak zsinórban immár négy gólt. A meccs utolsó szakaszára egyértelművé vált a két csapat közti különbség.

Visszavágó: vasárnap 18.00, a Kőér utcában


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Drasko Brguljan gólja


Fazekas gólja


Csapó második gólja


Kiss Gergely gólja


Vámos harmadik gólja


Nagy Viktor-védések, a meccs vége


Kiss Gergely (Honvéd) nyilatkozata


- Szervusz Gergő! Gondolom, furcsa lehet most neked itt lenni, és az ellenfél öltözőjébe menni. Furcsa meccset játszottatok, mi történt?

- Egyrészt szezon eleji meccs volt, mindkét csapatnak ingadozott a játéka. Mivel a Vasas papíron jobb csapat mint mi, - nálunk három-négy teljesen újonc van, akik meccs előtt odajöttek hozzám azzal, hogy nagyon izgulnak, és ilyenkor mit kell csinálni első meccsen -, ennek megfelelően játszottunk. 3:0-ról feljöttünk 3:3-ra, aztán sikerült négy és fél - öt perc alatt elveszítenünk a mérkőzést, amikor 7:3-ra elmentek. Amikre felhívtuk egymás figyelmét, hogy ne kövessünk el, azokat elkövettük gyorsan, öt perc alatt, és ezzel nem azt mondom, hogy odaajándékoztuk a győzelmet, de kihasználták ezt, és egy ilyen idény eleji meccsen magabiztosan nyertek a végén. Amit azért sajnálok, mert ha a harmadik negyed elején megfogjuk a meccset, akkor szorosabb lett volna, bár valószínűleg akkor is ők nyernek.

Nincs más hátra, innentől gyakorlás, eddig is így gondoltuk, hogy fel kell jönnünk, össze kell szoknunk. Ez volt a hatodik meccsünk idén, abból kettő edzőmeccs, úgyhogy még nagyon sokat kell tanulnunk az összjátékot, illetve a fiatalabb játékosoknak magát az OB I légkörét. Megyünk előre, nincs más dolgunk, csak annyi, hogy megpróbálni minél nehezebbé tenni az ellenfelek dolgát, nem úgy mint ma a harmadik negyed elején.

- Köszönöm szépen, Gergő!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Nagy Viktor (Vasas) nyilatkozata


- Viktor, gratulálok a győzelemhez. Nagyon furcsa meccset játszottatok és azt hiszem ez volt az első igazán komoly meccsetek ebben a szezonban. Értékeld egy kicsit, mi történt, hogy zajlott?


- Nagyon vártam ezt a mérkőzést. Nagyon kíváncsi voltam, hogy hogy fogunk játszani, mert ahogy mondtad, ez volt az első tétmeccs. Az eddigi kupákon, meg a selejtezőn nagyon jól játszottunk, könnyedén. Most éreztem olykor-olykor egy kis bizonytalanságot a játékunkban, de amit megbeszéltünk, azt végül is be tudtuk tartani. Szoros volt az eleje, az nem is volt baj, a lényeg az volt, hogy ne vezessenek és mi uraljuk a meccset, a végén meg szép különbséget csináltunk. Örülök a győzelemnek. Összességében szerintem nagyon jól játszott a csapat.

- Nagyjából erre lehet számítani, tehát ilyen játékstílusra, a fiatalokat - például a Csapóra gondolok - mélyvízbe dobására? Tehát milyen lesz ez az év?

- Abszolút. Abszolút. Nagyon jók a fiatalok. Nagyon használhatók és várom tőlük a jó játékot, mert bennük van.

- Ez a továbbjutás megvan már?

- Nem szeretek ilyet mondani. Van holnap még egy meccs, azután megtudod. Örülök, mondom, hogy ennyi gól lett a különbség. Holnap egy teljesen más meccs lesz, idegen uszodában, ennek a fiatal csapatnak egy új helyzet, úgyhogy kíváncsi vagyok arra is.

