FACEBOOK

Szécsi Zoltán Londonról, a Fókusz-riportról

Szécsi Zoltán Londonról, a Fókusz-riportról
hozzászólás, 2012.08.25.

London utózöngéiről, személyes terveiről és a napokban nagy port felvert tévériportjáról kérdeztük a magyar válogatott háromszoros olimpiai bajnok (és egyszeres ötödik helyezett) kapusát, Szécsi Zoltánt.

- Aktualitást ad beszélgetésünknek az RTL Klub Fókusz című műsorában közölt, veled készített riport. Egyik, hagyományosan "jóindulatú" kommentelőnk egyenesen úgy minősítette ezt a beszélgetést, hogy megvan az első ember, aki "megszegte a hallgatás törvényét". Visszanéztem, mit nyilatkoztál a vlv-nek az utolsó londoni meccs után. Idézem, ami elhangzott a "szóban forgó témában": "Dénesnek is köszönöm szépen ezt a tizenöt évet. Nyilván ugye voltak hullámhegyek, hullámvölgyek. Biztos vagyok benne, hogy az idő a hullámvölgyeket eltünteti, és a hullámhegyeket még jobban kiemeli." Ezek szerint leülepedett és inkább a hullámvölgyek maradtak meg benned?

- Nézd, én az RTL Klubnak is ugyanezt mondtam el, hogy voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ők azzal kerestek meg, hogy a  pályafutásomról beszéljünk, mert hogy annak a válogatottság szempontjából vége van. Ehhez képest szinte az egész egyenesen idézett bevágás Dénesről szólt. Főleg a beharangozó. Hozzáteszem: szakmai tévedések is voltak a riportban, jófej módon azt mondják, hogy én egy évet még levezetek Egerben, holott ezt egy szóval sem említettem. Nem levezetek, hanem teljes erőből csinálok még egy évet, ez száz százalékig biztos. Felháborított ez a riport és ahogy készítették, például hogy a vágókép miatt bekapcsolt kamera képe alá a mikrofon nélküli szöveg kerül, fél mondat, kivágva.... Azt egyébként arra a kérdésre válaszoltam, hogy miben változott Dénes.

Megmondom őszintén, borzasztó inkorrektnek tartom és sajnálom, hogy az egész úgy lett beharangozva, hogy én Dénesre fognám a sikertelenséget, vagy a kudarcot. Úgy gondolom, hogy a lényeg az, amit azért a riportban is benne hagytak, csak talán nem domborodott ki, mert nem ezt szánták a legfontosabbnak: mi elsősorban magunkban keressük a hibát. Én is, saját magamban, abban, hogy mit hibáztam, mit kellett volna másképp csinálnom. Ezt is elmondtam, a sok apró nüanszot is, amin múlott, de ezeket kivagdosták. Nem hiszem, hogy Dénesre kellene mutogatnunk, de egy összevágott riportból ki lehet hozni, mintha szerintem ez lenne a lényeg.

- Térjünk át akkor a saját beszélgetésünkre. Leülepedtek-e benned a londoni dolgok?

- Akkor ülepszenek le, amikor már végre új feladatom lesz.

- Azért a csalódottság tompult?

- Hát nézd, amíg nincsenek új sikerek, addig a csalódottság az utolsó élmény. Ha most az egész pályafutásomról kérdezel, akkor azt mondom: nyertünk három aranyat, egyet meg nem nyertünk meg, ami szerintem szintén meglehetett volna, vagy legalább valamilyen szép érmet nyerhettünk volna. Nem sikerült, így alakult.


- A Fókusz-riportban azt mondtad, hogy így utólag nézve ez az olimpia nem végződhetett volna másképp. Ezt hogy értetted?

- Nem nyertük meg, ötödikek lettünk és ez azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat, sőt, talán sok mindent biztosan másként kellett volna csinálnunk, akkor tudtunk volna nyerni.

- Ezt közben vagy az olimpia előtt, az elmúlt években érezted?

- Nem.

- Vagy bíztál abban, hogy rutinból menni fog?

- Nem, nem. Nem rutinból. Én valóban úgy gondoltam, hogy erősek vagyunk és nyerni megyünk ki.

- Jó néhány meccsen igazoltátok is, hogy erősek vagytok, tehát ennek volt alapja, azt mindenki láthatta, csak akkor miért nem jött ki ez a legélesebb helyzetben, szerinted?

- Egész egyszerűen túlizgultuk azokban a legélesebb helyzetekben. Tudod, az a negyeddöntő, az menny és pokol volt. Mert hogyha reálisan nézd, ha azt a meccset megnyerjük, akkor 75 százalékban érmesek vagyunk, igaz? És akkor, bármi van, emelt fővel jövünk haza. De ha azt a meccset elveszítjük, már csak kudarc lehet a végeredmény. Ebből a szempontból, azt mondom, hogy egy elődöntő, sőt, talán még egy döntő is könnyebb lett volna lelkileg. Egész egyszerűen túlságosan rágörcsöltünk arra a helyzetre.

- A teljesítményedet szakmai szempontból hogy értékeled?

- Felemásnak.

- Végül is te voltál az elsőszámú kapus, ezt ki lehet mondani.

- Szerintem nem. Nem.

- De hát te kezdtél a meccsek többségén.

- Igen, de azért ez abszolút nem volt kimondva, most az lett kimondva, hogy ezt nem kell kimondani. Az elsőszámú kapus szerintem januárban tudja, hogy ő fog védeni az x-y meccsen. Én úgy gondolom, hogy abszolút egyenrangú kapusokként mentünk ki és Dénes minden egyes meccsre külön hozta meg a döntést, hogy ki védjen.


- Ez szerinted pszichésen befolyásolt téged?

- Nyilván talán nyugodtabban készül a kapus, ha pontosan tudja, hogy mikor véd, de nem akarom a hibáimat erre fogni. Ez butaság lenne a részemről.

