FACEBOOK

Gond nélkül hoztuk a papírformát

Gond nélkül hoztuk a papírformát
hozzászólás, 2012.08.04.

A magyar csapat komolyan vette a britek elleni csoportmeccset, láthatóan odatette magát és tizenegygólos győzelmet aratott. Helyszíni jelentésünk nyolc magyar nyilatkozattal és sok fotóval.

Olimpia, London, csoportkör, 4. forduló

MAGYARORSZÁG-NAGY-BRITANNIA 17:6 (6:1, 5:4, 4:0, 2:1)
London, Waterpolo Arena, v.: Moller (argentin), Danelon (brazil)
Magyarország: Szécsi, Varga T. 1, Madaras 3, Varga Dénes 1, Kásás 3, Hosnyánszky 2, Kiss G. 2, Szivós 1, Varga Dániel 1, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Nagy-Britannia: Scott, James 1, Robinson, King, Figes 1, Waller, Parsonage 1, Vincent 1, Parker 1, Scholefield 1, Ryder, O'Regan, Holland. Szövetségi kapitány: Cristian Iordache, másodedző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -/-
Kipontozódott: O'Regan (30.p.), Parker (31.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Csurka Gergely blogbejegyzése a mérkőzésről

Szabó Zoltán értékelése


vlv-képek


KEMÉNY DÉNES a magyar sajtó jelenlévő képviselőinek nyilatkozott.

- Dénes, gratulálok a győzelemhez! Megkaptad azt, amit ettől a meccstől vártál, teljesítményben, védekezésjavulásban?


- A leglényegesebb, hogy nem vesztette el a csapat azt a lelkesedését, azt a hozzáállását, ami az előző két meccsen jellemezte – nagyon sokat javultunk a nyitó meccshez képest ebben. És ez egyben egy csapda is volt, mert az angol csapat ellen nagyon könnyű lett volna bedobni a gatyát meg a sapkát, hogy úgyis simán nyerünk. Nem csak hátul, hanem elöl is ugyanazt az eltökéltséget láttam bennük, mint akár montenegrói vereségnél, akár a románok elleni győzelemnél. Szakmailag az volt a fontos, hogy az angolokat meg lehet verni hat-nyolc góllal, akár tízzel is, de nem mindegy, hogy az 12:2 vagy 18:8. Nyilván mindenki tudta, hogy az előző három meccs után nagyon fontos, hogy lenyugodjunk védekezésben és magabiztosak legyünk. Ha az ember állandóan gólokat kap, akkor egyre romlik még az is, amit eddig jól csinált, mert már nem tudja, mihez nyúljon. Az igazán erős koncentrálást a játékosokon, a nagy szív-lélek játékot, azt leginkább a saját térfélen láttam ma – annak ellenére mondom ezt, hogy a második negyedben néhány elkerülhető gól beakadt. De az egész meccsen így akartak védekezni, ahogyan az sikerült az első, a harmadik és a negyedik negyedben – nem is tudom, összesen hány gól jött akkor.

- Az amerikaiak ellen mire számíthatunk?


- Az amerikai meccs nekünk nagyon-nagyon fontos, teljesen függetlenül attól, hogy hogy fog állni a tabella, és mi lesz annak az értéke. Azért, mert elkaptunk egy fonalat hozzáállásban, kezdünk elkapni egy fonalat védekezésben, hátrányban – ma már azért néhány pozitív jel volt. Ezt mindenképp tovább kell, hogy vigyük. Ha ez sikerül, akkor szerintem meglesz az eredménye. Ennyi.

- Volt olyan személy szerint, aki húzta a többieket, vagy csapatként tudtunk ma igazából működni?

- Én azt kértem tőlük, hogy vigyázzanak arra a veszélyre, amit úgy tudnék megfogalmazni, hogy lövünk egy gólt, biccentünk és kész. Most, ha látta valaki a kispadot, látta valaki a vízben a játékosokat, azt lehetett látni, hogy ezt a mérkőzést azzal a lelkiállapottal játszottuk végig, ahogy egy olimpián bármilyen meccsen játszani kell, legyen az a nyitó meccs, legyen az a ki-ki meccs.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KÁSÁS ZOLTÁN (a brit válogatott másodedzője) a vlv-nek:

- A mi esetünkben minden mérkőzésen ugyanarról van szó, hogy megpróbáljunk egy tisztes mérkőzést játszani, mert hát azt tudni kell, hogy a feltételek…, azért itt nagyon nagy különbségek vannak. Tehát ez a csapat, ez tavaly még sehol nem volt. Én úgy gondolom, hogy az angol fiúk jól hajtottak, a magyarok is hajtottak, nyilvánvaló, nekik nagyon fontos, hogy a következő meccsen az amerikaiakat meg tudják verni, úgyhogy… És mind a két szurkolótábor" nagyon jól működött".

