FACEBOOK

Szolnok-Szeged kupadöntő

Szolnok-Szeged kupadöntő
hozzászólás, 2012.11.10.

Remek mérkőzéseken, fordulatos, kemény csatában alakult ki a vasárnapi kupadöntő Szolnok-Szeged párosítása. Riportunk a Komjádi uszodából sok fotóval, videóval.

Theodora Magyar Kupa, elődöntők

Debrecen-Szolnok 3:5 (3:2, 0:0, 0:3, 0:0)
Komjádi uszoda, v.: Székely B., Kun Gy.
Debrecen: Mitrovics, M. Korolija 1, Giorgetti 1, Varga T., Komlósi, Letica 1, Weszelovszky. Cs.: Kállay, Vindisch, Misics, Süveges. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Hosnyánszky, Alekszics, Pásztor 3, Kis G., Negrean. Cs.: Kovács O., Nyéki, Vörös, Marnitz, Georgescu 1. Vezetőedző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 0/10, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: -, ill. -


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Decker-védés


Kimaradt debreceni előny

Ez sem gól

A meccs vége


Decker Attila nyilatkozata


- Erre számítottunk. Ez a Debrecen nemzetközi szinten is nagyon-nagyon jó csapat, tele van olyan játékosokkal..., aki a vízilabdaberkekben jártas, nyilván ismeri, hogy kik játszanak a Debrecenben. Nagyon-nagyon jó csapat egy olyan védekezéssel, amit egyszerűen nagyon nehéz áttörni, és ezt mi áttörtük most ezzel az öt góllal. Gyakorlatilag mindenki száz százalékot nyújtott, ami a múlt évben nem sikerült sajnos, de most, ebben az évben úgy álltunk ide, hogy döntőt akarunk játszani. Mindenki ott volt fejben és ez meghozta a gyümölcsét. Az elején voltak persze hibák, "nem mentünk a meccsbe", nem pörögtünk, kaptunk két hülye gólt, utána a végére abszolút meccsben lettünk. Extázisban voltak a fiúk, úgy blokkoltak, ahogy én még nem láttam őket, úgyhogy így könnyű védeni, ahogy ők védekeznek előttem. Remélem, hogy minél több ilyen pillanatot élhetek át a Szolnokkal, mert csodás érzés!

- Mi lesz holnap? Nem tudjuk még a másik elődöntő eredményét…

- Nem tudom. Én azt mondom, hogy a Vasast sem szabad lebecsülni, mert nagyon nagy szívük van, attól, hogy Viktor nem véd és Pufi talán nem száz százalékos… Mind a két csapatot… én nem kívánok senkit, hogy ki legyen. Nyerjen itt a jobbik, és azokkal fogunk megmérkőzni, és ott is, aki a jobb, az fog nyerni.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Ez megvan, Hosi. Gondolom, egy kicsit nehezebb volt, mint számítottál rá, nem?

- Nem. Megmondom őszintén, hogy nehezebbre számítottam. Kaptunk három gólt, abból az első két gól a mi iskolás butaságunk miatt volt. A védekezésünk és Decker Attila kiválóan helytállt. A támadásunkban voltak gondok, de elég volt az öt gól, hála istennek.

- Keveset kaptatok, de keveset is lőttetek. Ennek mi volt az oka?

- Fárasztó meccs volt. Nagyon sok volt az úszás. A végén fáradtan már nehezebb. Nagyon sok kapufát lőttünk, lőttem én is, ami éppen, hogy kimaradt, de hát ez van. Ők még többet lőttek.

- Mi lesz holnap?

- Nem tudom, várjuk az ellenfelet, szeretnénk nyerni.

- Azt gondolom. Nagyon elfáradtatok? Ki tudjátok egy nap alatt pihenni ezt?

- Én úgy gondolom, hogy itt már nem lehet kipihenni egy meccset. Mind a két csapat fáradt lesz szerintem a döntőben. Nem hiszem, hogy a következő elődöntő könnyebb meccs lesz, mint a miénk. Két fáradt csapat lesz, majd valaki nyer, reméljük, mi.

- Köszönöm, Hosi, holnap találkozunk. Szia.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Tamás nyilatkozata


- Hát, Tamás, ez nem sikerült, de nem sok hiányzott, tulajdonképpen egy-két perc volt, amin elment ez a meccs! Te hogy látod?

