FACEBOOK

Vereséggel indítottunk

Vereséggel indítottunk
hozzászólás, 2012.07.29.

Négygólos vereséggel kezdtük az olimpiai tornát. A nagyon motivált szerb csapat gyorsan elkapta a fonalat, s ettől kezdve futottunk az eredmény után.

Olimpia, London, csoportkör, 1. forduló

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 10:14 (2:2, 1:3, 3:6, 4:3)
London, Waterpolo Arena, v.: Borrell (spanyol), Caputi (olasz)
Magyarország: Szécsi - Varga T., Madaras 2, Varga Dénes 2, Kásás 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Szivós, Varga Dániel 2, Biros, Steinmetz Á., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Szerbia: Soro - Saponjics, Gocsics, Udovicsics 1, Mandics, Pijetlovics, Nikics 2, Alekszics 1, Raden, Filipovics 2, Prlainovics 5, Mitrovics 1, Pijetlovics 2. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 5/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


KEMÉNY DÉNES a magyar sajtó jelenlévő képviselőinek nyilatkozott.

- Értékeld légy szíves, mi történt? Megleptek titeket valamivel?

- Szerintem nem megleptek minket, hanem a második negyedben a kihagyott helyzeteink eredményeképpen kétgólos vezetésre tettek szert, és ez olyan önbizalmat adott nekik, hogy utána - szemben a megszokottal, amikor ők általában minket emberelőny-emberhátrányban vernek meg, - most akciógólokat kezdtek lőni könnyedén, bátran, ugye a vezetésük birtokában. És hát 14 kapott gólnál én úgy gondolom, hogy nem lehetett más az eredmény. És nem tudom, tízet lőttünk?

- Igen, tízet.

- Ha a meccs előtt valaki azt mondja, hogy 10 gólt lövünk, eszembe nem jut, hogy kikapunk. Semmi jel nem mutatott arra, hogy a csapat képes 14 gólt kapni. Ugye, elég sok mérkőzést játszottunk a felkészülés folyamán, erős csapatokkal is, tízet ritkán kaptunk, ha egyáltalán kaptunk.

- Lelkileg ez mennyire marad benne a csapatban? Nincs sok idő...

- Hát, ma este biztos. Én úgy gondolom, hogy egy mérkőzés akkor van hasznunkra, ha vagy az ünneplésre, vagy a szomorúságra mindenképpen nem csak, hogy lehetőséget ad, de ez kötelező. Viszont másnap reggeltől, akár győzött az ember előző nap, akár kikapott, a következő feladatra kell koncentrálni. Tizenkét év után veszítettünk olimpián. Nem nagyon emlékszem, hogy 12 évvel ezelőtt, amikor veszítettünk, akkor hogy ráztam fel a csapatot, de akkor mondjuk ki-ki meccs jött már. Nem, hogy nem nagyon, egyáltalán nem emlékszem.

- Duplán fontos lesz így a következő meccs, hogy nehogy két vereséggel kezdjen a csapat?

- Énszerintem a következő meccs nagyon fontos meccs, és akkor is az lett volna, hogyha ma győzünk.

- Ha a meccs előtt kérdeztem volna, hogy milyen állapotban van a csapat, akkor mit mondtál volna? Nyilván még nincs kész, mert a második hétre akartok nyilván...

- Nem mondanám ezt, azért lehet javulni, de hogy az ember szándékosan javulni akarjon, és mondjuk egy magyar-szerbre ne úgy érkezzen, hogy jól tud játszani, ezt nem tartom elfogadhatónak, nem is így volt. Én a meccs előtt úgy éreztem, hogy a csapat nagyon jó állapotban van. Azért a fizikai állapotot úgy is lehet nevezni, hogy pszichofizikai állapot, és teljesen másképp játszik egy csapat, ha mondjuk 2:2-ről 5:3-ra vezet, vagy hogyha 2:2-ről 5:3-ra vesztésre áll. Utána más ugyanannak az oda-vissza úszásnak a fáradtsága, más ugyannak a birkózásnak a fáradtsága, más a helyzetnek a magabiztossága, stb., stb.. Tehát én úgy gondolom, hogy a csapat képes lett volna abban az állapotban, ahogy ezt a meccset kezdte, végig jól játszani és győzni, ha a második, harmadik negyedben bizonyos hülyeségeket nem csinál, bizonyos hibákat nem követ el, vagy nem kapják el így a fonalat a szerbek. Szerintem azért ez sem automatikus, hogy így játsszon a szerb csapat a magyarral szemben.

- Panaszkodtak-e arról a játékosok, hogy túl meleg a víz, túl hideg a víz, túl "sekély" a víz?

- Nem. Férfiasan viselik.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Danna)


STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Mi történt? Nagyon megleptek titeket?

- Hát, ami a négygólos vereséget illeti, az igaz. Igen, nem erre számítottunk. Szerettük volna szépen elkezdeni ezt az olimpiát, de azt gondolom, hogy voltak olyan dolgok, amire nem voltunk felkészülve, különösen itt az ötméteres szabaddobásaikra gondolok, amikből sok gólt kaptunk, ezekre a továbbiakban jobban kell koncentrálnunk. De hát igazából messze van még a vége, úgyhogy nagyon remélem, hogy rossz kezdés után jó folytatás következik.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)


VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Túl sok gólt kaptunk. A lőtt gólok száma megfelelő volt, mindig lövünk 10 gólt. A védekezést picikét most valahogy össze kell tennünk, nagyon sok gólt lőttek fault után, öt méterről. Én azt gondolom, hogy ebben kell keresni a megoldást, hogy a 10 gól, az elég, de a 14, az nagyon sok. Tehát meg kell próbálni ott tartani őket 6-7-8 gólon. Bárki ellen játszunk, 14 kapott góllal nem fogunk nyerni.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)


KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Mi történt ezen a meccsen?

- Az történt, hogy… nem tudom… a védekezésben…, nagyon-nagyon könnyű gólokat ajándékoztunk nekik. Támadásban is pontatlanok voltunk, volt nagyon sok rossz lövés, de azért tíz góllal lehet meccset nyerni. 14:10 lett? 14 kapott góllal nagyon nehéz. Lehet, de nem egy ilyen szerb csapat ellen, úgyhogy ezt kell a következő meccsre valahogy megoldani.

- Mennyire maradt bennetek, és mennyire tudtok kijönni ebből most két nap alatt?

- Nem nagyon maradhat bennünk, mert tovább kell folytatnunk. Tudtuk, hogy bármi is lesz a végeredménye ennek a meccsnek, ez az első meccs, és egy nagyon-nagyon hosszú olimpia első szakasza, úgyhogy sok időnk van még javítani.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Norbi, mi történt? Mintha megleptek volna titeket most.


- Szerintem nem, nagyjából tudtuk, hogy ők ilyenek, hogy ezt fogják csinálni. Tehát már 5:3-nál elléphettek volna, de ott Szecska még védett párat. Ennek ellenére volt öt percünk, hogy összekapjuk magunkat, de aztán nagyon jól kezdték a harmadik negyedet, és ezzel el is dőlt a meccs.

- Nagyon bennetek marad ez a vereség most?

- Remélem, nem. Nem szabad, hogy bennünk maradjon. Ugye holnapután Montenegró, így meg aztán különösen nehéz lesz a csoport. Tehát ez… hogy is mondjam… Tehát azon túl, hogy kikaptunk, azért a játékunk is hagyott kívánni valót, és ez is baj. Mondjuk így.

- Mi történt az arcoddal? (Norbi jobb szeme alatt feldagadt az arcnak az a részze - a szerk.)

- Semmi, egy fault után visszafelé történt, véletlen volt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Egy rövid összefoglalót kérek. Mi történt? Mintha egy kicsit meglepett volna titeket a szerb csapat.


- Én egy kicsit másképp láttam. Úgy gondolom, hogy azért, mert elöl nem lőttünk gólokat, hátul is idegesek lettünk, már mindenáron gólt akartunk lőni, és ebből lett az, hogy hátul nem koncentráltunk eléggé. Ők szépen ezt kihasználták, annyira vannak jó játékosok, hogy ha adunk egy az egyben nagy területet, akkor igen, megkapják öt méterről a szabaddobást, azt vagy jól belövöldözgetik vagy kiállítást szereznek belőle, amit aztán vagy jól belövöldöznek vagy nem.

- Volt néhány rövid pillanat, amikor úgy tűnt, hogy esetleg talán fel tudtok zárkózni. Mi volt? Összeszedtétek magatokat?

- Nem, egyszerűen szerintem a biztos vezetés tudatában ők dekoncentrálttá váltak hátul, és utána mindig lőttek egy-egy gólt.

- Nagyon várta ezt a meccset mindenki, és mindjárt jön egy másik, két nap múlva, és az is nagyon fontos. Hogy tudjátok magatokat függetleníteni ettől a mostani vereségtől? Nyilván az otthoni visszhangok sem lesznek kellemesek...