- Milyen volt a közösségetek? Csak három olimpiai újonc játszott a csapatban, tehát a régiek kellett, hogy meghatározzák a mentalitást.

- Én úgy gondolom, hogy borzasztó szeretetteljes volt a légkör, nagyon jó volt a közösség. Odafigyeltünk, vigyáztunk egymásra, most így utólag azt mondom, talán túlságosan is. Tehát lehet, hogy néha kellett volna, hogy nekem is azt mondják: na most már aztán szedd összeg magad! Nagy szeretet és tisztelet jellemezte az egymáshoz való viszonyt, ami jó dolog, de emellett lehet, hogy néha kicsit keményebbnek kellett volna lenni egymással.

- Viktorral milyen volt a viszonyod?

- Szerintem jó, de őt is meg kell kérdezni erről. Egy kapcsolatban lehet, az egyik ember mondja csak azt hogy jó, a másik meg nem érzi így.


- Ahogy jöttek sorra a meccsek, mit éreztetek? Fölfele vagy lefele ment a hangulati görbe, fellendülést éltetek meg vagy inkább elbizonytalanodtatok?

- Borzasztó hullámzó volt a teljesítmény. Elindult ugye azzal a szerb meccsel, utána összeszedtük magunkat, de nem sikerült megverni Montenegrót. Akkor nagyon összekaptuk magunkat, de jött az a tragikus román meccs.

- Miért tragikus? A sok kapott gól miatt? De végül is azt meg kellett nyerni és megnyertétek. Ilyen szempontból...

- Geyza..., egy román meccsről beszélünk... Az angolok ellen tök jó volt, majd jött az amerikai meccs, az szintén, és akkor következett az olaszok elleni negyeddöntő, amiről már volt szó.

- Ott ért titeket valami meglepetés, vagy csak görcsöltetek és hiába akartatok, nem ment?

- Nem ért minket meglepetés, egyszerűen csak görcsöltünk, mentünk, mentünk, nem ment. Gyakran rossz megoldásokat választottunk. Tehát ezért mondom, - visszakanyarodva a legelejére -, ezért zavart borzasztóan ez a gyakorlatilag álinterjúnak nevezhető riport, mert az egész Dénesre volt kihegyezve, holott mi voltunk a vízben.

- Mi történt az ötödik hely után? Milyen visszhangokkal találkoztál? Lelkileg milyen állapotban voltál?

- Nézd, nagyon aranyosak voltak az emberek, nyilván megértették a helyzetünket. Talán tudták, hogy bizonyos szempontból nem volt "normális" egymásután három aranyat nyerni, s azt éreztették, hogy most, amikor nem sikerült megnyerni a negyediket, ugyanúgy hősöknek tartanak minket. Ez borzasztóan jólesik. Nyilván, aki már esetleg arra a háromra is irigykedett, az az egy százalék persze most boldogan kárörvend, de hát nem hiszem, hogy nekünk azokat a hangokat kellene meghallani.

- Hogyan tovább? Mi a mostani helyzet? Gondolom, az nem változott, amit még Londonban mondtál, tehát hogy úgy érzed, valószínűleg nem leszel már válogatott, de "soha se mondd, hogy soha"...

- Ez abszolút így van. Nyilván adódhat olyan szituáció, hogy menni kell, de alapvetően szerintem már nem nekem kell menni.

- Mit tervezel? Ugye egyéves szerződésed van.

- Az Egerrel bajnokságot nyerni.

- Ebben az utolsó évben, vagy ez még nem az utolsó év?

- Simán lehet az utolsó.

- Mik a későbbi tervek? Gondolsz-e már erre? Foglalkoztat-e? Teszel-e lépéseket? Vállalkozás? Tanulás?

- Ezeken már mind túlvagyok. Tehát most csak vízilabdázom. Befejezésként még annyit: köszönöm mindenkinek, akivel a válogatottban együtt játszottam, hogy együtt játszhattam velük. Minden játékosnak és edzőnek!

- Én pedig köszönöm ezt a beszélgetést! Sikeres szezont kívánok!

(Lejegyezte: Danna)

61 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska37145
2012.08.30. 22:35

miért is harcolsz a vlv ellen (csak, hogy tudjuk...)?

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.30. 10:52

SZERKESZTŐ! . ALAPVETŐEN KÜLÖNBÖZNEK A NÉZETEINK A MAGYAR VÍZILABDA JÖVŐJÉRŐL, DE EBBEN A DOLOGBAN EGYET FOGUNK ÉRTENI. SEGÍTSÉGEDET KÉREM, HOGY DEBRECENBEN A MOST SORRA KERÜLŐ TORNÁN A CSAPATOK ADÓZZANAK TISZTELETTEL A 18 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT . TÓTH BALÁZS . EMLÉKÉNEK! AZ ÚJPEST JÁTÉKOSA VOLT. SZÖRNYŰ TRAGÉDIA MINDEN HALÁL, DE EGY ILYEN IFJÚ EMBERÉ A LEGÉRTELMETLENEBBEK KÖZÉ TARTOZIK. KÖSZI A SEGÍTSÉGET. egyébiránt harcolok ellenetek tovább.