- Én úgy látom, hogy nagyon-nagy fegyelmezetlenség történt támadásban, az emberelőnyök kihasználásánál, azokról a helyekről lőttük el a labdát, ahonnan nem szabad! Többször, egymás után, 3:2-nél a jobboldalról ellőttük a labdát. Abból a három fórból ha csak egy bemegy és elmegyünk 4:2-re, és nem kapunk belőle gólt, és nem 3:3 lesz, akkor másképp alakulhatott volna az egész mérkőzés. Nagyon-nagy fegyelmezetlenségek voltak elöl. Én azt gondolom, természetesen van olyan mérkőzés, amikor nem nekem kell sok gól lőni, de az hogy talán egyet tudtam ellőni az egész mérkőzés alatt - és nem azért mondom, már ismertek engem, hogy nekem nincs annyira szükségem arra, hogy nyolc gólt lőjek - de az, hogy azokban a szituációkban, amikor tényleg üresen maradtam emberhátrányban sosem érkezett meg a labda se hozzám, se azokhoz a játékosokhoz, akikkel kijátszottuk volna az emberelőnyöket, hanem elpüföltük olyan szituációkban, olyan helyzetekből, indiferens helyzetekből, amik nem voltak helyzetek... Természetesen ki is hagytuk a fórokat... Saját magunkat vertük meg! Gratulálok a Szolnoknak. Én azt gondolom, hogy ma nem játszottak jól ők sem, de mégis elöl, azt az egy-két hibát, amit mi ejtettünk, ők kihasználták, és belőtték. Gratulálok nekik, de azt gondolom, hogy saját magunkat vertük meg a fegyelmezetlenségünkkel. A pozitívum az volt, hogy a védekezés kezd összeállni, de nehéz bármi mást mondani. Nem erre számítottam. Sajnálom, és nagyon csalódott vagyok!

- Köszönöm szépen!

Lejegyezte : Varga Bogi



Alex Giorgetti nyilatkozata


- Alex, ez most nem sikerült! Mi történt, hol ment el a meccs?

- Hát, én sem tudom! Ha visszanézzük a meccset…. esküszöm, ha megérdemelte volna a Szolnok, hogy jobban játszott volna, meg szép figurákat csinált volna… De bele kell gondolnunk, vezettünk 2:0-ra és sajnos tízből egyet lőttünk be, ha többet lövünk be, akkor  megnyerjük! Ilyen magas szinten így egy meccset nem lehet megnyerni, sajnos.

- De nem játszottatok rosszul.

- Nem játszottunk rosszul, az edző is azt mondta, hogy ha kevés gólt kapunk, akkor meg lehet nyerni ezt a meccset. A Szeged ellen jól ment a támadás, de rosszul ment a védekezés, ma rosszul ment a támadás, és jól ment a védekezés….

- Hogy érzed magad Debrecenben?

- Nagyon jól érzem magam. Szeretem az edzőt, a csapatot, jó hangulat van. Azt nagyon sajnálom, hogy szerintem mi dobtuk el a meccset ma, amúgy gratulálok a Szolnoknak, mert jól játszott, de … Mit mondjak?! Sportembernek kell lennem, megérdemelték ők is, de ha visszanézem a meccset azért fáj, mert 2:0-ra vezettünk, és tízből egyet lőttünk be emberelőnyben. A mai vízilabdában, ha belősz, csak négyet-ötöt megnyered a meccset. Így alakult, amit azt jelenti, hogy nem jött el a mi időnk, majd később talán valami ki fog alakulni. Megnézzük, hátha valami lesz!

- Köszönöm szépen!

Lejegyezte: Varga Bogi


Szeged-Vasas 10:9 (3:3, 2:3, 2:2, 3:1)
Komjádi uszoda, v.: Németh A., Vojvoda
Szeged: Baksa, Kunac 2, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Szivós 4, Molnár T., Younger. Cs.: Decker Á., Kayes 3, Juhász Zs., Somogyi, Török. Vezetőedző: Vincze Balázs
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 2, Katonás 1, Vámos 4, Oeler 1, Takács B., Steinmetz Á. Cs.: Csapó, Fazekas, Angyal, Hőna, Hárai 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 5/7, ill. 0/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Kayes harmadik gólja


Vámos negyedik gólja

Kunac második gólja


Szivós negyedik gólja, ötméteres

Kimaradt Vasas-előny

Most sincs egyenlítés

Takács ejtése

A meccs vége


Molnár Tamás nyilatkozata


- Nagyon nehéz mérkőzés volt, mi erre számítottunk. Nagyon jól védekezett a Vasas, különösen mondjuk Takács Bálint, aki a negyedik negyedben kapta védő létére az első személyi hibáját. Összességében győzni jöttünk, az megvolt, ha egy kicsit nehezebben is. Remélem, holnap jobb lesz.

- Mivel nyertetek szerinted?

- Szerintem jobb csapat vagyunk, végigdaráltuk a mérkőzést, próbáltuk kompenzálni azokat a hiányosságokat, amiket nem kaptunk meg, és meg kellett volna. Én azt gondolom, hogy nagyon egységesen játszottunk, az volt az előnyünk.

- Holnap mi lesz? Nagyon erős volt a Szolnok is.