- Köszönöm, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Danna)


FTC-Szeged 5:8 (1:4, 1:0, 1:3, 2:1)
Komjádi uszoda
G.: Fülöp 3, Jansik D., Illés, ill. Somogyi, Kayes 2-2, Hegedüs, Juhász, Kiss Cs. Younger

A zöldek dicséretesen küzdöttek, jól tartották magukat és az utolsó sípszóig nem adták fel. A szegedieken látszott, hogy még az idény elején tartunk, de amikor megrázták magukat, nem lehetett tartani őket és szebbnél szebb gólokkal biztosították be már most a továbbjutást.

Emlékezetes teljesítményt nyújtott a Ferencváros "újdonsült centere", Fülöp Bence, aki háromszor talált a szegediek hálójába. (Baksa László eltiltásának utolsó mérkőzését letöltötte ezzel a meccsel, a vendégek kapuját Molnár Dávid védte.)

Visszavágó: vasárnap 16.30 Szegeden

(Mindkét Komjádi-uszodabeli mérkőzést egymás mellett ülve tekintette meg Benedek Tibor és Horkai György)


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Pijetlovics véd


Fülöp második gólja


Kimaradt szegedi emberelőny


Hegedüs születésnapi gólja


Fülöp harmadik gólja


Szivós Márton (Szeged) nyilatkozata


- Marci, köszöntelek a Komjádi uszodában új csapatodban! Milyen meccs volt, mesélj! Azt hiszem, ezzel megvan a továbbjutás nektek.

- Van még egy meccs azért, bármi történhet, de úgy gondolom, azért nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy ne mi jussunk tovább ebből a párharcból.

- Mesélj kicsit a csapatodról! Hogy érzed magad Szegeden? Milyen a légkör, milyen a hangulat? Azt kaptad-e, amit vártál?

- Köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam, jó a csapat, jó a hangulat, szép a város, kicsit többet süt a nap mint itt Pesten :-). Természetesen néha feljövök azért Pestre, amikor a szabadidőm engedi. Jól érzem magam, úgy gondolom, jó csapatunk van, ezt majd szeretnénk bebizonyítani mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában.

- Gondolom, még az elején jártok, bár már néhány meccset játszottatok együtt. Hogy látod, hogy fog összerázódni a csapat? Mennyi idő kell ahhoz, hogy ki tudjátok hozni belőle a maximumot?

- Biztos, hogy kell idő rá, lépésről-lépésre haladunk, azért ez nem egy olyan folyamat, amit nagyon lehet siettetni, és azt gondolom, hogy nem is kell. Lesznek fontos meccsek majd év közben, amiken már nagyon-nagyon jól kell játszani, de a csúcsformánkat tavaszra kell összpontosítanunk.

- Ilyen helyzetben a visszavágón mit fogtok gyakorolni? Mi a feladat, mi a cél?

- A cél mindig ugyanaz, minél kevesebb gólt kapni, és minél többet lőni. Az, hogy kevés gólt kapjunk, az már megy, elöl akadozik még azért a gépezet, de van még időnk dolgozni rajta.

- Köszönöm szépen Marci, gratulálok a győzelemhez!

- Köszönjük! Szia!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Fülöp Bence (FTC) nyilatkozata


- Bence gratulálok. Jól helytálltatok, azt hiszem ezt el lehet ismerni. Kérlek azt mondd el először, hogy mit terveztetek erre a meccsre és azokból a célokból mit sikerült teljesíteni?

- Mivel fiatal csapat vagyunk, ezért legfőképp azt tűztük ki célként, hogy ne látszódjon ez a vízben. Tehát ugye ez a Szeged nagyon erős csapat, mi meg elég fiatal csapat vagyunk és hogy mégiscsak olyan teljesítményt tudjunk nyújtani ma, hogy..., tehát ne adjuk könnyen a győzelmet. Én azt gondolom, hogy sok gólt kaptunk magunkhoz képest, a védekezésben voltak olyan hibák, amelyeket máskor nem szoktunk elkövetni. Ez lehet, hogy fáradtság miatt volt, de azért azt gondolom, hogy nagyon szépen helytálltunk a bajnokesélyes Szeged ellen.

- Sokat játszottál, centerben és három nagyon szép gólt lőttél. Nem tudom, láttad-e, hogy Benedek Tibi itt ül a lelátón? Esetleg ez motivált egy kicsit?

