FACEBOOK

Montenegró következik

Montenegró következik
hozzászólás, 2012.07.30.

Második csoportmeccsünket játsszuk kedden délelőtt a londoni olimpián, az ellenfél az egy forduló után szintén pont nélkül álló Montenegró. Kemény Dénessel készült beharangozónkat Kiss Gergely két mondattal egészítette ki.

Korán keltek a fiúk hétfőn, hiszen londoni idő szerint reggel tízkor kezdődik a keddi meccsünk Montenegróval, s ilyenkor nélkülözhetetlen mindenféle kunsztokkal átigazítani kicsit a biológiai órát. Ez történt egyébként a sanghaji világbajnokságon is, amikor aztán izgalmas meccsen sikerült is legyőznünk Montenegrót.

Szóval a korai kelés kicsit nyűgössé tette a fiúkat, de mint ahogy Kemény Dénestől megtudtuk, az "átmosó" jellegű vizes edzés hatására felfrissültek a játékosok. Medencébe hétfőn már nem is mentek többet, viszont volt egy tornatermi edzés és a nap során több megbeszélés, részben videóelemzéssel.

- Milyen a hangulatotok? - kérdeztük a szövetségi kapitányt.

- Hullámzó. A korai felkelés után még lógott az orra mindenkinek, de a reggeli edzést követően már más színben látták a világot. A nap során lezajlott megbeszéléseken mindenki igyekezett megtalálni a kapaszkodót ahhoz, hogy gyorsan javuljon a teljesítménye.

- Mit  vársz a keddi találkozótól, mire kell a legjobban koncentrálni?

- A jó játékosaikat kellene hatékonyabban semlegesíteni, mint ahogy azt a szerbek ellen tettük. A szerbek legjobb vízilabdázói meg tudták valósítani azt, amit akartak és ez nem csak önmagában jelentett gondot, hanem amiatt is, hogy ezzel nagyon fontos támpontot adtak a többieknek. Az a dolgunk, hogy a legjobb játékosok ne csinálhassák meg azt, amit tudnak és ha ez sikerül, akkor az ellenfélnél a többiek is nehezebb helyzetbe kerülnek.

- Gondolom, hogy az elején nagyon kell figyelni, hogy ne tudjanak elmenni...

- Nyilván a lelkierőnk, meg az önbizalmunk a tegnapi meccsel nem nőtt - további "tépázás" nagyon nem használna. Ezért sokat segítene a csapatnak, ha jól tudnánk indítani a meccset. De összességében az a legfontosabb, hogy úgy játsszunk, ahogy tudunk. Tegnap ez nem sikerült és azoknak a hibáknak, amiket hátul, meg elöl elkövettünk, csak egy része látszik az eredményben.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Fizikailag és lelkileg is jól vagyunk. Jóvá akarjuk tenni a baklövéseink nagy részét, tiszta erőből fogunk küzdeni a győzelemért.

A meccs rendkívül fontossá vált mindkét válogatott számára, miután Montenegró és Magyarország is kikapott az első fordulóban.

Ami a múltat illeti, Montenegrót, függetlenné válása után, eleinte mindig vertük, de egyre nehezebben. A legutóbbi három talákozó után vesztesen hagytuk el a medencét, különösen fájó volt az eindhoveni EB-elődöntőben - hosszabbítás után - elszenvedett vereség. (Az olimpiai felkészülés során a cosenzai torna döntőjében, majd Dublinban találkoztunk.)

A keddi találkozó - a spanyol Borrell és az ausztrál Flahive bíráskodása mellett - magyar idő szerint 11 órakor kezdődik. A Magyar Televízió közvetíti, s a vlv, valamint a vodapolo telefonos szolgálatás olvasói a megszokott módon követhetik nyomon a fejleményeket.

OLIMPIAI ALOLDALUNK