- A Szolnok is egy nagyon jó csapat, játszottunk már velük. Ez egy kupadöntő, háromesélyes. :)

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Török Béla nyilatkozata

- Azt hiszem, hogy ilyen visszatérésről álmodtál, nem?

- Félig, mert én ezt a visszatérést "kétmeccsesre" terveztem, a holnapival együtt lesz igazából teljes értékű, hogyha sikerül. Remélem, hogy sikerül. Nyilván ennek elengedhetetlen függvénye volt a mai meccs. Sikerült megvernünk a Vasast a Komjádiban, ami azért nem egyszerű történet, de sikerült. Holnap még egy meccsen győznünk kell, és akkor megvédtük a kupát, illetve újra megnyerjük, mert nincs azon mit megvédeni. Remélem, és tényleg, azért az jól esne.

- Hogy érezted magad a vízben? Mégiscsak hosszú idő után tértél vissza.

- Elfáradtam nagyon. Próbáltam kicsit "lebutítani", leegyszerűsíteni a játékomat, nem belemenni olyan dolgokba, amik esetleg régebben mentek, de hát, már mikor volt az... A védekezésre koncentráltam. Volt benne pár hiba, de hát ez most így sikerült. Lépésről lépésre.

- Holnap mi lesz?

- Egy Magyar Kupa-döntő. ;)

- Nem mondod...

- Nem tudom, nem akarok jósolgatni. Mondom, mi két meccsért jöttünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, annak ellenére gratulálok, hogy nem jutottatok döntőbe. Nagyon nagy meccs volt. Min ment el, mi az amivel fölétek kerekedtek?

- Sajnos elfáradtunk a végére fejben, nem fizikálisan. Fizikálisan nagyon jó erőben voltunk az egész mérkőzés alatt. A végén is jól bírtuk, sajnos nem tudtunk koncentrálni a végén. Megvolt a lehetőségünk arra hogy nyerjünk, sajnos nem sikerült.

- A meccs első szakaszában végig vezettetek, sok hiányzott ahhoz, hogy elhúzzatok?

- Nem. Jobban kellett volna összpontosítani azokban a döntő szituációkban, amik adódtak a mérkőzésen. Csak erre tudom fogni, hogy az egész mérkőzésen jól döntöttünk, jó döntéseket hoztunk, a végén nem tudtuk megvalósítani ezeket.

- Az utolsó jó néhány emberelőny úgy maradt ki, hogy esélyetek sem volt. Elfáradtatok?

- Nem mondanám, hogy nem volt esélyünk, hanem rossz döntéseket hoztunk a végén. Amikor a legfáradtabbak vagyunk és a legjobban szükség van rá, akkor kell a legjobban koncentrálni, ez ma nem sikerült.

- Végül azt kérdezem amivel kezdenem kellett volna: hogy vagy, mi bajod volt és milyen állapotban vagy?

- Be van csípődve a derekam és még a csuklóm se gyógyult meg száz százalékosan, sajnálom hogy nem tudtam többet hozzátenni ma... Lehet, talán könnyebb dolga lett volna Ádámnak is, meg a többieknek is, hogyha teljesen egészséges vagyok.

- Köszönöm szépen Pufi!

(Lejegyezte: Danna)



Vámos Márton nyilatkozata


- Hát Marci..., nagyon jól játszottál, szórtad a gólokat, de így se sikerült. Milyen érzéseid vannak egy ilyen meccs után, ahol tényleg jól játszottál?

- A meccs előtt azt hittem, hogy ha kikapunk akkor dühösebb leszek, de most nem érzek ilyet magamban. A Szeged megérdemelte a győzelmet. Az elején, meg a meccs közepén úgy gondolom, hogy mi uraltuk a meccset és a végére elfogytunk. A Szegednek szerintem kicsivel hosszabb a kispadja, ezért jobban bírta, úgyhogy valahogy meg kell oldani, hogy a meccs végére is megmaradjunk, ne csak az elején legyen ez a nagy küzdés, hajtás.

- És hogy érzed, neked hogy ment?

- Örülök, hogy tudtam lőni négy gólt, bár abból két ötméteres volt, azt sose szoktam... be kell lőni azt is, de az csak egy ötméteres.

- Azért azt fontos belőni...

- Hát fontos belőni, de az nem olyan nehéz, mint mondjuk emberelőnyből, vagy akciógólt lőni.

- Jól van Marci, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm, ránk fér.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


Döntő (Komjádi uszoda, a belépés ingyenes):

Vasárnap, 12.20 (RTL Klub, vlv, vodapolo)





1 régi hozzászólás

AlonSolya hozzászólása
2012.11.10. 23:47

Jajjj de jó volt végre kinn lenni meccsen!! HA tehetném mindegyiken kinn lennék! :D Jól éreztem magam! Izgalmas meccsek voltak! Sajnos a holnapi döntőt mér itthonról nézem, de azis izgalmasnak ígérkezik! :)