- Menni kell előre, nem szabad foglalkozni a visszhangokkal. Feladataink vannak. Ez a meccs véget ért, nagyon sok dolgot csinálhattunk volna másképp. Nagyon hasonló lesz Montenegró csapata, tehát nagyon sok dolgot másképp kell nekünk csinálni velük szemben.

- De tudjátok, hogy mit kell változtatni ennek a mai meccsnek az alapján?

- Én úgy gondolom, tudjuk, hogy mit kell változtatni, főleg hátul. Ezt meg is kell lépni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HIVATALOS NYILATKOZATOK (olimpiai sajtóközpont):

KEMÉNY DÉNES:

- Amikor a múltban kikaptunk Szerbiától, az mindig azért történt, mert támadásban gyenge formát mutattunk. Most viszonylag jól játszottuk az emberelőnyt, de borzasztóan rosszul védekeztünk. Tizennégy kapott góllal soha nem fogunk meccset nyerni. Félidőben, 3:5-nél egyáltalán nem éreztem azt, hogy vége a világnak, és nem is lett volna gond, ha a játékosaink nem hibáznak néhány nagy helyzetben, tartani tudtuk volna az eredményt. De rosszul folytattuk, a szerbek pedig ma kiváló lövőteljesítményt nyújtottak.

BIROS PÉTER:

- Jobbak voltak, mint mi, a harmadik negyedben túl nagy előnyt szereztek. Mi a 2000-es játékok óta nem vesztettünk olimpiai mérkőzést, de jobb, hogy ez most történt és nem a kieséses szakaszban.


Szabó Zoltán értékelése

Gergely István felettébb időszerű blogbejegyzése

A magyar csapat legközelebb kedden, magyar idő szerint délelőtt 11 órakor játszik, az ellenfél Montenegró.

A nap további eredményei:

A csoport

Görögország-Horvátország 6:8 (1:2, 2:1, 2:2, 1:3) (A mérkőzés egyik bírója Juhász György volt)
Kazahsztán-Spanyolország 6:14 (2:4, 1:5, 1:3) (Szirányi Balázs góllal mutatkozott be az olimpián)
Olaszország-Ausztrália 8:5 (3:0, 2:2, 0:1, 3:2)

B csoport

Románia-Nagy-Britannia 13:4 (2:1, 4:0, 3:2, 4:1)
Montenegró-USA 7:8 (1:1, 1:3, 2:2, 3:2)

OLIMPIAI ALOLDALUNK

44 régi hozzászólás

Petre87 hozzászólása
Petre8736483
2012.07.31. 11:15

TÉVEDTEM! Nagyon sok mindenben... Szerencsére:) Remélem a következő 27 negyedre igaz marad! Ez a mai csapat aranyért hajt!!! HAJRÁ MAGYAROK!

szerk hozzászólása
szerk36482
2012.07.31. 07:59

Nem, toldo, nekem semmit sem kell cáfolnom, sem pedig bizonyítanom. És semmit nem tusolunk el. Ha ide írsz, te is tartsd be a játékszabályokat, azok mindenkire vonatkoznak, s nyilván elfogadtad őket, ha itt fejted ki a véleményedet.

toldo hozzászólása
toldo36481
2012.07.31. 07:49

szerk, Olvastam lézer irását amit töröltél,teljesen igaza volt,Neked itt nem törölni kellene,hanem cáfolni,ha tudsz,mivel ilyet nem teszel(hisz Ti is vastagon benne voltatok a szegedi akció eltusolásában) ne minősits,és ne küldözgess senkit sehová. Inkább szurkolj 11-kor!!!

szerk hozzászólása
szerk36480
2012.07.30. 23:52

lézer, ismét fröcsögve rágalmaztál, ezért töröltem a hozzászólásodat. Felszólítalak, hogy hagyd ezt abba. A legjobb az lenne, ha más fórumot keresnél magadnak. Köszönettel. Szerk

dossantos hozzászólása
2012.07.30. 23:22

úrjézus, hát Madi Pekingben 28 éves volt... csak nem volt még kiöregedve... ahogy sztem most, 32 évesen se... ráadásul a higgadtsága (na, meg az a balkéz) nélkülözhetetlenné teszi őt... Szecska a mai napig olyanokat véd, hogy az valami álom... vodán az olasz meccset nem láttad? egy félidő alatt 2 gól a világbajnoktól? sztem még mindig az ország legjobb kapusa, akivel egy valaki van egy szinten... ő viszont nincs londonban :( Kiss Gergő embertelen formát mutat idén... amíg úgy szórja a gólokat, ahogy, addig vhogy bennem nem merül fel az, hogy öreg lenne már ide... Bélának, Vámos Marcinak időnként van 1-1 jó meccse, időnként villannak, de egyik sem tud meccsről meccsre kiemelkedően játszani, vagy legalább erős átlagos teljesítményt hozni... ha a 2-2 balkezest kicserélnénk, gyengülne a csapat... Biros... az EB bronzmeccsre nem emlékszel? a mai napig képes a hátán vinni a csapatot... ha beakad egy lövése, onnantól megy előre, mint egy tank... ezért és a személyisége miatt is úgy gondolom, hogy luxus lenne őt nyugdíjazni... Kása, amit hoz védekezésben, és a még mindig parádés góljai... sztem nincs ország, aki ne kapna utána két kézzel... ráadásul lélektanilag is nagyon fontos az, hogy a csapatban van... Csuvi elhivatottsága, ereje (fizikális és mentális egyaránt) vetekszik, sőt felülmúlja a nála jóval fiatalabbakat... ameddig az új generáció nem tud felnőni ezekhez a nevekhez (márpedig ez nem történt még meg), addig bármilyen világversenyen több esélyünk van az \"öregekkel\", mint a fiatalokkal... a fizikai erő nem pótolja a játéktudást... ez utóbbiban viszont még mindig sokkal jobb a \"nyugdíjas-szekció\", és az erőnléttel sincsenek olyan problémák, amik indokolnák, hogy kizavarjuk őket a medencéből... szerintem!

qqcska hozzászólása
qqcska36477
2012.07.30. 23:18

azért 1 pszichológus egyszerre több pácienst is szerezhetne itt... valaki - térképész szerintem egy vasas ifi játékos apja (tekintve a korábbi hozászólásait). lézer - vitatkoznom kell veled. az általad ikonoknak nevezett játékosok helyett Peking óta sajnálatos módon nem jelentkezett senki jobb játékos - akiket KD kipróbált (Vámos, Salamon, Bátori, ...) nem váltak be. SAJNOS! az OB I.-ben jók, de a válogatott azért egy másik szint. így komoly visszaesés jósolható Rio-ra (ismét sajnos). remélem addigra a Horkai féle utánpótlás csapat beérik ... (térképész, figyelsz?!) :-)))

dossantos hozzászólása
2012.07.30. 22:45

kedves Petre87 igazán impozáns kisregényt rittyentettél, de azt gondolom, hogy alaposan eltértünk itt a tárgytól... délután írtam egyébként egy választ, de végül nem küldtem el, mert egyrészt amíg próbálok arra rávilágítani, hogy Marcival iszonyatosan igazságtalan vagy (hogy ez a mélységes ellenszenv mire vezethető vissza szerintem, azt inkább le se írom ide), addig fogod egyre jobban ócsárolni őt, ebben pedig nem akarok segítségedre lenni... másrészt valóban azzal kéne már foglalkozni, hogy holnap újabb kemény meccs jön, és drukkoljunk a srácoknak... amennyiben érdekel, hogy mit gondolok a felvetéseidről, mondj egy mail-címet, és elküldöm amit írtam... ha nem, akkor én a magam részéről lezárom azzal ezt a Marci-témát, hogy szerencsére Kemény Dénesnek nem kell veled jóváhagyatnia a mindenkori válogatott keretet... ha szövetségi kapitány leszel, majd te válogatsz... addig hagyd meg ezt neki...

lézer hozzászólása
lézer36475
2012.07.30. 22:21

Én szivesen olvasom az itteni irásokat,van aki érzelmi,van aki racionális inditatásból mond véleményt,nem látom akkora problémának,ha a játékok alatt is elhangzanak értékelések,senkinél nincs a bölcsek kövének a titka,még akár vitatkozni is lehet,persze nem személyeskedve. Az én véleményem szerint,2008 Peking után,6-8 embernek nagy tisztelettel az érdemei maximális elismerése mellet meg kellett volna köszönni azt a csodálatos teljesitményt,és épiteni egy új csapatott. Benedek és Molnár T ezt nagyon jól érezte és saját maga döntött igy,Gergely szembe ment a Kapitánnyal és igy mennie kellett,Varga T,Kásás T,Kiss Gergely,Biros P,Szécsi Z,Madaras N ,mind IKONOK ebben a sportban,de nem érezték meg azt,hogy mikor kell dicsőségben befejezni,egyrészt a saját nimbuszuknak nem tesz jót ez a vesszőfutás,másrészt hihetetlen kárt okoznak,okoztak a magyar vizilabdának,hogy a maradás mellett döntöttek.Négy év telt el semmitevéssel ez min.nyolc év sikertelenséget jelent,(bár ne lenne igazam). Ez is egy látásmód ,és nem \"károgás\" nem \"fikázás\"!ez egy racionális vélemény,lehet vele vitatkozni,szivesen állok elébe.