balzs hozzászólása
balzs37139
2012.08.30. 08:16

ikuvihar, azzal \"nyomod le a biztit\" hogy elferdíted a dolgokat. Az egy dolog hogy a nemzetközi is és a bajnoki szereplés nem függ össze, az egy másik hogy az általad említett 8 alkalomból pl. 2010-ben az Eger egyedüli magyar csapatként jutott 8-ba az Euroligában, de szerinted a vasasnak még így is sikerült előtte végeznie. Az igaz hogy a bajnokságot ebben az évben is elcsalták a vasasnak, tehát innen nézve sincs összefüggés. És akkor nyilván azt is elfelejtetted hogy az előző szezonban az Egernek, az azelőttiben pedig a Szegednek köszönhette a vasas hogy egyáltalán tovább jutott a főtábláról. Valamint van az a mondás hogy: \"Egy s*ggel nem lehet két lovat megülni\" ha körülnézel külföldön nem jellemző - az elmúlt években két csapattal játszó Recco kivételével - hogy az a csapat nyerné a bajnokságot, amelyik jobban szerepel a nemzetközi kupákban. Talán még a Partizan lehet kivétel mert a szerbeknél nem volt vetélytársuk a bajnokságban. Viszont ilyen erős magyar viszonylatban sem volt a vasas, talán a 2000-es évek Honvédja hasonlítható hozzá ilyen értelemben. Ha megnézed pl a horvátoknál 2 csapat jutott F4-ba, a bajnokságot pedig a harmadik komolyabb csapatuk nyerte, ugyanígy volt pl a montenegróiaknál mikor a Kotor BL-t nyert, abban az évben a Herceg Novi nyerte a bajnokságot ha jól emlékszem.

ikuvihar hozzászólása
2012.08.29. 22:47

Tomute, Daret :) Gondoltam, balzsnál lenyomom kicsit a biztit, hátha észreveszi magát. Nem gondoltam, hogy ennyien ugrotok a témára.

Edike hozzászólása
Edike37136
2012.08.29. 12:29

Szégyenletes hogy egyes újságírók mit meg nem engednek maguknak, csak a nézettséghajhászás céljából. Mindenesetre én látva azt a bizonyos riportot nem gondoltam egy pillanatig sem hogy Dénest hibáztatná Szecska. Köszönjük ezt a riportot! Hajrá Magyarok!

balzs hozzászólása
balzs37134
2012.08.29. 11:51

ikuvihar, esetleg Csernus dokit ajánlom.

Daret hozzászólása
Daret37133
2012.08.29. 11:36

Tomute, akkor lenne teljes a hozzászólásod, ha kikeresnél valamilyen telefonkönyvből egy pszichológust, és megadnád a számát hozzászólásod címzettjének. Az írás is jó, de ha ki is beszélheti valakivel, aki figyel rá jó pénzért, meghallgatja, bármilyen sületlenséget hordjon is össze, az még jobb, hatásosabb, eredményesebb lehet.

Tomute hozzászólása
Tomute37132
2012.08.29. 10:51

Ikuvihar! Írj, írj és írj! Próbáld meg kiírni magadból a 18 évet (1989-2007), a 11 második helyet, mindent, ami fáj...Horváth Csabát, Várit, Domino-t, BVSC-t, Gerendást, Egert és az egész világot, írhatsz már a látható jövőről is, Szegedről, Szolnokról, Debrecenről...Írj, írj, írj! Írd ki magadból! :-)

ikuvihar hozzászólása
2012.08.28. 23:57

Azóta egyszer végzett a csapatod a Vasas előtt a magyar bajnokságban, hétszer pedig mögötte .

ikuvihar hozzászólása
2012.08.28. 23:55

balzs Akkor most leírom úgy, hogy te is megértsd: 8 éve van pénz az egri pólóban. Azóta egyszer végzett a csapatod a Vasas előtt, hétszer pedig mögötte. Ha jobb az Eger és csak a bírói csalások, illetve a szövetségi nyomás hatására alakult ki ez az eredmény, akkor a nemzetközi színtéren nyilván fordított a helyzet. Írd már le légyszi, mit ért el az Eger az utóbbi 8 évben az El-ben. Annyit segítek, a Vasas ez alatt az idő alatt nyolcszor jutott a nyolc közé, kétszer pedig final fourba.

lézer hozzászólása
lézer37127
2012.08.28. 20:17

Daret Azt is megkérdezhetnénk,hogy mi is volt ez a térdsérülés az olimpia előtt? Tudom Szerkesztő Úr,lerágott csont,csak bosszant,a hazudozás,és,hogy még az is előfordulhatott,hogy a VLV oldlról levettek emiatt,cikkeket. Ilyen esetek miatt lettünk ötödiket,többek közt.

lézer hozzászólása
lézer37126
2012.08.28. 20:11

qqcska Nevet vagy neveket kértél tőlem,kérlek adj,egy-másfél hónapot,és akkor majd mondok,előre is köszi a türelmed.

lézer hozzászólása
lézer37125
2012.08.28. 20:08

hiribi Megnéztem,nekem működik,talán valami beállitási probléma lehet,igy nem tudok segiteni ebben,elnézést.

Daret hozzászólása
Daret37123
2012.08.28. 14:37

Nem vagyok riporter, de én is szívesen kérdeznék Szivós szaktekintély Mártontól! \"És mondd Marci, miért jöttél haza egy év után a Pro Recco-ból? Kérlek mesél el hazajöveteled körülményeit a kedves nézőknek!\"

balzs hozzászólása
balzs37122
2012.08.28. 14:04

Rolling, mivel kint voltam azon a meccsen is nem tudom mit kérdezett a riporter és kitől és hogy ő erre mit válaszolt, de ha Szivós ezt mondta akkor tuti biztos hogy ezért nyert az Eger. Neked még az is fáj hogy volt egy év amikor a hátszél ellenére sem sikerült a vasasnak megnyerni a bajnokságot, akkor ne csodálkozz hogy a nem vasas-fanoknak pedig az fáj hogy a többi évben mindig sikerült. Mert egyébként az elő sem fordulhat hogy azért sikerült akkor a fordítás az Egernek mert jobban játszott és nem pedig sorozatos kontrákkal és emberelőnyökkel támogatták ugye? Mert hogy Magyarország egyik \"legjobb\" játékvezetője akkor is mindent megtett hogy megnyeresse a vasassal a meccset és egyben a bajnokságot, de kivételesen nem sikerült. De ezt ugye szóba sem lehet hozni, hanem szépen el kell felejteni mintha minden korrekt lett volna mindig mikor a vasas a nyert, és az volt a csalás mikor kivételesen nem... És még csak gondolni se merjek olyanra hogy korrekt játékvezetés ugye, mert akkor már vádaskodom?

qqcska hozzászólása
qqcska37121
2012.08.28. 13:27

nem, sorry.

mikasa1 hozzászólása
mikasa137120
2012.08.28. 12:14

qqcska Köszi,én is igy gondolom,és a szolnoki utánpótlásról tudsz valamit mondani?

halacska hozzászólása
2012.08.28. 12:06

Nem akarok beleszólni a színvonalas társalgásba, csak pontosítok: Sedlmayer Tamás. Egyébként rendszeresen hibásan írják...

qqcska hozzászólása
qqcska37118
2012.08.28. 11:49

Szédült - Szedlmayer Tamás beceneve. most jó?