- Igazából amikor vízben vagyok, csak arra koncentrálok, hogy ne hibázzak és minél jobban be tudjak állni centerbe. Hát persze, amikor kijöttem a vízből akkor láttam, hogy itt van, de a vízben csakis a játékra koncentráltam, és arra, nehogy megússzanak rólam és hogy védekezésben, meg támadásban is száz százalékot tudjak nyújtani.

- És sikerült? Hogy érzed?

- Centerben, úgy érzem, még azért vannak hiányosságaim, ugye én ebben az évben kezdtem el elsőosztályban centerezni tulajdonképpen, mert eddig nem ezen a pozíción voltam. Persze néha bementem centerbe, de úgy az első negyedtől a negyedik negyedig centert még sosem játszottam OB I-ben. Úgyhogy még kell javítanom a technikámon, az erőnléten is. Mindenképpen úgy látom, hogy a lábamat erősíteni kell.

- Köszönöm szépen! Gratulálok a mesterhármasodhoz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


Eger-Szolnok 8:9 (3:2, 1:1, 2:1, 2:5)

G.: Gór-Nagy, Bátori, Salamon 2-2, Kovács G., Biros, ill. Alekszics 3, Kis G. 2, Hosnyánszky, Negrean, Gocics, Kovács O.

Visszavágó: vasárnap 16.30, Szolnokon

GÓR-NAGY MIKLÓS (Eger) a vlv-nek:

- Úgy  gondolom, hogy nagyon jól játszottunk - három-három és fél negyedig. Amikor elfáradtunk, akkor a rutinosabb, idősebb szolnoki játékosok eldöntötték a meccset azzal, hogy kevesebbet hibáztak, mint mi. Egyelőre nem álltunk össze annyira, hogy a saját hibáinkat korrigáljuk. Nyolc negyedből áll a mérkőzés, félidőben vesztésre állunk. Még bármi lehet, úgy gondolom, ha a Szolnok tudott egy góllal nyerni idegenben, erre mi is képesek vagyunk.

KIS GÁBOR (Szolnok) a vlv-nek:

- Igazából  messzemenő mérkőzést nem lehet levonni ebből a mérkőzésből, az egy gólt nem tartom olyan előnynek, amitől megkönnyebbülhetnénk. Inkább lélektanilag volt fontos, hogy az Egert idegenben meg tudtuk verni, a plusz egy gól semmit nem jelent, ha kapunk egyet az első percben, máris 0:0-ról indul az egész. Hazai pálya jön, de ahogy mi tudtunk nyerni idegenben, biztos, hogy az egriek is erre készülnek. Azért mi kicsit úgy voltunk, hogy még kisebb hátrány is behoztató, most viszont mindenkinek mindent bele kell adnia. Borzasztó kemény meccsre számítok, hál, istennek hazai pályán kell kivívnunk a továbbjutást.


A Debrecen játék nélkül jutott tovább, s lett részvevője az elődöntőnek, mivel kisorsolt ellenfele, a jelenleg Egyiptomban tartózkodó és csak vasárnap este hazatérő Szentes úgy döntött, hogy visszalép a kupától.

Az elődöntőket november 10-én játsszák, a döntő dátuma november 11.

8 régi hozzászólás

jozsi47 hozzászólása
jozsi4737558
2012.09.30. 18:03

No meg persze Szeged- Fradi 11:3 a Szeged is elődöntős.És valószínűleg az lesz a Vasas is.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4737557
2012.09.30. 18:03

Megvan a második elődöntős csapat is.Szolnok-Eger 5:5 tj:Szolnok.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4737552
2012.09.30. 15:16

Így már ok.Köszi

szerk hozzászólása
szerk37551
2012.09.30. 12:07

Javítva a cikkben is, köszi.

BT hozzászólása
BT37550
2012.09.30. 12:05

@jozsi47: A videók menüpont alatt megtalálod őket. Csak a linkek mutatnak egy helyre.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4737548
2012.09.30. 11:37

A Vasas meccsnél egyik gólt sem lehet megnézni.Mindig a Nagy Viktor védések indulnak el.Légyszi javítsátok.Köszi.

Tomute hozzászólása
Tomute37547
2012.09.29. 23:00

Beindították a Közgép-\"szimpatikusokat\"...

szamóca hozzászólása
2012.09.29. 22:44

szép volt Vasas!