lili hozzászólása
lili36474
2012.07.30. 21:51

Kedves Mindenki! Szerintem ez egy kiváló csapat, és el kell mondjam, hogy engem is nagyon meglepett a tegnapi dekoncentráltnak tünő játék. Ennek ellenére én tudom, hogy a fiúk képesek nyerni!!! Azt gondolom a szerbek arrogáns, megszégyenítően magabiztos játéka a követendő példa. Elvették a fiaink önbizalmát, megjátszották ellenünk a saját tervbe vett taktikánkat. De ezt ők mind tudják, mert profik és milliószor csinálták már, és ők a legjobb csapat a világon!!! Sajnálom, hogy így alakult a tegnapi mérkőzés, emberek vagyunk, hibázunk. A csapat még egyszer mondom, szerintem kiváló és mindenkinek szilárd, kemény munkával megkeresett helye van benne!!! Azt gondolom Kemény Dénes szakmai tapasztalatára és érdemeire való tekintettel, kevesünk formálhat jogot kétségbe vonni a döntését. Mélységesen sajnálom, hogy többen szégyenteljesen negatív kritikát írnak ide, azt pedig egyenesen gyalázatosnak tartom, hogy pl Petre87 személyeskedni kezd az itt közölt intelligenskedő, próbálva magasröptű nyelvezetű esszéket kommentálni, magánéleti kérdéseket feszegetve, egyes játékosok megélhetésével, oktatásával vagy intelligenciájával kapcsolatosan. Azt gondolom egyikőnk sem érezhet jogot arra, hogy hozzányúljunk ehhez hasonló témákhoz. Egyrészt mert nem ismerjük őket, másrészt mert semmi közünk hozzá, végül pedig azért vagyunk itt, hogy vizilabdáról beszélgessünk nem igaz?! Hiszek abban, hogy amit másokról elmondunk, az bennünket mutat be igazán. Az életem során pedig rájöttem, hogy intelligenciát nem a diploma fog kölcsönözni senkinek...kettő sem kedves Petre87. HAJRÁ FIÚK, TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!!

wp10wp hozzászólása
wp10wp36473
2012.07.30. 18:44

Kedves Mindenki! Leirhatjatok, hogy mit csinaljanak a jatekosok, es hogy miert kaptak ki. De nem TI vagytok a vizben, hanem az emberek, akik 3 egymas utani olimpian aranyermet nyertek Neketek, a Hazanknak. Ugyhogy ha ezek utan azt mondjatok hogy Biros, vagy barki idezem :\"borzalmas\" volt, sullyedjetek el!! Es aki igazan magyar, es szeretni ezeket a fiukat, megha ( ritkan) ki is kapnak , szurkoljon nekik, hatalmas hittel, mert ok mar tortenelmet irtak, es ezt meg fokozni akarjak!! HAJRA MAGYAROK!!!!

katsa hozzászólása
katsa36472
2012.07.30. 18:14

Hihetetlen, h némelyik magát \'szurkolónak\' nevező irigységtől besárgult hozzászoló, hová tud süllyedni, - nem is értem miért regisztrál az ilyen a VLV-oldalán!.. én akkor is ugyanúgy fogom szeretni, tisztelni & becsülni a CSAPATUNKAT, ha ne adj Isten nem az lesz a vége, amit az igazi szurkolók szeretnének, - A CSAPAT semmivel sem lesz kevesebb!!.. Ennek ellenére természetesen tiszta szívből szorítok, drukkolok a SRÁCOKNAK, & NAGYON BÍZOM AZ EGÉSZ STÁBBAN!!!! Még nagyon az elején vagyunk az OLIMPIÁNAK, ha minden jól megy összesen 8 mérközésünk lesz, amelyikből sorrendben az utolsó 5-öt kell hoznunk/megnyernünk, ha jól számoltam.. és akkor újra ARANYBAN fognak pompázni a SRÁCOK a DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁN!!!!.. VELETEK VAGYUNK, REMÉLEM ÉRZITEK.. és ugyanakkor csak remélni merem, h nem olvassátok az okoskodó-ellendrukkerek rosszindulatú, irigységtől csöpögő megnyilvánulásait! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!

KerbiT hozzászólása
KerbiT36471
2012.07.30. 17:39

Kedves Vízilabda szerető kollégák! Így, kevesebb, mint 18 órával a Montenegró elleni mérkőzés előtt azt hiszem itt a legfőbb ideje, hogy elkezdjük újra teljes mellszélességgel biztatni, a kedvenc csapatunkat! Mint, ahogy már írták előttem, ezek a fiúk EMBEREK. Tegnap rossz napjuk volt, ennyi, nem több. A mérkőzés összképe csalóka, hiszen az első negyedet 2-2 re, a negyediket 4-3 ra hoztuk. Nagyon bízunk a srácokban, MINDENKIBEN, ők együtt nyernek együtt veszítenek. Mi pedig nem tehetünk mást, mint, hogy tiszta szívből szurkolunk! A srácok nem felejtettek el vízilabdázni, egytől egyig zsenik. Remélem, holnap ebből a zsenialitásból kapunk mind mi, mind pedig a montenegróiak, és holnap ilyen tájban, sokkal-sokkal több pozitív hangvételű kommentet olvashatok :) HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ FIÚK!!

dossantos hozzászólása
2012.07.30. 17:33

áá nem kérdésnek szántam... egyiket se... a \"...\"-ok helyére nem tudom miért került kérdőjel :S szóval a kérdőjelekkel ne foglalkozzatok...

dossantos hozzászólása
2012.07.30. 17:31

mikasa! nem? nem így gondolom? én úgy gondolom, hogy véleményt írhat bárki? de az ne törjön pálcát egyik játékos felett sem, aki nem tudja utánacsinálni, amit csinál, ill. nem is próbálta soha? lehet, hogy csak én látom, de véleménynyilvánítás és ítélkezés között borzasztó nagy különbség van? ha Marcit te még soha nem láttad jónak a válogatottban, akkor nem sok meccset láthattál? de hogy ne menjünk nagyon messzire? az EB után egy rádiós műsorban Kemény Dénes értékelte a játékosokat? itt a VLV-n is fent van a hanganyag és a leírt verzió egyaránt? javaslom, hallgasd meg? illetve ezzel a kijelentéssel Kemény szakmai hozzáértését kérdőjelezed meg? vajon miért van az, hogy az EB után lenyilatkozta, hogy ha tehetné, öt játékosnak már most (vagyis akkor, febr. elején) a kezébe adná a londoni repülőjegyet? ezen öt játékos egyike Marci volt? hogy a honvédnál a csapat vezéregyénisége volt, az egy dolog? de a válogatottban más a szerepek leosztása, és sokkal kötöttebb is? aki ezt a két dolgot nem tudja különválasztani, az próbáljon meg gyors egymásutánban megnézni (Marcinál maradva) egy honvéd és egy válogatott meccset? ha akkor sem látja a különbséget, akkor felesleges bármiről is beszélni? nem, nem kéne örülni annak, hogy kikaptunk? én sem örülök neki, ahogy szerintem senki (a kárörvendőkön túl?), de undorítónak tartom, hogy amíg van eredmény, addig mindenki veri magát, hogy hát ugye mi, magyarok? és amint eltűnik a fölény, mindenki szakértővé válik, és ócsárolni kezdi azokat, akik az elmúlt 15 évben annyi örömet szereztek nekünk? igen? ez már nem az a nagy csapat? ez egy másik nagy csapat, hiszen cserélődtek a játékosok? de azt gondolom, hogy senki sem mehet ellenük biztosra? tegnap a meccs után Filipovics ezt nyilatkozta: ?Nagyon, nagyon fáradtak vagyunk. A meccs második felében egy másik arcát láttuk a magyaroknak, az olimpiai bajnokot láttuk, nagyon, nagyon kemény meccs volt. Örülünk, hogy nyertünk.? ? amit itt néhányan lelketlen, nemtörődöm, semmilyennek tituláltatok, azzal a szerbeknek azért csak meg kellett küzdeniük? az, hogy az elmúlt években a világversenyek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, tény? de javaslom nézd végig, hogy az ilyen-olyan világversenyeken kik alkották a válogatottat? ha szintén csak a januári EB-ig megyünk vissza, még ott sem ez a csapat játszott? hogy a korábbi éveket ne is említsem, amikor még több ponton volt eltérés? ha x csapat nem nyert, abból nem következik, hogy y csapat sem fog nyerni? ok, mindkettőt magyar válogatottnak hívjuk, de ha a csapat összetétele megváltozik, az már nem ugyanaz a csapat? és ez a csapat ilyen összetételben még nem volt világversenyen, tehát nem ez a csapat nem tudott évek óta nyerni?