Daret hozzászólása
Daret37114
2012.08.28. 11:26

qrumplivirág, ha kevésbé indulatosan adnád elő a dolgokat, akkor talán több megértő, és halló fülre találnál, többen kinyitnák a szemüket arra, amit közölni akarsz.

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.28. 11:10

. qqcska! feladod? neee... nem vagy te olyan! egy hívő, soha sem adja, adhatja fel! esetleg megjön az esze, s hirtelen kiszeret az addig istenítettekből, észrevéve, hogy a pillanatnyi siker, csillogás, pozíciószerzés, féltés, kitűnő megélhetés oltárán, feláldozták az általad, s általuk csak szavak szintjén hőn szeretett sportágat. aamúgy a találós kérdésre nem jött válasz tőled. lehet, hogy nem is tudod? nem is ismered a mezőnyt, a játékosokat? akkor meg miről beszélsz? he? mi? na! ez utóbbi három szavas mondat plagibácsi a Kakuk Marcibú!

Daret hozzászólása
Daret37112
2012.08.28. 10:57

?=.

Daret hozzászólása
Daret37111
2012.08.28. 10:55

qqcska, tudom, nekem is eszembe jutott, hogy a stílus maga az ember. DE. Amiket qrumplivirág, térképész, lézer... vagyis a kritikus hangok írogatnak, sajnos igaz történetek, meglátások. Ők nem a póló ellen, hanem érte vannak. (Megjegyzem, nem ismerem egyiket sem, és nem én írok különböző nicknevek alatt!) Meg mernek szólalni, rá mernek világítani problémákra, jelenségekre. És de, ennyire büdös a pocsolya. A pocsolyáknak már csak ez a büdösség az ismérve. Talán az 5. helyezés felszínre hozza, és kilöki magából az élősködőket, piócákat, kerékkötőket, a pólóból vígan megélőket, de érte tenni nem akarókat... Nekem is sokáig rózsaszín köd volt a szemem előtt, a szent révület elvette az eszemet, hogy mennyire jók is vagyunk vízilabdában. De egy idő után mindenkinek ki kell húznia a fejét a homokból. Természetesen az eddigi eredményeket elismerve, akár földig hajolva a legendák előtt. Mert ők tényleg legendák lettek! De tovább kell lépni, és meg kell újítani a szakágat, amíg lehet, amíg van rá érdeklődő (sportolni kezdő gyerek, és meccsre kilátogató néző). Nem szabad engedni, és nem szabad hagyni, hogy egyesek szétzüllesszék azt, amiért erre a honlapra látogatunk, meccset nézünk külföldön, belföldön, TV-ből, aláírásokat gyűjtünk, közös fotókat készíttetünk, pólókat vásárolunk?

qqcska hozzászólása
qqcska37110
2012.08.28. 10:19

qrumplivirag/terkepesz - feladom... daret - egyrészt a stílus maga az ember, másrészt ha igaza is van, ennyire nem büdös a pocsolya, mint amennyire ő is meg még néhányan láttatják.

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.28. 09:22

. qqcska! . én a barátom, kollégám által keveredtem ebbe a világba, s kiderült sok ismerősöm van benne. a kölyköm egyetemista, nem pólózik, pólózott soha. . egy találós kérdés, csak most, csak itt, és csak neked, ki olyan bátran teli szájjal osztod itt az észt, meg véded azt a marha nagy, és érzékeny lelkét a kivételezetteknek: szédült. na az meg melyik? hidd el, a lehető legkönnyebb kérdést tettem fel miattad! . egyébiránt elvtelen hozzáállásod a kivételezett szponzorkölykekhez felveti a kérdést, hogy : NEM TE VAGY-E INKÁBB ÉRINTETT VALAMELYIKÜK ESETÉBEN, MINT SZÜLŐ? . ui: próbálj meg nem hinni, s inni a szavait azoknak kik tönkretették a sportág jövőjét, hanem KÉTELKEDJ, DE NE ELVTELENÜL! s a legvégére. ez a sport, mármint a vízilabda, csak az amcsikban bízhat. ha ők megcsinálják lesz, ha nem, nem. a jövőt tekintve pedig áll a jóslatom továbbra is, hogy az itthonról a kivételezettek miatt elűzött tehetségek, idegen országok zászlai alatt fogják oktatni e belterjes, nepotizmustól átitatott magyar vízilabda világ csapatait úgy klubszinten, mint válogatott szinten. eme jóslatomat írd fel magadnak, mert olvasgathatod majd, midőn igen hamar bekövetkezik! olyan gyerekere nincs szüksége a jelenlegi junior válogatottban a szövetségi kapitánynak, kikre a jelenleg általa is elismerten előttünk járó, mint ez az olimpián is bebizonyosodott, országok szakemberei megütközve teszik fel a kérdést: a többiek jobbak? aztán meg kiderül, hogy nem. de mit tesz isten, a tehetséges gyerek nem egy szponzor kölke, lehet szegény család gyermeke, nem tud volvót tenni kapitány, s ki tudja még ki feneke alá, így eltakarítják a válogatott közeléből is, de akár a klubjában is megnézheti magát. tudod, ezeket a gyerekeket ragyogóan lehet befolyásolni, mint a kutyát a hol simogatom, hol büntetem módszerrel egy darab ideig. aztán felnőnek, nem csak biológiailag, hanem mentálisan, s gondolkodásban is, és levonják a következtetést: minek törjem magam minden nap akár kétszer több órán át keményen, ha így is úgy is a kedvencek, a szponzor kölykek viszik el a lehetőségeket? így szépen váltanak, akár más sportra, hiszen az alap megvan, kifejezetten labdaügyesek, s az erőnlét nem lesz gond, avagy hobby szinten folytatják s a tanulásra helyezik a hangsúlyt. csak a legkitartóbbak fognak elmenni szerencsét próbálni külhonba, de pont ezek az igazi nyerő tipusu emberek, akiket nem lehet megsemmisíteni, midig fel fognak állni. na, ezek fogják leckéztetni a kis kedvenceidet. gondolkozz el a leírtakon, s találd ki, miként lehetne rendet tenni a magyar vízilabda bűzlő mocsarában! pá!

