FACEBOOK

Vereség a cosenzai torna döntőjében

Vereség a cosenzai torna döntőjében
hozzászólás, 2012.07.01.

Kissé fásult csapatunk szoros meccsen, de végig montenegrói vezetés mellett elvesztette a cosenzai felkészülési torna döntőjét. Helyszíni jelentésünk sok videóval és fotóval.

yolc nemzet tornája, Cosenza, Olaszország, ötödik nap.

Kazahsztán-Görögország 3:7 (0:2, 1:1, 0:2, 2:2)
- a 7-8. helyért
 
Ausztrália-Kanada 7:5 (2:0, 2:3, 1:2, 2:0) - az 5-6. helyért

Szerbia-Olaszország 7:10 (1:2, 3:3, 2:2, 1:3) - a bronzéremért

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG 10:8 (3:2, 2:2, 4:3, 1:1)
Cosenza
Montenegró: Radics, Drasko Brguljan 1, Paskovics, Petrovics, Vukcsevics 1, Radovics 3, M. Janovics, N. Janovics, Ivovics 4, Klikovac, Ticsics, Drasković 1, Scsepanovics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Magyarország: Baksa, Varga T. 1, Madaras 2, Varga Dénes, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G., Szivós 1, Varga Dániel, Biros 1, Steinmetz Á., Hárai 1, Szécsi. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Madaras első gólja

Szivós gólja


Madaras második gólja


Hárai gólja


Varga Tamás gólja


Hosnyánszky első gólja


Radovics harmadik gólja


Hosnyánszky második gólja


Biros ejtésgólja megúszás után



Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, kikaptunk a döntőben.  Kérlek, foglald össze, milyen meccs volt?


- Jobban elkapták a rajtot, mi gyakorlatilag levegőt sem vettünk, már 3:0-ra vezettek. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, hogy fáradt és fásult is volt a csapat, nem is igazán értem, mert végül is, nekünk ezen a 4 megelőző mérkőzésen voltak könnyebb meccseink is, meg csereberéltük is a játékosokat. Majd elmondják a fiúk, hogy mi lehetett emögött. Többször úgy tűnt, hogy visszatérünk a meccsbe, de amikor erre remény látszott, például amikor a harmadik negyed elején kiegyenlítettünk, majd később kettőre, egyre feljöttünk, akkor mindig rögtön gólt kaptunk, figyelmetlenség miatt. Hogy ma általában nem voltunk a meccsben, azt a frissességen lehetett látni, gyakorlatilag nem nagyon volt gyors ellentámadásunk, ami ránk jellemző, csomó buta védekezési hiba volt, amiből gólt kaptunk. Ők sokkal dinamikusabban játszottak, mint hogyha nekik nagyon fontos lett volna a skalpunk megszerzése. Ezt az én játékosaimon nem éreztem, holott egy nyolcas torna döntőjének megnyerése szép feladat. Igazából nem gondolom, hogy szakmai problémák miatt kellene következtetéseket levonni. Azt kell látni, hogy mi lehet emögött, hogy ennyire bealudtunk. Nem az első olyan eset, hanem talán már a harmadik-negyedik, hogy egy  szombati nagy mérkőzésen megverjük az otthon játszó, minden hazai pálya előnyt élvező csapatot és ez a lelki megerőltetés otthagyja a csapatot az előző napi győzelemben és másnap már nem tudja azt játszani, amit tud. Sajnos ezt ennél fontosabb meccseken is tapasztalom.

- Köszönöm Dénes.


(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, most nem tudok gratulálni. Kicsit fásult volt a csapat, bealudtatok az elején, és utána csak futottatok az eredmény után. Hogy volt?


- Igen, kicsit fásultak voltunk. Talán tegnap túlságosan felpörögtünk, és ma már nem tudtuk ugyanezt folytatni.

- Ennyi?


- Igen.

- Visszavágási lehetőség lesz Londonban, mindjárt a csoportkörben…


- Így van!

- Mennyire erős Montenegró?


- Nagyon erős csapat. Sok erős csapat van, ők is beletartoznak ebbe. Komoly ellenfelek.

- Azokat a hibákat, amiket most elkövettetek, tudjátok? Tehát a fejedben megvan, hogy mi volt rossz?


- Vannak a fejemben, hogy miket követtünk el, de majd ki fogjuk elemezni, Dénes is meg fogja mondani, hogy miket hibáztunk, és akkor majd kijavítjuk.

- Jól van, Marci, nem nyaggatlak, köszönöm! Legközelebb egy győztes meccs után várlak!


- Köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, elment ez a meccs, azt hiszem, mindjárt az elején, aztán a legvégén is…

- Egyszer elment az elején, aztán közben úgy nézett ki, hogy meglehet, aztán elment, igen, a végén is… De jobbak voltak!

- Kell ebből valamilyen következtetést levonni? Megállítottak most titeket egy pillanatra…

- Abból a szempontból igen, hogy az olimpián ez lesz a második meccs, és ahogy látom, talán ők fekszenek jelenleg nekünk a legkevésbé. Fizikálisan erősek, jók a bekkjeik, és emellett közben úsznak is sokat, jól játszanak!

- Mit lehet ellenük kitalálni?