- Most láttad először a magyar csapat meccsét teljes egészében. Mi a véleményed?

- Ugye az angolok elleni teljesítmény alapján nehéz megítélni, de azt láttam rajtuk, hogy borzalmasan szeretnék már áthajtani magukat azokon a nehézségeken, amik az előző meccseken voltak, úgyhogy én nagyon remélem, hogy most kezdődik az olimpia!

- Köszönöm szépen, Zoli.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


MADARAS NORBERT nyilatkozata:

- Norbi, mi történt az orroddal?


- Semmi, egy megúszásnál belekönyököltek.

- A meccsről egy mondatot...

- Kicsit jobb volt mint eddig, de még most jön a neheze.

- A második negyedben négy gólt kaptatok, a harmadikban nullát!

- Sajnos ilyenek vagyunk!

- Melyik lesz az igazi arca a csapatnak?

- Reméljük, a nulla vagy az egy, anélkül nem fog menni, a négy az sok, nagyon sok!

- Egy ilyen meccsnek mi az „értelme”? Elég valószínű, hogy nyer a csapat, hogy készültök egy ilyenre?

- A taktikai dolgokat lehet gyakorolni, tulajdonképp egy jó edzés, ugyanakkor mégis egy meccs az olimpián, amit azért nagyon komolyan kell venni.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, hogy maximális koncentráltsággal tudtunk védekezni, nagyon tetszett, nagyon jó volt. Néha kicsit talán szerencsés gólokat is lőttek nekünk, ami nyilván az angol „tét nélküli” pólóból adódik, de borzasztóan tetszett – főleg a második félidőben – az a kőkemény retesz, ami a védekezésben volt.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Jó volt a meccs, azt gondolom, hogy ez a sok-sok beszélgetés, amit csinálunk a szünnapokon a védekezéssel kapcsolatban, meg egyáltalán, hogy a kohéziós erő újra összeálljon, elkezdett már dolgozni és hatni. A védekezés sokkal-sokkal jobb volt. Egy-egy hiba volt, megint úgy jött be labda centerbe, amit egyszer már megbeszéltünk, ahogy nem lehet, de már jobban látszik, hogy hátul stabilabb és szervezettebb a dolog. A hátrányokat is kezdjük összerakni szépen. Ha ezen az úton megyünk tovább, elöl nincs gond, az látszik, erőállapotban nincs probléma a csapattal, hátul csak a fej, a pszichés dolog kell, hogy összeálljon a védekezésben és megértsük egymást a kapussal. Én azt látom, hogy kezd ez a dolog összeállni. Jó főpróba volt a mai meccs az USA, majd a negyeddöntő előtt. Gratulálok szerintem már sokkal jobb volt, mint eddig.

(Lejegyezte: Tina)


BIROS PÉTER nyilatkozata:

- Nem csodálkozom azon, hogy a magyar szurkolóknak kétségeik lettek a címvédést illetően. Kicsit csökkenhettek az esélyeink, de úgy érzem, hogy még mindig ott vagyunk azok között, akik megnyerhetik az aranyérmet. Természetes, hogy most mindenki a horvát, a szerb és a montenegrói csapatot tartja favoritnak, de nem baj, foglalkozzon velük mindenki. Mi úgy fogunk bejutni a döntőbe - és ott remélhetőleg nyerni -, hogy csakis saját magunkkal foglalkozunk.Ha magas koncentrációval játszunk, és ezt végig tudjuk vinni a meccs elejétől a végéig, akkor nem lesz gond. Akkor van baj, ha egy kicsit lankad a figyelem. A szerbek elleni meccsen volt egy négyperces periódus, amikor az ellenfél négy gólt szerzett zsinórban, mi pedig egyet sem - innentől kezdve tartották ezt a különbséget.  Nem tudom, mi lett volna, ha a két, papíron gyengébb ellenféllel kezdünk. Én mindenesetre örülök, hogy a hibák az első meccsen jöttek ki, nem pedig az egyenes kiesés szakaszban, mert akkor ki tudja, hová jutottunk volna.