ak47 hozzászólása
ak4736468
2012.07.30. 17:26

Tipikus MAGYAR hozzáállás, ahogy némelyikőtök fikázva kommentál! Ha elment a kedvetek a vízilabdától egy meccs után, akkor a hülye megjegyzéseiteket megtehetitek valamelyik kretén magyar focicsapat oldalán! DE NE ITT! SZÁNALMAS TIPIKUS MAGYAROK vagytok, tisztelet a kivételnek! Mi lesz ha holnap kikapunk Montenegrótól zsenik? Semmi! Megyünk tovább és folytatódik minden! Ha már ott leszünk az első 4-ben, megvan az olimpia! ÚGYHOGY KEDVES SPORTTÁRSAK! meg is van az olimpia :) Az olimpia idejére elvenném a látását, hallását némelyik kommentelőnek! Legyen már eszetek...nem csak mi olvassuk ezeket a kommenteket! HAAAAJJRRÁÁÁÁÁ MAAAGYYYAROOORRSSZZÁÁÁGGGG!!!! ÉN KITARTOK MELLETTETEK MÉG HA 8.-OK LESZTEK AKKORIS! :)

pesta hozzászólása
pesta36467
2012.07.30. 16:27

Ma a szerbek ellen, azt hiszem, hogy foleg a vedekezessel volt gond.Meglepett az oregek gyenge jateka ,Szecsin kivul,persze,mert Kasa,Kiss Gergo,Varga Tomi es foleg Biros jateka volt borzaszto.Valami azt sugja nekem, hogy ezek a delszlav csapatok ellen nem fog nekunk menni, de remelem, hogy a fiuk megcafolnak.

aZegyfejű hozzászólása
2012.07.30. 16:09

?Kedves? Kommentelők! Mélységesen szégyelljétek el Magatokat! Ez aztán a példaértékű szurkolói hozzáállás! Kikaptunk? És?!? Majd legközelebb jobb lesz, a hibákból tanulnak majd a srácok! Nem istenek ők, hanem EMBEREK, akiknek éppúgy lehetnek gyengébb, rosszabb napjaik, mint bármelyik, tisztességesen dolgozó embernek. Vagy tegye fel a kezét közületek az, aki az eddigi életében MINDIG, MINDEN NAP úgy kelt fel, hogy a mai nap tökéletes lesz, mindent elérek, amit akarok, majd MINDEN ESTE úgy feküdt le, hogy igen, sikerült. Ez nem így működik!!! Sem a mindennapokban, sem az élsportban; fogjátok már fel! Lehet nekik szurkolni, mivel ez (is) motiválja őket! Többen írjátok, hogy ők Titeket képviselnek, ezért veszitek a bátorságot a fikázásra. Szomorú, hogy így gondoljátok. Nem érdemlitek meg, hogy képviselve legyetek. Fikázódtok, vádaskodtok, elégedetlenkedtek? Nektek írom, hogy nézzetek más sportot, amiben sehol sem vagyunk, fikázzátok azt, mert ott tényleg lenne mit sorolgatni. 1 mérkőzés alapján levontok olyan messzemenő következtetéseket, amik nem mások, mint fröcskölődő, köpködő spekulációk. Tegyétek fel magatoknak a kérdést: más sportágakban miért van ez másként? Miért nem pocskondiázzátok azokat az olimpikonokat, akik ?csak? kijutottak, majd búcsúztak is pár perc szereplés után? Miért van az, hogy ők elismertebbek a saját sportágukban, mint a pólós srácok általatok? Azért, ?kedves? kommentelők, mert az utóbbi évtizedekben elkényeztették a tv előtt ülő seggeteket a pólósaink, és olyan eredményeket (is) ELVÁRTOK tőlük, amik a lehetetlent is súrolják. A 90-es évek elején örültetek volna, ha csak megközelítik a dobogót, most meg elkapáljátok őket 1 (!) elveszített meccs miatt, mikor még előttünk az olimpia. Majd augusztus végén értékeljetek, addig pedig tisztességes, jóakaró ember módjára szurkoljatok! Ugyanitt jegyezném meg, hogy ifj. Knézy Úr szájüregét szappannal mosnám azért a produktumért, amit a mérkőzés folyamán közvetítés címén művelt. Az addig OK, hogy nem ment a játék, de ilyen negatív hozzáállást, amit tőle (is) hallhattunk, nem engedhetne meg magának. SZURKOLNI KELL, NEM FIKÁZNI, KRITIZÁLNI!!!! Hajrá Fiúk, hajrá Magyarország!

zsolt68 hozzászólása
zsolt6836465
2012.07.30. 15:43

SZIASZTOK KEDVES MINDANNYIAN ! AMIT MOST LEÍROK , AZ AZ IDEI VERESÉGEK ÓTA ÉRIK BENNEM. A SZLÁV CSAPATOK KÖZÜL CSAK A SZERBEKET VERTÜK MEG EGYSZER , A TÖBBIEKTŐL(MONTENEGRO,HORVÁTORSZÁG) EGYSZER VAGY TÖBBSZÖR KIKAPTUNK. ÉS UGYE MOST ITT VAN EZ A CSÚNYA VERESÉG A SZERBEKTŐL. SZERETNÉM ELMONDANI, HOGY A GYŐZNI AKARÁS ÉS A SZERETET BESZÉL BELŐLEM , MINT AHOGYAN EDDIG MINDIG VELETEK KAPCSOLATBAN, DE A BÉNASÁGOT UTÁLOM... CÉLRATÖRŐEN ELMONDOM MI A BAJ, ÉS NEM KECMECELEK. KÉPTELENEK VAGYTOK ÚGY KONCENTRÁLNI,ÉS ÚGY VÉDEKEZNI ,HOGY MINDEN EGYES ELLENFÉL TÁMADÁSNÁL \"ODAÁLLJATOK\" SZOROSAN AZ ELLENFÉL MELLÉ ( MINDEN EGYES HELYZETBEN !!!), ÉS EGYSZERŰEN NE ENGEDJÉTEK ŐKET LŐNI. A SZERBEK ELMONDANÁM ,HOGY EZT CSINÁLTÁK VELETEK, AMIKOR MEG NEM ,AKKOR PIPOGYA , GYENGE, PONTATLAN LÖVÉSEKET ENGEDTÜNK KAPURA,AMIBŐL - EGY KIVÉTELÉVEL(MADARAS) - NEM LETT GÓL. SEMMI MÁST NEM KELL CSINÁLNI VÉDEKEZÉSBEN,CSAK ODAÁLLNI SZOROSRA MINDIG MINDEN SZITUÁCIÓBAN, ÉS LEÁLLNI AZ ELLENFÉLLEL KÍVÜL BIRKÓZNIA,VAGY LEGALÁBBIS JÓL,HATÉKONYAN BLOKKOLNI. A CENTERBEJÁTSZÁSOKNÁL MEG AZONNAL VISSZA KELL SEGÍTENI A BELSŐ VÉDŐNEK.AMENNYIRE LEHET EL KELL KERÜLNI A KIÁLLÍTÁSOKAT (BUTA HIBÁK SOHA), ÉS HÁTRÁNYBAN PEDIG FORRNI KELL A VÍZNEK , ÉS MINDIG KÉZERDŐNEK KELL LENNI A LABDÁS JÁTÉKOS ÚTJÁBAN. ENNYI. A ZÓNÁT EL KELL FELEJTENI ,MERT AZ EGY NAGY NULLA. A TÁMADÁSBAN PEDIG NE LEGYETEK ENNYIRE FÉRFIATLANOK,MERT EZ KEGYETLENÜL IDEGESÍTŐ. A LÉNYEG ,HOGY LE KELL EGYSZERŰSÍTENI A JÁTÉKOT. NEM KELLENEK FLIKK-FLAKKOK. EZ NEM BALETT. EGYSZERŰEN ÚGY - OLYAN KEMÉNYEN - BELE KELL ÁLLNI A LÖVÉSEKBE , MINT A SZERBEK TETTÉK ELLENETEK. AZ A FÉRFIASSÁG. PONTOSAN ,KEGYETLENÜL MEGLŐNI A KAPUFA MELLÉ A LABDÁKAT. LEGYETEK MÁR FÉRFIAK !!! AZ EMBERELŐNYÖKET KÍMÉLETLENÜL KI KELL HASZNÁLNI. VALÓJÁBAN ITT IS GYORS JÁTÉK KELL, ÉS A LEGSZERENCSÉSEBB A HÁTSÓ,KÖZÉPSŐ KÉT POZÍCIÓBÓL BEVÁGNI A LABDÁT. ÚGY ,HOGY A KAPUSNAK ESÉLYE SE LEGYEN ! ENNYI. EGYSZERŰEN ,KEMÉNYEN , FÉRFIASAN. EZT FOGJÁK CSINÁLNI A MONTENEGRÓIAK IS. HIGGYETEK BENNEM ,MERT NEM MONDOK HÜLYESÉGET. CSINÁLJÁTOK MEG, ÉS ÖRÜLNI FOGTOK !!! HAJRÁ,MAGYAROK !!! HAJRÁ , FIÚK !!! VÁROM A FEJLEMÉNYEKET, ÉS HOLNAP , HA LÁTOM ÉRTELMÉT ,JELENTKEZEM. VÁGVÖLGYI ZSOLT