Daret hozzászólása
Daret37108
2012.08.28. 07:54

qqcska, lehet, hogy a stílusa nem túl cizellált, viszont a tartalom sok esetben (nagy százalékban) igaz! Ez van, a szponzorgyerekek játszanak. Fölösleges ezen vitatkozni. (Nem vagyok sértődött játékos/játékvezető/apu/anyu, csak megvannak a medenceközeli infóim.) Szédültre pedig vigyázzanak jobban az illetékesek, nehogy baj legyen!

qqcska hozzászólása
qqcska37106
2012.08.28. 00:39

qrumplivirag, szerintem abba kellene hagyni ezt a durva és megalázó személyeskedést a 18 éves srácokkal kapcsolatban. rajtad kívül biztosan akad még pár szülő, aki indulatos lehetne, mert (szerinte) korosztályos szupertehetség fia ekkor és akkor kimaradt a válogatottból - és mint szülőt, teljesen meg is tudom érteni. de ne a vetélytárs srácon verd már el a port, ha tied is kimaradt! a Petyánszki meg egyébként Petlyánszki...

qqcska hozzászólása
qqcska37105
2012.08.28. 00:28

mikasa1 ha idén sem kerülnek be a négyes döntőbe, akkor mikor? van 2 jó centerük, erős és jól lövő mezőnyjátékosaik... sok fog múlni Deckeren is. első ránézésre könnyen összejöhet egy Szeged-Szolnok döntő, ahol azért a Szeged erősebbnek és tapasztaltabbnak tűnik. remélem idén jobb lesz mindkét csapat formaidőzítése (nem pukkadnak ki a playoff-ra). a fenti döntő esetleges kialakulásakor az lesz a szomorú, hogy egyik csapatnak sincs \"igazi\" uszodája (nincs komoly nézőtér a helyszíneken).

hiribi hozzászólása
hiribi37104
2012.08.27. 22:51

Szia Lézer Köszönöm a felajánlott segítséget. De amikor a videó elindul (ha elindul egyáltalán) akkor utána azt írja ki hogy a hitelesítés sikertelen (authentication failed). Előre is köszi!

Rolling hozzászólása
Rolling37103
2012.08.27. 22:11

balzs! Azt, hogy melyik bajnokságot kinek csalták el, most ne forszírozzuk. Csak egy apróság a 2011. évi döntő második meccsével kapcsolatban. A riporter Szivóst kérdezte, hogy szerinte ki lesz a bajnok. Az Egert felelte azzal az indokkal, hogy ha most nem nyer akkor soha és megszűnik Egerben a vízilabda. (Meg lehet keresni a TV felvételen.) A Vasas Egerben is majdnem végigvezetett, aztán az utolsó 5 percben fordított az Eger. Az a bajnoki döntő mi volt szerinted? Szóval, ha lehet kérni, akkor légy szíves ne vádaskodj.

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.27. 20:37

compol! . légy mindenben ilyen magabiztos, tévedhetetlen, boldogan fogsz meghalni, a saját igazadban bízva. az, hogy ideáidnak a valósághoz semmi köze, az téged ne zavarjon. ami a tényeket illeti, hacsak nem te vagy esetleg a Lőrincz papa, akkor meglehetős szomorúsággal töltene el téged is az említett játékos meccsenkénti lőlapja. avagy, mikor megjelent kesztyűben, mert neki melegen kell tartania a kezét, azt az arany kezét, s nem a lábát, hogy gólokat lőjön. aztán valahogy nem sikerült. mikor csak a gólarány számított, akkor talán igen, de meccset hozni éles meccset, az nem sikeredett. úgy gondolom, a Csapó Dudi akkor hozta magát, mikor kellett, s nem azokon a meccseken, mikor a gólarány volt a kérdés. nálam ilyen a JÓ JÁTÉKOS. nálad? az meg különösen szánalomra méltó, hogy ilyen siralmas teljesítmény mellett is a Petyánszki nem tudta miképp csókoljon be neki. mikor már végképp le kellett vennie, mert az ellenfelek is látták, milyen elvtelenül kivételezett a helyzete, s az kihasználva szórakoztak a csapattal, akkor is igyekezett bocsánatkérő hangon biztatni e korszakos kis vízilabda zsenit, hogy: nem baj Lütyő! azonnal mész vissza! az egészben a legtragikusabb, hogy a gyerekben tényleg van valamennyi tehetség, de korántsem annyi, mint amekkora hátszéllel elvtelenül tolják. ráadásul nem csapatember, hiszen világéletében kivételezett helyzetben volt, s minden csapatában azt tett amit akart büntetlenül. a karrierje ott, és akkor ért véget. függetlenül attól, hogy a felnőtt csapatig eltolták, a válogatottba betolták. a külföldi csapatok játékosai ezzel nem fognak törődni, s hülyét csinálnak belőle. közben ő így, ilyen elvtelen kivételezéssel a háta megett, elvette a helyet az esetleg tehetségesebb gyerekek elől, úgy Egerben, mint a korosztályos válogatottakban.