KISS GERGELY a vlv-nek:

- Amit szerettünk volna már a Montenegró elleni meccsen is megvalósítani, hogy a védekezésünk helyreálljon, ahogy a felkészülési tornákon elég jól sikerült, az mostanra kezdett egy kicsit összeállni. Az angolok gyengébbek az eddigi ellenfeleinknél, de fontos volt, hogy ne kapjunk nagyon sok gólt. Az első és a negyedik negyedben egy-egy kapott gól, illetve a harmadikban a nulla az nagyon jó, előrelépésnek tűnik. Persze mindig van javítani való, elöl is egy pár olyan helyzetet kihagytunk, amit a mi szintünkön be kell lőni, és hátul is a második negyedben azért ott volt két-három hiba. Ezeket tovább próbáljuk javítani, ezen dolgozunk mind mentálisan, mind fizikálisan is. És nagyon örülök, hogy ilyen sokan vannak a meccsünkön és tényleg köszönjük szépen nekik!

(Lejegyezte: Danna)


STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Örülök ennek a meggyőző győzelemnek. Védekezésben kipróbáltunk új dolgokat is, amit eddig nem. Ezek többnyire sikerültek. Végre kevés gólt kaptunk. Pont jó volt ez így most, előreláthatóan négy nagyon kemény mérkőzés következik, úgyhogy azokra készülünk és önbizalom szempontból jó volt ez a mai, illetőleg a tegnapi két erős edzés is, bízom benne hogy kijön majd ezek hatása.

(Lejegyezte: Danna)


A magyar csapat legközelebb hétfőn, hazai idő szerint 16.30-kor játszik, utolsó csoportellenfelünk az Egyesült Államok válogatottja lesz.

A torna további szombati eredményei:

A csoport

Horvátország-Ausztrália 11:6 (2:1, 3:1, 3:2, 3:2)

Görögország-Spanyolország 9:11 (3:4, 2:4, 2:1, 2:2)


Olaszország-Kazahsztán 9:6 (4:2, 4:2, 1:1, 0:1)

A csoport állása négy forduló után:

1. Horvátország 8, 2. Spanyolország 6, 3. Olaszország 5, 4. Görögország 3, 5. Ausztrália 2, Kazahsztán 0 pont

B csoport:

Montenegró-Románia 12:8 (3:1, 2:1, 3:2, 4:4)

Szerbia-USA 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2)

A csoport állása négy forduló után:

1. Szerbia 7, 2. USA 6, 3. Montenegró 5, 4. Magyarország 4, 5. Románia 2, 6. Nagy-Britannia 0 pont

Az utolsó forduló programja csoportunkban (időpontok magyar idő szerint):

5. forduló (augusztus 6., hétfő):
11:00 Kazahsztán-Horvátország
12:20 Görögország-Ausztrália
15:10 Románia-Szerbia
16:30 MAGYARORSZÁG-USA
19:20 Nagy-Britannia-Montenegró
20:40 Spanyolország-Olaszország

OLIMPIAI ALOLDALUNK AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVVEL, A MAGYAR JÁTÉKOSOK NACIONÁLÉJÁVAL


18 régi hozzászólás

lézer hozzászólása
lézer36694
2012.08.05. 21:18

hiribi A ma világában érték,hazudni,csalni,sunyiskodni,himelni-hámolni,kifogásokat keresni,nem vállalni a felelősséget,ezt a világot képviseled Te is. A többi amit irtál butaság.

balzs hozzászólása
balzs36693
2012.08.05. 20:52

Tetszik Biros Peti nyilatkozata (nem mintha a többiekével bármi problémám lenne), ha a csapatkapitány így látja az szerintem mindenképp biztató jel. Kívánom hogy igaza legyen. Tehát mindent bele! Hajrá magyarok!

hiribi hozzászólása
hiribi36692
2012.08.05. 20:27

Kedves Góliát! Maximálisan igazad van. Nem akarok pszichológiai fejtegetésekbe bocsátkozni, de mindenki amikor valamiről véleményt alkot a nyilvánosság előtt, akkor igazából magáról beszél. Ezen a fórumon néhányan a saját problémájukat próbálják kibeszélni magukból. Ez érthető, és természetes. Legyünk hozzájuk megértőek és türelmesek. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez minden idők legnagyobb vizilabda csapata.Magasra tették a mércét, de emiatt nehogy már csak kritizálni tudjunk. Itt EMBEREKRŐL van szó akik az elmúlt 20-30 évet a medencében töltötték kínkeserves edzéssel, és eredményeikkel óriási örömöket okoztak a Magyar Nemzetnek (igen, mind a 15 millió magyarnak). Úgyhogy azt ajánlom néhány önjelölt \"szakembernek\", hogy hátrébb az agarakkal. Ezt a fórumot mindenki olvashatja (még a csapat tagjai is) azért ezt nem felejtsük el. Úgyhogy akinek nem építő jellegű kritikája van, az menjen pszichoterápiára és mondja el a terapeutának, hogy neki nincsenek sikerei az életben és ezt próbálja a vizilabda csapat sikereivel pótolni. HAJRÁ MAGYAROK !!!