cpower hozzászólása
cpower36464
2012.07.30. 15:37

Igen, a VLV nagyszeru! ...es a polo csapatunk is! Sztem, hatalmas munka van mind a weblapban, mind a csapatban. Minden egyes jatekosunk a gyozelemert ment Londonba! Nagyon nagy bennuk a gyozni akaras, en azt lattam tegnap! Most ez igy alakult, nagyon jok voltak a Szerbek, nekunk meg nem jott ossze. Azt hiszem, a masodik felidoben fejben veszithettuk el a meccset. (?) Szukseguk van a biztatasunkra! Biztos, hogy jobb teljesitmenyre, gyorsabb regeneraciora lesznek kepesek, ha akkor is MAGYAR szurkolok maradunk, amikor elveszitunk egy meccset. Sot, ilyenkor meg jobban kell tamogatnunk Oket! En szeretlek benneteket sracok! Egyutt Magyarorszagert! Szurkolo\'k a Csapatert, a Csapat, a Szurkolokert! Csak elore!

valaki hozzászólása
valaki36462
2012.07.30. 15:01

Bocs a térképészre mégse vonatkozik ez :)

valaki hozzászólása
valaki36461
2012.07.30. 14:58

kedves Minden kritizáló, pl térképész és a többi helyi zseni :) a kommentjeitekből nyílvánvalóvá válik,hogy ti is pólóztok, vagy csak sündörögtök az uszoda körül,mint úszómester, vagy edző. Hogy Szívós Marci milyen lelkesedéssel edz például, azt az utca embere nem tudhatja. Kedves Ti! ti vagytok azok, akik sajnos totál tehetségtelen vagytok. Nem azért maradtatok ki a válogatottból és az OB I.es csapatokból, mert nem vagytok Kemény Dénes rokonai :) hanem mert nem megy nektek a póló. Itt nem mindenki valakinek a valakije, itt nem ez kell a bekerüléshez, hanem a tehetség és a kemény munka, ami az itt kommentelőkből nyilvánvalóan hiányzik. Írjatok kritikát, de sose lesztek olyan jók,mint ők, akik válogatottak, vagy kerettagok. Ti vagytok azok,akik a szórakozóhelyeken úgy ismerkedtek,hogy ti pólóztok, akik azzal magyarázzátok, hogy nem vagytok válogatottak, hogy nem volt jó edzőtök, vagy inkább annó a tanulást válaszottátok. Vagy talán olyan is van köztetek (sajnos) aki válogatott is volt, de ma már nem az és ezzel nem tud megbírkózni. Hogy most már nem megy neki. Sose ismeritek be az igazat, hogy egyszerűen tehetségtelenek vagytok a vízilabdához. Ha nektek jó érzés itt arról írkálni, hogy ez, vagy az a válogatott játékos valójában milyen béna, akkor hajrá. De inkább nézzetek szembe a saját sorsotokkal, a saját kegyetlen valóságotokkal,hogy nektek nem volt való a vízilabda, ti ebből sose fogtok megélni :) ez van. És aki az olimpián játszik, mindannyian zsenik a vízilabdában. Legyen bármilyen rossz napjuk, Ti soha a nyomukba sem érhettek, csak álmodhattok róla. Csak eldicsekedhettek vele, hogy ismeritek őket személyesen is :)

Rheus hozzászólása
Rheus36460
2012.07.30. 13:58

Nem értem, hogy sokan miért utáljátok ennyire Szivóst...a tegnapi meccs nem miatta úszott el. Lehet, hogy az elrontott védekezése vagy nem védekezése miatt kaptunk 1 gólt, de ezen kívül még volt másik 13. Nem csak ő játszott gyengén - talán Szecska és néhány játékos jól elkapott pillanatát leszámítva- hanem az egész csapat elveszítette a fonalat 5:3-nál. Nem volt jó a védekezésünk, nem volt húzóemberünk, centerbe pedig szinte semmit nem tudtunk bejátszani. Ez így alakult, tudták ők is, hogy nehéz lesz a szerbek ellen. Kicsit sok lett a 4 gólos különbség, de ez az első meccs volt, tanulnak belőle és holnap remélhetőleg olyan eredménnyel szállnak ki a vízből, amit várunk tőlük.

gòliàt hozzászólása
2012.07.30. 12:41

Kikaptunk vagy nem...akkor is hajr? magyarok! A magyarok buszkes?gei vagytok ?s maradtok! Szeretni kell ezt a remek csapatot j?ban ?s rosszban, meg?rdemlik.

szamárhegy hozzászólása
2012.07.30. 11:15

Számomra nem kérdés, hogy a magyar csapat rendelkezik minden adottsággal az olimpia megnyeréséhez. Zseniális játékosok, erősek, magasak, jól úsznak. A kérdés inkább az, hogy fejben, lélekben beszállnak-e az aranyért folyó küzdelembe. Szerencsére az olimpia felmutatott már néhány csodálatosan koncentrált (itt és most állapotú) magyar sportolót (pl. Szilágyi, Ungvári, Csernoviczki) , így a minta megvan, ha a 4,8,12 évvel ezelőttit már elfelejtették volna... Hajrá srácok!

balzs hozzászólása
balzs36455
2012.07.30. 10:42

Gyenge játékkal lőttünk 10 gólt a szerbeknek, azért ez nem rossz, a baj az hogy 0 volt a védekezés és kaptunk 14-et (ha nincsenek Szecska bravúrjai 10 is lehetett volna közte (egyébként a legutóbbi emlékezetes 14:10 a pekingi HUN-USA volt, bár ott legalább félidőig tartották magukat az amcsik, így nem volt olyan egyoldalú mint ez most a szerbek javára...). Szerintem a továbbiakban ettől már csak jobb lehet! Csak pozitívan! Egy kicsit a bíráskodáshoz, bár ezt a meccset nem lehet rájuk fogni (csak kicsit tolták a szerbeket), de az esti magyar-dán kézi miatt jutott eszembe. Sokszor téma volt már hogy a bírók mennyire befolyásolják a meccseket, de ha a kézilabda felől nézzük, akkor ami a vízilabdában van semmiség, és ezzel nem akarok a lehetséges olimpia utáni reformok ellen beszélni, csak nem volt semmi ahogy az Európa bajnok és elvileg olimpiai esélyes dánokat tolták az esélytelenebbnek mondott magyarok ellen. A francia bírók segítsége nélkül azon a meccsen sima magyar győzelem lett volna szerintem. Ezt egyébként még azért is írtam ide a bíráskodáson kívül, hogy jó lenne ilyen küzdést látni pl. majd holnap a montenegróiak ellen, szerintem akkor nem lenne kétséges a győzelem. (Bár nem tudom a srácok látták-e azt a meccset.) Hajrá magyarok!

pösze hozzászólása
pösze36454
2012.07.30. 10:32

Hajrá magyarok! nincs veszve semmi, holnap, Montenegro ellen helyre fog állni a világ rendje.Nagy körbeverések lesznek még itt, abban biztos vagyok. A tegnapi meccsen a szerbeknek minden összejött, nálunk pedig néha tényleg amatőr hibák fordultak elő - pl. a 4 gólnál Szívós Marci nem váltott ki a Bíros Peti által ott hagyott szerbre, aki így tök üresen maradt, Szecskával szemben. Picit úgy éreztem néha, mintha soha sem játszottak volna együtt így, ilyen összeállításban, ami azért felettébb furcsa lenne....-)))) Van egy olyan érzésem, hogy azért működni fog a dolog és ezzel letudtuk a \"rossz napunkat\"....:-))

sule hozzászólása
sule36453
2012.07.30. 10:03

Fel a fejjel!!! Tegnap volt az olimpiai döntő?? ugye nem... akkor mi ez a temetői hangulat. Ahogy én láttam ez a szerb \"csapat\" egyáltalán nem verhetetlen, meg is fogjuk verni őket amikor kell!! Akit ért mát pofon az életben az pontosan tudja, hogy csak úgy lehet felállni, ha csak előre tekintesz, optimistán és hittel! Ezt kell most és nem temetni a csapatot. Srácok sokkal többet tudnak és ki is fogják játszani amikor kell! Jobb ez agy most, mint később. NIncs veszve a világon semmi! Hajrá magyarok!

