FACEBOOK

Debreceni vízilabdamaraton - második nap

Debreceni vízilabdamaraton - második nap
hozzászólás, 2012.09.15.

Hat mérkőzéssel folytatódik szombaton a debreceni felkészülési torna. A vlv a helyszínről tudósít.

Debreceni felkészülési torna


vlv-képek a nap mérkőzéseiről


Partizan Belgrád–FTC 10:6 (3:1, 2:3, 1:1, 4:1)
G.: Subotic 5, Tanaskovics, Asanovics, Rackov, Csucskovicsm Basara, ill. MacDonell 2, Fülöp, Jansik, Szőke, Ernyey

A meccs nagy részében megint teljesen egyenrangú ellenfél volt a Fradi, még vezetett is, a végét azonban - ahogy a pénteki meccseken - nem bírták a zöld-fehérek.

VLV-VIDEÓK:

Subotic negyedik gólja


Subotic ötödik gólja


Szőke Szabolcs gólja


Tanaskovics gólja


Vasas–Debrecen 12:8 (1:1, 3:2, 4:3, 4:2)
G.: Katonás, Fazekas, Vámos, Oeler, Takács 2-2, Csapó, Steinmetz Á., ill. Letica, Weszelovszky 3-3, Halek, Komlósi

A hazaiak Varga Tamást nélkülözték, aki jobb vállának sérülése miatt már le sem vetkőzött, nézőként drukkolt csapatának. A Vasast is érzékeny veszteség érte, Hárai jobbkezének hüvelykujja reggelre megdagadt, még a Partizan elleni meccsen szenvedett húzódást a játékos, akit így nem is neveztek a meccsre.

A Vasas helyenként meglepő összeszokottságot mutatva, szép gólokat lőve, magabiztosan nyert.

VLV-VIDEÓK:

Katonás második gólja


Weszelovszky harmadik gólja


Takács Bálint gólja


Csapó Miklós ötméteresgólja


Komlósi gólja


Fazekas második gólja


Szolnok-Eger 10:6 (2:2, 2:0, 5:2, 1:2)
G.: Alekszics, Marnitz, Pásztor, Kis G. 2-2, Gocics, Georgescu, ill. Gerritse, Graham, Kovács G., Varga II. Zs., Seman, Bundschuh

A Szolnok a meccs egy-egy szakaszában nyomasztó fölényben volt és könnyed lazasággal értékesítette lehetőségeit. Az egriek (akiknél már szerepelt Salamon Ferenc) igyekeztek visszajönni a meccsbe, de ez csak többé-kevésbé sikerült.

VLV-VIDEÓK:

Graham gólja


Pásztor második gólja


Hosnyánszky labdát szerez emberhátrányban


Bundschuh gólja


FTC-Vasas 5:9 (0:2, 0:1, 2:2, 3:4)
G.: Paján 3, Szőke, Kárteszi, ill. Angyal, Vámos, Oeler 2-2, Katonás, Fazekas, Steinmetz Á.

A Vasas végig vezetve, biztosan nyert. A piros-kékek kapuját Nagy Viktor visszafoglalta a délelőtt védő Barabástól.

VLV-VIDEÓK:

Szőke ötméteresgólja


Angyal első gólja


Oeler második gólja


Kárteszi gólja


Angyal második gólja


Fazekas gólja


Paján gólja


Debrecen-Szolnok 6:8 (1:0, 3:4, 2:2, 0:2)
G.: Korolija 2, Vindisch, Halek, Letica, Weszelovszky, ill. Negrean 2, Hosnyánszky, Alekszics, Marnitz, Pásztor, Kis G., Georgescu

A nagyon lelkes hazaiak végig partiban voltak, pedig Varga Tamás után centerüket, Misicset is elvesztették. A délelőtti mérkőzésen beszakadt az idegenlégiós dobhártyája, egy hónap kényszerpihenő vár rá. A hazaiak kapuját Nébald Olivér védte, s a tornán játéklehetőséghez jutó többi fiatal magyar kapushoz hasonlóan ő is remek teljesítményt nyújtott.

VLV-VIDEÓK:


Alekszics gólja

Nem volt bent

Georgescu gólja


Varga Tamás (Debrecen) nyilatkozata


- Csuvi, először is egy kis egészségügyi helyzetjelentést kérek, mert a legutóbbi két mérkőzéseteken nem játszottál és láttam, hogy nagyon jegelted a jobb válladat. Mi történt?