balzs hozzászólása
balzs37099
2012.08.27. 19:53

ikuvihar, mire kellene visszavágnom? Mert azon kívül hogy felsoroltál néhány játékost és hogy 2004-ben a vasas az Eger előtt végzett más tényt nem írtál le. Egyébként most sem én hoztam fel ezt a témát. Amit qrumplivirag ír annak az első fele nekem is megfordult a fejemben, hogy talán utópia ez az elvárás hogy korrekt verseny legyen, de ettől szerintem minden szurkoló ezt szeretné, aki nem annak nem tudom milyen fogalmai vannak a sportról, sportszerűségről. A személyeskedő részébe nem mennék bele, az általa felsorolt játékosok közül Lőrinczet láttam játszani, anélkül hogy tudtam volna hogy az édesapja borász, (ami azért Egerben előfordul, még ha nem is lesz mindenkiből az év borásza) és nem tűnt tehetségtelennek.

mikasa1 hozzászólása
mikasa137098
2012.08.27. 19:44

qqcska Mik a meglátásaid a Szolnokkal kapcsolatban? Érdekel a véleményed.

compol hozzászólása
compol37097
2012.08.27. 18:33

qrumplivirag ! gondolom te még életedben nem láttad ezeket a junior válogatottakat ugyanis kb. a 3 legjobb játékost hoztad fel hogy állítólag csókósok

szerk hozzászólása
szerk37096
2012.08.27. 13:00

Egyben az utolsó figyelmeztetés.

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.27. 12:54

- másra nézve súlyosan sértő, rágalmazó, becsületet, emberi méltóságot sértő tartalom;

qqcska hozzászólása
qqcska37094
2012.08.27. 12:54

pösze, szerintem nem jól látod: a \"tagdíj vízilabda\" miatt (a klubok az utánpótlást jelentős részben a tagdíjból tartják fenn) az edzők nem küld(het)ik el a nem odavaló gyereket - és ahogy hallottam, van ahol az idősebbek ezzel vissza is élnek. abban teljesen igazad van, hogy a havi 10-15 ezres tagdíj és a hasonló mértékű heti edzőtábori díj jelen gazdasági helyzetben kezd a túlzás kategóriába esni - ugyanakkor kérdezd meg ismerőseidet, mennyit keresnek a pólósok, és nem az egyes csapat sztárjai, hanem a meccsenként 2-5 percet játszók. úgy gondolom nem volt véletlen, hogy a Vasas nem hosszabbított a 2 \"dokival\". kissé ellentmondásosnak érzem a szitut a felnőttek és az utánpótlás pü. helyzete között (lásd pl. szolnok). lézer láttam játszani, szerintem (jelenleg) megüti a válogatott szintet. hogy jobb-e mint X vagy Y 93-as ez Horkai dolga, hogy 5 év múlva is megüti-e a válogatott szintet, az pedig az ő dolga (tud-e fejlődni).

lézer hozzászólása
lézer37093
2012.08.27. 10:53

qqcska Konkrét véleményt nem tudok mondani arról a fiúról,mert lehet,hogy láttam már játszani,de nem tünt fel,azt látom,hogy 95 januári, lehet hogy tényleg óriási tehetség,és sokkal jobb mint az itthon maradó 93 asok közül bárki. Te láttad már játszani?Mi a véleményed róla? Nem akarok filozofálgatni,de x év után mindenkinek van egy kicsi, vagy nagy defektje. pösze Teljesen igazad van,egyébként ez inkább budapesti jelenség,ott nagyban megy a lenyúlás.

pösze hozzászólása
pösze37092
2012.08.27. 08:41

Ha jól látom, személyeskedésbe kezd elcsúszni a vita. Pedig a lényeg nem kis részben ott van, hogy a vízilabda egyre inkább a gazdagék sportja. Őszintén: ki tudja ma magyarországo kigazdálkdni a nyári edzőtáborok százezres költségét? Heti 10-15-20 ezer az edzőtábor!! Illsszük már ehhez a magyar átlagfizukat....S nem lehet hiányozni, mert aki hiányzik, vagy nem tud fizetni, akármilyen tehetséges is, mehet ahova akar. Például erre is figyelni kellene a szövetség vezetőinek, nemcsak a szöv. kapitány, vagy néhány játékos lelki vívódásaira, mert ha igy folytatják, folytatjuk, eljöhet az idő, hogy egyszerüen elfogy az utánpótlás - néhány \"befolyásos\" építési, vagy ki tudja milyen vállakozó gyerekét leszámítva......

anya hozzászólása
anya37091
2012.08.27. 03:50

Biztam benne, hogy ez a rutinos magyar csapat az olimpian kepes lesz 3 meccset megnyerni egymas utan (8-bol 4, elodonto , donto), de minimum 3-bol kettot...Sajnos mar az elso - az olasz meccs - sem sikerult. Ennek ellenere, ennek a generacionak nagyon sokat koszonhet a magyar polo, hiszen a 90-es evekben minimalis fizetesekert jetszottak remek polosk, ma pedig olyan utanpotlas (17-22 eves) koru jatekosok akik nemzetkozi szinten semmitsem ertek el - pl univerziade 11-dik, EB/VB 7-8-9-dik - tobb szazezres havi fizetesekert sportolhatnak. Ami a jovo szempontjabol felo, hogy mig egy Kasas, Benedek, Kiss, Madaras, Varga stb sportemberkent alazattal keszul hetrol hetre, addig a mai \"jonevu\" sztarokban ennek nyoma sincs. Nemelyikuk meg arra is kepes volt , hogy az ifi EB legfontosabb merkozese elott kiszokjon a szallodabol ejszaka es hajnalban reszegen somfordaljon vissza...Hat ezekre epitve nem lesz egyszeru ujra nagy tornakat nyerni!