- Azért mi is jók vagyunk, nem kell félni, de nagyon masszívak, talán nekünk kell még többet mozogni, és a helyzeteket ki kell használni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Muszáj ilyenkor is valamit mondani... Erősebb volt Montenegró most? Vagy tompák voltatok? Mi történt?

- Szerintem tompák voltunk, mondjuk egy picit, az elején. Aztán fölébredtünk, de késő volt. Fáradt volt szerintem mind a két csapat, ez teljesen normális egy ilyen torna után. Ez is volt a cél, bőven belefér a felkészülésünkbe.

- Dénes nyilatkozatában mondta, hogy nem először fordul elő, hogy amikor egy tornán a házigazdát megveritek, utána jön egy kisiklás és ezt meg kéne nézni, hogy ez mitől van, hogy van, nincs megfejtése egyelőre.

- Hát igen, valószínűleg a tegnapi meccs idegenben, nagy közönség, az olaszok ellen mindig van egy kis pikantéria, valószínűleg motiváltabb volt a csapat, vagy nem is azt mondom hogy motivált, mert ma is motiváltak voltunk, csak több volt a szikra szerintem. Ma az elején nem volt meg és ez megbosszulta magát.

- És ma egy kicsit Montenegró láthatóan jobban is pörgött.

- Lehetséges, hogy jobban pörgött, de mondom, ez belefér a felkészülésbe.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Baksa László és Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Hát, kapus urak, ez a meccs elment. Én a partról úgy ítélem meg, hogy nem kapushibák miatt, de azért legyetek szívesek, értékeljétek a saját teljesítményeteket is, meg hogy hogy volt ez a meccs.

Szécsi Zoltán:
- Köszönjük szépen, de egy elveszített meccsnél mindig van egy-egy gól, amit a magunk számlájára tudunk írni, az meg már összesen kettő, úgyhogy akkor már nem kaptunk volna ki. Úgy gondolom, hogy nincs ezzel semmi baj, hogy ma kikaptunk, törvényszerű volt, hogy álmosabb lesz a játék, mert a tegnapi, az már azt mondom, hogy olimpiai szintű játék volt. Este 9-kor kezdtünk, éjfélre értünk haza, volt aki még 4 körül nem aludt, úgyhogy hát ezt is szokni kell az olimpián, hogy a győztes meccsnek is vége van legkésőbb a vacsora után.

Baksa László: - Túl sok újdonságot nem tudok mondani, Zoli nagyjából mindent elmondott. Tényleg sajnos a saját részemről úgy gondolom, hogy nem tudtam annyit hozzátenni, mint a szerb mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ma a montenegrói csapat megérdemelten nyert, jobban játszottak, rajtunk kijött ez az öt nap – öt mérkőzés. Úgy gondolom, hogy jól fog jönni a pihenő, de abszolút hasznos volt a torna, nagyon jó kis csapatokkal játszottunk, felmértük, hogy hol tartunk, mik a hibáink, mik azok, amik igazából jól mennek, de én úgy gondolom tényleg, még egyszer, a tizenhét játékostársam nevében mondhatom azt, hogy nagyon jól szolgálta a felkészülést ez a torna.

- Kapus urak, köszönöm szépen.

Baksa László:
- Mi is köszönjük.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A torna végeredménye:

1. Montenegró
2. Magyarország
3. Olaszország
4. Szerbia
5. Ausztrália
6. Kanada
7. Görögország
8. Kazahsztán

A magyar csapat hétfőn utazik haza és csütörtöktől már újabb felkészülési tornán vesz részt, Dublinban.

4 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.02. 22:32

Az a helyzet, hogy bárhogy dönt is a kapitány (mi most a várható időpontja ennek?) nagy hibát nem tudna elkövetni, mert a játékosok mind jók, ráadásul mindenhez lehet érvet találni. Egyébként valószínűleg jól okoskodsz, bár Katonásnak nem Vámos, hanem Szivós a konkurense.

Norbi hozzászólása
Norbi36137
2012.07.02. 15:50

A három legfontosabb meccsen (szerb, olasz, montenegró) egyaránt kimaradt Vámos és Katonás. Azt hiszem, hogy már csak a kimaradó kapus és center a kérdés. Pedig én a Vámos-Szivós párharcban nem így döntenék:( (Nem mintha Szivóssal bármi bajom lenne, remek csapatember, csak én Vámost emberelőnyben igazi jolly jokernek tartom) Gratulálok a remek erődemonstrációnak bizonyuló ezüstnek, nem is baj, h nem lett arany, különben még elkényemesedne itt mindenki:) Mindent bele a továbbiakban is!

ladorjan hozzászólása
2012.07.02. 15:13

Jobban örülnék egy pekingi forgatókönyvnek: verjük meg őket a csoportmeccsen, aztán takarítsa el őket megint az amerikai csapat!

balzs hozzászólása
balzs36135
2012.07.02. 13:27

Nem rossz eredmény majdnem egy hónappal az olimpia kezdete előtt. A montenegróiaknak meg az olaszoknak ez már a csúcsformája lehet szerintem, a szerbekben lehet még sok tartalék az olimpiára, és gondolom - ahogy lenni szokott - a magyar válogatott is akkor lesz csúcsformában, tehát szerintem ez után a torna után még mindig nem kizárható hogy Athén után megismétlődik a magyar-szerb döntő, remélhetőleg hasonló eredménnyel. Hajrá magyarok!