- Így van. Az első mérkőzésen sajnos meghúzódott a vállam. Azt hogy pontosan mi történt, még nem tudni. Az valószínű a mai röntgenfelvétel alapján, hogy nem szakadt le ez az izom, ami tartja ezt a köpenyt, és helyén van a vállam, az ízületben. Hogy az izom mennyire károsodott, azt holnap nézzük meg ultrahanggal, vagy ha esetleg kell, esetleg MR-vizsgálattal is. Akkor tudok többet mondani ezzel kapcsolatban. A fájdalom sokat csökkent. Járok itt egy nagyon szuper specialistához, aki a debreceni Lokinak a rehabilitációs vezetője, ő kezelget engem most és nagyon sokat segített a vállamon. A tegnapi fájdalomhoz képest ez a mai azért jóval kisebb már. Úgyhogy én abban reménykedem, hogy ez egy nagyon csúnya húzódás és akkor 4-5 nap múlva már tudok újra száz százalékosan edzeni és utána játszani is. Picit lehet, keményebben kezdtem el ezt a hetet, mint ahogy kellett volna, mert az emberben akkora a motiváltság, hogy végre tényleg egy jó kis csapatunk van, de majd most óvatosabb leszek a jövő héten, hogyha újra elkezdjük. Más semmi különös nem történt. Én annak örülök nagyon, hogy a doktor úr ma azt mondta, hogy helyén van a vállam, nem szakadt le semmilyen porc, semmi olyan amit esetleg műteni kellene, legalábbis ma ezt mondták nekem.

- Gondolom azért is sajnálod, hogy nem játszhattál a mai meccseken, mert a csapat nagyon ott van. Tehát a vereségek is nagyon szoros vereségek, tulajdonképpen egy játékos hiányzik, "a Csuvi", ez megfordulhatott volna akár győzelemmé is. Milyen a csapat? Értékeld légyszíves így az első egy-két hét után.

- Semmi más nem hiányzik most a csapatnak, csak együtt játsszunk. Sajnos egy meccset tudtunk együtt játszani ugye az Eger ellen, akkor nyertünk 5:3-ra hála Istennek. Most tényleg, jól mondod, én is úgy látom, hogy masszív a védekezés, van négy játékosunk, Süveges Máté, Komlósi Peti, a Letica, Boris és én, s tulajdonképpen mind a négyen bármikor tudunk bekkelni, ebből három játékos tud centert is játszani. Emellett van még két nagyon erős centerünk. Úgyhogy ez az a középtengely, és van egy szuper kapusunk, aki szerintem az egyik legjobb a magyar mezőnyben. Ez egy nagyon erős tengely. Emellé természetesen azért még vannak jó lövők, Feri, Wesze, Kállay Márk, Halek Marci. Tehát én azt gondolom, hogy jó kis masszív csapat jött össze, lövőerőben is és középtengelyen is nagyon erős. Ma például ugye a Szolnok ellen 7:6-nál ha belőjük azt a fórt, akkor 7:7 a vége, nem 8:6. Nem játszott ugye ma Szása, nem is az elsőszűmú kapusunk védett, ennek ellenére a Szolnok komplettül játszva éppen hogy nyert ellenünk. Azt gondolom, hogy semmi szégyenkezni valónk nincs ezen a tornán eddig, sőt, azt kell, hogy mondjam, az én megítélésem szerint csak az hiányzik, hogy minél többet együtt játsszunk. Hogyha együtt játszunk és összeszokunk, akkor teljesen rendben lesz.

- Köszönöm Csuvi és arra kérlek, hogy a későbbiekben majd egyszer külön beszéljünk Londonról és a válogatottságról. Itt a torna volt a téma.

- Majd egyszer...

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


Eger–Partizan Belgrád 14:11 (4:3, 5:4, 2:1, 3:3)
G.: Bátori, Mezei, Kovács G., Salamon, Varga II. Zs., Chilkó 2-2, Gerritse, Graham ill. Mitrovics 3, Rackov, Cuk, Dedovics 2-2, Subotics, Obradovics

Szórakoztató meccs volt, sok góllal, az Eger előbb elhúzott, majd a szerbek visszajöttek a meccsbe és úgy tűnt, talán meg is fordítják az állást, a meccs utolsó szakaszában azonban határozottan játszottak az egriek. Kapujukat két negyeden át a fiatal Sándor, majd Bisztritsányi védte, mindketten szintén jól teljesítettek.

VLV-VIDEÓK:

Mitrovics második gólja


Salamon második gólja


Mezei második gólja


Milos Cuk gólja


Kovács Gábor második gólja


A torna vasárnapi programja:

10.00
Eger-Vasas

11.15 Partizan Belgrád-Szolnok

12.30 Debrecen-FTC

TUDÓSÍTÁSUNK VIDEÓKKAL, FOTÓKKAL AZ ELSŐ NAP ESEMÉNYEIRŐL

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk37394
2012.09.19. 01:37

fent

Szalus hozzászólása
Szalus37390
2012.09.18. 22:51

A második napról nem lesznek képek?