qqcska hozzászólása
qqcska37090
2012.08.27. 00:30

mindig érdekes olvasni a gyűlölködésekkel teli hozzászólásokat - megpróbálom elképzelni azokat a lelki sérülteket, amelyek saját sikertelen életük miatti összes dühöt adják ki ilyen formában (természetes álnév mögül), bemocskolva fiatalokat is. (mondjuk nem lennék meglepve, ha 1-2 nickname mögött a válogatottba be nem kerülő gyerek apja/anyja lenne...) qrumplivirág - én egyszerű vagyok, mint egy faék: mit jelentenek amiket leírtál a juniorokról? (pl Szedlmayerék építették Horkai házát??)

ikuvihar hozzászólása
2012.08.26. 23:38

balzs Annyit fröcsögtél már bírókról, elcsalt bajnokságokról, szövetségről, próbálj tényeket is felhozni. Pl. így: 2004-ben széthullott a Vasas, Kása, Kósz, Madaras, Varga T., Varga Zs. voltak a távozók. Helyettük 18 évesek hada jött: Heinrich, Kállay, Kelemen, Kuncz, Nagy V. és talán abban az évben jött Dumi is. Egerbe költözött viszont a komplett BVSC, megerősítve Nyékivel, Kiss Cs-vel, talán még 1-2 némettel. Mégis, a Vasas végzett előrébb a bajnokságban. Mint ahogy az utána következő 7 évből még hatszor. Ez nyilván folyamatosan bírói csalás és a szövetség ármánykodása volt. Akkor most vágjál vissza, és mondd el: az utóbbi 8 évben melyik csapat mit ért el a nemzetközi kupákban?

lézer hozzászólása
lézer37085
2012.08.26. 20:42

http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1310 Ha valahol megakadsz szólj,és ha tudok segitek.

hiribi hozzászólása
hiribi37083
2012.08.26. 16:30

Tisztelt Fórumozók ! Tudna valaki segíteni abban, hogy hol lehetne visszanézni az olimpia meccseit, vagy összefoglalókat (főleg azokat amiket az mtv nem közvetített) ?

lézer hozzászólása
lézer37082
2012.08.26. 16:03

balzs vagy Szivós Márton. Teljesen igazad van. Szécsi emberileg olyan amilyen,tény,ha Baksa egy kicsit is él a lehetősséggel,Szécsi itthon maradt volna,de Baksa nem élt,ez van. Az ha a játékosok közt szóbeszéd tárgya,hogy a statisztika ami a kispadon vezetődik manipulált,na az is szép. Szerkesztő Úr Itt egy páran nem jóindulattól vagy rosszindulattól vezérelve irunk,és még azt sem mondom,hogy mindig okosakat irunk,nyilván mi is tévedhetünk,de esetleg mert más a véleményünk,még szerethetjük ezt a játékot,az országot,a játékosokat,a válogatottat....

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.26. 15:50

balzs! . korrekt verseny a bajnokságban, a válogatottban, a válogatásnál?? ember! HOL ÉLSZ TE? a holdon? mondom, hogy képben legyél. Szedlmayer, marha jól építkeznek, úgy CSALÁDILAG. Jansik, marha jól értékesítenek autókat, úgy CSALÁDILAG. Lőrincz, marha jó a boruk, s támogatja a papa az Eger csapatát, s ki tudja még kit, úgy CSALÁDILAG? Telegdi, marha jól síelnek, nyaralnak a Horkaival, úgy CSALÁDILAG. A CSALÁD megértését a fantáziádra bízom.

balzs hozzászólása
balzs37080
2012.08.26. 14:51

cowk, utólag elfelejtődik ugye? Nézd vissza ha van rá lehetőséged, utána Csurka Gergely is elismerte a blogján (aki szövetségi körökön belül mozog) hogy utasítva lettek a bírók fentről hogy hogy vezessék a meccset. Amit Szecska említ az interjúban hogy az elmúlt 4 év arról szólt hogy hogyan rakhatnák ki a válogatottból az sem véletlen, ennek az áldozata lett Gergely István és Kis Gábor is, és a bekerültek érdekes módon vasas játékosok... Többek között ezért is nagyon itt az ideje az elnökség leváltásának, legyen korrekt verseny a bajnokságban, a válogatottba kerülés tekintetében és a bírók között is.

lézer hozzászólása
lézer37078
2012.08.26. 10:49

Nyugi,próbáljunk meg higgadtak maradni,annyit hibáznak,hogy saját maguk döntik le a saját szobrukat,lásd most Szécsi. Horkai-tól várják a csodát(bár csak sikerülne Neki).De ez nem mentheti meg a vizilabdát a megtisztulástól. Juhász György mondja: \" Meg kellett küzdenem itthon azért, hogy kimenjek, utána pedig azért is, hogy odakerüljek az olimpia döntőjéhez. A két harc közti különbség talán annyi, hogy az utóbbi szemtől-szebeni korrekt harc volt, az elsőt inkább nem minősíteném.\" Ha belső viszonyokról igy nyilatkozik a jelenlegi első számú játékvezető akkor ott nagyon nincs minden rendben.

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.26. 09:44

lézer! . mire a négy hónap? nem olvasod a riportokat? PONT BELEFÉR MÉG AZ A PERTH, OTT A TÁVOLI AUSZTRÁLIÁBAN! milyen jó is lesz a hideg Magyaroroszágról a nyárba utazni egyet úgy ingyé-bingyé-tálib-e? EZEK A MAGYAR VÍZILABDA TALIBÁNJAI KEMÉNYESTÜL, MARTINOSTUL, DALÁSTUL, AZ EGÉSZ BAGÁZS ÚGY AHOGY VAN. még a csapvíztől is eltiltanám őket, nemhogy az uszodák vizétől.

bogyo hozzászólása
bogyo37075
2012.08.26. 09:26

Ez gáz! Ez nincs összevágva. Nyíltan bírálja Dénest. Inkorrekt, de, mint tudjuk Szecska az életben is ilyen annak ellenére, hogy a pályafutása tiszteletreméltó....