Petre87 hozzászólása
Petre8736452
2012.07.30. 08:11

Szóval ez a két olimpia ez ok, ezt elismerem, biztos sz*r, de nem is nagyon volt választása hogy feladja. Mihez kezd? Elmegy egy csapatba, ahol k*rva jó pénzért hozza a középszerűt? Most mondanám , hogy mióta hazajött Olaszországból azt csinálja, de jobb annál sokkal, illetve utóbbi években nem volt olyan nagy lóvé a Kőérben. (Jövőre figyeld a Szegedet! ?) Amúgy meg Kis Gábornak sem biztos hogy ünnepléssel telnek napjai. MVLSZ statisztikák kétségtelenül beszédesek lehetnek, és hasznosak a szakembereknek¸bár felőlem lehet valaki 0 pontos ezen, ha azt mondja, hogy kérem! engem beküldenek oda 3-4 percre, rólam gól nincs, elemi hibát nem vétek, ezzel már többet tett, mint egy második helyezett? Steinmetz Ádám a mai aktív sportemberek között az egyik- ha nem a legnagyobb! Ezt továbbra is állítom, meghajolok nagysága előtt. Egyébként más cikkek fórumát is érdemes látogatni, többet tudhatsz meg kommentelő társaidról! Sosem szóltam egy rossz szót sem vele kapcsolatban! Az hogy tegnap nem volt centerjátékunk? Az tény. Azért bocsánat, de aki látta a meccset, az tudja. A tegnapi csatárprodukció közel nulla volt, vagy inkább teljesen az. Biztos vagyok benne, hogy a szerb bekkek ellen különösen nehéz, ezért (is) gondoltam, hogy nem feltétlenül kellett volna itthon hagyni Kis Gábort, hozzáteszem nem Steintmetz helyett neveztem volna Londonra. A FINA-nak pedig nem kell semmiben sem intézkedni, ezzel kapcsolatban sem sikerült megragadni a lényegét a dolognak, úgyhogy úgy látom meg kell próbáljam egysejtűek szintjén elmagyarázni: ha egy olyan magyar embernek, aki valaha is látta Benedek Tibort játszani, kiejted a nevét, valószínűleg majd meg őrül (pozitív értelemben) annak hallatán. Ha élőben láthatja ?főleg ha hölgy- öntudatlan állapotba kerül a mai napig. De régebben biztos! Ezek után ha bárki hozzá érhetne, aki tényleg szereti egy kicsit is a pólót az ő sapkájához, netalán birtokolná azt, valószínű, hogy maga alá csinálna az örömtől! Ezzel szemben van olyan, aki ezt játékosként a kobakjára húzza, majd róla kapjuk a mérkőzés szégyenítő gólját, azért az kicsit extrémen ellentétes azzal, amit eddig az a bizonyos magyar 8-as képviselt. HOZZÁÁLLÁSBAN! Nem elsősorban a szurkolók miatt, bár mi is búslakodunk, ha ilyet látunk, hanem elsősorban a csapattal szemben, mert eddig ez a sapka inkább megdöglött a válogatott sikeréért, mint sem kinevettesse azt. az ilyen pedig: NEM ODA VALÓ! PONT. Amúgy meg első meccs volt, lehet lőni Montenegrónak 2-3 gólt, szabad nyerni is, szabad Márton úr vezérletével esetleg, lehet jól is pólózni (még neki is-ha már erre készült igazán ne tartsa magában?) és itt leszek az elsők között, akik bocsánatot kérnek az eddig mutatottak alapján (sajnos) teljesen jogosnak vélt ?NEM ODA VALÓ!? mondatokért. HAJRÁ MAGYAROK!

Petre87 hozzászólása
Petre8736451
2012.07.30. 08:10

Azt pedig sosem állítottam, hogy rajta ment volna el a meccs, én néztem! A meccs alapvetően azért ment el, mert jobbak, sajnos sokkal jobbak a szerbek, mint mi. EZEN BELÜL a HOZZÁÁLLÁS adott szituációKhoz volt szembetűnő, nem csak számomra. Az, hogy nulla fizuért ki mit csinál, azt inkább ne részletezzük, mert belgyógyász rezidensként hidd el van fogalmam róla. (Nem feltétlenül csak azért, mert közgázt is végeztem levelezőn Pécsett, de a mindennapok alapján nem vagyok benne biztos, hogy Márton úrnak úgy be kellene osztania, mint kis hazánkban a nagy átlagnak, szóval előbb el kéne kezdened dolgozni, vagy legalább az ÉLET nevű játékot, és aztán lehet érdemben erről tárgyalni.) Szóval bűnbakot nem gyártottam. Az arc kérdést azért írtam ide, mert remek dolognak tartom, hogy valaki 6 gólt lő Szentesen, 5-öt a Szőnyin, 28-at Kazincbarcikán. Ez szép és jó, de még egyszer: akiről OLIMPIÁN olyan gólt lőnek centerből, hogy nem csak hogy csodával határos mód, hogy nem szédül, úgy berakják a sergőbe, utána mivel nincs lábtempó, amivel esetleg Pijetlovics után menjen, ezért az ősi rivális szerb még egy jót röhöghet is a markába ?pihenőként- mielőtt a végtelenségig kiszolgáltatott Szécsinek bek*rja a ziccert, az NEM ODA VALÓ! Az, hogy van kitartása tény és való, ha az olimpiákat nézzük! Pólózna, ha tudta volna, hogy most sem viszik ki? Persze. Ezt szereti, ezt csinálja sok ideje, ebben jó, nem is kicsit. Máshoz ért? Nem igazán. Nyilván biztos megvannak a hihetetlenül jó tanulmányi előremenetelek, főleg gondolom TF-en(ha oda jár? ha nem akkor sem hiszem hogy nagy gondja akad), ami SOTE (Apuka ott docens?), de ennyi edzés mellett képtelenség hogy bármihez is igazán értsen amibe van egy kis tudomány is. Már csak a szakmai gyakorlat miatt sem. Tehát semmi. Viszont így ez még pár millió magyarra igaz (van szakmám, ahhoz értek, nem is rosszul, évek óta), s mivel sokuknak nincs választása/+- munkája/, azt kell mondjam, k*baszott kitartó az egész nemzet szinte! De jó!

Petre87 hozzászólása
Petre8736450
2012.07.30. 08:10

DE: el kell tudni különíteni, hogy mikor van az, amikor a center zsenialitása eredményezi a helyzetet, és azt is, amikor a ?bekk? elbambulása, lassú reakciója, esetleg magasról való bele?törődése (mondjuk a tudásbeli mérhetetlen különbség miatt ? lehet mint tegnap?). Hogy ezért kinek a csapattársai kit és kiket hogy osztanak ki, azt egyéne válogatja (Első ?akkor még- Unicum Kupán, amin kint voltam történt: kettő az egyben megúszunk, a labdát vivő játékos ránéz a társra, majd azonnal meglövi pattintósanokos gólját a rövidbe (KHMM?), s cserét kér. Mielőtt kiérne a padhoz, Kemény Dénes: ?Azért ha nem lövi be, nagyon szétrugom a s*ggét!? ? Molnár Tomi belőtte?). Nálunk Ob 2-ben sem nagyon oszt ki még a nevesebb játékosok közül sem senki senkit, kapott gól után sem ez tény, de csak akkor, hogyha azt látja, hogy akár fiatal, akár rutinosabb játékos (ahogy ugye Szivós úr is az) adott helyzetben MINDENT MEGTESZ a gól elkerüléséért. Még egyszer megpróbálom , mert tudom hogy ilyenkor beindulnak a gondolatok: az, hogyha egy mód van rá, az ellenfél centere ne szerezzen akciógólt, az nem a minden, az a MINIMUM. PONT! Sajnálatos, hogy az általad annyira kedvelt Szivós úr nem talált pont az olimpián egy módot sem erre (ha más nem kiállítják, és abból kapunk gólt. TELJESEN MÁS!!!!!! ?bár ezt nyilván csak az tudja(???), aki valaha is játszott /vízilabda/ meccsett. Hidd el kérlek, nem kell ahhoz felhívnod dr. Kemény Dénest, hogy megkérdezd melyik a nagyobb gáz?). Amit nem értek, hogy ne mondd nekem azt, hogy szurkolónak a tegnapi (igazad van ebben) valóban rengeteg bosszantó dolgon kívül / hogyha nem ez volt az első pólómeccs, amit megnéztél a tévében ?már pedig kötve hiszem/, nem bosszantó, amit a szerb center művelt az ominózus akciónál. Szerintem Szécsi Zoli külön lehet hogy meghívja egy jó pofa sörre a faluban Márton urat, hogy ilyen ügyesen védekezett ?az emberhátrányos ?mozgása? után- 6 a 6 ellen is, és ezzel ennyire vert helyzetben hagyta Szecskát kis Földgolyónk szeme láttára? Vannak dolgok amikből tanulni kell, azt viszont (pláne KSI-ben) már meg kellett volna pici baba korban, hogy ilyen NINCS. Na most az hogy Szivós úr KSI nevelés, tehát biztos hogy el lett mondva neki millió meg egyszer, innentől vagy az van, hogy nem olyan fizikailag, hogy felvegye a versenyt: tehát NEM ODA VALÓ; vagy szimplán sz*rik az egészbe (különböző okokból, pl. mert őt Szivósnak hívják), ergo: NEM ODA VALÓ (SAJNOS neve ellenére?)