toldo hozzászólása
toldo36691
2012.08.05. 20:26

A tabellát is próbáld meg kitörölni!!!

gòliàt hozzászólása
2012.08.05. 14:59

Kedves qqcska! Nagyon koszonom a hozzaszolasodat. Azt hiszem, egyesek durva tulzasokba esnek. A TV elott, fotelbol, a hideg sor mellett konnyu azokat ocsarolni, akik dolgoznak az ermekert. Ha pedig sikerul megszerezni, ugyanezek a szemelyek a melluket fogjak verni, hogy megvan az olimpiai dobogo! Igazad van, erdekes jellemek!

gòliàt hozzászólása
2012.08.05. 14:48

kedves adika3! Nem gondolod, hogy egy kicsit tullosz a celon, amikor kioregedett, plottyedt jatekosoknak titolalod azokat, akik sorban aranyermeket hoztak a mi kis orszagunknak? A fiatal jatekosok sem mukodnek az elejen az \"oregek\" tapasztalatai nelkul. Az ilyen ocsarolo hozzaszolasok nem magyar vizilabda-szurkolokhoz meltoak. Ki es mit hibazott, azt majd az olimpia utan kell megbeszelni, most szurkolni kell, segiteni a jatekosokat a szeretetunkkel, ez ami feladatunk. Aki nem igy viselkedik, menjen szurkolni a szerbeknek! Konnyu a fotelbol vizilabdat nezni! Aki igy ocsarolja a sajat hazajanak legnagyobb csapatat, nem szeretheti igazan a vizilabdat.

toldo hozzászólása
toldo36683
2012.08.05. 14:09

szamárhegy Akkor legalább Te mondj már valami pozitivat!

qqcska hozzászólása
qqcska36682
2012.08.05. 13:26

ezt a sok véleményterrorista okostojást... aki utólag megmondja a tuttit, és más véleményét (Csurka, Szabó) földbe döngöli... ilyen szinten fikázni a csapatot már az első meccs óta, érdekes jellem(ek)re vall - hiszen a klasszikus mondást kicsit kiforgatva, az olimpia még el sem kezdődött! :-)

szamárhegy hozzászólása
2012.08.05. 13:18

lézer, Az egy dolog, hogy rosszindulatú és személyeskedő elemei vannak szinte minden hozzászólásodnak, de miért gondolod, hogy ezt minden játéknap után, nagy terjedelemben, önmagad ismételgetve kell ráerőltetni másokra?

V7 hozzászólása
V736680
2012.08.05. 13:06

Még lehet szerencsénk az olimpián! Egyes hírek szerint a szerb és montenegrói csapat, szteroiddal hizlalt grill nyúlhúst fogyasztott az olimpia előtt! De lehet, hogy ezek csak áll hírek! :)

V7 hozzászólása
V736679
2012.08.05. 12:49

Ádika3, lézer! Igazatok van! De most már sokat nem tehettek! Mindenki látja, hogy a csapat, se mentálisan, se fizikálisan nincs toppon! Sőt a csapat egység sem az igazi, és az ellenfeleken kívül még a biológiával is meg kell küzdeni! Vámost én is hiányoltam már! De ettől a negatív kritikától nem lesz jobb a csapat, igaz attól sem ha körülajnározzuk őket! Az olimpia végén kell értékelni,de keményen! Az újságírókról meg ennyit: http://m.cdn.blog.hu/ma/magyarinfo/MPQYI%20-%20Imgur.jpg http://m.cdn.blog.hu/ma/magyarinfo/o8Tww%20-%20Imgur.jpg Megy a hülyítés és a parasztvakítás ezerrel mindenhol! Miért pont a sportújságírók legyenek kivételek!