mikasa1 hozzászólása
mikasa137074
2012.08.26. 09:06

A Fókuszt látja 7-8 százezer ember,ezt az oldalt, mondjuk 2 ezer olvashatja,igy még ez a szánalmas magyarázat sem éri el a célját. \"Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna\"

bogyo hozzászólása
bogyo37073
2012.08.26. 08:50

Ez gáz! Ez nincs összevágva. Nyíltan bírálja Dénest. Inkorrekt, de, mint tudjuk Szecska az életben is ilyen annak ellenére, hogy a pályafutása tiszteletreméltó....

cowk hozzászólása
cowk37072
2012.08.26. 08:37

balzs, a donto utan meg nem volt szo elcsalasrol, csak elkeseredetten frocsogtetek, ahogy szoktatok. leulepedett benned a csalodas es azert beszelsz hulyesegeket, vagy a valogatott szereplese dofott ennyire sziven?

Adrienne hozzászólása
2012.08.26. 00:33

Rtl azt vág össze amit akar, ha hülyét akar csinálni vkiből.A hozzászólók meg 80 százalékban hülyék minden fórumon, így az akiről szól az adott cikk akkor okos ha nem olvassa :) Mindkettő saját tapasztalat :-)

lézer hozzászólása
lézer37070
2012.08.25. 23:37

Dr Martin György: \" no meg azért, mert az utánpótlás korosztályban messze elmaradtak nemzetközi eredményeink a várttól ? hajtottunk végre személyi változtatásokat a korosztályos válogatottak élén. Dr. Horkai György irányításával új stáb látott munkához. Úgy tűnik nagyon jó irányban haladnak, hiszen sokkal több foglalkozást tartanak, sokkal több munkán alapul ez a tevékenység.\" Elnök Úr! És addig ugyan mit tetszettek csinálni? Ha csak ennyit, akkor ki a felelős?Talán Ön is? Szerintem ez a hajó már elment,kár még próbálkozni, felkapaszkodni rá. Most kellene befejezni,mint még négy hónapot várni.Mire? Minek?

qrumplivirag hozzászólása
2012.08.25. 22:42

ez az interjú, természetesen idézőjelben értem, de az oldal ezt sem engedi, mint annyi mást, nem más, mint: BLA-BLA-BLA... sajnálhatjátok, hogy ez a geyzadanna kitörölte a juniorokhoz írott kommentemet, mert abban MINDENT elmondtam a Szécsiről, a mentalitásáról, a Keményről, mentalitásáról, s az egész rakásról, mivé a magyar vízilabdát züllesztették.

balzs hozzászólása
balzs37068
2012.08.25. 22:36

toldo, kiindulva az idei elcsalt bajnoki döntő után történtekből nem Szecskát kellene kioktatni, hanem az emlegetett \"lumpenprolik\"-at és a nekik szórakozást biztosító rtl \"kanálist\"... Szecska ebből legfeljebb annyit tanulhat hogy nem ad interjút a szennycsatornának. (Elvileg a bajnokságra szóló közvetítési joguk (a hozzájuk tartozó hasonlóan \"színvonalas\" sportklubé) lejárt, remélhetőleg visszakerül a vízilabda is az MTV-hez és tudnak annak is helyet szorítani a foci mellett.) Hajrá magyar vízilabda! Hajrá Eger!

toldo hozzászólása
toldo37067
2012.08.25. 21:36

2011.május.16. Szécsi Zoltán: \"A Vasas drukkereinek viselkedéséről viszont a ?lumpenprolik? kifejezés jut az eszembe. Persze nem a tisztességes lakatosokat, vasmunkásokat akarom megbántani, de úgy látszik, a vasmunkásnegyed lakói megmaradtak vasmunkásnak. Az egri drukkerek ugyanakkor kulturált emberek. Éppen ezért, ha IQ versenyt rendeznének a két tábor között, nem lenne kétséges, hogy melyik érne el jobb eredményt.\" Ebből,és ekkor sem tanult,akkor miből gondolod,hogy majd most fog?

hiribi hozzászólása
hiribi37066
2012.08.25. 21:13

Aki már adott interjút valamilyen médiának az tudja, hogy soha sem az jelenik meg pontosan amit mondott. A bulvármédiára ez még fokozottan igaz. Én csak néhányszor adtam, de a tapasztalat mindig az volt, hogy az újságíró a saját, vagy az általa elérni kívánt hatás képére formálta az interjút. Azért ezt Szecskának mint tapasztalt hírességnek csak tudnia kellett volna. Bár lehet, hogy Dénesnek van igaza és mivel Ők valóban eddig nem bulvárosodtak, nem tudta, hogy kikkel áll szemben. Remélem jó tanulópénz volt. Hajrá Magyarok !

lézer hozzászólása
lézer37065
2012.08.25. 21:08

Szerkesztő Úr! Gratulálok nem rossz riport,bár én Nőként nem hagytam volna ennyire kimenekülni a kényes témából,de ennek ellenére el kell ismernem ez most korrekt volt. Szécsinek meg megtanulni,hogy a szavaknak súlya van.Ő az az ember aki soha nem vállalja a felelősséget,ha baj van. Egyébként nem összevágott,hanem nagyon is kerek egyértelmű mondatok voltak. Még 1 x gratula a riportért.

balzs hozzászólása
balzs37064
2012.08.25. 21:04

Érdemes egymás után megnézni a múltkori digisportos Kemény-interjút és az ominózus rtl-es Szécsi-interjút, mégpedig azért mert Kemény Dénes említi hogy a vízilabda válogatottra nem jellemző a bulvárosodás és ha vannak is problémák, ezt megoldják maguk közt. Valószínű ennek akart véget vetni az rtl, ennyit róluk... Kívánom Szecskának hogy sikerüljön a bajnoki cél, és ha ez lesz az utolsó éve akkor a legszebb befejezés, ha pedig még folytatja is az még jobb!