Petre87 hozzászólása
Petre8736449
2012.07.30. 08:09

Kedves mélyen (tényleg) Tisztelt dossantos! Mindenekelőtt kedvellek, és tisztellek Téged, mert az ilyen nézeteltérésekben lehet meg az eredmény. Neked ez a véleményed, másnak (másoknak) meg más. Ez így van jól. Továbbá tisztelem a vlv.hu-t, mert jelenleg az egyetlen olyan felület, amely a pontos és részletes híradásokon kívül értelmes, tudatos kommentelőket tudhat magáénak, és itt semmiképpen sem magamra, annál inkább rátok célzok, mivel úgy gondolom, szeretett sportágunk szempontjából tényleg ennek van értelme. Szeretnék érdemben reagálni az általad leírtakra, hiszen egy hozzászólás (sajnos) fele annyit sem ér, mint egy személyes párbeszéd, egy jó kis tévé előtti vita, miben tegnap is volt részem kéziseink meccse kapcsán. Bevallottam ott is, és itt is: ahhoz a nemes sporthoz nem/sem sokat konyítok. Nem játszottam, nem edzősködtem, nem követtem úgy, ahogy a pólót, ahol pekingben sem volt olyan játékos, aki ellen ne szerepeltem volna tétmérkőzésen hála Istennek nem is egyszer. Sajnos nemhogy nem voltam kiemelkedő, de még az első osztályhoz is gyenge játékos voltam. Igazából jelenleg a csapatom Ob 2-ben sínylődik, de ezt az egészet azért gondoltam elmondani, főleg az Ob 2-t, mert vannak dolgok, amiket az is tud, aki csak szereti a sportot, s amellett hogy követi, esetleg űzte is/űzi is azt/és edzősködik is, nem feltétlenül mindig alacsony szinten. Lehet, hogy Te annyira nem vagy képben, na most még egyszer nekifutok: nemcsak a KSI-ben, a néhai Újpestben, vagy a Vasas utánpótlásában, vagy akár a BVSC-ben, de vegyük akármelyik csapatot: amit ma Szivós úr ?alakított?. az elégtelen serdülő korban. Ez olyan dolog, hogy függetlenül attól, hogy melyik oldalon állsz, ha lemész Kaposvárra KSI-sként serdülő meccset játszani, hallod az ellenfél edzőjétől egész meccsen annyiszor, hogy rájössz, hogy tényleg a legalapabb szinten két szabály van: 1. nincs centergól. 2. ne add el a labdát, amikor nálunk van (3. rövidbe ne kapjon gólt a kapus, de ezt a kapus ? és az ellenfél szintjétől függően módosul/hat). Ez a kettő viszont olyan ?tudsz-e olvasni??- szint serdülő korosztályban. Nem azt mondom, ha Vári Attiláról, vagy teszem azt a legtisztább bekk Steinmetz Barnáról akciógólt lőne dr. Szivós István (direkt!), dr. Csapó Gábor, dr. Molnár Tamás, Kis Gábor, Ivan Pérez, vagy akár Pijetlovics (ahogy tegnap is): BENNE VAN!

szurke79 hozzászólása
2012.07.30. 06:32

Hajrá magyarok! Hajrá Kemény-fiúk! A mi csapatunk vagytok, történjék bármi!

mikasa hozzászólása
mikasa36446
2012.07.30. 02:56

dossantos! Te úgy gondolod, hogy, ha valaki lemeri írni a véleményét, azt csak akkor teheti, ha jobban vízilabdázik, mint akiről ír? Ez a tegnapi produkció igen silányra sikeredett! Ha már Marciról írtak, az én véleményem (igaz nem vízilabdázom, csak szeretem ezt a sportot) az, hogy még a válogatottban nem nagyon láttam jól játszani. Szerinted örülnünk kéne egy ilyen nagy zakónak? Én már régebben azt írtam, és nem voltam a véleményemmel egyedül, hogy a harmadik olimpiai aranyat elég nagy szerencsével tudták megnyerni. Az utána következő évek is azt igazolták, hogy komoly világversenyt nem tudnak nyerni. Ez a csapat már nem az a NAGY csapat, amelyik tényleg komoly eséllyel megy be a vízbe az elitbe tartozó csapatok ellen. Én is nagyon örülnék, ha negyedszerre is megnyernék az olimpiát, de erre nagyon kevés esélyük van! Szerintem már az is nagy siker lenne ennek a csapatnak, ha felállhatnának a dobogó legkisebb fokára. Bár ne lenne igazam!

dossantos hozzászólása
2012.07.30. 00:08

ja, és hogy Marci mit nyert vagy nem nyert a felnőtt válogatottal... hát pont azt nyerte és nem nyerte meg, amit a válogatott az elmúlt években... továbbra is mondom, h egy CSAPATjátékról beszélünk... ahol ha csak egy ember játszik kiválóan, a többi pedig átlagosan, az ugyanúgy nem emeli fel a csapatot, mint ahogy padlóra sem küldi a csapatot az, ha egy játékosnak épp nem megy jól, de az összes többi parádézik... az ominózus gól, a 9. volt... 4:8 után lőtték... és micsoda véletlen, hát a meccs végén is 4 gól volt a különbség... tehát Marci hibája előtt sem volt más a helyzet... szóval megint csak ismétlem, ne akard egyedül az ő nyakába varrni... ha csak ő hibázott volna ma, és minden más flottul működött volna, akkor nem 10:14 lett volna a vége...

lézer hozzászólása
lézer36444
2012.07.29. 23:54

Ha Hárai védekezése nem változik, nagyon nehéz lesz,ma a szerbek 4-5 gólt lőttek róla. Ellenben volt ma öröm is! Szilágyi Áron szenzációs!,egy hallatlan szerény ,intelligens,fiatalembert ismerhettünk meg. Jó volt magyarnak lenni,köszönet érte.

dossantos hozzászólása
2012.07.29. 23:54

kedves Petre87 igen... hibázott Marci... de nem egy góllal kaptunk ki... innentől kezdve kár az ő nyakába varrni... nem tudom, hogy a te \"egész csapatod\" mit jelent, és nem is igazán fontos, de ha csapatban játszol, akkor pontosan tudnod kellene, hogy egy csapat együtt nyer és együtt veszít... a saját csapattársai nem lennének képesek ilyen hangnemben kiosztani őt... akkor te honnan veszed a bátorságot? ki vagy te, hogy ítélkezz? ha akkora istenkirály vagy, akkor miért nem épp londonban vagy?! bűnbak-gyártásban viszont kiváló vagy... egyébként az igaz, h Marcinak olyan vezetékneve van, aminek van súlya... de milyen nagy arcról beszélsz? olyan alázat van benne, ha vízilabdáról van szó, hogy azt leírni nem tudom... komolyan kezdem azt hinni, hogy nem tudod, hogy kiről beszélsz... megnézném, hogy te végig tudnál-e csinálni ennyi évet úgy, hogy két olimpiáról maradsz ki az utolsó pillanatban... lett volna erőd másodjára, harmadjára nekifutni? szerintem, már feladtad volna... megnézném azt is, hogy egy fizetés híján, pacsiért lejátszott szezon után hogy csinálnál végig egy ilyen felkészülést, és utána a több irányból érkező nyomással hogy birkóznál meg életed első olimpiai meccsén... a szerb válogatott ellen... javasolnám, hogy nézd meg az MVLSZ idei összevont statisztikáját... Marci nem egy \'jó OB1-es játékos\', ha csak ennyi lenne, nem a lista második helyén foglalna helyet... a két center, akiket leszólsz, ugyanezen lista első és harmadik helyén vannak... a te neved hol van? ............. értem, akkor talán vissza lehetne venni kicsit az arcból... főleg Ádámmal kapcsolatban... vagy várjál... te mikor is szereztél olimpiai aranyat? ja, h a közelében se jártál... hát, akkor az előbbi javaslatom továbbra is él... egyébiránt te a szerb válogatott hány bekkjével vetted fel eredményesen a harcot életed során? eggyel se? na, akkor lehet majd ugrálni, ha megmutattad, h hogy kell ezt csinálni... ami a sapkaszámos eszmefuttatást illeti, remélem, érzed, h hülyeség... igen, Tibi legendás játékos, ehhez kétség sem fér... de most azért, mert ő visszavonult, a FINA intézkedjen, hogy ezentúl 8as játékos ne legyen, helyette 14ig menjen a számozás? ne nevettess...

KerbiT hozzászólása
KerbiT36442
2012.07.29. 23:16

USA-val számolni kell, ez egyértelmű. a HUN-MNE ki-ki meccs lesz a javából, itt kell, hogy legyenek vezéregyéniségek a csapatban. Sajnos a montenegrói centerek \"nem rosszak\", de nézzük a jó oldalát. Szívosnak remek alkalom, hogy bebizonyítsa, hogy van helye a csapatban... remélem, most nemet fog mondani, ha Zlokovic keringőre hívja... Különben jövő nyáron max. az Anna-bálra készülhet...