ádika3 hozzászólása
ádika336678
2012.08.05. 12:26

Kedves Góliát....ha ezek a fiúk már megtették a magukét 4 évvel ezelőtt, akkor miért nem kezdtünk el fiatalítani? Mi értelme van 35 éves kiöregedő már mindent megnyert(ambíció nélküli) játékosokat kiküldeni egy olimpiára? Vegyük példának Kiss Gergelyt, hatalmas lövőerő VOLT, jelenleg inkább a játék leépítésében játszik szerepet, gondolok itt a folytonos emberelőnyökben eladott labdákra és hasonlókra....miközben például van egy vámosunk akinek a lövése gyakorlatilag védhetetlen és K.G.-nél tuti kevesebb labdát szórna el, de ő nem olimpiai bajnok ezért a kiöregedő plöttyedt játékost preferáljuk....Azért sok sikert a csapatnak....Ja és még annyit, hogy ha tudtuk milyen formában vagyunk miért álllította mindenki, hogy a negyedik aranyért megyünk miközben ez egy nagyon távoli álom

V7 hozzászólása
V736677
2012.08.05. 12:23

Kedves Térképész! Remélem olvasod, amit írok. Én nem hagytam figyelmen kívül amiket írtál, nagyrészt egyet is értek vele, de hétfőtől már csak a jelenre kellene koncentrálni! Hátha sikerül csodát véghezvinni a válogatottnak! Ha érmet szerzünk az már csoda, ha fényesen csillog azaz isteni csoda! Aztán augusztus 13.-tól lehet, és kell is azzal foglalkozni, hogy ki és mennyire felelős az utánpótlás lerohasztásáért! Üdv

V7 hozzászólása
V736676
2012.08.05. 12:19

Hajrá Magyarok! Eddig az volt a trend az elmúlt négy évben, hogy megnyertük a csoportunkat, bejutottunk a négy közé, és ott kipukkant a csapat! Egy kivételtől eltekintve 2 vereség a legjobb 4 között! Ezek szerint most megfordul a tendencia? Akkor két győzelmünk lesz a legjobb négy között? Hajrá! Hajrá! Én szurkolok Nektek! Csak egyelőre kicsit hihetetlennek tűnik ez a forgatókönyv még! De majd meglátjuk! Viszont ezt a britek elleni meccset azért nem zárom a szívembe! Biros Péter zseniális játékos most is sok gólt lő, de a britek ellen, meg a montenegróiak ellen is közelről többször belebikázott a kapusba! Ha egy kicsit szerencséje van, vagy jobban koncentrál a végén, akkor a jobb helyzetkihasználással mérkőzéseket lehet megnyerni. A Varga tesókat rejtegetjük, vagy formán kívül vannak? Igaz a felkészülési meccseken sem szórták a gólokat, lehet, tudom is a választ a kérdésemre! Hajrá Fiúk! Ha tudjátok nézzétek meg a Gattaca című filmet! Régi film, lehet, hogy már láttátok, de szerintem erőt tud adni! Az erő és a szerencse legyen veletek a jövő héten!

gòliàt hozzászólása
2012.08.05. 11:05

Isten aldd meg a magyart...ha kuzd ellens?ggel! Fiuk, ne torodjetek a kritikakkal! Remek legenyek vagytok! Kemeny-legenyek. Nem kis terhet visznek a vallukon, mindenki gyozelmeket var toluk, es szerintem az idetlen kritikaink pont nem segitenek a lelki allapotukon es a bizalmatlansagunk sem. Ugyhogy szedjuk ossze magunkat mi szurkolok es tamogassuk ezeket a csodas fiukat szeretetunkkel es tiszteletunkkel a rengeteg szep elmenyert, amit mar evekig ajandekoznek mindannyiunknak. Joban, rosszban, HAJRA MAGYAROK!!!

gòliàt hozzászólása
2012.08.05. 10:53

Ezek a sr?cok m?r megtett?k a maguk?t 4 ?vvel ezelott!!! Ugyhogy mindenkit arra k?rn?k, hogy ne csak akkor szeress?k ezt a csapatot, amikor minden j?l megy, hanem akkor is, mikor majdnem minden rossul megy. A mi fiaink ezt nagyon MEG?RDEMLIK!!! Hajr? magyarok! R?szemrol akkor is a sz?vem csucske maradtok, ha nem a mi elv?r?saink szerint alakulnak a dolgok!

rampanpuli hozzászólása
2012.08.05. 10:51

Hajrá fiúk, csak így tovább ! Csurka Gergely blogbejegyzéséhez hozzászólva, azért a két Varga testvért nevezni a magyar válogatott legjobb játékosainak... Nem vagyok szakértő, de azért ez egy kicsit \"érdekes\".

bors hozzászólása
bors36671
2012.08.05. 01:34

Végre valami játéknak nevezhető! Ez már szép volt! De elég lesz-e ennyi az amik ellen? Meg kellene csípni a 3. helyet, mert ha 4-ek leszünk akkor a horvátokat kapjuk... Azok meg hasonlóan játszanak, mint a szerbek, meg a montenegróiak - szóval, nem \"fekszenek\".