FACEBOOK

Irány Újvidék - Debreceni búcsúinterjú Miroszlav Bajinnal

Irány Újvidék - Debreceni búcsúinterjú Miroszlav Bajinnal
hozzászólás, 2021.07.06.

Csaknem egy évtized után tér haza Újvidékre Miroszlav Bajin, aki a Debrecen vezetőedzőjeként az OB1-ben maradás kiharcolása után búcsúzik a cívisvárostól. A klub által közzétett interjúból idézünk: 


Miroszlav Bajin előbb a debreceni utánpótlásban, majd az OB1-es csapat élén végezte edzői munkáját, a mérkőzéseket követő sajtótájékoztatókon magyar nyelven nyilatkozott.

A szerb szakember a 2000-es születésű debreceniek gyermekcsapatával országos bajnokságot nyert, most pedig osztályozón, a Nagykanizsa ellen sikerült az irányításával megtartaniuk az OB1-es tagságot a debrecenieknek. 

Most hazatér családjához, az Újvidék vezetőedzője lesz, ez a klub ősszel az Eurokupában képviseli a szerb színeket.

Idézetek a klub honlapján megjelent interjúból:


Megismertem egy új kultúrát, egy másik vízilabda stílust, egy teljesen más hozzáállást, legyen szó a sportról vagy a mindennapokról. A magyar kultúra egészen páratlan és gazdag, és ehhez párosul egy olyan nyelv, amelynél szerintem nincs kifejezőbb a világon. Nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült elsajátítanom a nyelvet. A szülők hozzáállása a gyerekekhez is példaértékű, ezt szívesen látnám Szerbiában is. Hiányozni fog a város és ez a gyönyörű uszoda is, ahol minden adott ahhoz, hogy tovább éljen ez a kivételes sportág.


Számomra is megdöbbentő volt, hogy mekkora rajongás övezi a vízilabdát Magyarországon. Hihetetlen szerelem van az ország és a vízilabda között, ez kb. olyan, mint Anglia és a foci, vagy Kanada és a jégkorong. A Margitsziget a vízilabda temploma, olyan hangulatot és atmoszférát még sehol nem tapasztaltam, mint ott. Az egész ország rajong a sportágért, kortól és nemtől függetlenül. És nemcsak a válogatottról beszélek, elég megnézni a Nagykanizsa elleni osztályozónkat. Debrecenben több száz ember jött ki az uszodába, és még 500 km-rel arrébb is elkísértek minket jó néhányan. Ez mind örök emlék marad számomra.


Szurkolóként már hamarabb is jövök, hiszen attól még, hogy már nem dolgozok itt, tervezem, hogy néha visszatérek egy-egy meccsre vagy találkozásra. Itt lettem először OB1-es edző, örökké hálás leszek a klubnak, hogy megkaptam a lehetőséget. Most a legfontosabb a következő, újvidéki fejezet az életemben, innentől csak erre koncentrálok. Nem zárom ki, hogy egyszer még visszatérek, de akkor már sokkal jobb edzőként szeretnék ismét leülni a DVSE kispadjára. Abban viszont biztos lehettek, hogy tiszta szívből szurkolni fogok a csapatnak a jövőben is, hiszen ez az én második otthonom!


A TELJES INTERJÚ