B (régi) hozzászólása
2012.07.29. 22:45

Remek, hogy az amerikaiak megverték Montenegrót. Így mégiscsak előfordulhat, hogy egy ágra kerül a két délszláv a csoportunkból és egymást kell elintézniük még a döntő előtt. Mondjuk az már más kérdés, hogy az USA Pekinghez hasonlóan most is keményen beköszönt.

Petre87 hozzászólása
Petre8736438
2012.07.29. 22:10

felnőtt érmei között a válogatottban!

Petre87 hozzászólása
Petre8736436
2012.07.29. 21:58

Kedves Dossantos! Sok igazság van abban, amiket írtál. Nyilván Te sem a medencéből tetted ezt. Viszont így láthattál két dolgot: 1.: a két \"centerünk\" ÖSSZESEN 2 kiállítást (ha pontatlan vagyok, max. 3-at) szállított, gólról, 5 méteresről ne is beszéljünk. Mindamellett két és fél negyedig EGYSZER-KÉTSZER ha be tudtak rendesen állni... (Tudom, tudom, Pufi nagyon szépen ugrott a medence aljáról, amikor bezsákolta azt a fórt, oké: grat, nem centergól.) -> tehát NINCS centerünk eddig. 2.: úgy látom, hogy most nem lesznek gólok a vlv.hu-n, azért ha valahol meg tudod nézni, akkor Szivós Márton úrral kapcsolatban ajánlom neked ha jól emlékszem Pijetlovics centergólját, talán a 9. szerb gól volt, mikor is első körön teljesen hülyét csinált Szivósból, majd miután kiröhögte magát a pali 3 méterre a kaputól teljesen üresen beboszantotta úgy, hogy a jelenettől még a nézőnek is könnyen elillan a kedve a meccstől, gondolom a csapattársakat hogy feldobhatta, hogy Szivós úr serdülő csapatban elfogadhatatlan hibát (ne kapjunk már centergólt...főleg így ne!) vét abban a sapkában, amit 4 éve még a vízilabda legnagyobb alakja viselt. Egy olyan ember, aki nemhogy letépi a fejét ilyen helyzetben a szerbnek, de ha kell labdával körbeúszta volna Afrikát egy olimpiai aranyért. A sors igazságos: Benedek nyert 3-at. Ezek alapján nem sok jót jósolok. Azt pedig nyugodtan elhiheted, ezért nagyon sokan, köztük mi is az egész csapattal úgy gondoljuk, hogy Szivós Márton úrnak nincs helye Londonban. Neki vezetékneve van (meg arca erre), s habár remek OB 1-es játékos, nem több. Ő az idei olimpia Székely Bulcsúja, olyan szempontból, hogy teljesen mindegy volt Sydneyben: a tesitanárom is lehetett volna a tizenharmadik, akkor is nyerünk. Csak félek most is teljesen mindegy lesz a ma látottak alapján... De ne legyen igazam, még mindig azt mondom, cáfolják meg a srácok, aztán nem kell magyarázkodni. De úgy, hogy egy olyan világban, ahol nem mi lövünk 8-9-ről góloKAT, ahol az emberfór óriási jelentőségű, hatalmasat kell javulnia ennek a 0 centerjátéknak, hogy legyen ebből egy szép ÉREM! u.i.: Székelyről csak annyit, hogy amúgy attól, hogy nem játszott 28 perceket meccsenként az olimpián, azért ha kellett a világ egész mezőnyénél is gyorsabban sprintelt a kapu felé, aztán ha neki kellett lőni, azt általában be is varrta; valamint mintha bajnokságot nyert volna a Fradinak előtte, körülbelül egy emberként eldöntve azt a borzasztóan kemény döntőt, hogy egyéb érdemeit ne is említsem. Szivós úr nem emlékszem mit is nyert a Honvéddal olimpia előtt közvetlenül, azt viszont biztosan tudom, hogy felnőtt érmei között ezüstnél jobb egyszer sem volt, ahogy azt is hogy mintha lett volna olyan VB, ahol elmajomkodott ziccere meccslabda is lehetett volna Horvátország ellen, szóval túl sok pozitív nem nagyon van. Az is igaz, hogy a tehetséget sokszor lehet az akarással bizonyos szintig kompenzálni. De ha másért nem legalább azért mert OLIMPIA van (elvileg erre készül gyermekkora óta), azért annyit elvárna az ember, hogy az akarás legkisebb formája, ha másért nem, azért a másik 12ért: ha már csak két percre mernek még mindig beküldeni (pedig már tele vagyok rutinnal...), legalább tényleg könyörgöm azalatt a két perc alatt ne rólam lőjenek már egy demoralizáló, szinte megszégyenítő, serdülőben legalább 3 meccsig nem kapok sapkát ilyenért-hibának számító gólt a k**** életbe! Mert ez a maximális nagyképűséget és nemtörődömséget (igen, belesz*rást) tükrözi: AZ ILYENNEK PEDIG HELYE NINCS!

B (régi) hozzászólása
2012.07.29. 21:44

Ezen a mai meccsen szerintem az történt, hogy a szerbek úgy játszottak, ahogy tudnak, mi meg megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek ilyenkor ellenük, ha csak nézzük őket. Sokat kell fejlődni, sajnos. Szeretném azt hinni, hogy a csapat a végkifejletre tartalékol, elsősorban lelkesedésben, mert a szív az nagyon kell, szív nélkül ezen az olimpián legfeljebb a hetedik helyen fogunk végezni. De azt sajnos nem hiszem, hogy a délszláv csapatokon keresztül tudjuk majd verekedni magunkat az egyenes kieséses szakaszban, akármekkora szívvel is küzd majd a csapat. Mert a ki-ki meccseken szinte biztosra vehető, hogy délszláv ellenfelek jönnek majd... Az tényleg nagyon gáz volt, ahogy Pijetlovics beforgatta Szivós Makk Marcit. Ha nem magyar játékoson csinálta volna meg a gyakorlatot, akkor még most is sírva röhögnék szegényen. Az egy más kérdés, hogy Pijetlovocs ugyanígy forgatta volna be Katonást vagy Gór-Nagyot is. Mert bekk poszton sajnos nagyon le vagyunk maradva, a délszlávoktól legalábbis. Ha tetszik, ha nem, az utánpótlás nevelésnek égetően fontos feladata, hogy számottevő bekkeket neveljen. Mert ami most van, az nagyon kiábrándító.

dossantos hozzászólása
2012.07.29. 21:25

szurkolsz nekik? pedig nagyon úgy néz ki, h inkább ellenük... és igen, képviselnek minden magyart, és éppen ezért én személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy ott vannak, és képviselhetnek engem! ha próbáltál már ilyen helyzetben teljesíteni, akkor tudhatod, hogy mennyire nehéz... ha nem próbáltad, akkor meg gondolj bele... én tudom, hogy mindent megtesznek azért, hogy örömet szerezzenek ennek az országnak! nem azért kaptak ki, mert nem érdekelte őket, hogy nyernek-e vagy sem... rossz napot fogtak ki, és ezúttal nem volt olyan húzóember, aki magával tudta volna rántani a többieket... ettől még nem kell leírni őket... 13 kiváló játékos, és biztos vagyok benne, hogy fogunk még ezen az olimpián örömünkben sírni nekik köszönhetően!

ebreszto hozzászólása
2012.07.29. 20:42

dossantos, rendben, akkor cserelema szot a minden helyett \"sok\" szora, ha igy szebb... Igen, en is szurkolok nekik, tehat en is szurkolo vagyok es ezert tehetek hozzaszolast, megha nem is ertek hozza. O nekik ez a szakmajuk, ezert kapnak fizetest es engem, Teged, minden magyar embert kepviselnek es ha valaki az en velemenyem szerint ezt gyengen teszi akkor igenis irhatok itt barmit. Te is egyetertesz, hogy ez ma gyenge volt, remeljuk jobb lesz, de a 14 gol nagy verszemet fog adni a tobbi orszagnak is! Hajta sracok, ne legyen igazam, mert en ugyse ertek hozza!

dossantos hozzászólása
2012.07.29. 19:56

minden magyar szurkoló? sztem ne nyilatkozz más nevében...! az enyémben legalábbis semmiképp se tedd! Marcinak ott a helye a csapatban! nem rajta ment el ez a meccs... hibázott gyakorlatilag mindenki... tanulni fognak belőle... nyilván átbeszélnek mindent, amit kell, és mennek tovább a cél felé! Azt már csak halkan mondom, hogy ne nevezze magyar szurkolónak magát az olyan, aki képes így megnyilvánulni a csapatával szemben! a gép elől beszélni amúgy is könnyű... ha te leszel ott az olimpián, majd akkor lehet okoskodni... addig nem biztos, hogy kéne!!!